בזמן האחרון אני מרגישה שמי שלא הולכת בחצאית ארוכה מתיחסים אליה כאילו היא פחות דוסית...............אשמח לגובות=)
אתם חושבים שחצאית קצרה זה פחות דוס???תפארת=)
יש בזה משו פחות דוס.ר"ח
מכימהאחי
אני מסכימהאחי
הגדרה עמוקה וכ''כ כ''כ נכונה של מישי:פונ3'ה!!
"דוסית- זה איך שאת מתלבשת,
צדיקה- זה איך שאת מתנהגת..."
ועוד דבר- זה ממש תלוי בסביבה שלך... בכל חברה זה שונה לגמרי!
מי שלובשת חצאית שלא מגיעה לקרסול עוברת על עשרותב.ש.
איסורים מדאורייתאאאאאאאא!!!!!!!!!!!!!!!
סתאאאאאם...
צוחקים איתכם..
תרגעו קצת ושתו כוס מים.
אגב, בת שלא שמה כיפה כשהיא שותה כוס מים - עוברת על עשרות איסורים מדאורייתאאאאאאאאאא!!!!!!!!!!!!1
פחחח, טמבל... (:bingo
גם לבנים כיפה זה לא דאוריתהטוביה2
המקור של זה הוא מנהג חסידות שניפסק בטור אורח חיים ב
השאלה המוכרת...bingo
כן.. זה מראה משהו על האישיות שלך לא?צ'ילצ'
להיעלב? ;)bingo
ולא בטוח, כי לא אמרתי שזו דעתי לגבי כל המצוות.
תראי, זה לא שאני חושבת שבכל מצווה אפשר להתפשר על בינוניות ולא להתאמץ בכלל, ממש לא, אבל כאן אני מדברת על עניין החצאיות/ צניעות ספציפית.
לפי איך שאני רואה את זה, יש מצוות שחייבים תמיד לעבוד עוד ועוד כדי להגיע למקסימום קיום של המצווה, ויש מצוות, בעיקר הלכות, שבהן אם יש התרים, יותר מזה זה כבר להדר, זו לא חובה וזו לא עבירה אם את עושה את זה.
גם קווי מהדרין יותר "דוסיים" אבל לא הכרחי מטעם ההלכה ליסוע בהם.
בת חיבת תפילה אחת ביום- אם מישהי מתפללת 3 אז ממש כל הכבוד לה, אבל זה לא אומר שאני לא בסדר שאני מתפללת אחת.
גם בורקה זה יותר צנוע מבגדים נורמאליים...
אז בואי נגיד שכל עוד אני בסדר מבחינת ההלכה אני מספיק מרגישה בסדר עם עצמי בעניין של החצאית ומעדיפה להשקיע במצוות שבאמת צריך להתקדם בהן תמיד (שבמצוות האלה אגב, אין שום סיבה שבנות עם חצאיות ארוכות יהיו יותר טובות בהן מאשר כאלה עם קצרות).
מקווה שהובנתי, בראש שלי זה נשמע יותר הגיוני משום מה ![]()
חח לא הבנת אותי ....צ'ילצ'
קודם כל אני ממ... בואי-נגיד-ככה לא דוסית אז חצאיות קצרות זה הכי לא מפריע לי
אני התכוונתי ש- סך הכל אנשים שופטים לפי חיצוניות ומראה חיצוני-ככה זה אין מה לעשות!! לא משנה כמה יגידו שלא....
שאלת אם זה מראה על משו פחות דוס-אז כןן (אניוואי לפחות לפי דעתי...)
ואותו דבר לגבי היחס....^
חחחחחחחחחח ואת ממש לא צריכה להיעלב... (למרות שלא הבנתי איך... לא חשוב בכל מקרה נראלי שלא הבנת אותי.....)
נ.ב- אני אומרת את דעתי. אלף אנשים יכולים לחלוק עליי ולא להסכים איתי וזה בסדר...
ככה גם אני מרגישה!!רבקה הרמן
פעם זה היה ממש נכון... היום לא כ"כאברי
ברור שצולרים וחניוקים יאמרו לך ההפך אבל כל בחור עם ראש טיפטיפה פתוח מבין ששלושת רבעי(אפילו על הס"מ) לא אומר כלום על הבחורה...
א'-מראה חיצוני מטעה.ד"ר אריק
בס"ד
ב'-מה זאת חצאית קצרה מבחינתך?!
ואני לא מדברת על סנטימטרים, זה לא כיפה פה.
אני מדברת על-
1.לא מטאטאת את הרחובות.
2.מעל הברך.
3.קצת אחרי הברך.
4.אמצע הרגל.
וכאלה.
ואנשים, תרגעו כבר, "דוסית לא דוסית"- מגדירה את עצמך דוסית- תהי דוסית, לא מגדירה את עצמך דוסית, אל תהי.
מי קבע מה זאת הגדרה של דוסית?! חצאית מטאטאת רחובות, שרוול עד לאגודל, חולצת גולף, והריונית- מה זאת הגדרה של בחורה דוסית, אני פעם אחת ולתמיד רוצה להבין מה זה אומר דוסית מבחינתכם!
אני עם ד"ר אריקשפילבלעע
זה אשכרה נכון- ולדעתי זה לא בהכרח מראה ..( תלוי כם לאן החצאית מגיעה כמובן [=)
אהבתי ב.ש.ידיד
----*חזרזיר*
אני לא אוהבת את ההגדרה 'דוסית' וגם לא תיוגים של החברה.
מה שחשוב - ללכת ע"פ ההלכה, ולהיות בן אדם! ללכת בדרכי נעם..
יש כאלו שיכולים ללכת הכי צנוע, אבל לא להיות בני אדם.
ויש ההפך, ויש גם את השילוב המקסים של שניהם.
אני חושבת שזה פספוס לחשוב כל הזמן 'איך מסתכלים עלי, דוסית לא דוסית וכ'ו'.
אני חושבת שאת צריכה לדעת מי את, מה את רוצה, מה ההלכה אומרת, ולהתקדם צעד צעד לשאיפה שלך.
ובע"ה תגיעי לשם!
מה שכן, מי שהוא בן אדם, הוא מכבד את עצמו, ואני מאמינה שהוא לא ילך באי צניעות, הוא ילבש בגדים 'מכובדים' , יפים, נאים..(ולא מטאטא רצפה, וגם לא מעל הברך..)
וכל זה - כמובן, לענ"ד.
ומחילה, המילים לא ממש זרמו לי מהפה, מקווה שתסתדרי עם הבלאגן
גם בכיפה הרבה טוענים שזה לא עניין של ס"מ...האדמו"ר מצנעא
הגר"ד ליאור הי"ו אמר שגודל הכיפה הוא לא בס"מ, אלא השאלה היא האם רואים אותה מכל הכיוונים. מאידך במקום אחר הוא גינה מעט את אותם אלו שחובשים כיפות "כזית" כלשונו...
בתור אחד שלובש כיפה-כביצה-דומני שיש הבדל בין כיפה-ביניי"ש
לחצאית.
נראה לי,ואולי רק לי,שזה יותר בעיה ללכת עם חצאית קצרה,מאשר עם כיפה קטנה.
זה לא צנוע!
ולי לפחות זה מתייג את הבת אוטומטית בתור "לא דוסית" בראש..
א"כ,אני שונא תיוגים ע"פ המראה החיצוני,ואני די מנסה להפריח אותם,אבל בכ"ז..
קצרה-מעל הברך...אברי
ודאי שככל שהאדם מחמיר הוא במעלה יותר גבוהה.האדמו"ר מצנעא
העיקר הוא לדעת מתי להחמיר. אם אדם לא הגיע למדרגה של החמרה במשהו, אם הוא יחמיר באותו דבר החומרא תהיה בטלה. אדם צריך להחמיר ע"פ מדרגתו.
אדם מחמיר הוא אדם שמקפיד במצוות ד' ומכבדן. כמובן שכל זה אסור שיבוא על חשבון אחרים.
שמעתי סיפור על הגרש"ז אויערבך זצ"ל, שת"ח אחד בא להתייעץ איתו בנוגע לברית של ילדו. אביו של אותו ת"ח היה צריך להגיע מארה"ב, ואותו ת"ח רצה לקיים את הברית לאחר תפילה בנץ, שזה עניין גדול. ההגעה המשוערת של האב מנמל התעופה למקום הברית היתה אמורה לצאת אחרי התפילה בהרבה זמן. אותו ת"ח שאל את הגרש"ז זצ"ל האם לחכות את הזמן הזה ואז להפסיד לכאורה את העניין הגדול של הברית אחר הנץ. הברית התקיימה לבסוף בשעה שלוש וחצי אחרי הצהריים (!!!). למה? הרב אויערבך ענה לאותו ת"ח שאביו צריך להגיע משה"ת, לנוח, להתפלל, להתקלח, לאכול וכו', והכבוד הזה של אביו חשוב הרבה יותר מהעניין הגדול של הברית אחר התפילה בנץ.
לדעתידרדסבבא
בת שמכבדת את עצמה לא תלך אם חצאית מעל הברך בדיוק כמו שבן שמכבד את עצמו לא ילבש מכנסיים קצרות
...shira1210
אני אישית הולכת לרוב עם חצאיות ארוכות ואני לא חושבת שזה משפיע עליי שאני אהיה יותר או פחות דוסית- אני פשוט הולכת עם מה שנוח לי. עם זה לא יהיה לי נוח ללכת עם חצאיות "מטאטאות את הרצפה" אז אני אפסיק=]]
סיפור חמוד אבל------דניאלהה
מה קשר?!
להראות על חשבון מה צריך להחמיר.האדמו"ר מצנעא
חצאית קצרהשולה!
בסיעתא דשמיא
אני חושבת שחצאית קצרה מראה על האישיות והמצברוח של הבנאדם
וככה גם חצאית ארוכה..
רואה את זה ממש אלי שאני במצברוח מעולה החצאיות יכולות לטאטא את רחובות ירושלים
והמצברוח על הפנים גם החצאיות בהתאם!
שבוע טוייב ומבורך!
היא פחות דוסית ממה שהיא הייתה אם היא הייתהעדידפ
שמה חצאית ארוכה
אני לא משווה בין 2אנשים שונים
אלא היא לעומת עצמה
זה כמו שאם בן יתפלל 3 תפילות ביום הוא יותר דוס מאשר אם הוא יתפלל רק תפילה אחת ביום
זה ברור שזה פחות רצון ה'
וכמובן שיש הבדל בין אורכי חצאיות שונים וד"ל
זה לא קשור לחצאית, זה קשור לאישיות.מחפש את האור..
כלומר, ברור שאם ערסית תלך עם חצאית ארוכה, זה לא יהפוך אותה לכלילת המעלות, וכן להיפך.
מה שכן, הרבה פעמים באמת הבגדים משקפים את מה שהבת מרגישה בפנים (זה נכון גם לגבי בנים, אבל כעת אני מדבר על הבנות...), ולכן באמת מקובל להניח - ובצדק - שמי שהולכת עם חצאית ארוכה, זה מתוך הקפדה יותר על המצוות. ולא, אני מנסה לא לקבל את הטיעון שיש שעושות את זה רק כדי "לשחק" אותה דוסיות, כי גם אם זה נכון, בני אדם הם לא טיפשים ומסוגלים לראות התנהגות של מישהי גם מעבר לבגדים ועל פי זה הבין שהיא לא מי שהיא מציגה את עצמה.
אם את, חושבת שאת חזקה ו"דוסית" מספיק לטעמך, אז תבדקי את דעות הרבנים שאת מתחברת אליהם ועל פי זה תחליטי איזה אורך של חצאית ללבוש. ברור שהמינימום לבת תורה הוא ידוע ומקובל (לא מעל הברך אם זיכרוני אינו מטעה אותי) - המשחק של כמה סנטימטרים מתחת לברך - זה כבר שיקול דעת של רבנים על פי האישיות של כל אחת (אם זה רב שמכיר אותך, ואם לא, אז על פי שיקול דעתו הבלעדי) - וחשוב להדגיש שכן, בת שמגדירה את עצמה חזקה, צ-ר-י-כ-ה לקבוע את הנתון הזה בהתייעצות עם רב, ולא על פי גחמה שלה, כי לרב יש גם נקודת מבט הלכתית יותר רחבה, וגם ידע משנים של ניסיון שהוא צבר.
זהו פחות או יותר. אבל העיקר, זה לזכור שמתחת לחצאית יש מישהי שהמידות שלה לא בהכרח נגזרות רק מאורך החצאית (אבל כן יש לזה גם מקום בתפיסת האדם...מה לעשות...).
שבוע טוב וחודש אדר שמח!
כן!... זה לפחות מה שזה משדר....נעה*
החיצוניות אומרת הרבה..
תלכי ברחוב ורתאי מישהי.. דבר ראשון- תשפטי אותה לפי החיצוינות... לפני שמתחילים לדבר ולפני הכול- החיצוניות אומרת מילה ראשונה לגבי ה שתחשבי עליה..
וחצאית קצרה- תמיד מעידה על רמה נמוכה בדוסיות.... זה רק מעיד לא אמרתי שזה נכון...
זה פשוט שיייייייא הלא נוח..... אנלאכולה זה קשהדניאלהה
חוצמזה אנלא חושבת שככה מחליטים עם בת דוסית או לא אצלינו זה מצחיק אבל פעם כל הנות הפחוט דוסיות ופחות דתיות הלכו עם ארווווך והדוסיום עם קצרר[אבל למה שנראה לכם
הקטע הזה רגיש אצלי...bingo
אולי כי יצא לי לראות כ"כ הרבה בנות עם חצאיות עד הרצפה והתנהגות של... אהמ אהמ...
חוץ מזה, אני גם מכירה הרבה בנות דוסיות באמת עם חצאיות קצרות (ואני מתכוונת קצרות יחסית, מותרות מבחינת ההלכה) ואני לא מרגישה שאם אתחיל ללכת עם חצאית יותר ארוכה זה ישנה בי משהו בתור בנאדם, וגם להפך, אם אשתדל להקפיד יותר על דברים, אני לא רואה בהכרח את החצאית שלי מתארכת...
ולגבי מה שאנשים יחשבו- קודם שיכירו אותי אחר כך שיחשבו... וכל עוד אני שלמה עם זה, אם מישהו חושב על זה דברים לא טובים,זו בעיה שלו.
זה ממש תלוי בחברה...תל אורות
זה מותר, אבל זה קולא!זושא רעב
החפץ חיים הקל והתיר. חלק גדול מהפוסקים סוברים שיש מעיקר הדין ללכת מכוסה עד הקרסול!
הרב צבי יהודה קוק זצ"ל אמר שאם היה אפשר היינו מוותרים על הקולא של החפץ חיים!
לפי זה תגדירי בעצמך מהי דוסית!
מה זו קצרה?הסנה-בוער
כי אם זה קצרה שאסורה על פי ההלכה- אז זה אסור לפי ההלכה. אז היא משדרת: יש לי הלכה שאני לא מקיימת. ויש כאלו שיקלטו מזה: אני מזלזלת בהלכה, קשה לי עם ההלכה, לא אכפת לי מההלכה, אני לא יודעת את ההלכה, בלה בלה...
בכל מקרה, ברור שיש בנות איכותיתות ומדהימות ומקסימות שלובשות חצאיות קצרות (אני מתייחסת לקצרות- מעל 10 סמ ממתחת לברך)- אבל בואו לא ניתמם ונאמר "הו העיקר הפנימיות". החיצוניות חשובה, והלבוש שלנו מקטלג אותנו- ככה העולם עובד, ולומר "אני נגד קיטלוג לפי חיצוניות"- זה יפה, אני גם מאמינה בזה- אבל בפועל יש מציאות ואי אפשר לקבור את הראש בחול. אנשים מגדירים אותך לפי איך שאתה מתלבש. וכן, אם את עם חצאית קצרה- את לא משדרת שאת בת שאכפת לה מהלכות צניעות. ואת יכולה להיות הבת הכי צנועה מבחינת האישיות, אני מאמינה- אבל בפועל, אם נשים את האמת על השולחן- זה לא מה שאת משדרת.
דעתי-chai
אם זה אחרי הברך [לא גובל, אחרי!] זה טוב.
שאלת ההגדרה לא במקום, סתם דבר מטומטם.
ההגדרה מגדירה את המציאות, המציאות לא משתנה לפי ההגדרה.
לא נכון כי המון מהציבור הדתי וחרדי לובש קצר!ג'ודי
זה בעיה של כולם ושלי...
וחצאית ארוכה יותר לנוחות- נראה לי ...
ולבוש לא קובע על האדם!!!!!!!!!
יום טוב!
אם לבוש לא קובע, למה אתם כ"כ שונאים שאלים?השם הוא המלך!
ורעלות, וכאלו שהולכות 'מדי צנוע' לטעמכם?
הרי אם הלבוש לא קובע ולא משנה, אז זכותם ללכת ככה, אז למה זה כ"כ מפריע לכולם פה שיש נשים שהולכות ככה?
ולמה רואים בהם חולי נפש שצריך להעיף מהחברה?
אתה לצידם?ג'ודי
זה לא הלכה לחנוק את עצמך!!!!!!
לא רואים להם תפרצוף ואנשים- מבטיחה, מפחדים מהם הן נראות מחבלות! סורי...
ולך תדע איך הם באמת (בבית)...
אני חושבתתיפי
שזה תלוי במניע ולא באורך של החצאית:
אני ועוד מישהי מהכיתה שלי הולכות עם חצאיות קצרות אבל,אני בגלל שעדיין לא קניתי והיא בגלל שהיא חושבת שזה בסדר לה. ואלי מתייחסים כאילו אני יותר דוסית!!
אז אני לא מתכוונת להיות עם חצאיות שמטאטאות את הרחוב,אבל לפחות יותר ארוכות ממה שיש לי עכשיו (שגם עכשיו זה לא כזה קצר ,שזה כבר נראה לא צנוע)
כן, אני לצידם.השם הוא המלך!
אם כבר מדברים על הלכה: זה לא הלכה ללכת לא צנוע, וחצאית קצרה היא לא צנועה לפי כל הדעות.
ואין לי סיבה לחשוב שבבית הם לא בסדר, הרי לא מקטלגים אנשים ע"פ לבוש.
הוא דווקא שואל שאלה יפה.לך דומיה תהילה
זה לא חובה, אבל גם חצאית "מטאטא" היא לא חובה.
בבית הן יכולות להיות אמהות ונשים למופת, זה לא משנה.
אני דווקא לא בעד זה.
קשה לי להצביע על הנקודה.
אני חושב שהמראה הערבי שהשאל משווה להן והכוונה
להחצין את הצניעות שלהן הוא העניין. הלבוש הזה
נראה כמו פרובוקציה.
משהו שכדאי לשמוע:השם הוא המלך!
דעתו על הרב עובדיה על שאלים, מפי חתנו:השם הוא המלך!
הלבוש לא קובע דוסיות, ההקפדה על ההלכה קובעת.השם הוא המלך!
וההלכה אומרת שחצאית קצרה זה לא צנוע.
זה מראה משהו על הבתאדם בהחלט...רוזה?
בהחלט כך!!אנונימי (פותח)
לפי הספרדים בת יכולה ללכת עם חצאית שאורכה מגיעה עשר ס"מ אחרי הברך ובתנאי שתשים גרביים!!!
כל עוד הבת אינה שמה גרביים שיכסו את רגליה, חייבת ללכת עם חצאית ארוכה עד הקרסול!!
ושוב אני מדגישה זה לפי הספרדים!!
נכון שזה קשה המראה הזה של החצאיות הארוכות..מי כמוני יודעת, בתור אחת שהיתה הולכת עם חצאיות מיני והייתי משוויצה ברגליי.. תאמינו לי שזה ממש לא פשוט לעשות שינוי אבל עושים את זה כי כך התורה הקדושה ציוותה.
ותפסיקו עם התירוצים של החצאיות הקצרות. כל בת יודעת בדיוק ומרגישה עם איזה חצאית היא נראת דוסית ועם איזה לא. יכולות להיות שתי חצאיות מתחת לברך בדיוק אותו אורך אבל עם גזרה שונה,אחת תהיה צנועה והשנייה לא!!
יש אחת שתרגיש טוב וצנוע עם חצאית מסויימת והשנייה לא!! כי זה לא משקף את מה שהיא!!
אז בנות יקרות מספיק עם המשחקים, כל אחת יודעת בדיוק מה עליה ללבוש כדי שהחיצוניות שלה תתאים את פנימיותה!!
בהצלחה לכולן!! 
אולי כבר אמרו את זה...חפרנית גאה=)
לא הי לי כח לקרוא את כל התגובות...
לפי דעתי זה כן אומר משהו...
אז נכון, יכול להיות שמישי הולכת עם חצאיות קצרות אבל את שאר המצוות היא מקיימת ממש בדקדוק.
אבל תחשבו על זה שניה, מהההגדרה של דוסית?!
ההגדרה שלי היא : בת חזקה מבחינה תורנית, שיודעת ומקיימת את המצוות ואת ההלכה"
אתם יכולים לחלוק עלי אבל לפי ההגדרה שלי אם היא הולכת עם חצאית קצרה שלפי רב הדעות והפוסקים -זה אסור
אז כנראה היא לא יודעת ומקיימת את ההלכה. וכלכן כשאני רואה בת אם חצאית קצרה אני לא מתייגת ולא שופטת אבל אני גם לא מצפה ממנה להרבה או במילים אחרות אני לא חושבת שהיא דוסית.
"לא מצפה ממנה להרבה"?!bingo
אילו היתרים יש לזה? נשמח לשמוע.השם הוא המלך!
גם אם יש לזה היתר כזה או אחר, בודאי שזה דחוק, וקצת קשה להגדיר דוסית מי שמחפשת היתרים, כי כאמור,
לפי רוב הפוסקים, אם לא כולם, זה אסור.
אם זה באמת היה אסור, לא היו לזה היתרים.bingo
בלי להתעצבן ולצאת עליי...יש לי שאלה....=]בל"חית
למה בזרם שלנו זה כן אומר משהו?
ואצל החרדים (ולא! אני לא מנסה להיכנס שוב לדיון החרדים-דתיים לאומיים) זה רגיל והכי צנוע שבעולם???
ואני מתכוונת לאלו שהולכות עם חצאיות עד הברך, וגם זה, בקושי!!
למה שכשאומרים שלפי ההלכה!!! חצאית שמכסה את הברך בכל מצב (עמידה, ישיבה..),
יש את אלו שיצאו נגד זה ויגידו שזה לא מספיק, או שזה לבנות שמתקשות בדבר...???
*סתם מעניין אותי לשמוע תגובות..ולא יצאתי כאן נגד אף אחת מהתגובות הקודמות, אז אל תקחו אישית ותענו בכנות
קוראים לזה- חילוקי דעות...כנרית על הגג=)
כמו כמעט בכל דבר- יש שחושבים ככה ויש שחושבים אחרת...
יש את אלה שטוענים שמותר אבקת חלב נוכרי ויש את אלה שחס וחלילה לא לגעת...
גם אני חשבתי על זה...צורניקית
בא לא נתמם.השם הוא המלך!
אני גם חושב שיש הרבה פאות שהם לא צנועות, אבל גם בציבור שלנו המצב אהמ...אז כאילו..
הכול עניין של מוסכמה חברתיתטוביה2
אבל אי אפשר להכחיש שההתר היחידי ללכת בחצאית עד מתחת לברך הוא אם היא לובשת גרביים עד לחצאית, וזה לפחות פחות קורה אצל הדתלי"ם ואז זה פשוט אסור וכמובן שזה מעיד על דוסיות
לו יצויר שבן ילך בלי כיפה (שזה הרבה פחות חמור) אף אחד לא יגיד "תסתכלו על הפנימיות שלו" אין מה לעשות הלבוש שלנו הוא הדרך שלנו ליחצ"ן את עצמנו ואז אי אפשר לבוא ולומר 'אבל למה אתם מסתכלים עלנו ככה'
שכל אחד יעשה את ההחלטות שלו אבל שיקח את זה בחשבון
את חיה בעולם אחר נשמה...!!!תקוע בטיזנבלוך
בס"ד
זה לא מה שקובע...
ותסלחי לי אבל-מי שזה העיקר אצלו-במילים יפות-הוא לא נורמאלי וגם צריך טיפול דחוף..וכו'.
אשמח לעזור...
יומטוב.
מי שרוצה להתווכח שיתקשר אליי ונתווכח...תקוע בטיזנבלוך
(לא כדאי לכתוב פרטים אישיים. תן לאנשים שאתה באמת סומך עליהם.)
בס"ד
אני אוהב להתווכח,אבל שונא לכתוב...
שואלת השאלה במיוחד...
וגם ה"בלחי"ת" -צריך להסביר לך כמה דברים...
אשמח לעזור..
פרטים נוספים-כרטיס אישי...שווה ומעניין.
אני חדש כאן...בדרך אגב...
אז בוא תסביר...בל"חית
אתה מוזמן!
מספר דברים-ברוריה!
א. קודם כל - מי שהולכת עם חצאית קצרה (ושוב תלוי מה ההגדרה של קצרה, פה אני מתכוונת למי שהולכת עם חצאית אחרי הברך אבל לא ארוכה) זה לא חייב להיות פחות דוס.
יש הלכה שאומרת שהחצאית צריכה לכסות בכל מצב גם כשקופצים, הולכים, מטיילים, וגם מתי שעולים לאוטובוס (למי שתהה לעצמו אז גם כשעולים לאוטובוס הברך צריכה להיות מכוסה!), ומי שנוהגת לשמור על ההלכה הזאת היא צנועה לחלוטין, אבל, מכיוון שיש הרבה כאלה שהולכות קצר (ופה התכוונתי מתחת לברך) כי הן לא רואות או יודעות את הערך של הצניעות המח שינה כיוון והוכנס לו שכל פעם שיש מישהי עם חצאית קצרה היא לא דוסית, וזה ממש לא נכון! (אל תקחו אישית פשוט ככה הוכנס למח וזה קשה להוציא את זה)
ב.לגבי נשים שהולכות עם שלים - עקרונית אין ענין ללבוש על עצמך שק, יש ענין שצריך ללכת צנוע ועדיף פחות צמוד. אז לכאורה היה ראוי שנלך כולנו בשל, אבל, מכיוון שלא כולם הולכים ככה אז זה פחות צנוע. מכייון שנשים אלו שונות מהחברה אז כולם מסתכלים עליהן, ואז בעצם מה השגנו הרי כשכולם מסתכלים עליך סימן שאת מושכת תשומת לב וזו ממש לא המטרה! (המטרה הפוכה לגמרי שלא יסתכלו עליך.)
שאל זה הכי צנוע שיש, בטח יותר מחצאית קצרה.השם הוא המלך!
לא נראה לי שאלו שהולכות עם שאל מושכות תשומת לב, אבל גם אם כן, אין בזה שום בעיה.
לבוש לא צנוע מעורר יצרים וזו בעיה, אבל אם מישהי צנועה וסתם מסתכלים בגלל המוזרות שבדבר (לטעמם) אין בזה שום חוסר צניעות, כי אין פה שום יצר.
מדהים שאיך שהופכים את המותר לאסור, ואת האסור למותר.
זה לא. בפרט שהיא לא עושה אתזה כדי לבלוט.השם הוא המלך!
כל עוד זה בשביל צניעות אין עם זה שום בעיה.השם הוא המלך!
אפעם לא שופטים לפי מראה!!~פיצקי~
בסיעתא דשמיא
צחוקים בדיוק על זה הייתה ההכתרה שלנו..
ממש לא שופטים לפי מראה חיצוני!!
נכון המראה החיצוני כן בכל זאת אומר משוו,כי נגיד אם עברתי מחצאית ארוכה לקצרה,
אז וואלה זה כן אומר... אבל לדעתי זה באמת לא מדד!!
זו הכללה מאוד גסה.לך דומיה תהילה
לפי זה אפשר לומר שכל מי שיש לו כיפה קטנה מהרגיל הוא פחות דוס.
זה לא נכון בשום אופן והוא יכול להיות בחור צדיק וחכם.
יכול להיות שאותה נערה לא יודעת, או שאין לה, או שלא נוח לה מהחברה, או שהדבר הזה פשוט לא בראש סדר העדיפויות שלה והיא לא מבינה את החשיבות בזה. זה לא לכתחילה (וגם לא בדיעבד), אבל גם הבנות האלו אם החצאיות הקצרות יכולות להיות טובות יותר מכל אחד מאיתנו פה והעולם הבא שלהן יכול להיות עשיר מאוד.
עם פגם מסוים שהן צריכות לתקן.
בעז''ה תבוא להן ההארה יום אחד, והם ישתפרו גם בזה.
ההקבלה לכיפה לא כ"כ מחוורת לי.האדמו"ר מצנעא
אם רואים את הכיפה מכל הכיוונים היא כיפה שהיא בסדר גמור, ואין שום טעם (מבחינת ההלכה ה"יבשה") לחבוש כיפה גדולה יותר או קטנה יותר. אולם בחצאית העניין שונה - יש עניין גדול ללבוש חצאית ארוכה - למרות שמותר ללבוש חצאית קצרה.
כי יש לאנשים נטייה גם להסתכל על הכיפהלך דומיה תהילה
ולפי זה להעריך מידת 'דתיותו' של האדם.
כנ''ל לגבי החצאית הקצרה (מעל/ תחת הברך).
אם שמירת מצוות או זלזול בהן אינם קובעים, אז מה כן?השם הוא המלך!
איזה זלזול אתה רואה כאן?האדמו"ר מצנעא
אם אתה מצמצם את קיום המצוותלך דומיה תהילה
ללבישת חצאית ארוכה - אז כן, אין איך לקבוע.
אבל יש לנו שש מאות ושלוש עשרה מצוות והן לא סובבות את נושא החצאית.
זה מעשה מאוד לא הוגן לקחת אדם, נשמה, להתמקד בנתון ולהרחיב אותו ולהשליך
את הפרשנות שלנו עליו ולהסיק את האופי שלו כאילו אנחנו כבר מכירים אותו. בני-אדם
הם הרבה יותר עמוקים מזה. בעיניי, זה זלזול גדול ביצירי כפיו של הקב''ה.
צניעות היא נושא מהותי ביהדות.השם הוא המלך!
ומי שהולכת לא צנוע (חצאית קצרה=לא צהכי נוע) קשה להגיד שהיא נוהגת בצניעות, ולכן קשה להגדיר אותה כדוסית.
נראה לי סביר והגיוני.
נכון.לך דומיה תהילה
צנוע זה לא. מעבר לזה, זה לא עדות לשום דבר.
זה כנראה תלוי בהגדרת המונח הבעייתי "דוסית".
ממש לא תמיד!!~פיצקי~
בסיעתא דשמיא
אני לא מסכימה זה גיל בכלל של בירור מה רוצים!!
מי אמר שזה מה שהיא מבפנים??
אני אישית מכירה בנות שהולכות עם חצאית קצרה וכו'.. אבל מבחינת מידות אין עליהם הלוואי על כולנו!!
מדובר על יהדות. גם לגויים יש מידות טובות.השם הוא המלך!אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
אני חדשההרהמורניק
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שלוםטאטע מלך העולם
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
אמממטאטע מלך העולם
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
בד"כ זה כן סותריהודי חסידי
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
כן...יהודי חסידי
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
וואי תודה!טאטע מלך העולם
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...