כל החיות הטמאות שכתובות בתורה - למה בעצם אסור לאכול אותם ?
כשרות-ע*נ2!ש
שאלה יפה!כנרית על הגג=)
חוץ מהקטע שגילו שלאכול כשר זה גם יותר בריא- אוכל לא כשר מטמא את הנפש!
שאלה טובה למה...
-חלק מהסיבותסבתא רוחלה
הרמב"ן שילב את שתי הגישות גם יחד וסבר כי גם מבחינה בריאותית וגם מבחינה נפשית ישנה השפעה שלילית על האדם האוכל בשר חיות שנאסרו בתורה (רמב"ן ויקרא י"א י"ג). היו שטענו טענות הקשורות לאיכות הסביבה ואקולוגיה, ויצחק דב פריז חישב כי לייצור ק"ג "סטייק נמר" נדרשים כשבעה ק"ג בשר בקר, שלייצורו נדרשים כארבעים ותשעה ק"ג דגנים"[7]. טענה אחרת היא שאיסור אכילת חיות בר וצמצום לאכילת חיות מבויתות שמגודלות על ידי האדם גורמת לכך שמינים וזנים שונים לא יכחדו מן העולם.
איסורי אכילת בעלי חיים מסוימים קיימים גם בדתות אחרות, כגון מצוות החלאל המוסלמי. מקורם של מנהגים אלו בקרב עמי ערב קודם לאסלאם. סברה נפוצה היא שגידול חזירים היה נפוץ בקרב יושבי הקבע (שכן אי אפשר לנדוד עם חזירים), ומתוך איבה לאוכלוסיות אלו נקבעה מסורת בקרב עמים נודדים (ובכללם בני ישמעל ובני ישראל) שלא לאכול חזירים.
תודה לכן ^ >ע*נ2!ש
אפשר קישור לאתר שממנו לקחת את הסיבות ?
נתיבות הכשרות...דניאל!!
הסבר ע"פ חסידותמושיקו
שה' ברא את העולם ירדו ניצוצות של קדושה בדרגות שונות לכל תחום בעולם, התפקיד שלנו זה לתקן אותם וזה ע"י שימוש באותו דבר לקדושה, למשל שאוכלים פרי ובכוח אכילה זו עושים מצוה אז מבררים את הניצוץ שהיהבאותו פרי.
יש משל בחסידות על האימרה כל הגבוה ביותר נופל למטה יותר - כמו אבן שבראש החומה שנופלת הכי רחוק כשהחומה נופלת.
כך גם ברוחניות הניצוצות הכי גבוהים מהעולמות העליונים ירדו לדברים הכי טמאים ושפלים בעולם שלנו (למשל פרעה בעולמות העליונים מסמל דרגה מאוד גבוהה)
ובבעלי חיים טמאים זה ניצוצות גבוהים וקדושים שאנחנו לא יכולים לתקן אותם, ולכן הבירור שאנחנו יכולים לעשות איתם זה לא לחרוש בכלאים וכו'
ולכן הם מוגדרים כ'אסורים' מלשון אסיר - שניצוצות הקדושה הם אסורים[קשורים] בידי הטומאה.
ואגב זו גם הסיבה שבמקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים לא יכולים לעמוד, כי בעל תשובה מחוסר ידע אכל את הדברים הלא טהורים ואחרי זה עשה תשובה ובכוח זה עשה מצוות אז הוא תיקן את הניצוצות שבאותם דברים אסורים.
זה נושא רחבשואף לאוראחרונה
אני מאמין שחברים מקשיבים יוכלו לתת תשובה יותר רחבה וגם היא תהיה יחסית מצומצמת 
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים