אם משתכרים ממקום של "יאללה, פורים, בואו נשתה" אז זה מגעיל!
כשבנאדם שיכור זה מראה ת'אמת הפנימית שלו, אם זה בנאדם שבא מתוך תורה, מצוות וכו' אז יצאו ממנו דברים טובים, הוא יגיד דברי תורה. (וגם זה כמובן עם גבול- ברמה של השתכרות קלה- בנונית אבל לא השתכרות מטורפת)
ואם הבנאדם קצת ריקני מבפנים (מבחינה רוחנית) אז הוא יגיד הכל ויעשה דברים שמן הסתם יצטער עליהם....
לכן בנאדם לפני שהוא משתכר צריך לחשוב מה הוא באמת ואם יש לו כל מיני דברים שיעדיף להסתיר...
לדוגמא
היה אצלנו ילד מהיישוב שהוא בן 12 והוא ממשפחה פשוט צדיקה!! הוא היה די שיכור אבל יצאו ממנו דברים קדושים ומדהימים! הוא התחיל להגיד לאמא שלי שהחבר שלו (שהיה איתו) הוא צדיק ושההורים שלו צדיקים ושאנחנו צדיקות אבל הוא רשע, וכל הזמן מבייש את ההורים שלו.... ואז אחרי איזה 10 דקות שהוא אומראת זה, הוא אומר לנו "יש פה איזה צוק אולי?! פשוט אני צריך לקפוץ מאיזה צוק כי אני רשע..." ואח"כ אמא שלי אמרה לו שיש ערבית עוד מעט אז שילך ושאלה אותו אם התפלל מנחה והוא אמר לה שהוא התפלל אבל הוא לא יודע אם זה בסדר ושבטח הוא לא היה זכאי להתפלל כי כולם צדיקים ורק הוא רשע....
יכול להיות שהוא קצת יתפדח בעתיד אבל זה באמת היה יפה וקדוש! וזה מראה שזה לא סתם היום יום שלו אלא שהוא באמת באמת מאמין בקב"ה.... (אתם צריכים להכיר ת'משפחה כדי להבין- הם פשוט משפחה של צדיקים!)
קצת ארוך- מצטערת, תודה למי שקרא...