עצובה..אנונימי (פותח)

יש לי נסיון ממש גדול בחיים . זה גורם לי להיות עצובה. כל הזמן כמעט. ואני בד''כ לא מראה כלום.

זה לא שאני שומרת הכל בבטן. ממש לא. אני מדברת על זה עם חברות טובות ועם היועצת.וזה ממש עוזר לי להוציא הכל ולא לשמור. אבל בכ''ז אני תמיד עצובה בפנים! ואני מנסה לא להראות. למרות שאני לא יודעת למה זה טוב שלא יראו באמת שאני עצובה.

אבל זה גורם לי כל הזמן לחשוב למה דווקא לי זה מגיע?!?! למה אני צריכה כ''כ לסבול?! אני יודעת שלאף אחד לא מושלם בחיים ושלכל אחד יש קשיים. זה ברור לי! אבל קשה לי. מאוד. מאוד. ואני כבר לא יודעת מה לעשות. נמאס לי. בפנים אני תמיד בוכה. 

>>אנווכי !

כ'כ מכירה ת'הרגשה .

אשמח לדבר איתך, ואמלא, אני  ממליצה לעשות איזה יומכיפ עם חברות טובות .

זה משכיח את כל הבעיות בד'כ ...

אממ...ענבל

אמרת "יש לי ניסיון ממש גדול בחיים"

אני ח"ו לא מזלזלת, אבל לכולנו יש ניסיונות וכל אחד מאיתנו חושב שהניסיון שלו מאוד גדול עד שהוא רואה ניסיונות של אחרים ונכנס לפרופורציות.

זה סתם נקודה.

הייתי במצב שלך, ולפעמים באות לי שוב המחשבות האלה של "למה ה' עושה לי את זה?", "למה הוא מנסה אותי?", "נמאס לי"

אבל יש לי שתי סיסמאות להגיד לך, ואני יודעת שאנשים שונאים סיסמאות אבל אם תחשבי עליהן, את  תראי שהן מאוד עוזרות.

"גם אם לא הכל טוב, הכל לטובה"

הקב"ה לא מעמיד אדם בניסיונות בלי לתת לו כוחות לעמוד בהם.

אם קיבלת את הניסיון אז יש לך כוחות לעמוד בו!

וכנראה שזה בדיוק מה שאת צריכה לקבל כדי לצמוח ולגדול.

אל תתיאשי!

אם הביאו לך ניסיון כזה אז אתת חייבת לעבור אותו!

כי רק ככה תוכלי להמשיך ולהתקדם.

החיים הם מסלול, מסלול מכשולים.

כל פעם עוברים מכשול ומגיע עוד אחד.

יש פעמים קצרות בדרך שנותנים לנו לנוח (למרות שלחיות כיהודי שומר תורה ומצוות זה ניסיון אחד גדול אבל....)

ואז מנחיתים עלינו ניסיון.

אם נתיאש במסלול מכשולים, לעולם לא נגיע לסוף, לא נגיע למטרה, לא נמלא את המשימה.

אבל אם נגיד לעצמנו "אנחנו לא מתיאשים! אמנם הדרך קשה אבל בסוף היא משתלמת!"

אז נגיע!

כי כוח רצון יש לנו...

למה לך זה הגיע?

כי ה' החליט שאת הכי צריכה את זה וזה הדבר שהכי יעזור לך בהמשך.

ותאמיני, תאמיני שזה יעזור לך.

אנחנו לא סתם עוברים דברים.

יש סיבה.

לפעמים הסיבה נסתרת, לפעמים אנחנו באמת שואלים "למה היינו צריכים את זה??"

אבל אנחנו חיבים להפנים שגם אם הסיבה נסתרת, היא קיימת.

ה' לא סתם מעמיד אותנו בניסיון כי משעמם לו.

לא משעמם לו.

הוא מעמיד אותנו בניסיונות לטובתנו בלבד.

כי הוא מאמין בנו, כי הוא אוהב אותנו, כי הוא אבא שלנו!

ואבא, אבא לא מרע לבנים שלו סתם.

אבא אוהב אותך!! הוא אוהב את כולנו, והוא לעולם לא עוזב.

תמיד הוא יישאר אבא שלנו!

ממש כמו אבא אמיתי

אם את רוצה יותר הרחבה אתת מוזמנת לאישי

וכמובן אם יש שאלות או משהו דומה.

אגב, הנאמר פה, נאמר בעקבות ניסיונות שעברתי השנה ונפלתי בהם למשך זמן ארוך ולקח זמן רב עד שהצלחתי לקום.

אם את רוצה לשמוע דוגמאות, מוזמנת לאישי.

חיבוק ונשיקה אם זה יכול לעזור, ומוזמנת לאישיר"ח
לרגע גם אני התעצבתי..לך דומיה תהילה

עצוב

זה באמת לא קל. אבל אני ממש מתרשם מזה שפתחת את ההודעה שלך ב"יש לי ניסיון גדול...".

זה כבר פתח לתקומה. אם את רואה את זה כניסיון ולא "סתם", אם הראש שלך עדיין מספיק

צלול בשביל לראות את זה ככה - אני מסיר בפנייך את הכובע.

ואני באמת מתכוון לזה. זה בכלל לא מובן מאליו.

אכן, החיים תקופה קשה... כשלי הייתה תקופה באסה כזאת הייתי פשוט "מחזיק" חזק בכל הכוחות

בנפש ומחכה עד שזה יעבור. לנסות להרים את הראש מעל המים כמה שאפשר, בידיעה שזה מצב

זמני ועוד רגע יהיה טוב. אולי זה לא מתאים לכל אחד, אבל אני חושב שצריך להיות מקום בראש שמבין

שהרע הוא חולף.

תרצי לכוון אותנו קצת יותר?

איפה קשה לך? באיזו צורה זה מתבטא?

שתפי רק אם נוח לך...

תגובהאנונימי (פותח)אחרונה

(שימי לב שלאו דווקא כל דבר ודבר יתאר את המציאות שלך,אבל הרבה מזה כנראה כן)

א.לתת חיוך גדול,את יהודיה,עברנו 2000 שנות גלות במציאויות שלא ניתן להבין כיצד שרדנו ולא התבוללנו,נעבור גם את זה ,את בגיל שכזה וזה לא חריג ,אבל בסוף בעז"ה רואים את האור =]

ב.הרמב"ם תקף את צורת החשיבה לפיה אנשים מתעוררים ומתלוננים רק כאשר מגיע להם קורטוב רע,להרבה אנשים או אפילו לרוב האנשים 95 % מהנק' בחיים שלהם הם בחזקת טוב,דברים שצריך להיות מאושרים בגללם במאוד מאוד,ואילו כשמגיעים ה5% של בעיות שצריכים התמודדות הם מלינים על כך (איני תוקף אותך חלילה,זה אולי עניין טבעי ובודאי לא רק את,אולי גם אני,משום שאנחנו שואפים שיהיה לנו רק טוב,אבל צריך לראות את המציאות השלמה,אחרת אנחנו משלים עצמנו ומגיעים למצבי שקר ,וחבל כ"כ כשאין סיבה אמיתית לכך !)שכל חייהם רעים ומרים ע"י הסתכלות על ה5 % לבדם !!! .עלינו לשבור את צורת החשיבה הזאת.את יכולה ללכת ?,לראות?,לשמוע?,את שומרת מצוות ? (יש ילדים יהודיים שלא יודעים להגיד את המשך הפסוק של "שמע ישראל...",את צריכה להיות מאושרת שד' שם אותך במשפחה שומרת מצוות !) וכך הלאה.. כ"כ הרבה טוב שצריכים להודות לה' עליהם ! .

לכל אחד יש את התמודדויות שלו,והחסרונות שלו,אני לדוגמא חולה במחלה שאני צריך להיות בטיפול תרופתי במשך כל החיים (למרות שעדיין לא איבדתי תקווה שהיא תתרפה למרות זאת,כי יש עדויות שיש אנשים שזה התרפה להם,אז בעז"ה !) אולי את ב"ה ובעז"ה לא חולה במחלה כזאת לכל אחד יש התמודדיות שונות וכל אחד צריך לקחת את הבעיה(להבדיל ממצוקה או משבר,שזה לדעתי מצב של אי טיפול ראשוני בהסתכלות על הבעיה או בבעיה עצמה) להסתכל עליה בצורה נכונה ואמיתית,ולשאול האם אני יכול לפתור אותה ? ,איך ?,אם לא,איך אני מתמודד איתה ? וכו' כל זאת תוך כדי דירבון עצמי,וההבנה שאם יש לנו ניסיון והתמודדות יש דרך להתמודד איתו !

לסיכום:א.להסתכל בצורה בריאה ונכונה על המציאות,על הטוב הרב שאנחנו נוטים חלילה להתעלם ממנו !,ב.להכיר בטוב הזה ולשמוח בו במאוד מאוד ! ולהגיע להכרה שיש ב"ה כ"כ הרבה טוב שאני צורך להודות לקב"ה ,להבין שהמאזן הוא שב"ה יש הרבה יותר טוב מרע ג.יש גם לגשת להתמודדות עם הבעיה ולא להשאיר אותה בהפקר: להסתכל על הבעיה בפורפורציה נכונה ורגועה,ולא לנטות להגיע למצב דיכאון,זה כנראה משאלת היצר להפילנו,קל יותר במישור המידי לברוח לדיכאון וליאוש,קשה יותר להתמודד,אנחנו נכנסים לעצבות לאו דווקא כי אין פתרון ! אלא כי קשה יותר לפתור.ד.לבדוק כיצד אני פותר בעיה זו ? במי אני נעזר לשם כך ? ה.אם זה בעיה שאנחנו בעצמנו לא יכולים לפתור ולא ניתן לשנות מציאות זו לפחות בטווח הקרוב,לחשוב,כיצד אני מתמודד עם בעיה ? במי אני נעזר ?ו.בכל התהליך יש לדרבן את עצמנו לא לעצור בדרך,אנחנו חכמים ורוצים לחתור קדימה ולא להשיג את הקלות הרגעית שבעצבות !.

אלו לדעתי דברים חשובים שצריך ליישם,כמובן שאם יש דברים חיוביים שאת חושבת שיש להוסיף,אז מומלץ להוסיף

בהצלחה ! .

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך