איך אפשר???אנונימי (פותח)

רוצים לשחק שניה משחק האסציאסיות (אין לי שמץ איך כותבים, נו המשחק שאומרים את מה שעובר בראש)

למילה "צה"ל"...

טוב, אם יצא לכם הקשר חיובי-אשריכם.

אבל אם יצא לכם הקשר שלילי-אז השורות באות הם בשבילכם.

תסבירו לי בבקשה איך צה"ל-צבא הגנה לישראל.

שמסמל את היציאה מהגלות-מתדמית היהודי המוכה, שמראה את הפיכתנו למעצמה-נחשב שלילי בעיניכם.

במשך אלפי שנות גלות לא היה לעם ישראל צבא שיגן על עצמו.

ואנשים במדינה מחשיבים את אותו כדבר שלילי.

זה הצבא שבמשך ימים ולילות (וזה לא קלישאה) מגן עלינו.

וחיילינו עומדים בגבורה מול האוייב 24/7.

ואנשים במדינה מחשיבים אותו כדבר שלילי. 

אשמח מאוד אם מי שמחשיב את צה"ל כדבר שלילי

יקום ויסביר לי בנחת את דעותיו.

שבוע טוב

נ.ב. השירשור נפתח לבקשת אחד ממשתמשי הפורום שביקש דיון...

נראה ליהסנה-בוער

שזה שיש אנשים שצהל עושה להם קונוטציה שלילית זה מאוד עצוב אבל זה לאו דווקא באג בהם.

אולי דווקא לומר שצהל היום במצב מעולה ומדהים זה בעצם הדבר הלא בריא פה.

אולי כשמאמינים בילד באמת, אז הורה שיראה אותו עושה דברים רעים לא יגיד "יו, אני ואמא כל כך חיכינו לך... מה אכפת לי לאן אתה מידרדר עכשיו..." אלא יאמר "ואו, אני ואמא כל כך חיכינו לך... אין מצב שאתה נופל לי לשם.. אני יודע כמה גבוה אתה מסוגל עוד להגיע...".

נכון ששנאה עיוורת לצהל, היא לדעתי העניה, מאוד טפשית, וכפוית טובה בצורה מחפירה כלפי השי"ת. אבל גם אהדה עיוורת מסוכנת לא פחות.

והנושא הזה נחפר נראה לי ממליון ואחת כיוונים בפורום, ומה שאמרו כבר אמרו ומה שלא אמרו הסיכוי שבאמת יקשיבו לו בנושא הזה כאן הוא 0.01% אז... מנבאת נבואות שחרות על השרשור הזה

רק שמאשימים את הילד הלא נכון...מחפש את האור..

גם אם אתה (הכוונה לכל אחד, אני יודע שאת בת) חושב שיש דבר שליליים בצה"ל, או דברים לא מתוקנים - מה לך להלין על הצבא? מי שקובע זה לא הצבא אלא ראשי המערכת, קרי הפוליטיקאים. לא צה"ל מחליט אם להתחיל במלחמה, והוא גם לא בוחר מתי לסיים אותה. לא צה"ל מחליט אם לפנות התנחלויות, ולא צה"ל מחליט שיהיה גירוש. נכון, הוא הזרוע המבצעת, אבל זה כי זה התפקיד שלו במדינה. זה כמו שתאשימו את היד שגנבה במקום להאשים את הראש שפקד עליה לעשות את זה, את השכל...

ועכשיו יקומו אלו שיגידו שצה"ל צריך לסרב פקודה, פשוט כל המוסד הזה יקום על רגליו ויסרב פקודה. זה לא הולך ככה. נקודה. באופן פרטי חייל יעשה מה שמצפונו מורה לו ומה שרבותיו מורים לו, אך כצבא העם הצבא כן חייב להיות כפוף לנבחרי העם. אחרת תהיה פה אנרכיה. ובכל מקרה, זה לא יקרה, ככה שלכעוס על הצבא זה דיי ילדותי. באמת נראה לך שהצבא ממש רוצה להלחם בך? זה לא הוא קובע. 

אתה רוצה, תאשים את שר הביטחון. אתה רוצה, תאשים את ראש הממשלה. אתה רוצה, תאשים את עצמך שלא השכלת בזמן להתנחל בלבבות ולעזור לאנשים לגלות את האור האמיתי, את דרך הישר.

אבל להאשים את צה"ל?

עד כאן דבריי...

אוקיי, אני חלקית מחשיבה אותו שלילי..תן חיוך....=)

יותר נכון, מחשיבה כמה דברירם בו כשליליים...

זתומרת-כל החיילים ששומרים עלינו, הם בשבילי-צה"ל-צבא הגנה לישראל.

אבל כל האלו שמפנים (ויש כאלו לצערינו למי שחיי בסרטים..) הם בשבילי-צה"ל-צבא הגירוש לישראל, ועדיין לא הגעתי למדרגה של לאהוב אותם...מקווה שגם לא אגיע..

נכון, יש בצה"ל דברים טובים, אנשים טובים וכו', אבל יש כמה דברים שהם הבסיסיים שצריכים להיות במדינה, כי אני לא שמעתי על מדינה שהחיילים בה, באים מאותו עם, מאותה מדינה ומפנים אזרחים תמימים שעוזרים לכל הארץ בזה שהם יושבים במקומות "מסוכנים"..

תן חיוך -מחפש את האור..

את מלאה אידיאלים. וזה יפה. וזה נכון. וזה צודק. וכל אחד שיחשוב כמוך יבין את הזעם שלך.

אבל תזכרי דבר אחד - צה"ל הוא הזרוע המבצעת, לא המחליטה. הכנסת והממשלה הם אלו שקובעות את המדיניות. החייל הקטן הוא רק פקוד. עכשיו, תגידי לחייל הקטן שהוא צריך לסרב פקודה, לא תביני את האטימות שלו וכו' וכו' - תזכרי שהוא, שלא כמוך, כנראה לא גדל על אותם ערכי אהבת ארץ ישראל כמו שלך, כמו שההורים שלך הכניסו בך. הוא גדל יותר על משמעת שהצבא מה שהוא אומר קדוש. מה שפוקדים עליו הוא עושה. את יכולה להתווכח עם זה, אבל יש בזה גם צד הגיוני - בסופו של דבר צבא בנוי על משמעת וציות לפקודות. כמובן שמי שחדור אידיאלים לא יעז לחשוב על לפנות ויסרב פקודה או יבקש מהמפקד העברה - אבל חייל שלא הגיע לרמה הזאת מעולם, מה ציפית ממנו, שמעצמו  יחליט לסרב פקודה להוראות הממונים עליו, עבור משהו שהוא לא באמת מבין מהו?

אם את רוצה לכעוס, תכעסי בצדק על שר הביטחון, על ראש הממשלה, על הפוליטיקאים שלא עושים מספיק, על בג"ץ, ואפילו על עצמנו - שלא מספיק קרבנו לבבות והסברנו את חשיבות ההתנחלות בכל ארץ ישראל. בדגש על "בכל" - גם בתל אביב, וגם בלב של כל חילוני או מסורתי מצוי שלא בדיוק מבין מה איתמר/עפרה, תורמת לעם ישראל חוץ מצרות. "תינוק שנשבה" כבר אמרנו?

במקום לכעוס עליהם - תוסיפי טוב. במקום לקבול על כך שהם טועים - תראי להם שאת צודקת, בסבר פנים יפות, בענווה.

תרבי אור - כי בסוף, זה ישפיע.

אני אנסה להסבירמרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"ו שבט תשע"ב 01:34

בס"ד

אם תשאל את אותם האנשים למה הם שונאים את צה"ל, אני חושב שרובם יגידו לך שהם לא היו רוצים להגיע למצב הזה, אבל צה"ל (לא החייל הפשוט, אלא בתור צבא) פגע בהם בדרך זו או אחרת.

ואני אנסה להסביר את דבריי:

קח בתור דוגמא את נוער הגבעות, אותו נוער שפועל באידיאולוגיה עצומה ומאייש יומם וליה נקודות התיישבות. ובמקום שיעזרו להם לחזק את אותם נקודות, ולמנוע מהערבים להשתלט על עוד שטח, הצבא עושה להם צרות ומפנה אותם באישון לילה או שהוא סתם חומד לו לצאן ומפרק לו בית.

ישננם סיפורים שבהם צה"ל מעדיף לעזור לערבים כנגד מוער הגבעות:

לדוגמא, ישנו סיפור שערבים עלו למאחז אש קודש מלווים בג'יפ צבאי. הערבים החלו לזרוק דברים לעבר היושבים במאחז ולהתגרות בהם. הצבא לא זז. באיזה שהוא שלב תושבי במאחז החלו להחזיר לערבים, ואז מי נזכר להתעורר? הצבא. לטובת מי הוא עזר? לצערנו לטובת הערבים. על הבגד של החיילים אני מתאר לעצמי שהיה כתוב 'צבא הגנה לישראל' האומנם?.

אז למה שאותם חבר'ה שמקריבים את נפשם למען ארץ ישראל וחוטפים כל יום סטירת לחי מצלצלת מהצבא ירצו להגייס אליו? 

נקח לדוגמא עוד חלק, החרדים וחלק (לצערי קטן)  מהציבור הדתי לאומי: אדם התגייס לצה"ל כולו במטרה לעשות את כל שביכולתו בכדי להגן על העם והמולדת. אך שום משמיים בצבא יהודי מכריחים לעבור על ההלכה ולהקשיב לשירת נשים. ואם תגיד לו שאתה אדם דתי ואתה לא רוצה לעבור על ההלכה, אז הוא יעיף אותך מכל המדרגות. 

וזה לא הדבר היחידי שבו הצבא פודע בדתיים. לפני כמה זמן הועפו 2 חיילים בגלל שהפשע שלהם הוא שהם התפללו שחרית. זה היה אחרי לילה ארוך של פעילות והחיילים הלכו לישון שבבוקר הם יודעים שיש להם עוד כמה קורסים או הרצאות לשמוע. מה עשו שלושת החיילים שהיו בפלוגה? השכימו שעה קודם בכדי להתפלל, אבל איתם גם השכימו את שאר החיילים, מכיוון שהמפקדים החליטו לדחוף להם עוד קורס. החיילים ביקשו להתפלל אך הם נענו בשלילה. 2 חיילים התפללו שחרית והעופו... החייל השלישי הועף אחרי כמה שבועות בגלל "חוסר התאמה".

אז למה שאדם דתי התגייס למקום שבו חושבים שהמפקד יותר חשוב מההלכה? שבו פוגעים בך אם כל פשעך זה שאתה רוצה לקיים את ההלכה ואת דברי התורה הקדושה?

מקווה שהסברתי כמו שצריך וסליחה על החפירה

נא להתייחס לשרשור זה בכבוד ולא לתקוף אחד את השני שנאמר "דברי חכמים בנחת נשמעים" וכך יהיה גם דיון מעניין וגם אף אחד לא יפגע.
אגב, זה בהחלט יכול להוות דוגמא לכל מי שטוען שהפורום הוא רק של ילדים בני 13 והוא לא רציני. אז אנא התייחסו לשרשור הזה בכבוד, כאן נמדד הרציניות של הפורום.

צה"ל הוא דבר חיובי, אך...נו"ש

אך עקב העובדה שההנהגה של צה"ל היא חילונית, לעיתים הם עושים דברים שאינם לרוח היהדות. נגיד פינוי גוש קטיף- נכון, זה היה החלטה של ראש הממשלה, אבל אם צה"ל היה מסרב פקודה - זה לא היה קורה - ולא, לא היו מכניסים את כולם לכלא.

אז כן, צה"ל זה חיובי, אבל יש בו לצערינו הרב גם דברים שלילים- כמו בכל דבר בעולם.

העולם מורכב על הרבה דברים, לא רק על שחור ולבן.

צדיק ורשע.

יש גם צהוב, כחול וירוק.

אבל בעז"ה שנראה בעיקר את הדברים החיוביים..

לא יודע מה איתכם.שלומ.

שקראתי צה"ל

עלה לי קידוש ה' וגבורה.

נשמח מאוד עם תפרט דעתךמרדכי
אתה יכול להתנגד לצה"ל?אוסנת

אז תגיד להם תודה.

שבכלל אתה חופשי לשבת מול מקלדת ולהעיז להיות כפוי טובה.

ומוזר - אף אחד לא עושה לך כלום (איפה הדיקטטורה והעריצות שכולם מדברים עליה?).

אני לא הכפוי טובה פהמרדכי
בס"ד

ישנם אנשים שמקריבים את עצמם למען ארץ ישראל ובתמורה מפנים אותו וממציאים עליו שקרים על מנת להכפיש את שמו. זאת כפיות טובה.

וכשיש חיילים שמקריבים את עצמם על במצוות ובמקום לאפשר להם לקיים את ההלכה, מסלקים אותם מהקורס. זאת כפיות טובה!
כשאומרים לי צה"ל זה מזכיר צבא שמטרתו היא שקט.יהודי מרמ"ג

עדיין אשמח להוכחה לשתי שורות:

זה הצבא שבמשך ימים ולילות (וזה לא קלישאה) מגן עלינו.

וחיילינו עומדים בגבורה מול האוייב 24/7.

אכן זה הצבא שמגן עליך 24 שעות-משה ר-

ביממה 365 יום בשנה, אתה רוצה לדעת מה יקרה אם לא יהיו לך חיילים?

זה מה שקרה ליהודי חברון ובעוד מקומות בארץ שלא היה להם צבא שיגן עליהם וזה גם חלילה מה שיקרה אם הצבא שאתה כ"כ מתעב יעזוב לכמה שעות את העמדות שלו בשטחי יו"ש, ברצועת עזה חיים יותר ממליון וחצי ערבים שכל מטרתם להכחיד אותך והקיר היחיד שמפריד בינם לבינך ומשפחתך אלו אותם חיילים שיושבים בעמדות בלילות הקפואים האלה ושומרים עליך, ובזמן שאתה ישן יש חיילים שמפטרלים מסביב ליישובים בבוץ ובטמפרטורות נמוכות כדי שאתה תוכל לישון בשקט, אז תלמד להעריך קצת ולא כל הזמן לקטר, ולראות רק מה שרע.....

אני בעד שהצבא יפסיק להגן וישארו רק היהודיםיהודי מרמ"ג

שרוצים לכונן את מלכות ה' בעולם.

כן ואתה חושב שאתה תצליח??-משה ר-

אז אתה חיב"ס, אתה חושב שלהגן זה רק לתפוס נשק? תתבגר קצת לפני שאתה מדבר כ"כ הרבה שטויות, זאת מחשבה של ילד בגן חובה שחושב שעם אקדח הוא ינצח את כל העולם...

זה בסדר אנחנו לא החיב"ס הראשונים.sss2

גם עמ"י היו חיב"ס כשהם כבשו את הארץ הרי לא היה סיכוי לנצח את הענקים וגם המכבים היו חיב"ס הרי לא היה להם סיכוי לנצח תיונים וגם המחתרות היו חיב"ס הרי לא היה להם סיכוי לנצח תבריטים ודרך אגב גם צה"ל היה חיב"ס כי הרי לא היה לו סיכוי לנצח את כל מדינות ערב במלחמות שלו!!!!

אז אתה אומר "לא נורא, נאלתר משהו"לך דומיה תהילה
לא אצטרף לדיון אבל אני רוצה להזכירענבל

את מה שמרדכי אמר (בשם חז"ל כמובן ):

"דברי חכמים בנחת נשמעים"

בנחת.

כולנו פה כדי לפתוח דיון ולא התלהטויות.

שדרותי...אברי

שאלו כאן בפורום נוער וגיל ההתבגרות כזכור לך...(3 חודש אחורה)

ועד כמה שיש לי 16.5 כבר אחזתי נשק (במבצעי) הרבה זמן

זה נכון שאי אפשר בלי הצבא, אבל עוד מעט לא נהיה חלק מהמדינה הזאת אם היא לא תשתנה.

אין מה לעשות זה המצב. הימין לא יוכל לספוג את האנטישמיות שמתגברת במדינה...

כמו שכבר אמרתי בעבר, בעוד מספר שנים יהיה כאן רוב ערבי.רוב שלא נוכל להתמודד מולו עם צבא או בלי צבא, ללא הקמת מדינה אחרת מתוך ההפיכה.

המדינה שלנו מושתת על דמוקרטיה שאם אתה עוד זוכר מאזרחות תומכת במתן שירות טוב יותר לקהילה קטנה, ערביי ישראל זוכים להטבות יתר אז נכון הצבא הוא קדוש וצריך להתגייס ומי שרוצה ללמוד שילך לרבנות.

המתגייסים יהיו אלו שיהיו בראש הכוח הצבאי של המדינה החדשה ואנו שצטרך כמה שיותר בעלי נסיון צבאי. לכן צריך להתגייס

ו... מי שלא מתגייס מכל סיבה הוא כפוי טובה רציני רוצה ללמוד לך תהיה רב.

ברור שהצבא טוב זה שיש מעשים שהם לא לא אומר כלום הבעייה בפקודות-ממשלה אם היו פוקדים לגרש ערבים הדבר היה מתבצע גם כן. שורש הבעייה נמצאת בעקרונות עלייהם המדינה קמה מדינת יהודים עם שוויון ללא הבדל דת גזע ומין.

אין אפשרות לומר כמו ילדים קטנים ה' יעזור כי הוא לא. בימי יהושוע זה היה ציווי בימינו אין. צריך לפי דרך הטבע ולכן צריך להכנס למערכת. רוב הצבא שומר מהאויב, מדינות אחרות.

רוב עם ישראל ימני אך ללא עמוד שדרה, עושה מה בראש של המפקד וזו הבעיה בצהל פיקוד פיקוד ושוב פיקוד

יומטוב לכולם.

נ.ב.

שדרותי... מה כתבת לי?

ועאלק החזקת נשק במבצעי-משה ר-

על מי אתה עובד? איזה נשק החזקת? קראבין בתקופת המנדט?
מה אתה יודע לעשות עם נשק? אתה יודע לאפס אותו? אתה יודע להיכנס איתו לבית בלי שיחוררו לך את הראש?

אתה יודע לפתוח זיגים אם זה אומר לך משהו?
כמו שאמרתי קודם אתה ילד קטן ולא ממש חכם שצריך עוד להתבגר ולא לחשוב שנשק זה רק לירות וזהו!!

תתבגר!!!!

שדרותי קטן שלי...אברי

מה אתה משחק אותה? לא שמעת על בר שמירה? בשנה האחרונה אני כולי פטרולים על חיילים אז אל תבלבל את השכל...(כתבתי משהו יותר בוטה אבל אני אנושי...)

אברי קצת כבוד לשדרותי.ענבל

יש לו קצת יותר פז"ם ממך.

גם פה בפורום וגם בכללי בחיים אני מניחה.

אה וגם בצבא (שדרתי אני צודקת?)

קצת כבוד.

בנאדם נכנס בי אני נכנס בואברי
אוח. יהודי מרמ"ג אתה הזוי. סליחה,בוא נראה אותךט!הר

מסתדר בלי צה"ל יום אחד. 

במקום שאני גר, צה"ל שומר על הערבים ולא על היהודים.יהודי מרמ"ג
אך יש הבדל. אתה מכליל יותר מדי. זה ממש לא בסדר.ט!הר

אתה רוצה? שב למד תורה. אבל צריך שמירה! אני גרה במקום מוקף ערבים. החיילים שורצים בכבישים וכל שניה שהם שם אני מעריכה אותם כי אם הם לא היו שם מזמן הייתי קורבן של חיות הטרף הערביות. (ח"ו)

אני גרתי יותר מחצי שנה במקום מוקף ערביםשמשון ר

והצבא שמר עליהם ולא עלינו, ולא, לא היה לנו נשק... ויהודי מרמג גר באותו מקום עכשיו...

יש לך טעות!.. ואני חושבת לגמרי אחרת!!!emoon

אינלי מושג למה אתה חושב ככה!!!

כי זה ממש ממש לא נכון!...

ממש לא נכון?יהודי מרמ"ג

את רוצה שאני אתן לך מקרה קיצוני?

לפני כחצי שנה, ערבים מהכפר מוכמוס, שרפו את הבית שלנו ברמת מגרון,

נשרפו לי התפילין וחבר שלי כמעט מת שם כי הוא ישן תוך כדי.

הצבא הגיע לשמור עלינו? לא.

לאחר כמה שעות, נשרפו מספר עצים של ערבים והופ, הצבא פתאום מגיע.

חוצמזה שאחרי פיגועים מציבים חיילים לשמור על מטעים של ערבים בסביבה שלנו...

^^^^^^שמשון ר
כל פעם שיש פיגוע \ פינוי (לא משנה איפה) יש מארבים מסביב לכפרים, אבל מתי שהערבים מנסים לעשות לנו משו? פתאום הצבא בא ועוצר אותנו...

אם אתם רוצים עוד דוגמא לפני מה שנים שהגיעו ערבים למסוק זיתים ברמת מגרון אחד הערבים שלף סכין והצמיד את זה לצוואר של אחד החברה, ואתם יודעים צה קרה ברגע שהצליחו לשחרר אותו? עצרו אותו על ניסיון לרצח! זה נראה לכם הגיוני?!
טוב..אורי217

בתור חייל בהווה שכבר כמה שנים במערכת....

אני חייב להגיד לכם שרוב מוחלט של המשאבים של צהל הולך להגנה על גבולות הארץ..

באיו"ש יושבים סה"כ 5 חטמ"רים.. שזה כלום מסך צהל הגדול.

אז חברה כנסו לפרופורציות בחייאת עאתאק.

קיצור, הצבא ככלל הוא חיובי (לא מכיר רב שאומר אחרת) אבל יש דברים שצריך לתקן

ותאמינו לי שזה לא יתוקן ע"י הפגנות.

פשוט תתגיסו ותשפיעו. אם משהו לא נראה לכם בסדר-סרבו פקודה..

אבל אל תתחבאו מאחורי ססמאות של-אני לא מתגיס..

רק טוב. עוד הרחבה אפשר באישי.

אז ככה:מלמד=]

ברור שהצבא זה דבר חשוב ובלעדיו לא הייתה הגנה על המדינה.

אבל כמו בכל דבר, גם בו לא חסר מה לשנות.

ולצערנו הרב, הוא עשה כמה טעויות (מאוד) גדולות שאי אפשר להתעלם מהם.

השאלה היא איך משנים!האדמו"ר מצנעא

מאז ומעולם מלכי ישראל ביצעו מבצעים פוליטיים נלוזים דרך הצבא, ומעולם לא ראינו שהפסיקו להתגייס לאותו צבא, או שחכמי ישראל קראו לא להתגייס.

אין הכי נמי להיום. גם היום הממשלה עושה דברים פוליטיים בעזרת הצבא, דברים שליליים מאוד הראויים לכל גינוי, אולם אין זה אומר שיש להפסיק להתגייס.

יש לפעול ע"מ לשנות לא רק דרך ההתגייסות. מכיוון שאותה ממשלה שמחליטה על אותן החלטות נבחרת ע"י הציבור, יש לפעול ע"מ שהציבור לא יבחר בממשלה כזו. 

אם הצבא היה נותן לנו נשק כמו שהוא נתן לערביםsss2

היום הוא לא היה צריך להגן עלינו תאמינו לי ,במקום זה הוא בא ומגרש אותי מהבית ,למה שאני יתגיס לצבא? למה שאני יחשוב שהצבא הוא טוב אם אחרי הרצח של משפחת פוגל הוא בא לגבעה שבנינו לזכר משפחת פוגל והרס אותה  במקום להרוס את כל הכפר של הרוצחים או לפחות להרוס את כל המבנים הלא חוקים שם ואם לא אז לפחות להרוס תבתים של המחבלים!!!

אם הצבא אפילו רק לא היה מונע ממנו נשק...יהודי מרמ"ג
היה קורה מה שקורה ביצהראברי

הערבים היו מפחדיים!!!

בסדר,דוסית גאה!

עם כל הכבוד לצה"ל, הוא אמור להגן עלינו, צבא ההגנה לישראל, ולא אמור לגרש יהודים מביתם באחת בלילה...

והוא גם לא אמור להעלות על הבמות שלו בנות שרות...

אז כשאני רואה חיילים אני מעריכה אותם, אבל זה לא סותר שיש לי ביקורת ענקית על הגוף הזה...

החיילים עצמם - צדיקים!עץ על מים

הגוף עצמו יש בו המון בעיות, חוסר התחשבות בצרכי דת וכדו', חוסר הגינות, ביצוע פקודות שליליות ביותר בצורה מזעזעת, כאשר אם לא בצעת - נדפקת.... אז זה או ללכת עם הערכים שלך ולהדפק. או לא ללכת עם הערכים שלך.

וכו'...

סה"כ החיילים הם ממש צדיקים! הם מגינים עלינו ומגיע להם המון הערכה.... מעבר לזה יש שמה הרבה דברים שליליים...

צה"ל לא מעלה לי דווקא קונטציה שלילית רק... 

סתם שיתוף:

השבת בתפילה הגיעו שוב מלא חיילות לתפילה, ואמרתי להם שבת שלום וזה כזה וזה העלה להם חיוך, גם כל פעם אני רואה ת'חיילות רוקדות ושמחות, נראלכם שאני מזלזלת בהם? חס וחלילה! כ"כ הרבה הערכה... למרות שהם חיילות והחיילות לא כזהה חשובות בצבא (אע"פ שיש דברים שכן כגון מודיעין וכדו'...) אבל הם עצמם הולכות מבחינתם שליחות מבחינת לעזור אז אותם עצמם כן צריך להעריך בטירוף! פשוט מקסימים

תראו לי צבא בעולם שיעשה כ"כ הרבה אחד בשביל השני... (עיין ערך רועי קליין ודומיו) הצבא שלנו הוא אחד ה-צבאות אם לא ה... למרות כל המגרעות שלו.... ויש לא מעט!

ובכלל העם שלנו הוא העם הכי הכי! צדיקים עם ישרואלל

מרדכי,אתה מדבר אליי?שלומ.
אכן כןמרדכי
זה שהצבא עושה הרבה דברים טובים זה לא אומר כלום!!כל הזמן שמח

נכון הוא עושה הרבה.....

ואם אני יכול לעשות דברים יותר טובים, ואחד מהם זה לתקן את הצבא, אם אני לא ילך לצבא הם יבינו שהם יכולים לייהות יותר טובים.....

אבל בכללי ממש יפה מצדיך לגמרי שאת מכבדת אותם, את זה גם אני משתדל לעשות כל הזמן לכבד, כי הם עצמם באמת צדקים בקטע שהם הלכו בשביל שליחות.(כמובן שזה רק על חילים טובים, ולא יס"ם וכד' שהתפקיד שלו הוא גם להרביץ ליהודים כמו חיות ואפילו יותר גרוע מזה)

הרב כהנא-מלחמת מצווה-משה ר-

כהנא יומי: מלחמת מצוה, שהיא מצוה כללית, ושעתידו של ישראל תלוי בה, כל ת"ח שאין תורתו ממש אומנותו - שאינו יושב יומם ולילה על התורה בלי לעבוד, להתפרנס ובלי לנפוש בתקופות נופש כל שהן - חייב לבטל ולהפסיק את מצות תלמוד תורה כדי להתעסק במלחמת מצוה; וברור שיעשה דוקא מתוך קדושה ודוקא במסגרת של מחנה קדוש, כדי שלא ייתפס ח"ו לעבירה ולתועבה.
רק ת"ח אמיתי שתורתו אומנותו כולה, פטור מלהפסיק ממצוה זו, משום שהיא יכולה להיעשות ע"י אחרים.
אך שִמעו נא אחי וזִכרו: לא כל הרוצה ליטול את השם יטול. מי שאינו ראוי לאיצטלא דרבנן ומתעטף באצטלא זו, ונוטל את השם של ת"ח שתורתו אומנותו כאשר אינו ראוי לכך, רק כדי להתחמק מקיום מצוה של מלחמה לקדש את השם ולנקום את נקמתו ולעזור לישראל מהצר הבא עליו, שופך דמים הוא וגדול עוונו מנשוא.

למי שעדין לא הבין!!!כל הזמן שמח

תכלס די נמאס לי לדבר על זה ולהסביר את זה כל יום מחדש, אבל קצת אני חיב לכתוב.

צריך לדעת שבאמת נכון שהצבא מגן ושומר עלינו, אבל, וכאן מגיע אבל גדול, הוא עושה זאת בצורה בעייתית שמכניסה אותנו לצרות שקשה לראות איך אנו נצא מהם.
כל הלחימה המוסרית שמסכנת לחינם חיילים רבים, שיטת הפינצטה, לחימה ביהודים (שאינה רק בגרושים כפי שכולם חושבים - אלא יום יום במניעת תגי מחיר ועזרה לערבים בעימותים איתם). 
במקרים רבים הצבא משמש ככוח או"ם בלבד ויותר גרוע מכך.
נכון זה לא אומר שצריך לסגור את הצבא, ונכון שאם הוא לא היה היינו בבעיה קשה, כל זה לא קשור לשאלה אם להתגייס או לא. הרי ממה נפשך, אם לצבא חסר חיילים, אז לא נתגייס ואז הוא ילחץ, ישנה מדיניות ויהיה הכי טוב, ואם תטען שזה לא ילחיץ אותו, אז כראה שלא חסר לו חיילים ולמה לי להתגייס? 
חוץ מזה שכל בר דעת יודע כי השפעה על הצבא לא צריכה להיות מבפנים אלא דווקא מבחוץ ואכמ"ל, אפשר לעזור בהגנה על יהודים במקומות ותחומים אחרים, כמו ערבות הדדית ופסגת זאב שחשובות לא פחות.

שנזכה שכולם יגלו את האמת, ויבינו שאנחנו לא מחויבים לצבא כלום!!

אתם צריכים להבין:רוזה?

שיש דברים שהצבא עושה כי כופים עליו לעשות!!

אם הממשלה והאחראים על כוחות הבטחון היו נותנים לצבא לעשות הכל לבד מתוך חשיבה שלהם- תאמינו לי הכל היה אחרת...

אין על הצבא שלנו בעולם!! ואם זה לא ברור למישהו הוא יכול ללכת לאו מישהו מרחבי העולם כולו....

שנהיה בריאם ונדע להעריך את מה שיש לנו בלי לחפש בכל דבר מה לא טוב....

נאי לא מבנה!!!!!!!!!!1אנונימי (פותח)

אך זה יכול להיות שיש אנשם במדינה הזאת שכולה עומדת בזכות הצבא המעו7לה שלנו...., חושביןם שיש להם זכות לחשוב שלילי על צה"ל..... זה מה שיש לי להגיד......

צהל- זאת גם אני

^קבלי משהו:66
אחד מאלפית (ואני לא מגזים) מהאירועים שקורים פה ליהודים
וזה קורה יום יום שעה שעה, פה, ב"מדינת היהודים" אז איפה לעזאזאל "הצבא המעולה שלנו"?????!!!!!
תפנימו, הצבא הוא צבא או"ם.לא יותר מזה. לפעמים הוא מתערב לעזור קצת לערבים.
66ט!הר

התמונה הזאת אישית לא אומרת לי כלום.

אתה לוקח רק את המקרים שאתה רוצה ומביא אותם. מה עם כל הפיגועים שמסוכלים מידי יום..(!)?השמירות  הבלתי פוסקות שלהם בכבישים?

אתה מסתכל רק על חצי תמונה. רק על מה שאתה רוצה להסתכל. אני לפחות לא מתכחשת לזה שהוא עושה טעויות..  אבל אתה לא מעריך בגרוש את מה שהם כן עושים טוב (וזה הרוב.).

מי נלחם בשבילנו תמיד? כבש את הכותל? ונלחם בשבילך בעופרת יצוקה בזמן שחצי מעם ישראל ישב במקלטים? אתה קולט בכלל מה אתה אומר??

אני פשוט לא יכולה לסבול חוסר הכרת טובה לאנשים ששומרים על החיים שלך בכל דקה ודקה ונכון, לפעמים עושים גם טעויות.

אני לא אמשיך כי זה רק יחמם אותי יותר..אז אני מעדיפה לעצור כאן.

ובאמת כדאי שתתחיל להכיר טובה לחיילים במדינה הזאת.

וזה לא מכוון רק אלייך אל כל מי שנגד צה"ל...

אני חושבת...............תפארת=)

אנ חושבת שמאז הגירוש יש נערים שמזלזלים ופוגעים בצהל,אני חושבת שזה לא צודק בככל כי זה לא היה בבחירתם  ומירצונם החופשי...............אנילא מסכימה בכלל עם הגירוש אבל עד לפגוע בחילי צהל שאחרי הכל עדין שומרים עלינו פני אויבנו....אני מקווה שהבנתם אותי=) שלא נצתרך יותר לסבול מלחמות.אמן=)

אוהבים את צה"ל......studiomc8
זה לא שאלה של שנאה או אהבה.SIMI

זה שאלה של מה המטרה.

אצלך האידיאל הוא ליישב את הארץ,

אצל צה"ל הוא להגן על תושבי הארץ. לכן הם לא רואים בעיה לפנות יישובים ולגרש יהודים. פשוט.

אוהבים את צה"ל את זה אמרו בגירוש!!!!!!!!י"לאחרונה
לכל אלה שיש להם משהו נגד הצבא -מחפש את האור..

יש לי שאלה אליכם - נניח ונתקפתם לרגע בחוש מזוכיזסטי, והמוח שלכם הורה ליד שלכם לסטור לעצמכם כמה וכמה פעמים עד זב דם. עכשיו, התאוששתם. יצאתם מהמזוכיזם. כמו יהודי טוב אתם מקימים ועדת חקירה שתבדוק איזה מהאיברים אשם בפשעע שגרם לזוב הדם שלכם דלעיל. הגעתם למסקנה שהיד אשמה ובשמחה ובששון הוצאתם גרזן וכרתתם לעצמכם את היד. ככה הכי טוב - היא לעולם לא תוכל להפליק לעצמכם שוב (למען האמת, היא גם לא תוכל לעזור לכם כשמישהו אחר ירצה להפליק לכם). נשמע טוב, לא?

זהו, שכל בר דעת מבין שמי שאשם זה המוח, זה המקום שבו מתקבלות ההחלטות, ולא היד שהיא פשוטה כמשמעה, היד שמקבלת את הפקודה לסטור לעצמך...

ובנמשל הברור - מי פה יכול להגיד לי מיהו המח? בדיוק. הכנסת והממשלה. צה"ל הוא זרוע מבצעת. הוא ממש לא יכול להחליט לעצמו. כלומר, יש לו חופש פעולה אך מוגבל. אם מפקד אחד יחליט על דעת עצמו להכנס לעזה ולמחוק שם בניינים - הוא יודע בדיוק מה תהיה התוצאה. יותר מזה - בתור צבא העם, הוא גם חייב להישאר בשליטה של מי שהעם החליט עכשיו שהוא רוצה שייצג אותו. לא מתאים לך? למה נראה לי שאפילו בבחירות האחרונות לא השתתפת? אם אתה רוצה, שמעתי שבמדבר סהרה יש לך המון מקום להקים מדינה משל עצמך - לך לשם, שם הערבים בטוח לא יפריעו.

ובנימה קצת יותר רגועה, תבין אחי, המציאות היא, איך לומר, המציאות. יסוד כיסא ה' בעולם, מלכות בית דוד וחזון הארץ המושלמת הוא מאוד יפה בתיאוריה, אבל מה שאתה עושה לא עוזר בפיפס כדי לקרב את זה. כן אחי, תתמודד עם זה שחוץ ממך ומהחברים שלך יש פה במדינה עוד כמעט 7 מליון יהודים חוץ ממך, שמה לעשות, לא חושבים בדיוק כמוך. רוצה להתווכח איתם? בשמחה - אבל בכללי המשחק. אי אפשר לירות לשני בראש ואז להתווכח איתו... אי אפשר לבטל באופן מוחלט את זכות קיומו של השני ואז להתווכח איתו. ואם אתה בהזייה שאיכשהו פתאום כל המדינה תיעלם, 6.9999% מיליון יהודים ימותו ורק אתה ועוד 40-50 חברים שלך ישארו ויוכלו להתחיל את החיים היהודיים מחדש איך שהם רוצים - תפקח את העיניים אחי וצא מהסרט שבנית לעצמך. בלשכנע את עצמך אתה ממש טוב, אולי תוכל להיעזר בזה גם כדי לפעול לקירוב הלבבות של שאר האנשים, אם רק לא תבטל את זכות קיומם.

שבוע טוב וחודש אדר שמח לכולם!

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך