האם זה טוב להגיע לעמדת כח?- שאלה לדיון..מישי' מאפושו'
עבר עריכה על ידי מישי' מאפושו' בתאריך כ"ה שבט תשע"ב 22:17

מצד אחד, כשבנאדם מגיע לעמדת כח בד"כ הוא ינצל אותה לרעה.  אנחנו רואים את זה בחיים, לדוג'- אנחנו מנצלים את האחים הקטנים.

או בנושא קצת יותר גדול- בניסויי כלא של זימברדו רואים שאנשים הגיעו למצב מזעזע! ואת הרוע הזה הם מצאו בעצמם. אפחד לא אמר להם מה לעשות.. לקחו קבוצת סטודנטים. חילקו בצורה שרירותית מי ישחק סוהר ומי ישחק אסיר והתוצאות לפניינו..

מצד שני, כשנותנים לבנאדם פקודה, כל עוד האחריות לא עלייו הוא יעשה את זה, יציית, גם אם זה לא הגיוני..

הניסויי של מילגרם:

אז מה אתם חושבים? כדאי בכלל להגיע לעמדת כח?

אפשר לשאול רגע?אוסנת

רוצה לראות את הסרטונים שהבאת - אבל אין לי חשק לסרטים אכזריים...

אני אשרוד את זה?

המום

לא וזה גם לא כל כך צנועהרועה
עבר עריכה על ידי הרועה בתאריך כ"ה שבט תשע"ב 22:53

אין שם שום דבר שמצדיק צפייה, שני ניסויים מפורסמים שגרמו להרבה רעש ותהיות אם הם אתיים.

הראשון בדק אנשים שנתנו להם כוח בידיים, חלקו קבוצה באופן שרירותי להיות סוהרים ואסירים, זה הגיע להתעללויות רציניות אנשים הפשטו, נקשרו, נכלאו בצינוק ועברו התמוטטות עצבים, הניסוי הופסק אחרי שישה ימים.

השני בדק סמכות, נתנו לאנשים לחשמל אנשים אחרים כחלק מניסוי, מי שמנהל את הניסוי מורה להם להמשיך לרמות גבוהות של חשמל 65 אחוז ממשיכים לרמות גבהות ממש 450 וולט (הרמה הכי גבוהה). לא מזמן היה שיחזור של זה בגירסה של שעשועון טלוויזיה 80 אחוז המשיכו לחשמל.

בררר...אוסנת

את השני לא מכירה.

מה הניע אותם להמשיך לחשמל? סתם רצון להכאיב? או פחד ממנהל הניסוי?

הניסוי של מילגרם? הוא דווקא יותר מוכר..הרועה

סמכות, יש כמה משפטים שאמרו להם לפי סדר אני לא זוכר בדיוק בהתחלה משהו כמו זה בסדר, אח"כ הוא לא מתכוון ובסוף אנחנו לוקחים כל אחריות על מה שקורה או משהו כזה.

בניסוי המקורי זה היה חוקר שמנחה אותם, בגירסה של הטלווזיה זה היה פיילוט לתוכנית שבה הם שואלים מישהו שאלות הוא עונה, על כל תשובה נכונה הם מקבלים כסף והוא מקבל פי 9, בשביל שלא יעשו את זה בשביל כסף אמרו להם שזה פיילוט אז אין פרסים, הם בחדר עם מנחה וקהל ובתא בצד השחקן, השמיעו להם צעקות עד שבשלב מסוים הוא מפסיק להגיב, 80% מהנבדקים המשיכו.

ואי...הסנה-בועראחרונה

אחד השיעורים הקשים שהיו לנו בפסיכולוגיה... .

ברור שככל שיש לך יותר כח הפיתוי הוא יותר גדול לנצל אותו נגד מישהו אחר... 

אבל ככה זה כל כח בעולם, יש בו יסוד טוב אבל אפשר לקחת אותו לכיוון הלא נכון. 

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך