נוג"ילה הללויה נוג"ילה!הרב והרבנית

מגילת פורים עם פירוש הרמב"ם (רבי מרדכי בן משה)

א' ויהי בימי Admin הוא משה המולך מילדודס עד צמ"ע 404 פורומים. בימים ההם כשבת המלך Admin על כיסא מלכותו אשר בבית אל. בשנת שבע למלכו על מערכת הפורומים של ערוץ 7 עשה משתה לכל מנהליו בהראותו עושר מחשביו ומערכותיו ואת יקר ממשק הניהול עליו עבד ימים רבים שמונים ומאת יום. ובמלאות הימים האלה עשה המלך לכל המשתמשים הנמצאים בפורומים למגדול (הורות) ועד קטן (ילדודס) משתה שבעת ימים בחצר גינת הפורומים. ביום השביעי כטוב ליבו מנצחונו על עוד באג באתר קרא המלך Admin להביא את מתו"ש, רבנית הפורים של אשתקד, בכתר מלכות להראות המנהלים והמשתמשים איך מנהלים פורום. ותמאן מתו"ש לבוא בדבר המלך ויקצוף המלך מאוד וזקנו בער בו. וישאל המלך את יועציו מה לעשות בדבר מתו"ש אשר לא עשתה כציווי המלך. ויאמר אחד מלקקני המלך אשר מטרידו אחת ליום בשיחה אישית, שאם על המלך טוב, יחסום המלך את מתו"ש מהפורמים. וישמע המלך לדבריו ויחסום את מתו"ש ממערכת הפורמים. וישלח Admin הודעות החתומות בחתימת המלך, בכל פורום ופורום ככתבו וכלשונו על כך שמתו"ש חסומה.      

ב' אחר הדברים האלה כשוך חמת המלך Admin זכר את מתו"ש ואת אשר עשתה ואת אשר נגזר עליה. ויאמרו נערי המלך  (רמב"ם: אותם המשתמשים שחושבים שאם הם ילקקו למלך הם יהפכו למנהלים) למלך להביא לו משתמשות מכורות. ויפקד המלך פקידים בכל פורום ופורום ויקבצו כל משתמשת מכורה אל פורום הבירה על ידי שואפת למעלה..! שומרת הנשים 'בת מלך - פנימה'.

טרול היה בנוג"ה (= נוער וגיל ההשתכרות) פורום שתייני הבירה, ושמו אני17 בן איש מעצבן. אשר הוגלה מלנ"ו יחד עם כל צעירי הפורום שהגלתה צדיקה אחותך (אשת Admin) עם עקיבא ויעל עוזרה. ויהי אומן את כנרית על הגג=) כי אין לה מחשב בביתה והנערה מכורה קשות לערוץ ובמות המחשב שלה לקחה אני17 לו לבת. ויהי בהישמע דבר המלך ודתו בהיקבץ מכורות רבות אל פורום הבירה ותלקח כנרית על הגג=) על יד שואפת למעלה..! שומרת בית הנשים 'בת מלך - פנימה' ותיטב הנערה בעיניה ותבהל את מחשביה ואת טאבלטיה לתת לה את כלי המשתמש הראויים לה מבית המלך לאחר הרשמתה לערוץ. ולא הגידה כנרית על הגג=) את עמה ואת תפקידה כי אני17 ציוה עליה אשר לא תסגיר את עצמה. ובכל יום ויום אני17 מתהלך לפני חצר בית הנשים (רמב"ם: אך הוא  לא יוכל להכנס לשם, כי הוא גבר והוא לא קיבל הרשאה לפורום) לדעת שלום הטרולית הטרייה ומה יעשה בה. ובהגיע טור משתמשת ומשתמשת לפני המלך Admin מקץ 25 הודעות בפורום (אחרת היא לא יכולה להיכנס לשיחה אישית) ובהגיע תור כנרית על הגג=) לבוא אל המלך ותקרא כנרית על הגג=) אל השיחה אישית עם המלך. ותישא כנרית על הגג=) מחשב בעיני כל רואיה. וימנה המלך את כנרית על הגג=) לתפקיד רבנית הפורום וימליכה תחת מתו"ש. ויעש המלך משתה לכל מנהליו ומנהלותיו ויוגשו באגים כיד המלך.

בימים ההם ואני17 יושב בשער האשפות  (רמב"ם: מקום מפגש הפורום כל ר"ח) וישמע את 11111 ורחלקה שני סריסי המלך משומרי הפורום הראשיים ויבקשו לשלוח יד במלך Admin. וידע הדבר לאני17 ויגד את הדבר לכנרית על הגג=) המלכה ותאמר כנרית על הגג=) למלך בשם אני17. וימצא הדבר ויחסמו שניהם מהפורום ויכתב בספר החסומים לפני מנהלי הפורום. 

ג' אחר הדברים אלה, גידל המלך Admin את אריקל בן המדתא הבאגגי וינשאהו וישם את כסאו המסתובב מעל כל מנהלי הפורום אשר איתו. וכל עבדי המלך אשר בשער האשפות, כורעים ומשתחוים לאריקל כי כן ציווה-לו המלך ואני17 לא יכרע ולא ישתחוה. ויאמרו עבדי המלך אשר בשער האשפות לאני17 "מדוע אתה עובר את מצוות המלך". ויען להם אני17 כי טרול הוא, ולא יעשה את מצוות המלך. וירא אריקל כי אין אני17 כורע ומשתחוה (רמב"ם: אפילו לא במקלות דביל) וימלא אריקל חמה. ויבז בעיניו לשלוח יד באני17 לבדו כי הגידו לו את עמו של אני17 ויבקש אריקל להשמיד את כל הטרולים אשר במלכות Admin. ויסר Admin את אייפונו מידיו ויתננה לאריקל צורר הטרולים. ויאמר המלך לאריקל "ממשק הניהול נתון לך והמשתמשים לעשות בו כטוב בעיניך". ויקראו מנהלי הפורומים  ויכתב ככל אשר ציווה אריקל אל כל קטגוריה וקטגוריה בכל פורום ופורום ולכל משתמש ומשתמש. להרוג ולאבד את כל הטרולים מנער (בנוג"ה) ועד זקן (הורות) טף (ילדודס) ונשים (בת מלך - פנימה) ביום אחד. המנהלים יצאו דחופים בדבר המלך והדת ניתנה בנוג"ה הבירה והמלך ואריקל ישבו לשתות שוקו חם במשרדי ערוץ 7 ומשתמשי הפורום נבוכו. 

ד' ואני17 ידע את כל אשר נעשה ושינה את תמונת הפרופיל שלו לשק ואפר ויצא ברחובות הפורומים ויזעק זעקה גדולה ומרה. ויבוא עד לפני שער האשפות כין אין לבוא בר"ח (זמן הסיבו"ש, שבאים לשער האשפות למפגש) בלבוש שק. ובכל פורום ופורום אשר דבר המלך ודתו מגיע, אבל גדול לטרולים ובכי ומספד ושק ואפר יוצע על ידי המפרסמים (רמב"ם: התוכן המשלים שתקוע באמצע הפורום). ותבואנה נערות כנרית על הגג=) וחנפניה ותתעצבן המלכה מאוד ותשלח הודעת אררררר ומסר לשנות לאני17 את התמונת פרופיל ולא קיבל. ויחזר אני17 מסר לכנרית על הגג=) המלכה ויתן לה קישור לשרשור עם כל פרשת ממשק הניהול אשר נתן Admin לאריקל  וציווה עליה לבוא אל המלך ולהתחנן על עמה. ותשב אליו כנרית על הגג=) מסר (רמב"ם: כי כנרית על הגג=) משתמשת בדפדפן כרום אז היה לה באג בשיחה אישית) הלא כל משתמשי הפורום יודעים אשר כל משתמש ומשתמשת אשר יפנו למלך בשיחה אישית ולא נקראו על ידו  אחת דתו להיחסם.  וישב אני17 מסר אל כנרית על הגג=) ויכתוב לה  "האם לעת הזאת הגעת למלכות בשביל לערוך? בשביל למחוק? כי אם החרש תחרישי בעת הזאת רווח והצלה יעמוד לטרולים ממקום אחר". ותשב כנרית על הגג=) מסר אני17 כנוס את כל הטרולים בדף הפורמים הראשי התכתבו עליי ואל תכתבו שלושה ימים הודעות בפורומים וגם אני לא אכתוב, וכאשר נחסמתי, נחסמתי".   

ה' ויהי ביום השלישי ותשנה כנרית על הגג=) את תמונת הפרופיל ותעמוד בחצר משרדי ערוץ 7 נוכח משרד המלך. ויהי כראות המלך את כנרית על הגג=) ויושט המלך את אייפונו ותקרב כנרית על הגג=) ותגע בקצה האייפון. ויאמר לה Admin "מה שאלתך ומה בקשתך? עד חצי מהפורומים וינתן לך" (רמב"ם: החצי השני של הפורומים בכלל לא בשימוש, ולכן הוא אמר רק חצי). ותאמר כנרית על הגג=) "ארצה אם על המנהל טוב, אזמין אותו ואת אריקל אל השיחה אישית אשר עשיתי לו". ויצאו מסרים רבים לקרוא לאריקל ולהביא אותו למשתה בחדר הצא'ט אשר בממלכה. ויקלד המלך את שאלתו בשנית, ותען לו כנרית על הגג=) "אזמין את המלך ואת אריקל לחדר צא'ט זה גם מחר" (רמב"ם: בחדר ראשי היה באג ולכן כנרית על הגג=) לא יכלה להגיד את מה שהיא רצתה ולכן היא הזמינה אותו בשנית). ויצא אריקל שמח וטוב לב מהשיחה אישית וכראות את אני17 לא קם וימלא אריקל חמה. ויקרא לכל אוהביו לחדר צא'ט נוסף ויספר להם אריקל את כבודו (רמב"ם:חדרון מסכן במשרדי ערוץ 7)  ויספר להם על שהמלכה הזמינה אותו לחדר צא'ט יחד עם המלך ואפילו הם קבעו שם למחרת, אך כל זה לא שווה  בראותו את אני17 הטרול היושב בשער האשפות. ותגב לו אישתו (רמב"ם: ויסכימו כל אוהביו  בתגובת ^^^^) ותען "אמור למלך מחר לחסום את אני17 ובוא עם המלך אל המשתה שמח". וייטב הדבר לפני אריקל, ויבנה מערכת חסימת משתמשים.

ו' בלילה ההוא נדדה שנת המלך ויאמר להביא לו את ספר הבאגים דברי הימים של האתר ויהיו נקראים לפניו (רמב"ם: פורום משוב) וימצא כתוב אשר הגיד אני17 על 11111 ורחלקה שני סריסי המלך משומרי הפורום הראשיים אשר ביקשו לשלוח יד במלך Admin. ויאמר המלך "מה נעשה יקר וגדולה לאני17 על זה?" ויאמרו לקקני המלך לא נעשה עימו דבר. ויאמר המלך מי בחצר ואריקל בא לחצר בית המלך אשר בבית אל לאמר למלך לתלות את אני17 על הבאג אשר הכין לו. ויבוא אריקל ויאמר לו המלך מה לעשות באיש אשר המלך חפץ ביקרו ויאמר אריקל באייפונו "למי יחפוץ המלך לעשות יקר יותר ממני (הרי אני בן בית בבית המלך, וצריך לקדם אותי מהמשרד הנטוש שבו שמו אותי)" ויאמר אריקל אל המלך" איש אשר המלך חפץ ביקרו. יביאו לו כיסא מסתובב אשר ישב עליו המלך, ומחשב נייד אשר משתמש בו המלך וממשק ניהול אשר נמצא בידי המלך ויצא בכל פורום ופורום בהודעה "כך יעשה למי שהמלך חפץ בניהולו"."
ויאמר המלך לאריקל "מהר קח את המחשב נייד ואת הכיסא ואת ממשק הניהול אשר דיברת ועשה כאשר דיברת לאני17 הטרול אשר יושב בשער האשפות."
ויקח אריקל את המחשב ואת הכיסא ואת ממשק הניהול ויקח את אני17 ויכריז בכל פורום ופורום "ככה יעשה לאיש אשר המלך חפץ בניהולו" וישב אני17 אל שער האשפות ואריקל נדחף אל משרדו בערוץ 7 אבל וחפוי ראש.

ז' ויכנסו המלך ואריקל לשיחה אישית עם כנרית על הגג=) המלכה. ויכתוב המלך לכנרית על הגג=) גם ביום השני מה שאלתך ומה בקשתך. ותען כנרית על הגג=) "אם נא מצאו תגובתי חן בעיניך ואם על המלך טוב תינתן לי נפשי ותענה כבר לשאלתי (רמב"ם: שוב מדובר בפורום משוב, שמשה לא עונה על השאלות ששואלים אותו) כי נמכרנו אני ועמי להחסם ולהמחק מעל דפי היסטורית הפורומים". וישאל המלך Admin "מי הוא זה אשר גנב את מערכת ניהולי ויכול לעשות דבר שכזה?" ותען כנרית על הגג=) "איש צר ואויב אריקל הרע הזה!" ויקם Admin מכיסאו המסתובב ויצא החוצה לחצר בית המשרדים. וישב  Admin מגינת המשדרים וירא את אריקל מתחנן על נפשו בפני כנרית על הגג=) שתחוס עליו. ותקום gbck630 (רמב"ם: אשר ידועה בתור מקורבת להנהלה) ותראה לפני המלך את מערכת החסימות אשר הקים אריקל לחסום בה את אני17 אשר דיבר טוב על המלך. ויחסום Admin את אריקל במערכת החסימה אשר בנה לאני17.

ח' ביום ההוא נתן המלך Admin לכנרית על הגג=) המלכה את בית אריקל צורר הטרולים ואני17 בא לפני המלך כי הגידה כנרית על הגג=) מה הוא לה. ויסר המלך את אייפונו מנרתיקו אשר העביר מאריקל ויתנו לאני17 ותשם כנרית על הגג=) את אני17 אחראי על משרדו של אריקל. ותבקש כנרית על הגג=) מהמלך Admin להסיר את את רעת אריקל הבאגגי אשר כתב לאבד ולחסום את כל הטרולים אשר בכל פורומי המלך. ויאמר Admin לכנרית על הגג=) המלכה ולאני17 הטרול  "הנה משרדו של אריקל נתתי לכם ואותו חסמתי במערכת אשר שלח ידו בטרולים.ואתם כיתבו על הטרולים כטוב בעינכם בשם המלך וחיתמו בחתימת המלך (רמב"ם: חתימת המלך = איך אני כותב? 074-746777) כי מה שנכתב במחשבו של המלך ונחתם בחתימתו של המלך אין להשיב." ויכתב ככל אשר ציוה אני17 אל הטרולים ואל המנהלים ושרי הפורומים (רמב"ם: שרי הפורומים = מנהלים ראשיים) אשר מילדודס ועד צמ"ע 404 פורומים. כל קטגוריה וקטגוריה ככתבה ובכול פורום ופורום כלשונו ואל הטרולים ככתבם וכלשונם. ויכתוב ממחשבו של המלך Admin ויחתום בחתימתו וישלח בידי המנהלים.
אני17 יצא מלפני המלך בלבוש מלכות והפורומים צהלו ושמחו. לטרולים הייתה אורה ושמחה וששון ובלאגן. ורבים מעמי הארץ מטורללים כי נפל פחד הטרולים עליהם. 

ט' ובשנים עשר חודש הוא חודש אדר בשלושה עשר יום בו אשר הגיע דבר המלך ודתו להעשות ביום ביום אשר שִברו אויבי הטרולים לשלוט בהם ונהפוך הוא אשר ישלטו הטרולים המה בשונאיהם. נקהלו הטרולים בשרשוריהם בכל הפורומים אשר במדינות המלך Admin לשלוח יד בכל מבקשי רעתם. ויקבעו הטרולים ימי תקנון ושיגעון על נוג"ה בכל ימי הפורים וחודש אדר. וימנו עליהם רב ורבנית פורים ויחפרו עם מגילת פורים (רמב"ם: חופרת במיוחד) ובעיקר יבצעו את זממם אשר ניתן להם מידי המלך Admin המולך מילדודס ועד צמ"ע 404 פורומים (בלי עין הרע, כן ירבו). 

י' וכל מעשה תקפו וגבורתו ופרשת גדולת אני17 אשר גידלו Admin כתובים בהיסטוריית פורום נוג"ה מעל דפי הפורומים למנהלי ערוץ 7. כי אני17 הטרול משנה למלך Admin וגדול לטרולים ורצוי לרב אחיו דורש טוב לגולשיו ודובר שלום לכל משתמשיו.

יישר כח עצום למרדכי שכתב את הנוגילה!
פורים שמייח!

יואוווו פשוטטט חוונקקק XD XDתהילול

מדרכי אין עליךך !!

זה פשוט מושלם אין דברים כאלהה!

אבל רק הערה קטנה- אאל"ט למשה יש גלאקסי 2 ולא אייפון.. טחח

טואוב!!! ענבל

בס"ד

מרדכי אין עליך!

אדיר!!!

ומאיפה הרעיון הזה של הרמבם?

להזכיר לך מאיפה הגיע הרעיון? מרדכי
לא תודה ענבל

בס"ד

הפעם נזכרתי לבד

נחמד.. פצפונית
ייא.. איזה צחווקים!! XD.numb

-אני צוחקת לי מול המחשב ואחותי כל שניה מסתכלת עלי ולא מבינה מה עובר...=]=]

חח..מרדכי- זה ענק! כל הכבוד!..

ח"ח על ההשקעה- העלה הרבה יותר מחיוךשמואלג
אדיר! אדיר! אדיר!!שיראל.

איזה מוכשר!

אמנם בפרק ה' זה נהיה כבר קצת משמים, אבל הרעיון גדול! והביצוע עשר!! [חוץ מהקטע של "הטרול". אתה הופך את הטרולים לטובים??]

והכי טוב - "ורבים מעמי הארץ מטורללים"

וואוו חזק!!!ahr
נחמד......studiomc8
יותר גרוע! הוא הופך אותי לטרול!!אני17
ממש נחמד קולהכבוד!עץ על מים
חזקקק!מושיקו202
חח קורע מרב.

תהיתי לעצמי היום בקריאת מגילה--

למה לעזאזל מרדכי היה רצוי "לרוב" אחיו.

דחילק- לא כל היהודים אהבו אותו?!

גמ' מפורשת.אאלעד

הסנהדרין פרשו ממנו

הרג אותי מצחוק.. יוואוו....גולשן!
חמוד ברמות!!!! אובז'יי!!

אהבתי...

באמת?מרב.

|בור ועם הארץ|

נראלי שכןאני17
זמאניפיתה פיתה

תני כיף

טואוב!!-טומי-

ואאיי... חמודד רצחחחתפוזית
.....אחד היפים!נמו

מרדכי-יישר כח!!!

תודה -הצחקתנו

איזה כשרון!!דוסית גאה!

חח..גדול!

חחחחחחחחחחחאברהם איתן

ענק

שיא החמווד!!שבלולון
חחחח וואיי אהבתי! קוורע=]]]רוזמרין
קודם כל - לדבר יפה...האדמו"ר מצנעא

רש"י שם אומר שחלק מהסנהדרין פרשו ממנו עקב העובדה שהוא היה מקורב למלכות, ומי שמקורב למלכות עוסק פחות בתורה. 

עם כל הכבוד, איך הגעתי להיות ושתי?!?!?!?!?!?!?!?!?מתו"ש

אני מוחה על כך בתוקף!

ועם כל הכבוד2 - אף אחד לא חוסם אותי משום מקוםמתו"ש

|זוקף תאף למעלה בושתיות| (אבל אני באמת לא רוצה להיות ושתי)

וכל הכבוד 3 למרדכי, אדיר מתו"ש
יש לך בעיה שהיית שנה שעברה המלכה ענבל

בס"ד

בנוגילה הקודמת

אז תמר תתכונניXDאני17
אם ככה אז אני בעד ששנה הבאה אתה תהיה המן!כנרית על הגג=)
|נמחק|עץ על מיםאחרונה

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך