ובכל זאת ממש התלהבתי מהן! חייבת לשתף!
היה לנו מין דיון כזה, או שאפשר לקרוא לזה סתם דיבור מעניין, על עשרת הדברות ולוחות הברית.
וכמו שידוע הלוחות הראשונים היו מין חרוטים כאלה משני הצדדים, שמכל צד זה חלול אבל קוראים את זה ישר, י'ענו נס כזה.
ואני מתחילה בקטע הזה לרחף לי ולחשוב:
וואיי אם הספרי תורה שלנו עד היום היו גם כאלה שרואים אותם חורים משני הצדדים אבל ישר...
זה היה יכול להיות מעולה! נס ככה ביד! כל מי שהיה רוצה הוכחה שהתורה אמיתית פשוט היה בא ורואה את הגדולה! את הנס!
ואז-
רגע, אבל אם זה היה ככה תמיד כבר היינו מתרגלים ולא מתלהבים, זה היה הופך לדבר פשוט וכבר לא משנה...
שוב רגע- בעצם התרגלנו כבר למלא דברים!
וככה כל השיעור ישבתי ובהיתי בדברים בהתלהבות, כמה דוגמאות-
"בנות די לדבר" - וויי!!! אנחנו יכולים לדבר! פשוט להזיז את השפתיים ולהשמיע קולות, ואשכרה מבינים אחד את השני!! אחד הדברים האדירים!!!
"וואיי מסריח פה..." - איזה אדיר זה להריח!!! משהו חיצוני ולא ברור, ריח, נכנס לנו לאף ואנחנו מזהים אותו...
"... אתן מבינות? זה כמו שאני אצביע על השולחן ואגיד אני נשבעת שזה כיסא..." - יש לנו אפשרות ליצור ולבנות דברים! זאת יכולת מדהימה!!! מעבר לכל מה שיש בעולם אנחנו עוד יכולים לעשות בצמנו! איזה מגניב זה... חתיכת עץ על ארבע רגליים וזה שיא הנוח לשים עליו דברים ולהישען.. גאוני!
וכו' וכו'... זה היה יום מדהים!!! תחשבו מה זה- להתלהב מכל דבר! לצאת מההרגל ולראות את הדברים עד כמה שהם גדולים!

מדהימה!