יש רע?הרש

מישו באחד הפורומים ציטט איזשהו רב -' ה' טוב תמיד, אין שום רע כלל!!!'

אבל, אחד מתארי הקב"ה הוא 'ובורא רע'.

אז כל מה שעושה ה' הכל טוב, או שהוא עושה גם רע?

שאלה מעניינת (בעיקר הדרך לתשובה שלה, מה שלא תהיה)קיש חצילים

מזכיר לי שאלה אחרת מעניינת (לדעתי הרחבה לשאלה לעיל ^^^) ששמעתי לאחרונה,

האם יש מציאות של קדושה ומציאות נפרדת של טומאה כשלעצמה, ומה המשמעות.

באיזה רמה השאלה נשאלת?

ומה התשובה?הרש
הנה תשובהחשבשבת

שהכל בשושרשו מלמעלה הוא טוב...

הבעיה היא- הדרך עד שזה מגיע למטה- זה עובר בכ"כ הרבה גילגולים... ומקבל כ"כ הרבה מכות שזה נראה לנו ממש גרוע- אבל מלמעלה הכל טוב,

מה גם שהקליפות דורשות את שלהם....- למשל: מעשה יהודה ותמר- נעשה- רק כי הקליפות לא הסכימו לוותר על הנשמות האלה, והדרך היחידה להביא אותם היתה בצורה כאילו לא כשרה.- בדרך אגבית, אבל ידוע, שהכל היה לשם שמים, העובדה שדווקא מיהודה ודווקא מהתאומים האלה .

וידוע- שכל הגבוה גבוה ביותר נופל מטה מטה ביותר

ויש גם את הסיפור של ר' יהושע בן לוי ואליהו הנביאחשבשבת
יש את העקרון הידוע במהר"ל ומובא בעוד מקומותron414

שיש הבדל בין "בורא רע" לבין "עושה טוב"-  עשייה היא עשייה בפועל, אקטיבית. אבל בריאה- ה' פשוט ברא את זה, זה לא אומר שהוא מנהיג את העולם באמצעות הרע, אלא הרע פשוט נמצא שם, כחלק מהמציאות, או יותר נכון כחלק מהחוסר במציאות. 

הרע הוא שם כדי שנתגבר עליו, כדי שנוציא לפועל את הטוב. (כי טוב - זה יצר הטוב, מאוד- זה יצר הרע)

אין רע יורד מלמעלהמושיקו

ולעתיד לבוא נאמר "אודך ה' כי אנפת בי" כי אז יתגלה שכל הרע הוא טוב נסתר.

אני חושבת שרע זה מושג אוביקטיבי.אוהבת את אבא

בס"ד לק"י.

אמרו עוד לפניי שאם אדם מסתכל על הדברים מלמעלה ללמטה [מראיה של בורא לנברא] אין שום רע.

אך אם אדם מסתכל מן הראיה מלמטה ללמעלה [מנברא לבורא] מכיוון שההסתכלות שלנו מצומצת, אנו רואים רע באותו הרגע, אך אם היינו מסתכלים מעלמה ורואים את כל המהלך היינו רואים שבסופו טוב.

והכל נקרא על שם סופו. (;

כוונתך שהרע סובייקיטיבי, מצד המקבל?קיש חצילים
את/ה יכול להשתמש בהגדרה זו, אם הינך מעוניינ/ת.אוהבת את אבא
ילד קטן שבוכה כי לקחו לו סכין חמודה מהיד, זה רע?מושיקו

מצד הילד כן מצד הראיה האמיתית לא.

הסבל והייסורים שקיימים בעולם מעסיקים את ספרות המחשבה היהודית מקדמת-דנא. אפילו בתנ"ך עצמו אנו מוצאים התייחסות לשאלה זו (ספר איוב, למשל, עוסק כולו בעניין זה). גם תורת-החסידות דנה בהרחבה בסוגיא זו, וכדרכה היא חודרת עד שורש הדברים.

באופן כללי אנו מוצאים בתורת-החסידות שלוש גישות לעניין הסבל. האחת רואה בו נסיון שבאמצעותו מנסה הקב"ה את האדם לראות האם אמונתו עזה דיה. כשקורה איפוא לאדם דבר הגורם לו צער וסבל, עליו לזכור שאין זה אלא נסיון בלבד, וברגע שהוא זוכר זאת ואינו נחלש באמונתו ובבטחונו בה', כי אז - "באמונה זו באמת נעשה הכל טוב בגלוי" ('תניא', אגרת-הקודש סימן י"ב).

מתוך אהבה

גישה שניה רואה בייסורים אמצעי להבאת האדם לידי תשובה. זה מסביר מדוע גם ליהודים מאמינים ועובדי-ה' נגרם סבל, שכן אדרבה, דוקא משום שהם קרובים אל ה', מנסה הקב"ה לעורר אותם לתשובה ולהמיר את עוונותיהם בייסורים בעולם-הזה. "כמשל מלך גדול ונורא הרוחץ בכבודו ובעצמו צואת בנו יחידו מרוב אהבתו; כמו שכתוב: 'אם רחץ ה' צואת בנות ציון'" ('תניא', אגרת-הקודש סימן כ"ב).

הגישה השלישית רואה בסבל עצמו טוב וברכה, והיא אולי המעניינת ביותר. במקומות רבים בתורת-החסידות מוסבר, שהסבל והייסורים הינם ביטוי של טוב נאצל וגבוה ביותר עד שאין הוא יכול להתגלות כטוב והוא מופיע כדבר הגורם צער וסבל. "כי גם זו לטובה, רק שאינה נגלית ונראית לעיני בשר, כי היא מעלמא-דאתכסיא שלמעלה מעלמא- דאתגליא (-היא מהעולמות הנסתרים שלמעלה מהעולמות הגלויים)..וזהו שכתוב: 'אשרי הגבר אשר תייסרנו י-ה'" ('תניא' פרק כ"ו).

ניתן למצוא דוגמאות רבות שבהן הרע הינו למעשה טוב. למשל: שני רצים יוצאים לתחרות-ריצה, אבל הם אינם יודעים שהזוכה לא יהיה זה שיגיע ראשון, אלא דוקא זה שיגיע אחרון. והנה, תוך כדי ריצתם החלה לפתע לכאוב רגלו של הרץ שהשיג את חבירו והוא נאלץ להאט את מנוסתו, כשחבירו משיגו ומגיע ראשון למטרה. ברגע זה הוא בטוח שקרה לו דבר רע ביותר, אבל כשיוודעו לו כללי התחרות, ודאי ישמח מאוד על שכאבה רגלו...

הרבי מליובאוויטש מביא דוגמא מאדם חסר ידע רפואי מינימלי שנכנס לחדר- ניתוח ורואה רופאים החותכים באזמליהם בבשרו של אדם חסר-ישע. הוא עלול לפרוץ בזעקות על האכזריות הברברית שנתגלתה לנגד עיניו. אבל כשיקבל הסבר על הנעשה, תשתנה דעתו מהקצה אל הקצה. הוא יבין, שהמעשה ה'אכזרי' כביכול היה לאמיתו של דבר ניתוח שנעשה במסירות רבה במטרה להציל את חייו של המנותח.

לראות את הטוב

דוגמאות אלה ממחישות לנו את הקלות שבה יכול דבר 'רע' להפוך לטוב כאשר מקבלים את המידע הנכון על מה שעומד מאחוריו. מזה אנו יכולים ללמוד, עד כמה אין לנו כלים לשפוט דברים שנעשים על-ידי הקב"ה, כאשר אין לנו אפילו שמץ מראיית התמונה הכוללת כפי שהיא נראית על-ידי הקב"ה.

לאור זאת קל יותר להבין איך ה'רע' הינו למעשה טוב, ואדרבה, הוא טוב נאצל וגבוה ביותר. ישנם דברים שאינם יכולים לבוא לידי ביטוי במה שנתפס בעינינו כטוב - אם מפני שהאדם אינו 'כלי' לזה ואם מפני שהדבר עצמו הינו נאצל ונעלה ביותר - ואז הדרך היחידה שבאמצעותה הם יכולים להתגלות היא בצורה הנגדית, כדבר רע ומצער. אבל היהודי המאמין, שיודע כי הקב"ה הינו תכלית הטוב, מבין שגם זו לטובה והוא מקבל את הייסורים והסבל באהבה ובשמחה.

יש רערחלקה

בעזהי"ת.

והקב"ה בורא רע.

זה לא הופך אותו לרע..

לפעמים הרע הוא מה שטוב לנו.. [יש שורה משיר שאני אוהבת לצטט: "רק אני יודע כמה טוב שרע לי"..]

בורא רע - בורא את הכלסוג'וק
עבר עריכה על ידי סוג'וק בתאריך י"ב אדר תשע"ב 14:17

הנתון הסוביקטיבי הראשוני הנורמלי הוא "בורא רע"

אבל התכלית היא לגלות שהוא "בורא את הכל"

כשעולים להשקפה של "הכל" אז הרע נעלם כיוון שזוהי כבר השקפה אוביקטיבית ולא סוביקטיבית

["את" משמעו מא' עד ת' - הכל]

כשנצא מהאגו נגלה שאין רע ובעצם גם לא היה מעולם

"יתמו חטאים מן הארץ ורשעים עוד אינם..." ["עוד" ולא "כבר"]

הרע הוא העדר (-אותיות הד רע), כמו חושך, שמורגש רק במצב של אגו פעיל ע"י המיינד שלנו שמספר לנו סיפורים ומסתיר מאתנו את הטובה האמתית והשלמה.

לכן גם "הכל צפוי..." - ברובד של "הכל" יש השגחה מלאה והרשות נתונה רק ברובד הפרטי של האגו

הפתרון לרע הוא לצאת מהאגו ובעיקר מהמיינד שהוא שליחו שמספר לנו סיפורים סוביקטיביים בלי סוף. המיינד זהו ה"נחש" - שורש הסבל וכל צרות האנושות שתופס את מקום הנשמה הא-לוהית אינסופית..

[בעניין זה ממליץ ממש על ספריהם של המורים הרוחניים העולמיים שפיתחו את הדברים לשיטות פרקטיות קלות-  ביירון קייטי "לאהוב את מה שיש" ועוד, ואקהרט טול "כוחו של הרגע הזה" ועוד]

אין רעמניי770
צריך לזכור...חשבשבת
עבר עריכה על ידי חשבשבת בתאריך ט"ז אדר תשע"ב 21:25

שאנחנו רוצים לראות הכל בטוב נראה ונגלה...

הרע שאנחנו רואים הוא טוב בשורשו ואם אנחנו לא רואים זאת אז זה בעיה שלנו,

פעם למדתי שכשאדם קם בבוקר האוא"ס נמצא למראשותיו- וזה זמן נעלה ביותר, אפילו לעם הארץ, ואפילו שלא רואים זאת האוא"ס שם, וזה שאנחנו לא רואים הבעיה היא אצלנו, ואנחנו צריכים להזדכך ולהתעלות להיות כלי לקבלת האור והטוב

פורים שמח

ואלה.הרש
עבר עריכה על ידי הרש בתאריך י"ג אדר תשע"ב 08:03
רע זה מונח יחסימשה
ועדיין...הרש

לא ענית.

תסלחו לי אם אני חוזרת על מה שכבר נאמר?צ.מ.צ

בס"ד

תסלחו לי אם אני חוזרת על מה שכבר נאמר?

להגיד לאדם שרע לו, שאין רע לא בדיוק יעבוד. לא משנה כמה פעמים יחזרו על זה, לבן אדם רע!!!

מצד שני העובדה שמשהו מרגיש רע לא בהכרח אומרת שמציאות רעה. יכל להיות מצב שעכשו רע כדי שאחר כך היהי טוב, יכול להיות שעכשו טוב ואדם לא מפרש את המציאות לא נכון.

בכול מקרה מוא מסוכן להגיד שאין רע בעולם או יותר גרוע להגיד שה' לא עושה בככל רע בעולם. אם ה' לא עושה רע (מידת הדין) אז משהוא אחר עושה רע (וזה מה שהוביל לע"ז לפי חלק מחכמים).

^^^ ה"עניות" = דלה, ודעתך רחבה! כתבת חזק.קיש חציליםאחרונה
למה...סיעתא דשמייא1

...במעשה העגל השם סלח כאשר העניין הוא עבודה זרה ממש במזיד

ואילו בעניין המרגלים שזה לשון הרע לכאורה ועוד שהם עשו תשובה השם לא סלח?

לדעתי השם תכנן מראש שדור יציאת מצרים לא יכנס לארץ ישראל.

כמו שנאמר "אל נורא עלילה".

גם בכבוש הארץ הם היו….סיעתא דשמייא1
… זקוקים לניסים מעל הטבע כמו: נפילת חומות יריחו, "שמש בגבעון דום".
תשובה על סחיטהפשוט אני..

נניח אתם יודעים על אדם כלשהו, שהוא מתכוון לעשות מעשה חמור מאוד. 

למשל לשדוד בנק.

אתם מאיימים עליו שאם הוא לא ייתן לכם חלק מהשלל, אתם תדווחו עליו למשטרה.

הוא לא מוכן לשלם, ואתם מדווחים למשטרה כמו שאיימתם.

אני חושב שאין חולק על כך שהאיום הוא מעשה חמור מאוד, ויש לעשות עליו תשובה. כלפי האדם וכלי המקום.

אך מה לגבי מימוש האיום, כלומר זה שבסוף סיפרתם למשטרה? האם צריך לעשות על זה תשובה? האם זה מעשה רע?

מצד אחד, עשיתם את זה מתוך טעמים אגואיסטיים, מתוך חמדנות ונקמנות וכו'. הנפש שלכם הושחתה, אין לי ספק.

מצד שני, סוף סוף המשטרה עצרה בזכותכם אדם מסוכן ומנעה ממנו להוציא לפועל את זממו, ואולי בזכותכם חייהם של אנשים ניצלו (של השודד עצמו ושל עובדי הבנק).

מה דעתכם? צריך לעשות תשובה על ההלשנה? אם כן, איך?

מתוך שלא לשמה יבוא לשמה אבלקעלעברימבאר

צריך לשעו תתשובה גם על כוונות לא טובות בלב, לא על המעשה. על זה נאמר "על חטא שחטאנו לפניך בהרהור הלב". פשוט להצטער על הכוונה הרעה, לא על המעשה. ולחשוב שאם הייתי באותה סיטואציה היית ימסגירו למשטרה רק מטעמים טובים. זה נקרא חרטה. לחשוב שהייתי חזר לעבר ועושה אחרת

כלומר מול אותו אדם לא היית מבקש סליחה?פשוט אני..
בפן המעשי - לא עשית לו משהו רע,קעלעברימבאר

כי זה היה מוצדק (לא קראתי את הסיפור לפרטים)

אולי לבקש סליחה על הצער שצעירנו לפני התלונה למשטרהקעלעברימבאראחרונה
כיוון ש-"לא בשמים היא", אלא כל אחד לפי ההשקפהפ.א.

והקו שלו, כל אחד והפסיקה שלו, כל אחד והדרך שלו, אפילו כל אחד והכת שלו, נמשיך לחיות עם ערב-רב (ובאלאגן) במנהגים ובהנהגות הדתיות. 

אם אתה ציני אני אתך.סיעתא דשמייא1
אם הם רבותיך אז כןנקדימוןאחרונה
פורים שני
לא מוצא זמן ללמודאבא פגום

אשמח לעצה, לא מצליח ללמוד תורה.

אני קם כל בוקר בחמש כדי להגיע לעבודה מוקדם, לעשות את ה 9 שעותןלחזור מספיק מוקדם למשפחה ולהיות עם הילדים.

אני מגיע בערך ב 17:00 ואז קצת עם הילדים, סידורים וכבר מגיע זמן השכבות שלוקח שעה ואני מוצא את עצמי פנוי רק ב 21:30 במקרה הטוב (אם אין קניות באותו יום) וזה לפני שישבתי לדבר עם אשתי. רוצה ללמוד אבל כבר אין כוח. ניסיתי בעבר ללכת לשיעור דף יומי ב 22:00 אבל המוח כבר לא מתפקד בשעות האלה ולא מצאתי שזה ממלא אותי. מנצל את הנסיעות ל/מהעבודה לשתיים מקרא ושיעורים באוזניות אבל מרגיש שזה ממש לא זה. אשמח לעצות, תודה

שבת זה המאני טייםחתול זמני
בחן את עצמךשפוי

קודם כל כמו שנאמר כאן, שבת זה הזמן בדיוק בשביל סיטואציות כאלה של סיטואציות כמו שלך, 

בנוסף אני ממליץ לך גם סוג של לעשות 'מבחן' לעצמך האם יש זמנים ארוכים שאתה משתמש בטלפון\מחשב\טכנולוגיה כזו או אחרת והזמן הזה מתבזבז לשווא, הרבה פעמים קורה לנו בלי שאנחנו שמים לב וזה יכול להיות אחלה של זמן לעשות בו את הדברים שאנחנו באמת רוצים, בהצלחה  

אשמח לעוד עצות ☺️אבא פגום
אתה נבחן כשיש לך פנאיאלעדאחרונה

אם ה' יתברך רואה שכשיש לך זמן אתה כן פותח ספר
ולא סתם מתבטל, ניצחת.

המלצות לספר בים דרכך וסדרת אש החסידותאבא פגום

אין לי כמעט זמן ללמוד תורה, לומד קצת הלכה, מחפש להעמיק ושמעתי על הספרים בים דרכך וסדרת אש החסידות, יצא למישהו ללמוד אותם? יש המלצות? למי מתאים? האם שווה לכל נפש או כתוב בשפה גבוהה מידי?

תודה🙏

אש החסידות חזק מאודאחד איש
בשפה פשוטה. זה חסידי ממש אם אתה בעניין אז זה מאוד טוב.  בים דרכך גם טוב זה עיבוד כזה של הרב מורגנשטרן
עוד מישהו מכיר? המלצות?אבא פגום
לפני זמן מה סיימת את בים דרכךאלעד

ספר נפלא לעובדי ה', אבל תובעני
זה לא ספר שקוראים בשבת לפני השנ"צ

מה הכוונה תובעני?אבא פגוםאחרונה

קשה לקריאה?

או תובעני מבחינת עבודת השם? 

מה המקור למשפט "הרבה שלוחים למקום"?מתואמת

מסתבר שזה לא ציטוט מדויק מחז"ל...

גוגל וג'מיני לא עזרו לי מספיק, אז אני פונה לעזרת החוכמה האנושית...

אז מה המקור לכך? (מן הסתם זהו שיבוש כלשהו של משפט אחר בחז"ל...)

בחז"ל זה "הרבה הורגים למקום" תענית דף י"ח עמוד ב'הסטורי
אבל נכון שהרבה מקורות במפרשים שציטטו את זה, הביאו בנוסח של "הרבה שלוחים למקום" והמשמעות בהקשר שם, היא אותה משמעות.
תודה רבה!מתואמת
אז איך קרה שהציטוט השתנה לשלוחים?
אני לא יודעהסטורי
אבל כפי שכתבתי, במקור המשמעות היא שאם טריינוס לא יהרוג אותם, יש הרבה שליחים להרוג - דובים, אריות וכו'.

יכול להיות שרצו לעדן את הנוסח. כשהספורנו מביא את זה על תשובת האחים ליוסף "האלוקים מצא את עוון עבדיך" - הם לא מועמדים למוות, אבל המשמעות זהה. אנחנו יודעים שלא עשינו את מה שאתה מעליל עלינו ואתה רק אחד מהשליחים של הקב"ה להביא עלינו את הדין שמגיע לנו בין כך.

תודה רבה!מתואמת
הרבה פעמים ברשי (בכמה וריאציות)טיפות של אור
שמות טז לב, איוב לז ח, יומא פז עמוד א, שמות כג ז, דברים לב לה, שמות ד יג
אולי הוא שינה מלשון הגמרא בתענית שהזכירוטיפות של אור

בהשראת המכילתא

"משה דברן את! אין לי שלוחין אין לי גדודים אין לי שרפים אין לי אופנים אין לי מלאכי שרת ואין לי גלגלי מרכבה שאשלח ואוציא את בני ממצרים שאתה אומר לי שלח נא ביד תשלח?"

"כך אמר יונה אלך בחוצה לארץ מקום שאין השכינה שורה ונגלית... אמר לו הקב"ה, יש לי שלוחין כיוצא בך שנאמר וה' הטיל רוח גדולה אל הים"

תודה רבה! עוזר לי מאוד.מתואמת
בשמחה 😊טיפות של אוראחרונה
איזה ספרי קודש אתם רוצים..אנונימי 14

א. שייכתבו כמותם ולא מספיק נכתבו?

ב. שלמיטב ידיעתכם טרם נכתב כזה?

(תכלס לא חייב להצמד ל2 הקטגוריות.. תכתבו חופשי)

(אולי גם הודות לשרשור נחשף לספרות שלא ידענו שיש..)

אפשר תשובות כלליות אפשר תשובות מיוחדות..

אני אתחיל.

א.  קלאסי-  ספר שינסה לפרט ולבאר יותר את הלכות בין אדם לחברו וכן ספר שינסה לפרט להסביר ולבאר את נושא אהבת ה' ויראת ה' כפי שמעורר על זה הרמחל (שוב, לא פירוש למסלש אלא חיבור עיוני ומעשי על שני ענפים גדולים אלו.).

ב. הייתי רוצה ספר על הלכות שבת שלא יכתב על סדר השוע, אלא פשוט יחשוב על איך נראה יום חול שגרתי אצל רוב האנשים וביחס לכל פעולה ופרטיה ירשום מה דינה בשבת..

הייתי רוצה לכתוב ספר כולו על מצוות "מעקה"אריק מהדרום

על שלל הלכותיה והרעיונות הפילוסופים שכרוכים בה.

אבל מי יקרא את זה?

א. בהצלחה בעבודה החדשה. (קפץ לי מצמע)אנונימי 14

בהנחה שהיית רציני , אז כוונתך בין היתר שמצצות מעקה קשורה לנושא ביטחון והשתדלות, השגחה?

אשמח לחידוד..

שאלות חזקות!אשר ברא
מה שאני רוצהחתול זמני

זה חיבור מאוד מעמיק ושיטתי על מדרש רבה + אגדות ירושלמי. לא כמו עץ יוסף או אפילו יפה מראה אלא יותר סגנון מהרש"א. או טוב יותר, כמו הפירושים הממש ממש ארוכים של מראה הפנים על אגדתות מסוימות.

או: ספר שיאגד את כל אגדתות ירושלמי (קיים כבר) אבל יביא את כל המפרשים הקלאסיים של הירושלמי (קורבן העדה / פני משה / רידב"ז כו'). אולי גם חיבור כזה שמביא רק אגדתות ירושלמי מקוריות שאין להן מקבילות במדרש רבה / בבלי.

יש לי חבר שמחבב את מדרש רבהטיפות של אוראחרונה

ויום אחד הוא נתקל בפירוש 'תפארת ציון' מלפני מאה ומשהו שנה והתרשם ממנו מאוד

(יש בהיברובוקס את הכרך על מדרש רבה אסתר. אני לא מכיר את הפירוש בעצמי)

אההה , שאלה מעולה!אני:)))))

אכתוב ב"נ בהמשך

שומרת את השרשור

הוא לא המריא (; לא נורא..אנונימי 14
לא בדיוק ספר, ואולי קיים כזה (תספרו לי אם כן!)מרגול

כמו ברכון רק של שחרית מקוצרת ליחיד (יחידה למען הדיוק).

לימים שהזמן דחוק. וגם זה יותר נוח (חוברת קטנטנה במקום סידור שצריך לדפדף).

ותכלס אולי גם למנחה (גם ככה קצר)

כאילו סידור לאשה , אבל רק שחרית ומנחה ליוםאנונימי 14
חול, וגם שם לא כל התפילה אלא המינמום שנשים צריכות לומר?
כן, ואפילו בנפרדמרגול

ממש בשביל הימים הלחוצים שיוצאים מהבית מוקדם ואין זמן בכלל בכלל.

ובנפרד בשביל הפרקטיות…

אגב, גם ככה יש מלא דברים שנשים לא אומרות, בטח בתפילת יחיד, גם כשזמנן בידן (תפילין, קורבנות…)

הרי יש הלכות על דילוגים ומה המינימום שכן חייב בשחרית וכו. אז כזה. מאוגד במשהו קטן כמו ברכון של כמה דפים (האלו בלי השירים החסידיים, שזה נטו ברכת המזון)

יש כזה! עם מסלולים לפי הזמן שיש לךנפש חיה.
כן! נקרא "תהילת נשים" , אני יודעת שיש שם שחריתנפש חיה.

וגם אם אני לא טועה

מנחה, ראש חודש, חגים... 

פרשת השבוע לפי התלמוד הירושלמישירהבו
מחפשת מקורות/ שיעוריםאשר ברא

בנושא של 'התלהבות', איך לקיים דברים ביותר אש פנימית.. דבקות וכו'..

ה' ישמח אתכם, תודה

אני לא מכיר מספיק את כתביו אבל אולי אחריםאנונימי 14

ידעו..

זכור לי במעורפל שיש התעסקות בזה בכתבי

האדמור מפיאסצנה היד..

אכן.אחד איש
הכשרת האברכים עסוק בזה
תוכל לפרט?אשר ברא
...אחד איש

הרבה מפיאסצנה מביא שם הרבה על עבודה עם דמיון ומסביר למה חשובה התלהבות זה די ארוך ועבודה תהליכית לא משהו שאני עכשיו יכתוב פה בדקה.

בחבד אגב יש הרבה דיבור על התלהבות מתוך התבוננות תוכלי למצוא אצל אדמור הזקן הרבה התבוננויות על זה

וזה לא בדיוק מה שביקשת אבל על הצד שאולי כןאנונימי 14

אז תחילת פרק כו בתניא מדבר על שמחה ועצבות..

אבל שוב זה קצת שונה..

שווה לעיין שם בכל מקרה😃

זהו..אשר ברא

על שמחה ועצבות יש מלא!

אבל ספציפית על הנקודה של התהלבות פחות מצאתי..

תודה

צריך לדעתאחד איש
הרבה פעמים קושי בהתעוררות הלב והתלהבות תלוי לפעמים במצב נפשי שצריך לעבוד עליו או באיזה תפיסה מסוימת על ה' או על עבודת ה' שצריך לשפץ ועוד עניינים שלאו דווקא הפתרון שלהם זה להוסיף התחזקות על עניין ההתלהבות בעצמו אלא העניין הוא המסביב. להבין מה מונע מהלב להיפתח מה יושב עליו
^^ יפה מאוד שכויחאנונימי 14
נכוןאשר ברא
אבל אני מדברת על השלב של אחרי, שהבן אדם נמצא כבר בשמחה ורוצה להגביר התלהבות (:
אז לדעתי הכשרת האברכים יכול להיות טובאחד איש
מניח שיש כל מיני ספרים חדשים של הדור הזה וכל מיני שיעורים בנושא לא מכיר מספיק אבל מן הסתם אפשר למצוא
לא מכירה🙈אשר ברא
תוכל לפרט?
מסילת ישרים פרק זפצל"פ
ואמנם, התבונן עוד, שכמו שהזריזות הוא תולדת ההתלהטות הפנימי, כן מן הזריזות יולד ההתלהטות. והיינו, כי מי שמרגיש עצמו במעשה המצוה כמו שהוא ממהר תנועתו החיצונה, כן הנה הוא גורם שתבער בו תנועתו הפנימית כמו כן, והחשק והחפץ יתגבר בו וילך. אך אם יתנהג בכבדות בתנועת איבריו, גם תנועת רוחו תשקע ותכבה. וזה דבר שהנסיון יעידהו.

ואמנם כבר ידעת, שהנרצה יותר בעבודת הבורא, יתברך שמו, הוא חפץ הלב ותשוקת הנשמה. והוא מה שדוד המלך מתהלל בחלקו הטוב ואומר (תהלים מב, ב): כאיל תערג על אפיקי מים כן נפשי תערוג אליך אלקים, צמאה נפשי לאלקים וגו'. (תהלים פד, ג): נכספה וגם כלתה נפשי לחצרות ה'. (תהלים סג, ב): צמאה לך נפשי כמה לך בשרי. ואולם האדם אשר אין החמדה הזאת לוהטת בו כראוי, עצה טובה היא לו שיזדרז ברצונו, כדי שימשך מזה שתולד בו החמדה בטבע, כי התנועה החיצונה מעוררת הפנימית, ובודאי שיותר מסורה בידו היא החיצונה מהפנימית.

אך אם ישתמש ממה שבידו, יקנה גם מה שאינו בידו בהמשך, כי תולד בו השמחה הפנימית והחפץ והחמדה מכח מה שהוא מתלהט בתנועתו ברצון. והוא מה שהיה הנביא אומר (הושע ו, ג): ונדעה נרדפה לדעת את ה', וכתוב (הושע יא, י): אחרי ה' ילכו כאריה ישאג.

השיעור הכי טוב לנושא הזה הוא בליבנו פנימהמחפש אהבהאחרונה

בהצלחה!

אולי יעניין אותך