מסר לאומה:
אני יושבת לי בבית הכנסת, מתכוננת עם הנפצים שפילחתי לאחד הילדים לשמיעת ה"המן" הידוע.
ופתאום נתקלות אוזניי בדבר מה מוזר, הקורא כמו איזה דיסק סרוט חוזר שלוש פעמים על אותה מילה!
הפעלתי את מערכת המחשבה הגדולה שלי, הגלגלים התחילו לזוז, פתאום הגיעה הודעה מהמערכת המוחית- "מידע זה שמור במערכת כבר משנה שעברה, ומלפני שנתיים, ולפני שלוש..." קיצור הגיעו עד לגיל 5, הפעם הראשונה שבאמת הקשבתי למגילה.
י'אהבלה, זאת לא טעות, ככה זה כתוב!
"...שֶׁבַע וְעֶשְׂרִים וּמֵאָה מְדִינָה, מְדִינָה וּמְדִינָה כִּכְתָבָהּ וְעַם וָעָם כִּלְשֹׁנוֹ;..."
אמרתי לעצמי- "כנרית," "מה?" "אם נחתו עלייך עם הצורך לכתוב מסר לאומה, תכתבי על משהו שקשור לזה!" "סבבה, רעיון מעולה!" (אני לא באמת מדברת עם עצמי, זה רק היה בשביל להעשיר את הטקסט!)
אז הינה הוא לפניכם:
מרדכי (הפעם המקורי...) כתב איגרות למאה עשרים ושבע מדינות!
אממה, כל איגרת הוא כתב בלשון אחרת, לכל מדינה בשפה ובסגנון שלה!
[במאמר מוסגר (אם שמתי סוגריים למה צריך גם להגיד שזה מאמר מוסגר?... קיצור לומשנה, כבר נכתב...) – נוג"ה זה במובן של מדינה, נכון? יש טריטוריה מוגדרת, שילטון (ועוד איזה שלטון...), אוכלוסייה קבועה (אומנם משתנה אך מי שנכנס מתמכר ולכן זה בחזקת אוכלוסייה קבועה), ומשטר (רגע, זה לא אמור להיות נפרד מהשלטון? או שבכלל אדמין זה השלטון?...)...
אז תחשבו איך הייתה נראית האיגרת לנוג"ה:
|מאושר עד הגג|
שלום שלום! מה קורה? 
תקשיבו שנייה, ביג' אדר הבעל"ט כווולם באים! הולכים להרוג את כל היימ"ש האלה!!!
ומי שצריך כסף לרישיון- אל תדאגו! גם נשדוד אותם קצת...
קיצור אפחד לא מבריז! דירבאלק! |עוקב אחרי כולם לראות מי המבריזן| ]
מה אנחנו יכולים ללמוד מזה?
נראה אתכם מנחשים...
טוב נו, נגלה:
שגם אנחנו צריכים לעשות ככה! נכון, אנחנו לא נוהגים לשלוח איגרות למדינות, אבל יש הנוהגים לדבר עם אנשים.
וכשאנחנו מדברים עם אנשנושים כאלה, גם בשחנשי"ם וגם סתם ככה- אנחנו צריכים להשתדל לדבר אל כל אחד בשפתו! ולא הכוונה בהולנדית, אלא להקשיב לצורך של השני, לראות מה הוא רוצה, לא ללחוץ אם הוא רוצה שקט, או לשאול ולברר אם רואים עליו שהוא רוצה דיבור...
אז ב"הצלחות לנו! שנזכה מתוך דיבור ואהבת ישראל לזכות ולראות בבניין הבית הקדוש במהרה!!!
שבוע טוב צדיקים!
נ.ב. זה ארוך מדיי, אז תחשבו שכל הקטע הזה הוא משפט אחד ארוך, אז יצאתי ידי חובה כי יש סמיילי! והינה: בלחיז"ם.