לא אומרים "עדרים עדרים של ילדים"... לא מדברים כך על ילדים! ילדי ישראל.
כתבת: "לא מתוך לנסות לשנות רצונות שמיים חלילה, מתוך כח הבחירה שהשי"ת נתן לי" -
נכון. הקב"ה נתן לנו כח בחירה, אבל גם בחירה ללכת חלילה נגד "רצון שמיים".. ואנחנו צריכים לבדוק, כשאנו בוחרים, האם אנחנו בוחרים כרצונו, נגד רצונו, או שזה "פרווה".
וזו בדיוק הטעות שלך לגבי "איך רבנים יכולים להתערב..". אף רב לא "מתערב לך" באופן אישי, הוא לגמרי מסתפק במשפחה שלו..
לרב הולכים כדי לשאול מה הקדוש ברוך הוא אומר בתורתו. האם יש שם אמירה, פסיקה, בנושא הזה. אני מקוה שלקב"ה את מבינה שיש "רשות להתערב", גם אם הוא נותן לך בחירה אם לשמוע בקולו.
אנחנו לא נוצרים, חלילה, ו"רבנים" לא אמורים "להמציא" הלכות. גם כשיש מחלוקות, הן מחלוקות מה דבר ה' (כמובן, מדובר בתלמידי חכמים ש"שימשו כל צרכם").
לכן הניסוח "למה שאלך להתייעץ" - "הרי יש בחירה", אינו נכון. אם עפ"י דין צריך לשאול במשהו דעת-תורה, אז ה"בחירה" אינה סותרת את ההתייעצות, אלא נותנת אפשרות אם לשאול במה שאני לא יודע מה הדין, או לא..
וכעת - לעצם הענין: כל ההקצנה הזו, בחידוד הנושא של "שאלת רב" בנושא הזה, אינה טובה.
יש באמת הלכה, בענין הזה. ודווקא להתחלה - היא יותר חדה מאשר אחרי שיש לאדם כבר כמה ילדים.
אבל יש גם, כמו בעוד הרבה נושאים הלכתיים, מקום רחב - בתוך השיקול ההלכתי - למצב של האדם (לא מדבר כעת דווקא על השאלה הזו שנשאלה לגבי תחילת נישואין, אלא בכלל בנושא זה).
"רבנים" אינם טפשים.. הם מבינים יפה מאד שילדים זה דבר שמגיע מתוך מוטיבציה ושמחה. וגם כשמתייעצים איתם לגבי ההלכה - הם אינם "ממציאים" דברים, ויודעים מה אומרת התורה בכל מיני מצבים. הם "מומחים" לדעת תורה.. וגם יודעים היכן להגיד "זה ענין שלכם".
ועם השנים, אדם כבר יודע בעצמו, מתוך מה שכבר בירר, מה שייך ל"הלכה פסוקה", ומה תלוי בבחירתו ומצבו, וגם תוך הבאה בחשבון של גישה ערכית כללית (לא תמיד ה"הלכה" כ"כ חתוכה)
ולגבי ה"גילוי הנאות" שלך..
אני חושב שכל מי שקרא את השאלה, הבין שזה מה שמעסיק אותך..
החשש התיאורטי גם מובן מאד. אבל ה"תיאורטיות" היא חלק מה שיוצר את מה שמעיק עלייך, לדעתי.
שימי לב: התבטאת "בעלי המתוק", על אף שעדיין אינו קיים.. תאמיני לי - כשיהיה לך בעז"ה (תתפללי חזק!) ילד, הוא יהיה "מתוק" לא פחות... רק בגוון אחר.
עכשיו, תדעי "סוד"... לענ"ד. אהבה זה כח אחד. כשילד מעורר מעיינות נוספים של אהבה אליו, הוא מעצים את הכח הזה בנפש. גם הבעל "מרוויח" מזה. גם האשה. אם ניגשים נכון - אז כולם אוהבים יותר אחד את השני, בפאזה גבוהה יותר. אבל צריך לשים לב לזה, "להתכוונן" לכך..
וגם "טכנית" - זו באמת בחירה של אשה: אם "כל כולה" תפנה לילד, או אדרבה - תעצים מתוך כך את הקשר עם בעלה. אבל יש בזה בחירה.
ולסיום: שלא תהיינה אי-הבנות.. אני לא באתי "לשכנע" אותך... מה זה ענין שלי?.. ומה פתאום שאקח אחריות על מי ומה שאינני מכיר. אבל כתבתי - כי שאלת ברבים, ויש כאן עוד כמה אנשים שאולי זה יעזור להם, ודווקא יעודד את מה שגם מורגש להם באופן טבעי..