תהיה.....ענבל

זה כל כך מוזר שאני לא רוצה לראות גוף של בנים?

היה לנו היום פרחי רפואה, והדגימו לנו א.ק.ג. ושאלו אם אפשר להדגים על בן, אם זה מפריע למישהי (בעקרון הם יודעים שיש שני בתי ספר דתיים.... אבל הבנות לא מאוד... קיצור) אז כולן ענו שלא ולא רציתי להרוס אז קצת זזתי אחורה וראו שלא נוח לי...

אז אחת הבנות שאלה אותי אם מפריע לי...

ואז אמרתי שימשיכו ואני לא רוצה להרוס, והסטודנטית שמלמדת אותנו אמרה לי שהיא תצא איתי החוצה ותראה לי את זה אחר כך על אישה...

אני באמת היחידה המוזרה שלא רוצה לראות גוף של בן חוץ מאת של בעלי בעזרת ה'?

זה באמת כל כך הזוי?

לא ממבוכה, פשוט לשמור על העיניים שלי...

לא רוצה לראות כל כך הרבה גופים..

כשזה באוניברסיטה בלימודי רפואה אז סבבה.

אבל בפקולטה זה לא נותן לי תעודה או משהו וגם כשאני ילדה קשה לי להפריד בין שכל לרגש אז לראות גוף של גבר יכול לגרום לי לרגש בגלל היופי (כן, למרות שאני לא מסתכלת על יופי אבל זה משפיע... וכמובן שהרגש יעלם אבל בזמן שהוא יהיה...)

סתם לא רציתי כי בגיל הזה אני מסוגלת לערבב המון דברים וסתם לא כדאי.

למה הרגשתי כל כך מפגרת?

אני באמת היחידה? |מרגישה אבודה| |אובדת עצות|

נראה לי שהיו עוד, רק בדיק כמוך גם הם התביישו...נו"ש

לחץ חברתי

לא.ענבל

הבנות האחרות אלו בנות שצופות בדברים כאלה והן  חלא בנות שלא רוצות להסתכל על בנים.

אלו בנות שכשהן רואות סרט מה שיש להן להגיד זה "וואי כמה השחקן הזה חתיך!! ראית כמה שרירים יש לו?!"

בקיצור, אני מכירה אותן, ואין עוד מישהי כזאת.

ממה נפשךסוג'וק

או שהתנהגת בסדר ואל לך להתיחס לסביבה

או שזה בסדר מה שכולם עשו ואין שום בעיה

בשביל להיות בטוחה במעשייך להבא, תצטרכי להתיעץ מה האמת, ואין אדם עומד על דברי תורה אא"כ נכשל בהם..

זה לא קשור להלכהענבל

לא הכל סובב סביב הלכה.

יש סיכוי שמותר כי זה גם לצורכי למידה.

אני לעצמי בחרתי לא להסתכל על גוף של בן.

אני לא חושבת שיש לזה עוגן הלכתי...

ככל הידוע לי לבנות מותר לראות בן מוריד חולצה (רק חולצה!!! יותר מזה הם לא היו  מראים לנו )

בחרתי לקחת את זה על עצמי כי אני ממש לא רוצה לראות..

רוצה לשמור על העיניים שלי.

רוצה לראות רק את בעלי.

ותאמין לי, בעלי יהיה הכי יפה בעיניי...

אבל בשביל זה אני צריכה לא לגרום לעיניים שלי לראות אחרים ולהתפעל מיופים...

כי אין מה להתוכח- יש בנים יפים וזאת עובדה.

א לא יודעת איך האחד שהדגימו עליו נראה, אבל גם לא רציתי  לנסות.

רוצה לשמור את העיניים שלי, לאחד והיחיד, לבעלי.

צודקת אבל אשרייך כל הכבוד!ידיד
זה הגיוני לגמרי, תרגישי בנוחbingo

מותר לך להרגיש מה שבא לך, וכל עוד את מאמינה בזה את לא צריכה להרגיש לא בנוח מזה שלאחרות זה לא אכפת. להפך, תהיי גאה בזה שאת עושה מה שאת מאמינה בו!

רק... אם את מתכננת עתיד עם זה את תיאלצי להתמודד עם זה מתישהו, את יודעת... אבל נשמור את זה לעתיד (:

עתיד עם הרפואה?ענבל

אני יודעת.

אבל בעתיד אהיה ילדה עם פחות הורמונים משתוללים אני צודקת?

אהיה יותר שקולה ולא אהיה בגיל ההתבגרות

ואני מקווה שאז גם אהיה נשואה...

אז כרגע אני מאוד משתדלת שלא וזה מרגיש לי כאילו אני היחידה בעולם שכאילו שומרת עיניים כמעט כמו בנים...

אז תהיתי לעצמי אם אני באמת הזויה כמו שחשבתי..

ובכל מקרה אני לא ממש מתכננת עתיד עם זה... אלא יותר עם יעוץ ופסיכולוגיה

ענבל...|נאנח בתסכול, ידיים על המצח|*#&למה?!*#&אחרונה

קודם כל, אם אני לא ארצה לראות בן, זה כדי לא להדעזע...אני ממש לא חוששת מהורמונים..כי העובדה הפשוטה היא שבנים לא כאלה..איך נסביר? לא משנה..מה שבטוח היה הרבה יותר מפריע לי שידגימו לי אחר כך על בת כלשהי,

כי בנים מחצינים את עצמם באופן טבעי (אל תקפצו עליי, אני מודעת לזה שאני מכלילה..) ואילו בנות יותר רגישות לגוף שלהן..יותר קשורות אליו וכו'..ככה זה..

ואין לי עניין לראות בנים, אבל נראלי ששמירת עיניים ככה זה פשוט לא הכי מציאותי. את אף פעם לא מטיילת? אף פעם לא היית באיזה מעיין או משהו? הבנים הכי דוסים לא דופקים חשבון וקופצים למים במינימום לבוש..

(שאגב, יש מצבים שבהם זה מאוד מביך! זה שנחמד לכם עם עצמכם זה לא אומר- לא בטוח שבאלנו, הבנות שנתקעות מזיעות מחוץ למים, לראות אתכם ככה..כדאי לקחת את זה בחשבון.)

והאמת, שלא כל כך נחמד לי להגיב ככה פה..למה שלא תפני את השאלה לפורום הסגור?היא נראיל לי באופן אישי קצת לא מתאימה. זהו.

זה לא כזה הזוי..הרהור

אשרייך יישר כחאסצתי

תרגישי בנח עם חברות שלך לא חושבות ככה זה ענין שלהם

את לא יחידה. |מרים ת'יד|ט!הר
ישר כח =)הסנה-בוער

זה שאין איסור מפורש לבנות לראות בן לא לגמרי לבוש ממש לא אומר שאפשר להיות נבלים ברשות התורה ולהתחיל להשתולל עם זה. לבנות יש יצרים 'כמעט' בדיוק כמו לבנים, וגם אם ההשפעות שונות- מי שבאמת אכפת לה מהקשר שלה עם השי"ת וגם עם הקשר שלה עם בעלה- באמת כדאי ורצוי שתשתדל לשמור על העיניים שלה.  

שאלה שתשמע קצת...קמטי פינגווין

אבל אני מבקש התייחסות רצינית!

לבת יש משיכה לבן?

אתה חושב שלא?ענבל

המשיכה הדדית.

ובוא לא נרחיב בנושא.

יש ויש,כנרית על הגג=)

אבל לא כמו של ההיפך!

במידה פחותה בהרבה הרבה, וגם בכלל בכיוון אחר.

תודה על העידוד ענבל

נחמד לדעת שאני לא היחידה...

הרגשתי ממש כמו חייזר כשאמרתי את זה....

נחמד לדעת שאני לא היחידה שרוצה לשמור על עיניה

מה הכוונה ? אני לא כ"כ בקיא בהלכות שנוגעות לנשיםשואף לאור

אבל פשט הוא שאשה לא יכולה לראות "בן לא לגמרי לבוש" ?...

יש גם מגבלות הלכתיות לגבי דברים שאשה לא יכולהשואף לאור

לראות אצל גבר..

קצת קשה לענות אם לא יודעים מה בדיוק העניין.. חשוב לברר את הנושא הזה באופן רציני כדי לדעת מה מותר ומה אסור,מה כדאי ומה לא..

עד כמה שידוע לי..ענבל

מותר לבת לראות בן בלי חולצה....

וזה בדיוק מה שהיה שם.

מצד עצמי לא רציתי ותהיתי לעצמי אם אני היחידה שלא רוצה וחושבת שהדבר היחיד שאני רוצה לראות זה את בעלי בעיתו ובזמנו.

בעקרון לא נראה לי שיש בעיה הלכתית כי בעקרון זה לצורך למידה...

רק שמהלמידה הזאת לא יוצאת לי תועלת...

לא תעודה או תואר

אז אני מרגישה שבשביל זה אין טעם לסכן את עצמי שאגרר למחשבות רעות ושאסתכל על גוף של מישהו אחר...

אני לא כ"כ בטוח שזה מותר..שואף לאור

כפי שאמרתי אני לא בקיא אבל.. זה לא נראה לי נכון

מצד שני אני חושב שהטיעון שהעלת רלוונטי,גם אם לצורך למידה לשם הצלת אנשים(גם כן אינני יודע) דבר כזה מותר זה לאו דווקא מותר בסיטואציה בה הלמידה היא יותר לידע כללי.

לסיכום אני חושב שאת צריכה לשאול על כל אלו ועוד.

בהצלחה !

הבן שהסכים להיות ה"דוגמן" ממש צומיסת[איך כותבים?]#מיכל#

או משו בסגנונן.....איאיאי...

קמטי פינגווין יש משיכה

אבל בנים ובנות זה עולם אאחחרר...

זה הסטודנט שמלמד אותנו...ענבל

והוא לא צומיסט!!!

הוא עשה את זה כדי שנלמד.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך