סליחה על ההקשבה -קטע-nermer

סליחה על ההקשבה

אני על הקו לקרני שומרון, בדרך לבקר חבר. ת'אמת, אין לי ממש מה לעשות. שכחתי לקחת איתי ספר (קודש או חול, לא משנה.) והפלאפון שלי – הרוס לו המסך. אני מניח את הראש על החלון בנסיון נואש לישון.

"הלו, משה?" תחילתה של שיחה קולנית הורסת לי את הסיכויים הקטנים שעוד נשארו לי להירדם על השפיצים שליד החלונות הממוגנים באוטובוס המטונף הזה.

"כן, אני מצטערת שהפרעתי לך באמצע הסדר." אחת, נדמה לי בשנות העשרים המאוחרות. אי אפשר לישון במדינה הזאת? איך אומרים – It's a free country, לא?

"אה, אתה רק מתארגן לחתונה של מישהו מהשיעור?" הי, מצאתי! אני אקשיב לשיחה, ואנסה להשלים אותה! זה יהיה פיצוי הולם על חוסר השינה. נראה לי. מה? זה לא מוסרי וראוי? הי, היא התחילה!

"אני מאחלת לך שיהיה לך כיף." היא אומרת, "רק רציתי לדבר איתך על משהו." כן, מה שתרצי, רק בתנאי שלא תפריעי לבחור ההוא מאחורייך לישון...

"תראה." היא ממשיכה, מתעלמת מהמסרים הטלפתיים הסמויים שלי. "אתה יודע שהתחלתי לעבוד בתחילת השנה במועדנית, נכון?" בטח! "יופי, אז שמע מה מפריע לי. כל הילדים שמה ממש לא נימוסיים. ממש צריך לחנך אותם!" מה, באמת? "אני צריכה לומר להם לומר לי תודה כשאני מחלקת להם סוכריות. אני אומרת 'מי שלא אומר תודה, לא מקבל סוכריה'. ועוד לחשוב שבתחילת שנה הם קפצו עלי ושמחו לקראתי." ממפפף... הערכה עצמית גבוהה יש לך, מה?

"אולי זה לא התחום שלי?" צ'מעי ממני, מדריך אחראי, בוגר ומנוסה – אני מסכים איתך. איזו מין בחורה שעובדת בחינוך לא יודעת למה היא עובדת בזה?!

"טוב. אני אנסה." מה?! זה לא מה שאמרתי!

"חוץ מזה, יש לי בעיה עם התפילות." אוהו! מישהי פה משתפכת! רק עצה קטנה, לפעמים יש אנשים משועממים מאחורה שלא מצליחים לישון והם יכולים בטעות להקשיב לשיחה הפרטית הזו. מה את אומרת, אולי נשוחח במועד אחר?

"אני לא מצליחה לכוון טוב מספיק." מסתבר שזה לא מה שהוא ענה לה...

"כן, אני מנסה, אבל קשה לי כשאני מרגישה כאילו הקב"ה לא עונה לתפילות שלי... זה כאילו אני מתפללת סתם. אני יודעת שזה נשמע כמו כפירה, אבל אני לא מאמינה בכח של התפילה." זו בדיוק ההגדרה של כפירה, חמודה... חוץ מזה, נראה לך שזה 'אתפלל ותן לי'? הלוואי! הייתי מאוד שמח אם זה היה כך!

"חוץ מזה, בכלל, כל הדרך הזאת של המצוות לא מרגישה לי נכון. נו, אתה יודע למה אני מתכוונת. אני יודעת שזו הדרך הנכונה, אבל אני לא מרגישה כאילו אני יותר טובה כשאני הולכת בדרך הזאת. כאילו, מה היה רע באיך שהייתי קודם? הרי נהנתי יותר!" ת'אמת, עכשיו תפסת אותי לא מוכן. מה נראה לך, שאמונה זה רק ע"פ הרגש? חוץ מזה, כדאי ללכת בכלל לרב, עם שאלות כאלה.

"כן, אמרו לי שאני צריכה להתייעץ עם רב" יש! זה עבד! "אבל החברות שלי לא יודעות מה באמת עבר עלי. רק אתה יודע..." תודה על המחמאה...

"לא משנה, אני מעדיפה לדבר איתך. (שתיקה ארוכה, אני מנסה לנחש לאן זה פונה) מה, אתה לחוץ?" אני מנחש שזה קשור איכשהו לחתונה? "מה?! תחשוב שאם היו מציעים לך מישהי כמוני ואתה לא מכיר אותי, היית מסכים להתחתן איתה?" אבל הוא כן מכיר אותך, יא אהבלה! טוב, השיחה מקבלת תפנית מוזרה ומשעממת בהחלט, אז אני מעדיף לישון. חושך.

יורדים בקרנ"ש, אני מתלבט אם לומר לה שאני כותב הרבה ו-'אם אפשר לכתוב את זה?'. אני מחליט שבכל זאת אני לא אפרסם את זה איפשהו שהיא תראה. לשיפוטכם.

במקור, השיחה היתה מפורטת יותר וארוכה יותר. לנוחיותכם ולנוחיותי – הורדתי וערכתי קטעים נרחבים.

לא הבנתי למה אתה מתכוון...כנרית על הגג=)

אבל יש כאן משהו מדהים! (אם לזה התכוונת- שמחה להתכוון לדעת גדולים...)

הבחורה מתלוננת שקשה לה בתפילות, היא לא מרגישה שהן נענות, היא מרגישה שהיא מתפללת סתם.

ולמה? כי היא לא רואה שום סימן או משהו שמישהו באמת מקשיב לה....

ומה קרה פה?

משל:

אתה הקשבת לה לשיחה, ענית לה אפילו! אבל היא לא ידעה ולא שמעה,

לא היה לה מושג שמישהו מקשיב לה ועונה לה!

לצערך גם הרבה פעמים היא ענתה ממש הפוך ממה שענית לה...

והנמשל אדיר!!!

אנחנו פונים לקב"ה, הוא תמיד עונה לנו! אבל הרבה מאוד פעמים אנחנו לא יודעים, לא רואים, לא שומעים...

לצערנו אנחנו גם לפעמים עונים או עושים משהו הפוך ממה שהוא ענה לנו, כי לא ראינו...

ההבדל בין המשל לנמשל-

לבחורה לא הייתה את האפשרות לשמוע את התשובות שלך בכלל! אלא אם כן היא למדה טלפתיה מקצועית אבל חוששתני שלא...

ולנו? התשובות של הקב"ה נמצאות לנו מול העיניים! בכל דבר ודבר! וגם אם אנחנו לא רואים- אנחנו צריכים להאמין ולדעת שהוא כן עונה לנו! ומה שקורה בחיים זאת התשובה בשבילנו, גם אם זה נראה לנו כרע- זה טוב!

אנחנו צריכים להשתדל ולעשות טוב, לשמור את מצוותיו ולהוסיף טוב לעולם!

בע"ה שנזכה!!!

וואיי תודה צדיק! איזה חיזוק נתת לי על הבוקר!

אפשר להגיד שזה היה חלק מהמתודה...nermer
זה קצת לא פייר...לך דומיה תהילה

נכון שהיא הפריעה לך לישון, אבל למה מילים כמו "אהבלה"? למה בכזאת ציניות?

הרגשתי שאתה נורא מזלזל בה.

אתה לא מכיר אותה ואתה לא יודע מה קשה לה או רע לה. ובפרט שמדבריה משתמע שהיא

חוזרת בתשובה שזה לגיטימי שיהיו לה שאלות באמונה. 

כשאני שומע דברים לא לרוחי בנסיעות אני מזכיר לעצמי: "אי-אפשר לחנך אנשים באוטובוס".

חבל להתעצבן משטויות. "מדריך אחראי, בוגר ומנוסה" כמוך אמור לדעת שחינוך לא בא ברגע.

בכל מקרה,

מה רצית להביע בזה?

קטע היתולי. אי אפשר?nermerאחרונה

קצת לצאת מהבאסה.

סליחה על ההקפצה...

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך