מציעים לכם מישהי, צדיקה אמיתית, מקפידה על תפילות, צניעות, שנתיים שירות לאומי, למדה באולפנא וכו' וכו'...
ואז.. אומרים לכם שלא מזמן היא הייתה בטיול בתאילנד..
עד כמה זה ישפיע עליכם...?
תסכימו לנסות...?
מציעים לכם מישהי, צדיקה אמיתית, מקפידה על תפילות, צניעות, שנתיים שירות לאומי, למדה באולפנא וכו' וכו'...
ואז.. אומרים לכם שלא מזמן היא הייתה בטיול בתאילנד..
עד כמה זה ישפיע עליכם...?
תסכימו לנסות...?
בס"ד בר"ה
בטח יוצא, וגם משכנע אותה שנטוס אחרי החתונה ביחד...
אבל בת'כלס, למה היא טסה? עם מי היא טסה? ומה היא עשתה שם?
אם היא טסה סתם כי היה בא לראות את תאילנד, והיא טסה עם חברה או חברות, והיא רק בילתה שם וראתה עולם...ברור שיוצא איתה בלי לחשוב פעמיים!!!!
זה לא יוסיף נקודות זכות עליה!
אבל יש הרבה מקבילים אליה, שכן רוצים לצאת לטייל (בחו"ל) וזה יהיה מאוד מעניין בשבילם.
זה גם מאוד תלוי מה היא עשתה שם,
עם מי הלכה וכו'
מה יגידדו עלינו אם ישמעו שעשינו..................
זה כבר לא משנה אם דבר מותר או אסור רע או טוב
העיקר מה יהיה לנו בקורות חיים לבחור שיציעו לנו.
לחיות בשביל מה יגידו עלינו.
זה פשוט נורא,ואני אומרת את זה גם לעצמי.כי גם אני נופלת בזה.
טסת לטילד והחלטת שזה סבבה מבחינתך מה אכפת לך מה הוא חושב?לא מתאים לו בעיה שלו.
בסוף נפספס את כל הרצונות שלנו בחיים מפחד מה יגידו עלינו.
אני רוצה לחזק את דבריהם של קודמי ולומר: "נכון"
![]()
תראי, כשאנשים מחליטים לטוס לתיאלנד להודו או לכל מקום אחר, מבחינתי לפחות, מלבד הזרימה, זה מראה על פתיחות ורצון להכיר דברים חדשים... לחלק מחברי גם קידם מחשבות רוחניות שקיבלו רק שם.. - הפתיחות הזו, הרצון הזה וגם המתח הרוחני [אמנם לא כל מי שנוסע חווה משהו רוחני, ובהחלט אפשר לחוות את זה גם בארץ ולא צריך לטוס בשביל זה, - וברוחניות אולי זה עדיף] , בכל מקרה - הם דברים שאני לפחות אשמח שיהו באחת. אני לא רואה סיבה לשלול אלא א"כ תגידי סיבה כזו..
האם זה בכלל פרט שמוסרים בבירורים? אמנם שמעתי ומסרתי כמה פרטים הזויים בחיי אך על הטיול המחונן למוזיאון קוקה קולה לא שמעתי..
כמו בכל שאלת "האם יפריע ש.." חשוב להגיד שלא מעניין אותנו לאן,איפה,מה, מבלי הקישור הישיר ל"מי"..
כל-טוב סלה! 
זה לא שאני חושבת על מה יחשבו!! ממש לא!!
אבל לצערי זה כן משפיע!
הייתי בתאילנד לפני ארבעה חודשים, וכן כשבחורים שומעים את זה הם נרתעים,למה?? אין לי מושג!
וזה לא בחור אחד!
ויש ים..
כל הנותר זה לכבד ולאחל בריאות מלוא הסל.. 
בס"ד בר"ה
על סטיגמות שמעת?? מחלה ידועה לצערינו....
יש אנשים שלא נותנים סיכוי, ובסוף בוכים ת'חיים על זה...
ה' יצילנו......שנזכה לעין טובה, מחשב טובה, והרבה שמחה!!!
איך היה?
יופי, העיקר שניהנית.
וביננו, אם מפריע למישהו שטיילת בתאילנד ואת שלימה עם זה שנסעת, אז את לא באמת רוצה לצאת איתו..
תהיה זכות להכיר אותך עם כל המכלול שלך..
כולל הטיול לתיאלנד..
ואם זה מה שמפריע לבחור, אז בעלך הוא לא יהיה!
וההפסד כמובן שלו...![]()
לתאילנד יש שם רע. באופן כללי, המדינה תאילנד מתקשרת אצל לא מעט אנשים לאיים (שבהם כמובן שהחופים הם לא בדיוק צנועים...) מסיבות סמים ושאר דברים בעייתיים.
בתור מי שהיה בתאילנד לפני מספר שנים, אני יכול להגיד שהסטיגמה לרוב מבוססת. אני לא נתקלתי שם ביותר מדי אנשים שהקפידו שם על צניעות, תפילות וכו'. (בואי נגיד, שלא ראיתי שם בחורה שלובשת חצאית... )
אחרי שבוע, תפסתי את הרגליים וברחתי משם. אפילו לא טרחתי להגיע לאיים. ב"ה.
אני בדעה הלא פופולרית והלא פוליטקלי קורקט, שרוב הסטגימות הגיחו לאויר העולם מסיבות כלשהן, ולא סתם ככה.
לא הייתי פוסל על זה, כי גם אני טיילתי בעולם ואפילו ביקרתי בתאינד, כפי שכתבתי, אבל יש סיבה לזה שזה מרתיע.
בלי כל קשר, אני לא חושב שאנשים צריכים לעשות או לא לעשות דברים בגלל מה שאנשים עלולים לחשוב עליהם.
כמו בכל מקום יש מקומות שקצת פחות מומלץ להסתובב שם!
אני יכולה להגיד לך על עצמי שאני לא הייתי ולו פעם אחת ללא חצאית, הייתי שם עם אחותי וגם היא אותו הדבר.. והיו עוד בנות שהיו שם ושמרו על הכל!! צניעות כשרות וכו'...
בן אדם צריך לדעת לשמור על עצמו ולא ללכת למקומות שיש בהם פריצות או דברים מהסוג הזה.. אני לא יודעת איפה בדיוק היית אבל להיות שבוע בתאילנד ולהגיד שלא ראית בנות עם חצאית או בנות ששומרות על צניעות זה קישקוש! תאילנד ענקית! מה יכולת לראות בשבוע?
גם לתל אביב יש שם רע! אז מה לא תלך לשם? פשוט צריך לדעת לאן הולכים לאן מסתכלים וכשצריך, להגיד לעצמך, לשם אני לא הולך, לשם אני לא מסתכל..
אני לא עשיתי דבר אחד שנוגד את האמונה שלי, גם אם הייתי צריכה להשאר רעבה אז נשארתי רעבה עד שהגעתי למקום עם אוכל כשר..אותו דבר עם צניעות, אם היה מקום שהיה צריך מכנסים אז פשוט לא הלכתי.
וסיפור קטן לסוף,
בתאילנד לרוב המלונות אין מפתחות, יום שישי אחד באנו לצאת לכיוון בית חב"ד, לפני היציאה ביקשנו שכשנחזור שמישהו יפתח לנו את הדלת כי אנחנו לא יכולות (הם מכירים את השיגעונות של הישראלים..)
אתה רק אומר שבת והם מבינים.
למחרת יצאנו לבית חבד וכשחזרנו החליפו משמרת ומי שהיה בקבלה לא הבין מה אנחנו מנסות לרמוז אז פשוט נישארנו שבת שלמה בחוץ... וזה רק סיפור אחד..
אז חאל'ס עם כל הסטיגמות!
ואני לא אומר שעשית משהו לא בסדר. אבל, יש סטיגמה, וב-99% מהמקרים, היא מוצדקת.
אני דווקא הייתי יחסית במקומות הרגועים בתאילנד(בנגקוק, צ'יאנג מאי, באיזה כפר שאני אפילו לא חושב שמופיע על המפה, פאי, ועוד כמה מקומות שלא נחשבים לשיא הבעיתיים) - ואני מספר מה אני ראיתי שם.
יש הרבה אנשים ששומרים שבת שמטיילים שם - זה נכון, אבל יש הרבה גם בארץ ששומרים שבת ולא מקפידים על דברים אחרים. אפילו לא כשרות מינימלית. (אלא אם כן, לאכול צימחוני בסיר לא כשר זה נחשב כשמירת כשרות כלשהי...).
אני, באופן אישי, לא נתקלתי בך, באופן ספציפי, בתאילנד ואני מספר לך למה התפתחה הסטיגמה.
אחרי תאילנד טיילתי בעוד הרבה מקומות, ומאף אחד מהם לא ברחתי אחרי שבוע. מה שראיתי באותו שבוע הספיק לי כדי להבין שאין לי מה לחפש שם.
באופן כללי, לתאילנד יש סטיגמה כזאת, וברובה היא מצדקת.
אף אחד לא קם יום אחד בבוקר ואמר לעצמו: "היום אני הולך לחשוב שכל מי שטס לתאילנד הוא ככה...". אני מבטיח לך.
פשוט אנשים מכירים אנשים שהיו שם, אנשים היו שם בעצמם, ובאופן כללי, זה המצב.
יכול להיות שהמקרה שלך שונה - אבל חשוב שתביני, שאת חריגה. את מה-1% הבודד.
ולא חסרים 'דתיים' שטסים לשם, בגלל ששם אף אחד לא מכיר אותם והם יכולים שם לעשות מה שהם רוצים.
לא תקפתי אותך ואני לא חושב שיש בעיה במה שעשית - אבל שאלת למה זה מרתיע אנשים - אז עניתי לך.
זה הכל.
שיקפצו... זה לא בעייה, הבעייה היא של האנשים בעלי הראש המצומצם והקטן..
גם אני הייתי בתיאלנד והייתי בחוף שקט ושמרתי על כשרות..
מי שחושב אחרת זה רק מראה איפה הוא מונח!!!
וכמו שכתבתי, אני לא הייתי מוותר בגלל דבר כזה, אבל אני מבין אנשים שכן.
מבחינה סטטיסטית, רוב הסיכויים, שזה אומר עלייך (וכן, גם עלי) משהו. אז למה להיכנס לזה אם יש אופציות אחרות?
והם יקפצו. נו, אז? העולם של אף אחד לא מצומצם יותר משלך. אם כבר, הם פשוט מחוברים למציאות ומכירים קצת את העולם.
המקום שבו הוא מונח, נקרא כדור הארץ...
למה זה בכלל צריך להיות שיקול?
אני לא חולה או משהו כזה...
בנאדם שומע: "הבחורה היתה בתאילנד".
הוא יוצא מנקודת הנחה (נכונה, לעניות דעתי), שיש סיכוי לא נמוך שהיא לא בדיוק הקפידה שם על ההלכה, בלשון המעטה, (ואם את טוענת שרוב הדתיים, גם כאלה שבארץ מקפידים על קלה כבחמורה, עושים את אותו הדבר גם שם, אז אני לא יודע באיזה תאילנד בדיוק את היית...) אז הוא אומר לעצמו: "למה לי להיכנס לזה ולשאול ולבדוק? אני יכול לצאת עם מישהי שלגביה לא יהיו לי את החששות והספיקות האלה מלכתחילה".
אף אחד לא אמר שאת חולה. ושוב, אני לא שופט ולא מתקיף. את פשוט שאלת למה זה מרתיע אנשים ולמה אנשים מעדיפים להימנע - אז זו התשובה.
זה די ברור בעיני. במיוחד כשמדובר במקומות כמו תאילנד והודו.
אני די בטוח, שהיה פחות מרתיע אותם אם היית מספרת להם שטיילת חודש בצרפת ואיטליה.
זו דעתך אני מכבדת אך לא מקבלת..
שיהיה בהצלחה... (:
זה פשוט המצב.
זה כמו שתעשי תספורת קצוצה עם קוצים סגולים. בחורים ירתעו. גם אם תקפידי על תרי"ג מצוות ועל קלה כבחמורה. זה פשוט המצב.
את יכולה לקבל את ואת יכולה להתעלם. זכותך לעשות מה שאת רוצה.
עובדתית, זה ירתיע בחורים. אם זה בסדר או לא, אם זה בגלל סטיגמה כזאת או אחרת, אם זה הוגן ומוצדק - אלה שאלות שכל אחד ייתן לך תשובה אינדיבידואלית.
עובדתית - גם לפי מה שאת העדת על עצמך ומהנסיון שלך - זה המצב.
את שאלת למה, עניתי לך. זה הכל.
בהצלחה גם לך.
אל תהרגו אותי...
אבל מה לעשות, זה מה שהיה עובר לי בראש.
וסליחה, נראה לי שלעוד הרבה פה...רק שהם מפחדים להיות פנאטים חשוכים סגורים...
אני היתי שם עם חצאים לא הלכתי לשום מסיבה,היסתובבתי שם עם בחורות דוסיות,הקפדנו על כל מה שאנחנו מקפידות פה,שזה צניעות תפילות קשרות........................ופגשתעי עוד רבות כמותי.
נכון דיי טומא וישם הרבה פריצות וזנות ולא בטוח שזה המקום לטייל בו.במיוחד לא לגברים
אבל יש שם עוד כמה דברים חוץ מזה.
למה בחרתן לטייל דווקא שם?
בתור מישהו שטייל לא מעט, אני יכול לתת לך רשימה של מקומות מדהימים עם תרבות מעניינת, חופים מדהימים ומבודדים כך שתהיה לך פיסת חוף בת 100 מטרים לפחות משלך ואנשים טובים שלא יודעים שבכלל אפשר לרמות תיירים.
אה, וגם הרבה יותר זולים!
אז למה דווקא תאילנד? מה משך אותך ואת החברות שלך דווקא לשם?
למה ללכת למקום שאת כתבת עליו ש: " נכון, די טמא, יש שם הרבה פריצות וזנות ולא בטוח שזה המקום לטייל בו".
כל מי שהיית שואלת שביקר שם, היה אומר לך את זה. אז למה בחרתן לטייל דווקא שם?
וכמו שכתבתי למושבניקית, אם היא היתה אומרת שניא טיילה בצרפת, כנראה שאף אחד לא היה נרתע מזה.
תאמיני לי, עם נסיון של יותר מ-10 מדינות שונות בייותר משנה, תאילנד זה אחד המקומות הכי משעממים שהייתי בהם. חוץ מהפריצות, והזנות והטומאה, לא ראיתי שם דבר אחד שהמדינה הזאת מצטיינת בו יותר מאף מדינה אחרת שבה ביקרתי (למעט מדינה אחת, שבה אין בכלל כבישים...)
אז זהו שלא לא ממש ידעתי למה אני הולכת
חוץ מזה שיש שם המון דברים לעשות השאלה מצה אתה בוחר לעשות שם.
ואיפה אתה בוחר להיסתובב שם.לא בכל מקום זה מה שיש שם.
אבל להוציא כמה מאות דולרים כדי להגיע ליעד שאת לא יודעת למה בחרת להגיע דווקא אליו? זה מוזר.
בגלל זה אני שואל, למה בחרת דווקא את היעד הזה? הרי ידעת שהוא בעייתי משהו.
ויש הרבה ישראלים, וזה זול ויפה. למה לא?
אם בן היה מטייל שם אולי זה היה קצת מפריע לי, אבל בת זה לא כזה נורא..
ואם מישהו היה מטייל באמסטרדם זה נשמע לך יותר טוב, נכון?
אז כמו שאמסטרדם אתה יכול לבחור אם לבקר במוזאון אנה פרנק או ללכת לרובע החלונות האדומים...
ככה גם בתאילנד אתה יכול לבחור במה להתמקד.. בטיולים ובנופים או באנשים מפוקפקים!
אני לא בטוח אם זה לא ירתיע אחרים.
בעצם, אני די בטוח שזה כן ירתיע.
אז נכון, אפשר ללכת לבית של אנה פרנק - אבל רוב האנשים, גם אם הם מבקרים שם, עושים עוד כמה דברים.
סטטיסטית. תעשה משאל ותראה מה יהיו התוצאות.
למה תאילנד אין? רוב הישראלי שדיברתי איתם, באו למסיבות ה'פול-מון' ולחופים, ואני לא מדבר על שחיה. אלה רוב האנשים שמגיעים לשם. וגם אם קבוצה מסוימת לא תעשה את זה, היא עדיין תהיה בחברת אותם אנשים שכן טסו לשם בשביל זה. (והרי ישראלי אוהבים לפגוש עוד ישראלי ולהסתובב איתם).
האוירה בתאילנד, בכל מקום, משדרת את זה. אפשר להיתמם, אבל על מי שהיה שם אי אפשר לעבוד.
תאמין לי, שמי שרוצה זול ויפה, הרבה יותר זול והרבה יותר יפה, שידבר איתי. אני אמליץ לו על מקומות שהוא לא יראה בתאילנד בחיים, וכל מה שהוא יראה, יהיה אותנטי ולא עשוי במיוחד בשביל תיירים.
אז נכון, לא כל מי שהיה שם בהכרח עשה דברים כאלה ואחרים, אבל עצם הבחירה שלו ביעד הזה, כנראה אומרת עליו משהו. לא בטוח, אבל כנראה.
ואם היית שם, אז את יודע טוב מאוד, שהרבה מאוד דתיים נוסעים לשם כי הם יודעים ששם אף אחד לא מכיר אותם והם יוכלו לעשות שם דברים שכאן הם בחיים לא ירשו לעצמם לעשות. בוא נהיה אמיתיים.
שוב, לא כולם, אבל לא מעט.
בגלל זה, זה מרתיע.
אתה יכול לא להסכים ולהגיד שזו סטיגמה טיפשית.
מהנסיון שלי למדתי, שאין דבר כזה סטיגמה טיפשית. סטיגמות לא נוצרו יש מאין.
וגם אם לגבי אדם ספציפי כלשהו, הסטיגמה לא נכונה, אז הוא יספוג את הנזק שהסטיגמה יוצרת. אין מסננים אידיאליים בעולם שחותכים בדיוק את התחום הרצוי. תמיד יהיה נזק כלשהו שאף אחד לא התכוון לגרום.
אנונימי (פותח)ודבר שני- הצלחת לשכנע אותי...
אני מדברת מתוך חוסר נסיון, לא הייתי בחיים בתאילנד (אני הרבה יותר בקטע של אירופה)
אבל עדיין לדעתי לא צריך להכליל באופן גורף שכל מי שהיה בתאילנד- בשביל זה הוא בא..
כמו שברור שלא כל מי שהולך לאמסטרדם הולך בשביל להתמסטל בצורה חוקית..
אמנם יש אמת בסטיגמות אבל הם עדיין סטיגמות!
קבלי את התנצלותי הכנה... אבל למיטב ידיעתי, הברון רוטשילד היה גבר...

בכל מקרה, זה עניין סטטיסטי.
בחור ממוצע יגיד: "אינ יודע פחות או יותר מה הולך שם. שמעתי מה קורה שם. רוב הסיכויים, שהבחורה עשתה שם דברים שאני לא הייתי אוהב, בלשון המעטה - אז למה לי להיכנס לזה ולהתחיל להרגיש שאני מתחקר אותה לגבי מעשיה שם? יש בחורות אחרות שלגביהן אני לא צריך לתהות מה הן עשו במקומות כאלו ואחרים".
זה הכל.
הרי 90% שזה לא מתאים. סטטיסטית. אז בשביל מה לבזבז את הזמן? בשביל 10% סיכוי שבכלל יש על מה לדבר?
אנונימי (פותח)ובאמת לא היתה לך דרך לדעת שאני בת.. אז ההתנצלות מתקבלת 
שמע, אנלא יודעת מאיפה אתה מביא את הסטטיסטיקות שלך..
לדעתי זה לא כזה 90-10, וגם- כן, אפשר לתת צ'אנס בשביל הסיכוי שכן.
בכלל, אני לא אוהבת להגיד "לא" לאנשים על סמך נתונים יבשים (כמובן שלכל אחד יש גם קו אדום) כי המכלול של הבנאדם הוא כ"כ מעבר לזה, ויכולים להיות דוסים צדיקים בנים של רבנים שיש להם בעיות (..) או בנאדם שהיית מדביק עליו תוויות מכאן ועד להודעה חדשה, ואם היית מכיר אותו- היית מגלה שהוא אחר לגמרי משחשבת..
חוץ מזה, יכול להיות שהקריטריונים שלך ל"לא מתאים" שונים משלי..
היית יוצאת עם בחור שיש לו קוקו? וגם אם כן, כמה בחורות היו נרתעות מזה?
ולמה?
כי לרוב, מי שיש לו קוקו הוא די חפיפניק.
אבל יש גם דוסים עם קוקו. אז למה לפסול את כולם? כי ככלל הסיכוי שתיפגעי בדיוק בדוס אחד למאה שיש לו קוקו, הוא נמוך.
או כמו הדוגמא שכבר כתבתי על מישהי שעושה תספורת קוצים בצבע סגול. זה לא אסור, ואולי היא דוסית, אבל כנראה, סביר להניח, שהיא לא.
אז למה להסתבך ולהיכנס לזה כשאפשר לצאת לדייט בראש שקט עם מישהי שלגביה ההתחלה נראית חלקה?
כתבתי: "היית יוצאת עם בחור שיש לו קוקו? וגם אם כן, כמה בחורות היו נרתעות מזה?"
וכבר כתבתי לא פעם, שאני הייתי נותן לזה צ'אנס באפן אישי.
אבל הרבה בחורים לא - וזו הסיבה.
בדיוק כמו שהרבה בחורות לא היו יוצאות עם בחור עם קוקו כי זה מעיד על משהו.
אני גם פעם חשבתי כמוך, עד שהבנתי שיש סיבה שסטיגמות קיימות. וגם אז זה אומר שיש נזק מסוים שלא אמור לקרות בגללן, הן עדיין קיימות ועדיין נכונות ברוב המקרים.
ואני לא מנסה לשכנע אותך בכלום.
אני אכתוב שוב: זו דרכו של עולם. את לא אוהבת את זה? חבל.
שאלת למה, הסברתי לך למה.
לא אמרתי אם זה צודק או, הוגן או לא, נכון או לא וכו'.
פשוט הצבעתי על מצב נתון. ככה זה. גם אם הייתי מסכים איתך ב-100%, זה לא היה משנה כלום. זה עדיין המצב וזו עדיין הסיבה למצב - ולא נראה לי שזה עומד להשתנות.
מהנסיון שלי, מה שישתנה בסופו של דבר, תהיה ההבנה שלך דווקא. אבל זה ייקח זמן ולרוב זה גם נלמד בדרך הקשה.
פשוט כתבתי דברים מאוד ברורים לגבי עמדתי האישית ולגבי מה שאני כותב.
אולי זה עצוב - אבל נכון שיש מי שנפגע מזה שלא בצדק, אבל מצד שני, זה חוסך לאנשים הרבה מאוד זמן.
בתחום שממנו אני בא, זה נקרא trade-off
אני כן אתן לו הזדמנות, כשיציעו לי אותו אני אשאל על המידות שלו ולא על איך הוא ניראה!
וזה בדיוק הנק' אני לא מחפשת לשנות עכשיו את העולם וכן יכול להיות שאני מיעוט אבל אני חושבת שצריך לשנות כאן גישה, כשמציעים לכם מישהי לא לפסול על סטיגמה מטומטמת! כי תאילנד זה סטיגמה! וכן גם קוקו זה סטיגמה... תתחילו להתבגר ולפסול על הדברים החשובים באמת!! ולא על שטויות!
תאילנד זה שטות!!!
עובדה שמישהי כמוני שמגדירה את עצמה כדוסית שעשתה טיול תמים לראות נופים, לראות תרבות אחרת ששמרה על כל עם דגש על ככככלללל כללי הצניעות הכשרות שבת וכו'...
מסתובבת עכשיו עם סוג של "כתם שחור", למה? כי היא טיילה בתאילנד!
זה לא הגיוני בעליל!!
היום, אם מישהו רק יהסס אם לצאת איתי בגלל זה.. אני אומרת לו שלום!!
אני רוצה שישפטו אותי בגלל מי שאני, בגלל המידות שלי......
ואם זה לא יתאים אז בסדר....
שסטיגמות לא נוצרו סתם ככה כי אנשים רעים. הם נוצרו בגלל נסיון של אנשים.
בגלל אנשים ששרפו את הזמן שלהם בגלל דברים כאלה או נפגעו מזה.
סטיגמות, הן לרוב נכונות. אז אולי במקרה שלך הן לא נכונות. אבל את צריכה להבין, שאת המקרה החריג, ושיש אנשים לא יבזבזו את הזמן שלהם בשביל הסיכוי הנמוך מאוד שאת היא החריגה מהכלל.
הרי הסיכוי שתצא חתונה מדייט, הוא נמוך בלאו הכי. תוסיפי את העובדה שכאן נקודת הפתיחה בעייתית *מבחינה סטטיסטית*!!! ותביני למה אנשים לא יתנו לזה צ'אנס.
את כותבת כמו שאני הייתי מדבר לפני בערך 5 שנים. אני מעריך שאת צעירה ממני בכ-5-6 שנים. את לא יכולה לכתוב לי שאני צריך להתבגר. הייתי איפה שאת נמצאת עכשיו. תשאלי את אחותי (אם את רוצה, אני אעביר לך את המספר שלה ותוכלי באמת לשאול אותה). דיברתי איתה בדיוק על הדברים האלה. ניהלתי איתה בדיוק את אותה שיחה .
את פשוט מסרבת להבין, שסטיגמות הן כמעט תמיד נכונות. גם אם לפעמים נראה שלא - הן כן.
וכן, טיילת בתאילנד, ויש כאלה שלא ירצו לצאת איתך בגלל זה. אני לא אחד מאותם אנשים שיפסלו על זה - אבל אני מבין אותם ולא חושב שהם פחות חכמים, נבונים, פתוחים או מוכשרים ממך.
זכותם. זה לגיטימי, ואני חושב שיש הרבה הגיון במה שהם עושים. הסטיגמה ממש ממש לא מטומטמת.
ואם את רוצה להגיד שלום למי שלא רוצה לצאת איתך בגלל זה, אז תתקשרי אליו ותגידי לו שלום.
ומעשייך הם חלק ממי שאת. את עושה מעשים בגלל המידות שלך. אחד המעשים שעשיתי היה לטייל בתאילנד. את לא יכולה להפריד את זה ממי שאת. זה מי שאת.
ואם מישהו בוחר לנפוש במקום שיצא לו שם של המקום הכי קרוב לסדום ועמורה המודרניים, אז שייקח בחשבון שיהיו לכך השלכות לא נעימות.
גם אם הוא עצמו נמנע מלהשתתף בפעילויות הנהוגות שם.
ולדעתי, אחרי שתשרפי כמה חודשים על אנשים שהיית יכולה מראש להבין שהם לא בשבילך, אולי תביני.
אבל אני מקווה בשבילך שתצליחי להימנע מזה.
אני מרגישה שאנחנו תוחנים מים וזה לא הולך לשום מקום..
אז אני אסכם..
מה שכואב לי זה שאנשים שופטים רק על זה, זה אולי יכול להיות עוד סיבה ללמה לא אבל זה בהחלט לא סיבה להגיד ישר לא. בגלל שקיים אחוז קטן של בנות שלא עושות את כל מה שכולם עושים בגלל זה לא צריך לשפוט אותם רק על זה. שמעתם שהבחורה הייתה בתאילנד? נדלקת נורה אדומה? אל תשללו על זה, תבררו, תראו מי הבחורה... אפילו אם זה אחוז קטן...
די עם דעות קדומות, עם סטיגמות שנובעות מלשון הרע.. אם אתם כאלה דוסים (וזה בעיקר בעיה אצל דוסים..) אתם בטח יודעים את זה טוב ממני...
אני אשאל אותך דבר כזה: למה לי לצאת עם מישהי שנדלקה לי לגביה נורה אדומה, כשיש לי אפשרות לצאת עם מישהי אחרת?
אז נכון, קיים אחוז קטן - מה הסיכוי שאני 'אפול' בדיוק עליו?למה לבזבז את הזמן שלי על משהו שהסיכוי שהוא מתאים לי כ"כ קטן כאשר יש לי אופציות אחרות?
וגם אם מבררים על בחורה בארץ - זה לא אומר כלום על איך שהיא התנהגה שם - ואני מניח שאת יודעת את זה. אנשים מרשים לעצמם לעשות דברים בחו"ל שהם בחיים לא היו עושים כאן, בחברה הרגילה שלהם.
נשאל את זה ככה: איזה מערכת כיפת ברזל תציבי בעוטף עזה: כזאת שמיירטת 50% מהטילים או כזאת שמיירטת 10%? 2 האפשרויות זמינות. במה את תבחרי?
יכול להיות שהמערכת הראשונה תיירט 50%, אבל דווקא את הטיל שיפגע חלילה בגן ילדים, היא לא תיירט והמערכת של השניה תיירט 10% וביניהם את הטיל המסוכן.
אבל עדיין, כנראה שלפני המטח, את תעדיפי להציב את המערכת הראשונה, לא?
זה כל הסיפור כאן. סטטיסטיקה פשוטה. כל העולם שלנו עובד ככה, וכל חוקי הפיסיקה שלנו הם סטטיסטיים והסתברותיים.
ככה העולם מתנהל.
ואני לא מבין איפה כאן הקשר ללשון הרע.
לא היה מופנה דווקא אליך אלא לכלל הגברים.. ואולי גם לכמה בנות...
אני לא יודעת בן כמה אתה אבל אם אתה טוען שאני קטנה ממך ב5/6 שנים אתה בסביבות גיל ה30 +..
וזה לא ממש נשמע מהתגובות שלך...
אבל אני מניח שאני מהזקנים שכותבים כאן.
כנראה שאני עדיין מבוגר ממך בשנתיים בערך.
וזה מאוד יהיר מצידך לכתוב שכ-ו-ל-ם צריכים להתבגר, אבל את בסדר.
אולי, רק אולי, את היא זו שצריכה להתבגר קצת, וכל השאר בסדר.
נון-קונפרמיזם יצא מהאופנה.
שמחתי לשוחח איתך ולשמוע את דיעותך.. למרות שאולי זה לא נשמע ככה...
שיהיה בהצלחה..(:
שיהי גם לך בהצלחה.
ומשתמע ממה שכתבת שדווקא כן התכוונת לכל הגברים.
גם מבחירת המילים שכתבת וגם מההקשר והמשך המשפט.
"לא היה מופנה דווקא אליך אלא לכלל הגברים.. ואולי גם לכמה בנות..."?
את יכולה אולי לטעון שטעית בבחירת המילים, אבל מבחינה לשונית, מה שכתבת הוא מאוד ברור.
ותעשה לי טובה רד מהסיפור הזה...
שיהיה לך לילה טוב...
כשאת כותבת משהו אחר?
אני לא הכנסתי מילים למקלדת שלך שלא התכוונת לכתוב. את זה את עשית בעצמך...
טוב... ירדתי...
לילה טוב
אם לבחור מפריע הענייןמ של יציאה מהארץ ממש אז אני יכולה להבין.
אבל אם זה רק בעניין טילנד אז זה ממש לא 10%
האדם היושב אם זה איפה שאתה היסתובבת והבנות שאתה היסתובבתה איתם זה לא אומר שכל הבנות שם כאלה.
תשאל את עצמל למה דווקא פגשת רק בנות כאלה במקום להכליל את כולם.
היו הכי רחוקים מהמקומות המפוקפקים.
ברחתי מבנגקוק אחרי יום ואפילו לא טרחתי לבקר בחופים. נסעתי ישר לצפון - שזה המקום של ה"מטיילים האמיצים" שעושים טיולי ג'יפים עם נהג תאלנדי ששר שלמה ארצי.
אני פגשתי גם אנשים אחרים ונשים אחרות. אבל בואי נגיד שלא פגשתי שם אפילו בחורה אחת שהלכה עם שרוול וחצאית... גם הדתיות ביותר שפגשתי בבית חב"ד בשבת.
ואגב, אני לא הייתי חוזר לשם. לא רק בגלל שזו מדינה משעממת, שאין בה שום דבר אותנטי ואין בה שום דבר שיגרום לי לחזור אליה - אלא גם בגלל שזו מדינה שכל האוירה בה נסובה סביב דברים שאינ מעדיף לא להיות בקרבתם.
ואין לי סטטיסטיקות מוכחות, אבל לדעתי, כשכתבתי 10%, זה היה סוג של לימוד זכות.
אם כבר שאלת, אני גרה במושב (רואים לפי השם שלי..) מאז שאני קטנה אני בערך חיה עם תאילנדים,יש יותר תאילנדים מתושבים..הם אנשים כל כך מקסימים!! תמיד עניין אותי מאיפה הם באים? מה התרבות שלהם וכו'.. זו הסיבה העיקרית שבחרתי דווקא בתאילנד...
חוץ מזה שזה כל כך שונה בסגנון ממקומות אחרים כמו צרפת אמסטרדם לונדון וכו'.....עזבו אותכם מה אנשים .. אני אישית ממליצה בחום...(:
ועוד דבר..אתה מזכיר כל הזמן את צרפת.. היית שם פעם???
אני הייתי ותאמין לי יש שם דברים שה' יישמור....
אז יש לך סיבות מאוד מאוד מיוחדות. רוב האנשים לא טסים לשם בגלל שהם גדלו כל החיים עם התאילנדים והוקסמו מהתרבות.
ומה לעשות, הסטיגמה לא נורה בגללך. היא נוצרה בגלל הכלל. ואת, נאלצת לספוג את הפגיעה ההיקפית.
אני לא קבעתי שזה יהיה ככה. זה המצב. כל אדם שתגידי לו צרפת, יחשוב על הלובר ומגדל אייפל.
אדם ממוצע שתגידי לו תאילנד, יחשוב על מסיבות פול-מון וסמים.
את רוצה להתווכח עם המציאות? בבקשה. אני מבטיח לך, שאין לך סיכוי.
שורה תחתונה: זה מרתיע חלק מהאנשים. עובדה. איך שלא תסובבי את זה.
שאלת למה, עניתי לך.
את לא מסכימה שזה צודק? זו בעיה שלך. זה המצב. תנסי לשנות אותו ונראה אם תצליחי.
ולא הייתי בצרפת, אבל אני בספק אם יש שם דברים כמו בתאילנד ואם כל האוירה ברחובות היא מסביב לסמים וזונות.
והסגנון של תאילנד, זה לעשות הצגות לתיירים. לא התרשמתי מזה עמוקות.
אבל זה אני.
את השונא הכי גדול שלי לא הייתי שולח למקום הדוחה הזה.
לא הייתי מוכן לצאת עם מישהי שנוסעת לחו"ל רק בשביל להנות.
אם היא הייתה נוסעת לאומן, זה כבר משהו אחר.(למרות שזה גם לא מוסיף נקודות זכות...)
אצלינו בסביבה זה פחות נהוג...
אבל לאומן? מה יש לך לחפש שם?
בס"ד בר"ה
הייתי שואל אותה, מתי אפשר לבוא לוורט?? 
אבל בהחלט זה מוריד נקודות זכות..
וואו, איזה התנשאות
"מוריד נקודות זכות" - לא בקטע של התנשאות..
אבל, ברור לי שהייתי מעדיף מישהי שלא יצאה לתאילנד או לחו"ל (ולא בגלל הסטיגמות.. גם אחותי הייתה בתאילנד..).
מצד שני לא הייתי שולל אפשרות כזו, אם בחורה טובה, וזה זורם טוב איתה.. אז למה לא?!
עכשיו מובן טוב יותר?
ואם הנסיבות היו שמדובר כאן במשהו שאסור הלכתית אבל היא חזרה בתשובה על כך אז זה ממש לא עניינו של הבחור כל עוד היא באמת חזרה בתשובה על כך וזה לא אמור להשפיע על מידת ההקפדה של ההלכה בבית,הרמה הרוחנית וכו'... כמו כן איני בטוח שהיא חייבת לספר על כך באם היא חזרה בתשובה על זה,צריך לבדוק...
ויפריע למי שמתנגד לזה, אבל מי שסולד מזה כנראה לא יפריע לך...
כן כנראה..
סתם מעצבן אותי הסטיגמות הכל כך לא נכונות...
ששופטים אותי בגלל טיול לתאילנד עוד לפני שמכירים אותי..
אני הכי שמחה ולא מצטערת לרגע שעשיתי את זה.. ויותר מזה אני מקווה לחזור לשם עם בעלי...
(:
עלי זה היה משפיע..!
ולא רק תאילנד..
גם אם זה היה צרפת,ארה"ב או שוויץ...
לא חושבת שמי שמקפיד על קלה כחמורה היה יוצא מהארץ בשביל טיול...
זה מראה על גישת חיים..
אבל אני גם לא חושבת שכל דבר אנחנו אמורים לעשות לפי איך זה ישפיע על הבנים שישמעו עלינו..
למה היא הלכה לשם.
משהי מעבודה נראית לי מתאימה לחבר שלי.
הבעיה:
אני לא מספיק יודע לספר לו עליה..
אני צריך מס' של חברה שלה שהיא תוכל לספר לו עליה..
אבל אם אבקש ממנה מספא שך חברה היא כמובן תבין שיש לי הצעה, ואם לא אחזור אליה עם ההצעה היא תבין שנפל..
מלעשות??
אל תיקח את זה יותר קשה ממנה..
ואולי כדאי שתציע לשניהם בו זמנית? ותעביר מספרים של בירורים ושיחליטו לבד.
א. אין שום בעיה להציע לאישה לפני הגבר.
ב. בעיני, אנשים שבוגרים מספיק בשביל להתחתן - מקבלים את זה בהבנה.
ג. עד כמה תסריט כזה נשמע לך מוזר?
שלום חברה מהעבודה, האם את במקרה פנויה?
מעוניינת לשמוע הצעה?
יש לי חבר מאוד X, וחשבתי שאולי הוא מתאים לך, אבל לא דיברתי איתו עדיין. אם זה מעניין אותך, אני יכול לשאול אותו קודם (ואשמח לקבל פרטים מסודרים שלך\מס' של חברה), או אולי הפוך, אני אספר לך עליו ותראי אם זה בכלל הכיוון?
שיציעו להן קודם
אבל גם אפשר לשאול את אותה הבחורה מה ההעדפה שלה. אי אפשר לדעת מראש.
אבל אני לא אישה.
עקרונית, באלגוריתם גייל ושפלי של שידוכים יש יתרון להיות זה שמציעים לו ראשון.
לבקש בכללי את הפרטים.. ולהגיד שיש לך אולי רעיון וכו'..
לא לפתח כ"כ ציפיות, אבל כן להשיג את מה שצריך.
החבר הזה אני מאוד מעריך אותו, וחוושב שהוא מיוחד בשמחה, בקלילות, במידות שלו... והוא גם לומד חינוך ובעה משם בעתיד הוא יתפרנס.. ולפני התואר הוא התפרנס יפה מעבודה בחינוך בלתי פורמלי..
אממה - הוא כרגע עובד כמה חודשים בתור קופאי.. וישלו עוד שנה לפחות עד סיום התואר..
מניח שאני עושה מזה אישו יותר ממנו, אבל אני חוושש שאולי זה ירתיע את הבחורה/בכללי ירתיע בנות אחרות .. זה מתכון מראש לוותר כי אני לא משווק אותו טוב?
בהנחה שהגיל משנה.
אנחנו יותר קרובים ל30 מאשר ל25..
תציע וזהו, אתה לא צריך להתחתן איתו
אבל לדעתי צריך להציג קודם אצל כל הצדדים הטובים והחיוביים כפי שכתבת עליו..
ולציין שכרגע בשל הלימודים עובד כקופאי.
בסוף נשמע שכן יש לו כיוון בחיים, לומד וגם בעבר היה ברצף תעסוקתי.
לענ"ד כל הקטע של שידוכים, זה להאמין במי שאנחנו משתדכים.. אם אתה תעוף עליו, זה יועבר בהתאם למי שמקבלת את ההצעה
זה בעיקר מחמאה. לא חיסרון.
מוטב לו לאדם שיפשוט נבלה בשוק ולא יצטרך לבריות - לא?
יכול להיות שזה ירתיע אותה.
גם יכול להיות שירתיע אותה שהשם שלו מתחיל בא' ולא בי' (אותיות אקראיות).
יש דברים שבידיים שלך, ויש דברים שלא.
תנסה,
ומקסימום יגידו לא.
חבל על האנרגיות ועל המגדלים שאתה בונה כאן באוויר.
אין סיבה לוותר בעיני -
לנסות, ותשאיר להם את הבחירה אם להירתע או לא.
בהצלחה!
אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש וחצי, והולך ממש טוב ב"ה. נחמד לשנינו בקשר וסהכ ממשיכים להתקדם בנחת.
העניין הוא שבא לי לעשות לה איזה משהו נחמד שיחבר ביננו עוד. לדוג חשבתי להביא לה משהו קטן סימלי, כמו פרח או איזה ספר עם הקדשה (או רעיונות אחרים שאני ממש ממש אשמח לקבל) ואני קצת מתלבט האם זה ילחיץ אותה. ובנוסף זה אולי קצת מוזר חחחח, אבל פרקטית, איך זה יהיה לה נוח לקבל זר פרחים ולהיתקע איתו כל הדייט?😂
קיצר, מתי לדעתכם מקובל/מצופה לתת מתנות בדייטים? האם לדעתכם הבנות מצפות לזה? זה מלחיץ?
ואם כן - מה הדברים שהייתם מביאים כדי לעשות שמח על הלב לצד השני?(:
– חודש וחצי מוקדם מאוד בשביל מתנות (יש לי משלוחים שלקח להם יותר משלושה חודשים להגיע...)
– אל תביא פרחים אין איך להסתובב עם זה בדייט והיא לא חברה שלך (היא תהיה אחרי החתונה)
– בשלב זה אל תהיה רומנטי מדי ואל תגזים זה יכול להיות נורא מלחיץ וקרינג'
– מה שכן אתה יכול לעשות זה להביא דברים ידידותיים זולים ומתכלים, או נייטרליים לחתולין
– כי אם עוד שבוע זה לא יסתדר לכם מה תעשו עם כל הדברים האלה? מביך
הסבר: אני למשל בתור חתול זמני אוהב דובוני גומי. אם הייתי מזכיר זאת בפגישה, ומישהי הייתה מביאה לי דובוני גומי, זה היה נפלא ולא קרינג' בכלל. מישהי עשתה לי את זה עם מרשמלו וזה היה נורא חמוד.
אפשרות ב': נניח היא אוהבת ציור. אפשר לתת לה אריזה קטנה של עפרונות פחם / צבע או וואטאבר ממה שהיא אוהבת להשתמש בו.
תחשוב בכיוון של: "אם הייתי בחורה–" או נכון יותר: "אם הייתי הבחורה הספציפית הזאת, מה הייתי רוצַה לקבל ושלא יהיה קרינג'?"
חחחחח אם הייתי יכול לחשוב באמת מה בחורה הייתה רוצה העולם היה הרבה יותר פשוט(:
ותודה על הרעיונות! הבעיה שאין לה איזה חטיף או משהו שהיא אוהבת יותר מדי..
בהחלט מתנות זו דרך להביע עליית מדרגה בקשר, וקשר של חודש וחצי זה לא משהו שיכול להיגמר בלי התרעה תוך שבוע.
זה יופי של שלב לעוגה, פרחים וכדומה. (אתה יכול להחזיק לה את הזר באבירות במשך הדיט, ולתת לה אותו בסוף. רק תחשוב לאן היא חוזרת אחר כך, ולמי היא צריכה להסביר מאיפה היא קבלה את הזר)
ספר עם הקדשה לדעתי זה יותר מתקדם.
מה לגבי להצטלם ביחד? זה יכול להיות מאוד נחמד כשבעז"ה בהמשך יהיו לכם תמונות ביחד משלב הדייטים, ואם לא יסתדר מאוד קל למחוק אותן.
יש מי שמצפה לזה,
יש מי שלא.
יש מי שזה ילחיץ אותה,
יש מי שלא.
מכיר "5 שפות של אהבה"?
מתנות זה שפה, ולא כל אחת דוברת אותה.
לדעתי,
יש משהו נחמד ויפה לתת משהו למי שיוצאים איתו.
בשלב מוקדם, כשיש עוד סימן שאלה - דברים מתכלים\בעלות נמוכה (נניח מחזיק מפתחות, ספל).
ככל שהזמן עובר, ובטוחים יותר בקשר, יפה להראות את הבטחון הזה גם במתנות -
אבל כן עם כוכבית: אם הקשר הזה ייגמר, שלא תתחרט על מה שהשקעת בו מבחינה כספית, ותקבל בהבנה אם היא לא תשמור את הדברים אצלה - יכול להיות שזה ישאיר אצלה משקעים.
אפשר להביא דברים מתכלים
ואם בוחים להביא משהו אחר אז לכתוב הקדשה בנפרד
זר פרחים - לא יודעת. תלוי. אותי זה היה מביך. (חושב להביא גם אגרטל?....)
אבל פרח אחד, לענ"ד זה מקסים. גם תשומת לב, וגם לא יותר מדי מלחיץ, מעיק, מביך (ואין צורך להביא אגרטל...כוס ח"פ
אפילו של המלון, אם אתם נפגשים שם, יהיה מספיק. וגם אם הפגישה בחוץ, היא יכולה להכניס אותו לתיק ואפילו להחזיק
אותו ביד עד תום הפגישה. אתם יכולים לעשות רוטציה בעניין....לא חושבת שיבול עד הסוף וגם זה לא מאוד חשוב.
(מלבד לפרח...).
חרצית, מה שקרוי כריזנטמה, הוא פרח עמיד. במיוחד בחורף. אלא שהוא מגיע בענף עם כמה
חברים כמוהו וזה כבר לא נראה כל כך טוב. כמעט כמו זר. מה עם גארבארה? יש בכל מיני צבעים יפים. אולי תבחר
לבן או צהוב. בקש מהמוכר לכרוך סביב הגבעול חוט ברזל, אחרת ראשו שח על גבעולו.
גם ורד ארוך גבעול בא בחשבון.
מה עם חטיף נחמד? טורטית לך ולה? (זה לא אישי מדי וחושבת שזה נחמד).
כל כך מרגשת אותי השאלה שלך. כל כך יפה. אתה, אין ספק, שתהיה בעל טוב!
לאחר החתונה, תוכל להביא כל שבת, זר פרחים נחמד. רק אל תשכח!
בהצלחה!
רבה על מה שכתבת בעיקר בסוף! חימם לי את הלב!
בע"ה
נשמע לי יותר מתאים בשבילו
הייתי בורחת...
בהצלחה!
שזה רעיון כל כך טוב; ואם אחר כך, למרות שהיא צדיקה וצנועה (ואתה בטוח שהיא צדיקה וצנועה כמו שאתה
אוהב ומעריך), יהיו דברים נוספים חשובים שלא תסתדר איתם?
חושבת שכדאי וצריך לברר מה היה עד עכשיו עם פגישות; היו פגישות? מדוע הסתיימו?
מצידן? מצידך? מה הפריע לך? מה הפריע לה? אולי אתה "תקוע" עם איזו דרישה,
כיוון הסתכלות, ציפיות, ואינך מוכן להתגמש או משהו כזה?
כמובן שלא מכירה אותך בכלל, סתם הצעה.
ועל זה הדרך.
אבל תגובה יפה
כבר ראיתי את ההחלטה הזו שלו פעם באחד הפורומים הקדומים יותר.
הוא מדגיש צנועה וצדיקה. זה נפלא, אם זה יושב על מקום אמיתי,
בוגר, שלא מתעלם גם מדברים נוספים חשובים, לו והוא עדיין
פחות מודע להם.
זה לא היה בדיוק ככה אבל זה בערך מה שהם מספרים.
בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה
לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם
רעיונות?
הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים
מזל טוב 🥳
(סורי הייתי חייבת)
אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי
פעם ברווקים הבררנים😊
ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,
מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏
לא חתול זמני😸
סתם, אני לא ממש בשל.
@חתול זמני פספס את אהבת חייו
לא בכל שרשור זה מתאים.
או במקרה של השרשור הזה... מיאודויק.
אני נשבע לך שאתה מספיק טוב
כן, אתה מספיק טוב
המציאות זו לא האמת
אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.
גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.
גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.
גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.
אני אומר לך, א ת ה מ ס פ י ק ט ו ב.
אני נשבע.
גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.
אתה מספיק טוב.
וואי כמה הוא לא זוכר.
שחכת אותי ריבנו של עולם.
אני גם פה
ואני כבר מספיק טוב
א נ י. מ ס פ י ק טוב.
אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה
ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.
אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,
אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז
וזה כואב לי האכזבה, כואב,
זה כואב וקשה, באמת.
אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.
נשמע שאתה שם.
אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?
והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.
ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.
אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.
ואתה ראוי. וודאי.
הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.
אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.
זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.
בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.
בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.
קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר
בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.
ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.
אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.
והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי.
גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו.
נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.
בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..
אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.
נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום.
יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר..
אתה טוב ומגיע לך הכל דוד
ועוד תבוא האחת שמספיק טובה לך.
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)
אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.
וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.
לפי ענ"ד.
אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
ארץ השוקולדמזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳