עצוב כ"כ אבל שווה קריאה Tehilla*
רותי פוגל הי"ד
רותי פוגל הי"ד
באדיבות מיכל פרץ

{cke_protected_1}

שנה

שנה שאין יום שעובר ואני לא חושבת עליך, שדמותך לא עולה וקופצת לה מבין עיניי.

פעם את גלוית ראש, גיל 19 כזה, ושיערך הזהוב אסוף לקוקס, ומתוך השיזוף העמוק בפנייך זורחות אליי עיניך הכחולות ואני רואה בהן גלים.

ופעם המטפחת הלבנה מהודקת בקפידה לראשך בעוד אחד מערבי השבת שהיית קופצת אלי להגיד שבת שלום, בכרמי צור. לובשת לבן, מאופרת, מטופחת. קורנת מבעל וילדים.

ופעם המטפחת מונחת לה ברישול, ואת אחרי לידה. עייפה, מחפשת, מבררת, חוקרת, מה במצב הנוכחי יהיה הכי נכון לך, לבית, לאודי, לעצמך.

ומכלול הפרצופים שלך, פרצופים מצחיקים משולבים תמיד במבט ציני, עם זיק של רצינות. פרצופים משעשעים שהלכו והתעדנו במהלך השנים, שהלכו ומעט הרצינו כשהפכת לאישה. ובכל מפגש איתך, בשיחת נפש איכותית ועמוקה, היה ניתן להגיע עד לנבכי העבר הכ"כ רחוק שלנו, יכולנו לטעום לרגע או שניים שוב את הילדות המשותפת, הימים הרחוקים מבית ספר נעם בנות, סניף אריאל גב"ש, המחנכות, מגמת ספרות, הרבנים והיועצת שהיו מעירים לנו תמיד. וכל הפעמים שהיית מגיעה אלי בשבת ברגל מביתך, ונשארת לישון.

וכמה אהבת את הים, כמה אהבת להבריז מהאולפנא, עם חברה או יותר, ולהתחמם מתחת לליטוף קרני השמש והשקט שלוחשים הגלים.

ביומיום אני בורחת. בורחת מלהתחבר, בורחת מלגעת בכאב הכל-כך עצום הזה, בורחת מלהרגיש אותו מטפס ועולה בי, בורחת מלכתוב עליך כמו שכתבתי ופרסמתי בתחילה.

וייסורי המצפון שעם הזמן נרגעים מעט, ועדיין כואבים. למה לא הזמנו אתכם לשבת בשנים האחרונות? למה סיננתי שיחה ממך 5 ימים לפני, ולא הגעתי יחד איתך לפגישת חברות מימים עברו שנערכה בירושלים, 3 ימים קודם, וכל הטלפונים ששאלת אם מתאים לי שתקפצו, את והילדים.

וכל מה שחלמתי לכתוב עליך, שכולם יקראו, ויזכו להכיר רק קמצוץ מהאור הענק שהיה בך, מהכוחות העצומים, מהנפש השואלת, המבררת תמיד, מהכישרון הזה להתחבר לכ"כ הרבה אנשים, לגעת בנשמתם, לגרום לכולן להרגיש החברות הכי טובות שלך. מיכולת ההכלה האדירה שהייתה בך. מהצורך הבלתי פוסק לקדם דברים, להניע, לא לדרוך במקום, לשבור חומות אם צריך.

ואני לא מסוגלת לגעת בעט.

ומודה לך על כל השנים שבהן היינו חברות כאלו טובות, על המסורת שעשינו כל חוה"מ סוכות ופסח, של מפגשי העל האש הארוכים אצלנו בבית, יחד אתכם ועם כל הילדים.

והפגישות שלנו, בארבע עיניים, בבתי קפה. והפגישה האחרונה שלנו בקפה קפה באריאל, ואת חודש אחרי הלידה של הדס. ישבנו שם שלוש שעות, דיברנו, בכינו, צללנו לעומק כמו בכל פגישה. ניסינו לברר יחד מה יעניק שלווה לנפשך המחפשת, אפילו אחרי לידה. ועשינו כרטיס מועדון לבית הקפה.

לא מזמן נגמר לו התוקף, לכרטיס, ובכך נסגרה לה שנה מאז שראיתי אותך לאחרונה.

שנה שלמה שאת באה לבקר אותי בחלומות. פעם אחת אנחנו בטיול, יושבות על שפת איזה נחל, השיער מתבדר לו ברוח, ושתינו צוחקות צחוק פרוע ומשוחרר, ואת נשענת עלי. לפתע עוברים אחים שלך, אחד אחרי השני. יוחאי, והלל, וחנן, ואליחי, ואת מנופפת להם לשלום, ואנחנו ממשיכות לצחוק.

ופעם את חוזרת אלינו, חיה, ואני רצה אחריך, חייבת לשמוע איך חזרת, ומה קורה איתך.

והחלום שחוזר על עצמו, בו אימך ואני יושבות יחד ובוכות עליך, ואז את מגיעה, לבושה לבן וזורחת. ומחייכת. וקורנת.

ואני נזכרת בשבת ההיא שהתארחנו אצל נחמה גיסתי מאיתמר, יחד עם גיס וגיסה נוספים, אשר ופועה פלמר. וגם אתם הצטרפתם לאחת הסעודות, והכל היה מלא חיים, וצחוק, ולימוד תורה משותף של אשר ואודי, ואת שמתווכחת עם אריה גיסי על בעיות במעון באיתמר, ושלושתכן הייתן עם בטן. את, ונחמה, ופועה. פועה הייתה בחודש שמיני עם יונתן, ואת עם הדס.

וכמעט חצי מהאנשים שהיו שם באותה סעודה קולנית ותוססת, כבר לא איתנו. אשר ויונתן, נרצחים לפני ר"ה סמוך לקריית ארבע, ואתם.

ואחותך מתבלת בהומור שחור "לפחות להדס יהיה עכשיו עם מי לשחק".

ואיך זה הגיוני שעל אבא שלי שנפטר בפתאומיות לפני למעלה מעשור, מעולם לא התאבלתי ברמה כזו כמו עליך? אני משתפת חברה קרובה בחור שנפער בי, ותוהה האם זה נורמאלי להרגיש ככה, הרי היית "רק" חברה, לא קרובת משפחה.

וכשאני שואלת את אימך, היא עונה לי שזה הכי מובן שבעולם- הרי חברה טובה, בניגוד לכל קרובת משפחה, בוחרים. והיא צודקת. בחרתי אותך, ואת אותי, כבר מגיל 12.

אם רק היה אפשר לחלום, כמו כשהיינו ילדים, על תחיית המתים, ולצפות שזה יקרה, שתחזרו כבר.

אם רק הייתי יכולה לעשות איתך רק עוד שיחה אחת אחרונה, פנים אל פנים, ולהגיד לך תודה.

תודה על חברות כל-כך ארוכה, אמיתית ומחבקת.

תודה שמעולם לא הרפית מהקשר, למרות כל השנים שגרתם רחוק, בנצרים.

תודה שהייתי חשובה ומשמעותית לך.

ותודה על שפתחת בפניי את צוהר נפשך, והרשית לי לגעת בעולם פנימי עשיר בצבעים עזים ורכים, צבעי אש חובקים תכלת וים. וורוד.

נוחי על משכבך בשלום.

פורסם בירחון "הלל".

יום הולדת 30 לרותי

רותי ומיכל בחתונה

רותי בהפנינג בשבות רחל

וואו,סתם אחת

אין מילים...

מקפיצה!חובה לקרוא!שולה!
ואווו!הדר!ש=)
למה ה' תמיד לוקח את האנשים הטובים??אש להבה
אולי אלה רק אנחנו ששמים לב אליהם מאוחר מדי.לך דומיה תהילה
זה בטוח ^^^ענבל

כל אחד הוא טוב.

השאלה אם בחרנו להסתכל על הטוב הזה.

בואי נגיד ככה, לא כל מי שנרצח או משהו כזה, היה מלאך, ממש לא.

פשוט אחרי מוות לא אומרים דברים רעים

אז אתת שומעת רק את הדברים הטובים.

סליחה אם זה צורם אבל באמת, אף אחד מאלה שנרצחו לא היה מושלם.

אחת הסיבות שאני לא אוהבת להביא אנשים גיבורים כדוגמת רועי קליין.

הוא עשה מעשה גבורה אמיץ במיוחד.

אבל אני כשאני שומעת עליו מרגישה שמספרים לי על מלאך.

וזה קשה לי.

הוא היה אדם כמוני וכמוך.

שהגיע ליומו האחרון וכנראה סיים את תפקידו.

אם תסתכלי בחיים על הטוב שבאנשים, תגלי, שבלוויה לא אומרים דברים חדשים.

רק מאירים לנו את העיניים.

ענבל-תגובה..וגם על המכתב-*#&למה?!*#&

קודם כל, נגע בי.הזדהיתי כל כך עם כל כך הרבה תחושות ומחשבות..

ותמיד התחושה הזאת על המתים.."רק עוד פעם אחת.." "רק עוד פעם אחת אחרונה..באמת..".

כואב, והדמעות עומדות לי בקצה העיניים..

אבל, בכל זאת אגיב למה שענבל כתבה-

את מאה אחוז צודקת...ואני מסכימה איתך שהטוב קיים גם לפני.

גם לי תמיד צורם כשאומרים "למה אף פעם לא סיפרתי לך כמה אני מעריכה אותך.."- הנה, אני בחיים! ספרי לי עכשיו! למה לא לספר לכל מי שסביבנון מה אנחנו מרגישים כלפיו.

אנחנו יודעים להעביר ביקורת כשמשהו קשה לנו, בואו נעבוד יותר על להעביר שבחים "להספיד את החיים" מובן של תוכן ההספד.

אבל ענבל, בקשר למה שאמרת על רועי קליין- לא מסכימה בכללל!

הוא כן היה אדם גדול! הוא היה מנהיג ובעל צדיק ומדהים-תלמדי עליו קצת, על הח-י-י-ם שלו..ותראי כמה שהוא היה גדול. לא בגלל איך שמת, ממש לא. אלא שסיפור הדרך בה מעט  הוא כמו תמרור, כמו סמל ברור לדרך שבה חי- מלא אידיאלים של אכפתיות, אחריות, תשומת לב וכו'..

אני לא רוצה סתם למרוח, כי הרי לא באמת הכרתי אותו אישית..

אבל הרעיון הובן- אדם שמת, לפעמים זו כן הזדמנות לפרסם ברבים כמה היה צדיק, כדי שאורו לא יכבה, ונוכל ללוד ממנו מהם חיים של תורה ועשיה.

בשורות טובות.

לא אמרתי שרועי קליין לא היה אדם מדהיםענבל

מי אני שאשפוט?

אמרתי שמציגים אותו כמלאך.

בדיוק מה שאמרת.

מנהיג, בעל צדיק ומדהים ופשוט אדם מלאכי.

ואת זה אני ממש לא אוהבת!

כי לא! היו לו חולשות בדיוק כמו לך!

וכשמציגים לנו מישהו כזה אז וואלה, אני לא מצליחה להתחבר אליו.

לא שואפת להיות כמוהו.

הוא מלאך, איך אגיע לדרגה הזאת?

אבל צריך להבין שרועי קליין הוא בן אדם רגיל וכל אחד יכול להיות כמוהו!

גם אני יכולה להיות אישה מדהימה לבעלי וגם אני יכולה להיות מנהיגה.

השאלה אם רואים את זה בחיי!

רועי קליין היה אדם נ-ו-ר-מ-ל-י-!-!-!

רק שאת מכירה את סיפוריו מעכשיו, מאחרי מותו, אז מציגים לך אולו כאדם שוואו הוא ממש היה מעל כולנו.

אבל זה כל כך כל כך לא נכון!

הוא היה בדיוק כמוני וכמוך!

אבל את שומעת את הסיפורים לאחר המוות.

אנשים שהכירו אותו בחייו ראו את זה גם בחייו.

עלי ועלייך ועל כל אחד פה יכולים להגיד את אותם דברים שאמרו עליו בזמנו.

גם את אני מקווה תהיי אישה מדהימה לבעלך.

ומנהיגות? מנהיגות זה לא מדד.

אפשר לא להיות מנהיג ולהיות אדם עצום.

בקיצור, רועי קליין היה אדם נורמלי לגמרי.

ואת יכולה בכיף להיות כמוהו.

אם תעבדי על עצמך.

^^^-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך י"א אדר תשע"ב 13:59

מבינה אותך ומתחברתפיתה פיתה

רק שקראתי איפושהו שבעצם זה דרך חיים.הכנה של חיים שלמים שנגמרה בזה.

תחשבי על זה.

בעיניי,לך דומיה תהילה

גיבורים כמו רועי קליין לא מתחילים ונגמרים בסיפור המעשה.

הוא לא נולד במלחמה ומת בה. ברור לי שהוא לא מלאך, ברור

לי שהוא אדם. ואם הוא אדם שבחר לעשות מעשה כזה או אחר,

זה בא אך ורק מתוך עבודה פנימית על הנפש.

העיקר הוא לא רק המעשה. מעשי בני-אדם הם ההתגלות למידות

שלהם. מעשי הגבורה האלה צריכים לגרום לי לחשוב איך אני משפר

את עצמי ומה הלקח שאני לומד ממנו.

וזו בעיניי הגישה בה צריך ללמוד את הגבורות האלו.

^^^שיראל.אחרונה
אין מילים...שלבתוש
פעם שאלו בשו"ת אחד למה כל הרבנים החשובים מתים?אש להבה

אז הרב ענה- זה לא שכל הרבניפ החשובים מתים, דווקא מתים מעט מאוד, אלא שמרוב שהם חשובים, זה נראה כאילו מתו הרבה..

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך