עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"ו שבט תשע"ב 01:34
בס"ד
אם תשאל את אותם האנשים למה הם שונאים את צה"ל, אני חושב שרובם יגידו לך שהם לא היו רוצים להגיע למצב הזה, אבל צה"ל (לא החייל הפשוט, אלא בתור צבא) פגע בהם בדרך זו או אחרת.
ואני אנסה להסביר את דבריי:
קח בתור דוגמא את נוער הגבעות, אותו נוער שפועל באידיאולוגיה עצומה ומאייש יומם וליה נקודות התיישבות. ובמקום שיעזרו להם לחזק את אותם נקודות, ולמנוע מהערבים להשתלט על עוד שטח, הצבא עושה להם צרות ומפנה אותם באישון לילה או שהוא סתם חומד לו לצאן ומפרק לו בית.
ישננם סיפורים שבהם צה"ל מעדיף לעזור לערבים כנגד מוער הגבעות:
לדוגמא, ישנו סיפור שערבים עלו למאחז אש קודש מלווים בג'יפ צבאי. הערבים החלו לזרוק דברים לעבר היושבים במאחז ולהתגרות בהם. הצבא לא זז. באיזה שהוא שלב תושבי במאחז החלו להחזיר לערבים, ואז מי נזכר להתעורר? הצבא. לטובת מי הוא עזר? לצערנו לטובת הערבים. על הבגד של החיילים אני מתאר לעצמי שהיה כתוב 'צבא הגנה לישראל' האומנם?.
אז למה שאותם חבר'ה שמקריבים את נפשם למען ארץ ישראל וחוטפים כל יום סטירת לחי מצלצלת מהצבא ירצו להגייס אליו?
נקח לדוגמא עוד חלק, החרדים וחלק (לצערי קטן) מהציבור הדתי לאומי: אדם התגייס לצה"ל כולו במטרה לעשות את כל שביכולתו בכדי להגן על העם והמולדת. אך שום משמיים בצבא יהודי מכריחים לעבור על ההלכה ולהקשיב לשירת נשים. ואם תגיד לו שאתה אדם דתי ואתה לא רוצה לעבור על ההלכה, אז הוא יעיף אותך מכל המדרגות.
וזה לא הדבר היחידי שבו הצבא פודע בדתיים. לפני כמה זמן הועפו 2 חיילים בגלל שהפשע שלהם הוא שהם התפללו שחרית. זה היה אחרי לילה ארוך של פעילות והחיילים הלכו לישון שבבוקר הם יודעים שיש להם עוד כמה קורסים או הרצאות לשמוע. מה עשו שלושת החיילים שהיו בפלוגה? השכימו שעה קודם בכדי להתפלל, אבל איתם גם השכימו את שאר החיילים, מכיוון שהמפקדים החליטו לדחוף להם עוד קורס. החיילים ביקשו להתפלל אך הם נענו בשלילה. 2 חיילים התפללו שחרית והעופו... החייל השלישי הועף אחרי כמה שבועות בגלל "חוסר התאמה".
אז למה שאדם דתי התגייס למקום שבו חושבים שהמפקד יותר חשוב מההלכה? שבו פוגעים בך אם כל פשעך זה שאתה רוצה לקיים את ההלכה ואת דברי התורה הקדושה?
מקווה שהסברתי כמו שצריך וסליחה על החפירה
.
נא להתייחס לשרשור זה בכבוד ולא לתקוף אחד את השני שנאמר "דברי חכמים בנחת נשמעים" וכך יהיה גם דיון מעניין וגם אף אחד לא יפגע.
אגב, זה בהחלט יכול להוות דוגמא לכל מי שטוען שהפורום הוא רק של ילדים בני 13 והוא לא רציני. אז אנא התייחסו לשרשור הזה בכבוד, כאן נמדד הרציניות של הפורום.