לכל העומדים לפני גיוס:שמוליק פיין

בס"ד

ב"ה ט"ו בשבט תשע"ב

מכיניסט! שמיניסט!

או כל יהודי לפני צבא.

אתה עומד היום לפני התגייסות לצה"ל – מפני שאתה אוהב את היהודים ורוצה להגן עליהם.

אתה מוכן אפילו למסור את הנפש בעד היהודים. אשריך!

אבל כדי שתוכל לעשות זאת כמו שצריך, כדאי מאד שתקרא את הסיפור הבא ותחשוב עליו. מדובר באירוע שאנחנו היינו עדים לו באופן אישי:

בשבת לפני כחודש הותקף יהודי בשביל הפטרול של גבעת 'סנה-יעקב' שליד ברכה ע"י כעשרים ערבים מהכפר הערבי הסמוך. היהודי נאלץ לברוח, עד שחבריו מהישוב באו לעזרתו וב"ה הניסו את הערבים לכפר. תוך כדי האירוע, נפצע אחד החברים משני אבנים בראשו. כאן נכנס הצבא לתמונה: כח צה"ל הגיע מכיוון הכפר הערבי, תוך כדי שהוא חוטף אבנים מגגות הכפר. בשלב הזה, המג"ד שנמצא בראש הכוח, בוחר דווקא לרוץ לכיוון היהודים, בניסיון לעצור את אחד מהם. החבר'ה מנסים להסביר לו את המצב, אבל אין עם מי לדבר. מתפתח עימות אלים משני הצדדים והחבר'ה הולכים הביתה. מצב הפצוע שלנו מתדרדר ולביתו מוזמן אמבולנס, והמג"ד... בעקבות האמבולנס. הוא מבקש תעודת-זהות מהפצוע בעודו מדמם בראשו, מקיא ושוכב על אלונקת מד"א. בהמשך הוא מנסה לחסום את האמבולנס ביציאה מהיישוב, ומנהל מרדף אחרי אמבולנס כאשר הוא מגייס חסימה בצומת תפוח לעצירת האמבולנס – וכל זאת בעיצומה של השבת. המג"ד הוא אדם דתי, ובעצמו מתנחל לשעבר.

אנחנו היינו מזועזעים:

·        האם לא ברור לאותו מג"ד שהוא קודם כל בצד היהודי?

·        כיצד יכול להיות שהמג"ד נלחם בכזה לחץ שבאירוע הזה יעצר יהודי, בעוד שאף ערבי אחד לא נעצר?

·        האם אשתו של המג"ד מנהלת חיים של מסירות והקרבה, נשארת בבית בשבת ועושה קידוש לילדים, כדי שבעלה ירדוף אחרי אמבולנס עם יהודי מדמם בעיצומו של יום השבת?

החלטנו לנסות לדבר עם המג"ד. חשבנו, אולי היתה כאן אי-הבנה וכדו'.  יצרנו קשר דרך חבר משותף, אך לצערנו המג"ד לא רצה לדבר איתנו!

שאלנו את עצמנו: האם קציני צה"ל שנפגשים דבר יום-ביומו עם מחבלי הרשות הפלשתינית (במסגרת "תיאום וקישור"), לא מוכנים לדבר איתנו, אחים שלהם?

כנראה שישנם גורמים בשטח שמנסים לגרום לחיילינו לאבד את הצד היהודי הברור שלהם. אולי לגרום לשנאת ישראל או למלחמת אחים ח"ו.

אז אתה אחי, יהודי יקר! לפני שאתה נכנס לצבא, חשוב טוב טוב מה אתה עושה כדי שזה לא יקרה לך! חשוב טוב טוב כיצד אינך מאבד את הצד היהודי !!!

באהבת ישראל נביא את הגואל.

יהושע אנטמן - 0527560461        שמואל ברום - 0546437432    

אתה מגעיל!!!הסטלן הקטן
בכל זאת,גם אם חולקים לא צריך להגיד כךשואף לאור
שכוייח אנשים!! תדאגו להפיץ טוב טוב את העניין.. אניר-ע-ו-ת

מוכנה לעזור..

מקפיץ! חשוב מאוד!שמוליק פיין

בס"ד

מי שרוצה עוד פרטים שידבר איתי..

מממ כמה דבריםשוקו =)

הדבר הזה מזעזע ממש נכון

אבל ממש ממש לא כל המג"דים וכל המפקדים וכו' וכו' כאלה

אתה ממש לא יכול להכליל!

ואין מה לעשות גם מי שנגד המדינה לחלוטין צריך להתגייס לצבא

לא מתוך אהבה למדינה או משהו כזה

אלא מתוך הבנה שזו הארץ היחידה שלנו

ואין אין מה לעשות אנחנו צריכים לשמור עליה

ועדיף אותנו מאשר חייל שמאלני נכון? נכון.

אז זהו.

הודיה, הוא לא פתח ויכוח על הצבאענבל

הוא רק אמר שמי שכבר מתגייס שייזהר לא לאבד צלם אנוש...

הוא לא אמר שום דבר על אם להתגייס או לא...

מסכים עם שוקוידיד
ענבל, אני הבנתי את זה אני פשוטשוקו =)

לא רוצה שאנשים יאבדו צלם אנוש בגלל סיפורים כאלה

וירימו ידיים בגלל כאלה דברים ולא יירצו להתגייס

ההפך בגלל כאלה דברים צריך.

ד"א מה השם של אותו אחד שנפצע? נתפלל עליו

אנשים לא "מרימים ידיים" ובגלל זה לא מתגייסים.שמוליק פיין

בס"ד

אנשים לא מתגייסים במודע ולא מתוך ויתור אלא מתוך בחירה!

לא הבנתי את הקשר בין אהבת הארץ ורצון לשמירה עליה לשמוליק פיין

בס"ד

גיוס לצבא שמה שהוא עושה זה לשמור על השקט הרבה הרבה יותר מאשר לשמור על הארץ..

סיפור מזעזעהרועה

איך הורדת אחוזי גיוס אצל אנשים שהם בעד ההתנחלויות ימנעו מהצבא לתקוף יהודים?

עזוב את זה. הוא בכוונה לא פתח את זה.אני17

ואם אני לא טועה הוא לא מתגייס. אני צודק שמוליק?

הוא היה יכול לפתוח דיון על זה אבל זאת לא הנקודה. אתה רוצה לפתוח על זה דיון- תפתח שרשור אחר.

אני לא מתגייס אבל זה לדיון אחר.שמוליק פיין

בס"ד

יש היו ויהיו מספיק דיונים על גיוס כן או לא..זה מכתב הנועד למי שהחליט בכל זאת להתגייס שלא ישכח באיזה צד הוא..היהודי או בצד השני..ולאיזה אינטרס הוא דואג..לאינטרס האישי שלו או של מפקדו או לאינטרס של עמ"י והיהודים..

OKהרועה

סליחה הנחתי שאתה מתכוון למשהו אחר, יפה על הפתיחות לרוב אנשים לא מסוגלים לעשות חישוב וללכת על מה שרע במיעוטו בעינהם.

הוא לא רוצה לפתוח דיון!!!ענבל

תפסיקו לפתוח סתם דיונים כי אתם לא אוהבים את דעותיו....

הוא רק רצה שמי שכבר מתגייס יעשה הכל כדי לא להיות כמו המגד הזה...

להעלות מודעות.

גם את זה כבר אסור?

הבנתי, באמת שאין סיבה להיות השלישית שחוזרתהרועה

על אותו הדבר.

בעצם אם כבר התחלנו.. לעוד מישהו מתחשק להעיר להרועה על ההבנה הדפוקה שלו ולהתעצבן על הממלכתי התורן?

ענבל מישהו אמר שאסור לו?שוקו =)

ובכוונה לא הגבתי אח"כ לתגובות שלו כי זה לא המקום זהו .

ואם אתה באמת רוצה תשובה לשאלה ששאלת אתה מוזמן באישי.

הי! הרועה!ענבלאחרונה

אל תוציא אותי רעה!!

אתה יודע שזאת לא הייתה כונתי...

ואגב, אני הראשונה, ועכשיו גם הרביעית 0אם מחשיבים את שתי תגובותי)

מצטערת. לא התכונתי.

פשוט זה מעצבן שעל כל דבר שאנשים מוציאים כולם תוקפים אותם כי הם יודעים מה דעותיהם.

הוא בכלל לא רצה להגיד את דעתו.

כמובן שאם בנאדם לא מתגייס בכלל זה עדיף.שמוליק פיין
אתה בכוונה לא פותח את זה, לא?הרועה

שמווליק ? אתה לא עומד להתגייס ?שווגי =)
אז מה אתה הולך לעשות?שווגי =)
ללמוד תורה,להתחתן ולשמור על עמ"י בלי להתגייס..שמוליק פיין
ואיך לא מדרדרים לרמה כזו?האדמו"ר מצנעא

גם נקודה שיש לעמוד עליה.

לדעתי צריך הרבה תורה לפני הגיוס, הרבה קדושה והרבה תיקון המידות. וכמובן, מודעות לבעיות, רצון לתקן וידיעת המטרה.

חושב שיש הרבה בעיות בצבא? תתגייס!!Elbi

נכון, יש הרבה דפקים בצבא, אני מסכים. אבל להתעלם ולהגיד שבגלל הבעיות שיש בצבא אתה לא מתגייס?! זה לא הפתרון! 

סתם לצורך המחשה אני אתן דוגמה: (מצב תיאורטי) אם לפני שתתחתן יגידו לך שבוודאות יהיה לך כל מיני בעיות בזוגיות עם אשתך, מה תגיד, שאתה לא נכנס לזה?? לא מתחתן? זהו? ככה אתה פותר בעיות? בלהתעלם?!

אדרבה, לך תתגייס! תנסה לתקן את מה שלא טוב! בשביל מה באנו לעולם?? 

לא בגלל הבעיות..אלא בגלל איך שהצבא כצבא..שמוליק פיין

בס"ד

אני לא מאמין במדינה אז למה להתגייס..?

הצבא הכניס את עצמו לבעיות שהוא יהיה זה שיוציא את עצמו משם שלא יעשה דברים טיפשיים ופתאום יקרא לי לבוא ולהציל אותו..

אוקיי..Elbi

הניסוח שלך לא נשמע כמו מישהו שרוצה לשפר, "הם הכניסו את עצמם לבעיות- הם יוציאו את עצמם מהבעיות".

סבבה.. בעקרון אתה צודק בטענה, אבל למה לא לבוא ולהגדיל ראש? תגיד אוקיי,

נתון לי: יש הרבה דברים טובים בצבא (אלא אם כן אתה חולק עליי..), יש גם הרבה בעיות בצבא (שהצבא הכניס את עצמו אליהם). מה אני עושה עם זה? מה יכול יותר להועיל, להשאיר את המצב ככה או שמה לבוא ולנסות לשנות אותו? אם תגיע למסקנה שצריך להשאיר אותו ככה- אז סבבה, תשאר עם כל הבעיות שקיימות ותקווה שאוליי יבוא יום והוא ישתנה מאליו. 

אבל לעניות דעתי יהיה הרבה יותר קל, מועיל ומהיר אם חבר'ה כמוך וכמוני יכנסו לצבא וינסו לתקן אותו מבתוך.. 

מה לדעתי?שמוליק פיין

בס"ד

לבוא ולהגיד לצבא שעד שהוא לא מפסיק א' להשתתף בפינוי ישובים ב' ישנה נוהלי פתיחה באש ג' דואג לאינטרס יהודי ולא לאינטרס של שקט ועוד הרבה דברים אנחנו לא מתגייסים..הבעיה שאנשים מהציבור הדת"ל(ואני לא יודע מאיתך אני לא מגדיר את עצמי דתי לאומי) מפחדים להלחם מול הצבא ואומרים לעצמם ולצבא שהוא הדבר הכי קדוש וכו' וכו' וככה הם בחיים לא ינצחו..

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך