הצילו!! שבע ברכות.... עליי!!!טוזי

גיסי מתחתן אוטוטו בעז"ה ויש אצלנו 7 ברכות... אממה, עמוס לי בטירוף גם ככה אז זה צריך להיות: פשוט, מרשים, טעים, אפשר להכין מראש וה-ר-ב-ה!

 

החתונה בחמישי, אח"כ שבת 7 ברכות, במוצ"ש עוד 7 ברכות (שאי אפשר להתחמק ממנו) וביום א' בעז"ה אצלנו ואני עובדת עד 4...

 

בעיקרון הכנתי תפריט אבל אני לא בטוחה שהוא הכי מוצלח, אשמח אם תעזרו לי.. תודה!!

 

לחמניות (קניויות)

חומוס, טחינה, חצילים וכו

מרק עדשים

עוד מרק (אולי כתום?)

אורז (איזה?)

ועוד סוג של אורז (איזה?!)

תפו"א ובטטה בתנור

עוף בתנור (איזה)

בולונז / נקניקיות / משהו אחר

סלט פסטה

סלט חי

סלט חסה שווה

סלט כרוב

כדורי שוקולד

עוגת שוקולד

רולדה?

עוגיות קווקאר?

 

מה אתם אומרים?!?!

 

כדורי שוקולד מוכנים כבר ויושבים בהקפאה...

 

מרק עדשים מוכן ויושב בהקפאה (יצא לי קצת חסר טעם- מה כדאי להוסיף שיהיה טעים ואפילו מאוד?)

 

היום בעז"ה עוגות ועוגיות וגם הם יכנסו למקפיא...

 

תודה חברים!

וואו, המון..~א.ל

אני הייתי משאירה את הסלטים

מכינה אורז רגיל- לבן, בטטה ותפ"א בתנור, עוף בתנור, אולי סיגרים כתוסף(מוכנים )

ומבחינת קינוח: מרק כלשהו, כדורי שוקולד ולפתן פירות

לאיזה סלטים את מתכוונת?טוזי

חומוס, טחינה וכו? זה קנוי...

 

שאר הסלטים, אולי אני אוריד, אבל אי אפשר בלי..

 

תודה!!

כל מה שציינת- מצוין ~א.ל

אבל אולי יותר יקל עלייך להכין דברים חיים לא?

או סלטים שההכנה היא לא דורשת הרבה..

כמו:

סלט חסה, סלט כרוב, סלט כרוב וגזר מגורד בפומפיה עם מיונז, סלט חי, חצילים בתנור, אבוקדו,

פלפלים קלוים..


כמה הצעותכלנית1

עוגות ועוגיות- למה הכל נופל עליך? לפחות את הקטע של העוגות תורידי מעליך. גם טירחה מיותרת וגם עלות כספית גבוהה. בקשי מהגיסות/האחיות/דודות שכל אחת תביא עוגה. תוכלי לציין שאפשר עוגה בייתית או קנויה.

  • בשרי: אפשר כדורי בשר קטנים, ואפשר גם לקנות קובה למרק ולהוסיף לסתם מרק עוף צלול (לאחר שהוצאת לו את הפטרוזיליה והשארת לו כנפיים) בתוספת אטריות.
  • מרק עדשים- את יכולה להוסיף מעט כמון כדי לחזק את הטעם.
  • אורז- תוכלי לבשל אורז ולחלק ממנו להוסיף פטרוזיליה וסלרי מאודים שעברו טחינה במעבד מזון (את יכולה להכין ולהקפיא את המחית הירוקה) ולחלק מהאורז תוסיפי ירקות כתומים (למשל קוביות גזר מקופסא). ואז, תכניסי את האורז בשתי שכבות לקערה עמידה ותלחצי מעט שכבה אחת ואז, שניה. תחממי על הפלטה ואז, תחלצי את האורז בשתי השכבות מהכלי כשהוא גם צבעוני וגם ב-2 שכבות.

אפשר גם להכין אורז ולהוסיף שקדים פרוסים מטוגנים קלות עם צימוקים.

בהחלט הכל נופל עליי...טוזי

אין אחיות ועד החתונה אני הגיסה היחידה צוחק

 

זה 7 ברכות שהוא פחות למשפחה, זה לחברים כאן בישיבה. הרוב הגדול רווקים, אולי יהיו עוד שניים שלושה זוגות וזה חברים של החתן לא ממש שלנו...

 

ככה שאין לי כל כך למי לחלק דברים להביא. אם חמותי תשאל (או שאני אצליח לרמוז לה) אבקש ממנה את כל הדברים הקנויים...

 

הרעיון שלך לאורז מצויין!!!

 

כלנית, אני ממש אוהבת את ההודעות שלך! תודה!

אני חושבת שמספיק חצי מהדברים...אני ירושלמית

תכננת המון!

 

מנה ראשונה:

 

על השולחן:

 

סלטים ולחמניות קנויים +סלט חסה

 

מרק עדשים

 

מנה עיקרית:

 

עוף וגם מנה עיקרית נוספת- אולי חזה ממולא?

 

אורז מסוג אחד כמו שכלנית הציעה, נורא מרשים!

 

פשטידה- פטריות/קישואים/בצל  עם בצק עלים, בתבנית עגולה ורשת בצק מעל, יוצאות פרוסות משולשות יפות.

 

חמוצים קנויים

 

קינוח:

 

כדורי שוקולד ועוגת מוס ליד (פרוסה משולשת יפה)

 

וזהו!

 

 

 

 

 

 

לא נראה לי שזה מספיק...טוזי

אבל אולי אני מגזימה?!

 

יהיו משהו כמו 30-40 איש! כשהרוב הם גברים...

 

ואני בכלל לא מתכננת שום דבר בהגשה. הכל בופה על השולחן.

 

מנה ראשונה: לחמניות, סלטים (חומוס, טחינה...), מרקים ושקדי מרק.

 

מנה עיקרית: 2 סוגי בשרי, תפו"א, 2 סוגי אורז וסלטים חיים

 

מנה אחרונה: עוגות וכו ושתיה חמה..

 

אגב, יש לי מלא קוואקר, ולא נראה לי ריאלי להתחיל להכין עוגיות, יש למישהו מתכון לעוגת קוואקר או עוגיות שאפשר להכין בתבנית ולחתוך אחרי שהן יוצאות מהתנור?

למה צריך שני סוגי מרק ואורז?אני ירושלמית

אם תשימי לב, בארועים סטנדרטיים (לא מפוצצים...) אין בחירה במנות האלו, יש סוג מרק אחד, ויש סוג אורז אחד.

 

אם חסר לך גיוון בתוספות, הייתי הולכת על עוד סוג של תוספת ולא עוד אורז.

 

בעיני זה הולך בערך כך: מנה עיקרית נתונה לבחירה (עוף או שניצל? משפט המחץ! חושף שיניים)

 

תוספת פחממתית אורז/תפו"א

 

תוספת קלילה יותר: ירקות מוקפצים וכד'

 

תוספת מעניינת יותר: פשטידה מיוחדת עלי פילו ממולאים סיגרים בורקסים מיוחדים וכו'...

 

חמוצים או סלט חי

בגלל שמדובר בגברים, הורדתי לך את תוספת הירקות, גברים באמת אוכלים את זה פחות... גם סלט פסטה, אגב, הולך פחות אצל גברים..

 

בגלל שמדובר בהרבה אנשים, צריך כמות רבה יותר של אוכל, את פשוט צריכה לחשב כל דבר בערך ל30 איש,

 

ואת צריכה לזכור שלא כל אחד אוכל מהכל,

 

מנה עיקרית את צריכה להכין בערך 22 מנות מכל סוג, שיהיה לבחירה, ובהנחה שבכ"ז מישהו ירצה לאכול עוד סוג.

 

אני לא יודעת מה מקובל אצלכם, יכול להיות שמקובל אצלכם תמיד להגיש עוגות ושתיה חמה בסוף ארוע, אבל לדעתי, אנשים מאד מלאים אחרי כזאת ארוחה, ומתאימה יותר מנת קינוח יפה, אך לא גדולה וכבדה.

 

כמו שכתבתי לך כדור שוקולד ועוגת מוס,

 

עוגת שוקולד קלילה, וגלידת וניל ליד

 

כדור גלידה על עלי בצק עלים מסוכרם, עם רוטב טופי מעל ואולי גם פירות מפוזרים....

 

קרפ צרפתי- פרוה כמובן עם רוטב שוקולד

 

וכו'..

אישית אני תמיד משקיעה בקינוח יפה, כי הוא חותם את הארוע, ומשאיר טעם טוב בפה...

 

הרבה הרבה הצלחה!!!

 

ואכן כמו שכתבה בת נוגה, זאת מצוה גדולה שיש בה הרבה סיפוק וכיף!

 

 

 

 

 

שיכנעת אותי טוזי

לגבי האורז לפחות...

 

לגבי המרק, אין לי סיר שמכיל מרק ל-30 איש אפילו לא ל-20 אז ממילא אני צריכה להכין כמה נגלות של מרק אז עדיף נראה לי שיהיה גיוון.

 

לאירוע עצמו אני אקח סירים מאמא ומחמותי בעז"ה...

 

אני עוד לא סגורה על עצמי מה אני אעשה עם קינוח.. כדורי שוקולד כבר יושבים במקפיא, עוגות שיש גם. אולי באמת אני אקנה גלידה... אני לא חושבת שאצליח לעשות משהו מרשים ממילא, למרות שאני אוהבת את זה מאוד, מפאת קוצר בזמן. אי אפשר להכין מראש ויש גם ככה די הרבה דברים להכנה ביום של השבע ברכות...

סיר - את יכולה לבוא לשאול ממניתְכלת

נראה לי אנחנו גרות באותו מקום חיוך. הוא 8 ליטרים - גדול (אבל לא ענקי).


(אני לא משתמשת בו בימים הקרובים)

את יכולה להשתמש בעוגת שיש כבסיסאני ירושלמית

לחתוך פרוסה, להניח אותה שוכבת, לשפוך עליה בהגשה המון רטוב שוקולד חם, ולהניח על זה כדור גלידה, ליד זה כדור שוקולד... נהדר!

 

ככה, בעצם כבר יש לך עכשיו  קינוח מוכן במקפיא...

 

אם את צריכה ממילא להכין מרק, תכיני  (ותקפיאי מראש) באמת סוג נוסף, זה ייצור סטייל...(אגב לגבי מרק עדשים, את יכולה לנסות להוסיף כמון נותן המון טעם.. ואולי עוד מלח פלפל?)

 

פשטידה את יכולה להכין מראש ולהקפיא, להפשיר בחימום בחום נמוך בתנור.

 

מה שנשאר לך להכין בסמוך לארוע:

עוף- מנה עיקרית בשרית נוספת (יש דברים שאפשר להקפיא, עוף לא כדאי).

 

סלטים חיים

 

אורז

קוואקר בתבניתאביגילי

3/4 מרגרינה- להמיס / 1/2 כוס שמן

1/2 כוס דבש

1 כוס סוכר חום

כף תמצית וניל

--> לערבב

4 וחצי כוסות קוואקר דק

--> לערבב


לשטח בתבנית גדולה ולדחוס קצת. צריכה להיות שכבה דקה על התבנית


אופים ב 180 מעלות 18 דק' בתנור רגיל, 12 דק' בתנור עם טורבו

מוציאים ומיד שוברים מעל 1 חפיסת שוקולד מריר ונותנים לשוקולד להינמס על העוגה מהחום שלה. מורחים את השוקולד, נותנים לעוגה להצטנן קצת, חותכים לריבועים ומכניסים למקרר כדי שהכל יתקשה.

אח"כ מפרקים את הריבועים מהתבנית ומאחסנים במקרר


בהצלחה ובשמחות



תודה! נראה לי שאנסה את המתכון...טוזי
היי טוזי בהצלחה רבה!! זה הרבה עבודה אבל סיפוק גדולבת נוגה

בעזרת השם.

 

לדעתי את יכולה להקל על עצמך (אפילו צ ר יכ ה ) ולהוריד פריטים.

למשל - מרק נוסף איננו הכרחי, וכנ"ל בקינוח - למה לטרוח על מספר מנות? גם עוגות וגם עוגיות וגם כדורים?

 

אני חושבת שאם תכיני משהו טעים כמו גלידה או מוס ותחלקי בצלחות,

+ במרכז כדורי השוקולד ומקסימום עוד עוגה - זה די והותר!

 

שיהיה לך הכנות קלות ומלאות סיעתא דשמיא!!

כל הכבוד לך על המאמץ בשמחת חתן וכלה!!!!

 

אני הייתי מוותרת על העוף ועושה במקום זה קציצות,אביוס

ואולי גם שניצל (אפשר אפוי, זה חוסך זמן)

 כמו כן הייתי מוותרת על הבולונז ומוסיפה עוד ירק כלשהו-אפונה, שעועית ירוקה, אפונה+גזר, מוקפץ ירקות...


4 קינוחים?!?! זה המון!

תחתכי סלט פירות, עוגת שוקולד וקצפת/כדור גלידה ליד וזהו!!

עכשיו אני רואה שהכדורי שוקולד מוכנים.. אז בסדר אבל לא להכין יותר מדיי!!!


אורז-

את יכולה להכין אורז לבן עם תוספת של פירות יבשים, ועוד אורז לבן עם עדשים (אם אתם בעניין אז אפשר אורז מלא עם עדשים...)


לגבי המרק-תוסיפי סלרי-גם את הגבעול וגם את העלים..


אה, ותתכונני לא לבשל כל השבוע, יישאר לך ה-מ-ו-ן-!


חשבת אולי להכין קוסקוס+רוטב? ככה תוכלי להכין רק מנה עיקרית מבלי 2 סוגי אורז+בולונז.. 


אפשר לבוא לעזור לך להכין?? רחלקה
יותר ממוזמנת! טוזי
יותר מידי תגובות בשבילי לקרוא את הכליהודיה מא"י

כתבתי תגובה ארוכה, שנמחקה בלחיצת עכבר שגויה

אבל בקיצור - נראה יופי של תפריט, אם כי באמת לא ברור לי למה יש צורך בשני סוגי מרקים וגם בשני סוגי אורז.

עוף - אפשר לעשות צלי חזה עוף/הודו, שנשמר היטב בהקפאה, ואפשר גם לעשות ביחד איתו צלי בשר בקר, ולסדר במגשים בצורה יפה מאוד.

ואם עוף - הנה לך עוף בקלי קלות. מסדרים בתבנית, מתבלים לפי הטעם. מעל שופכים קופסאת שוימורים של פטריות חתוכות או אננס משומר, ואופים בתנור עד שנראה מוכן.

אורז אחד יכול להפוך לשני סוגים בכך שתחלקי אותו לשניים ולכל אחד תוסיפי תוספת שונה.

קינוח - שימי גם פירות - קערה של פירות העונה, או לפתן מוכן (אפשר לקנות בקופסאות ממש גדולות) במקום להכין סוגים רבים כ"כ של עוגות ועוגיות.

 ואם מוזמנים שואלים עם אפשר להביא משהו, תגידי כן. ותבקשי שיכינו  עוגה/סלט/תוספת.


בהצלחה, ועוד נקודה למחשבה!כלנית1

אני מקווה שתקחי חלק מהעצות שכאן ולא תטרחי כל כך הרבה על כפילויות של תוספות ומנות עיקריות. אני מקווה שאת מתכוונת לנצל את העובדה שמדובר בבחורי ישיבה, שמצד אחד לא יכולים לעזור בבישול/אפיה, אבל מצד שני יכולים לעזור בעריכת שולחנות, להזיז כסאות ושולחנות ממקום למקום, בהגשה ובהחזרת הסדר למקום לאחר הארוע.

תוכלי לבקש שישימו פתק בקשה למתנדבים לעזרה לפני/אחרי הארוע, כדי שישאר לך קצת כח לסדר שלפני פסח..(לפחות לא תצטרכי לבשל לימים הקרובים ולאפות לשבתות, כי מן הסתם ישאר לך אוכל).

ממשיכה לשתף אתכם בהרפתאותיי D:טוזי

קניתי היום כרעיים וחזה עוף.

 

אני רוצה לעשות אותם בתנור (נראה לי שזה יהיה לי הכי קל, פשוט והגיוני שלא אסתבך)

 

אני צמחונית ככה שאני מתעסקת מעט מאוד עם העוף!

הניקוי על בעלי וכנ"ל החיתוך של הכרעיים (שכחתי לבקש שיחתכו לי אותם)

 

אז מה אני רוצה מכם?...

 

מתכון טעים, פשוט וצעד אחרי צעד לחזה עוף!

עם הכרעיים אסתדר..

 

ואני מתכננת להכין כבר היום או מחר ולהקפיא. (אני יודעת שיותר טעים טרי... אבל...)

 

תודה!

הנהיהודיה מא"י

פה

בכמה סייגים

א. לאירוע שכזה עדיף להשאיר את החזה עוף שלם (פרפר) , ורק לגלגל אותו, להגיש אח"כ פרוס לפרוסות

ב. אם את רוצה להקפיא, את המתכון הזה אפשר לעשות קודם את שלב האפייה הראשון, להקפיא (ותעשי את זה בכלי שאפשר גם לאפות וגם להקפיא) ביום האירוע את מפשירה, ומכינסה לתנור ליתרת האפייה.

אם אין לך כלי מתאים, תעשי את הכל, ותחתכי גם לפרוסות אחרי שמתקרר לפני ההקפאה.


עוד אפשר פשוטה יותר - לחתוך ולדפוק את החזה עוף לחתיכות קטנות ודקות. להכין את הרוטב מהמתכון למעלה, לסדר בתבנית בשכבה אחת ולאפות בחום גבוה כ10 דקות. הגיוני שיהיה צריך לעשות כמה וכמה נגלות. את הרוטב שנשאר בתבנית של האפייה מוסיפים לכלי שבו מחממים ומגישים!


ואם תסתכלי בשרשור הנעוץ בראש הדף יש שם קישור לשירשור ענק של מתכונים לחזה עוף.

שיפודי שניצליםהדס ואור

אני מצרפת לך קישור ל"שיפודי שניצלים" מחזה עוף מהאתר של ניקי

 

http://www.nikib.co.il/node/259

 

הכנתי לסעודת פורים- ויצא מצויין!  גם נראה נחמד וגם התלהבו מהטעם!

זה בעצם שניצלים קטנים על שיפודים, וכך זה נראה יותר חגיגי

אני מקפיאה שניצלים רגילים  (אפויים) , כך שנראה לי שאפשר להקפיא גם את זה, ולחמם בתנור.

בהצלחה!

מוגזם!יותר מידי פחממות,ולא צריך 4 קינוחים!ישר כח!אנונימי (פותח)
יש לי מתכונים (אני יכולה לשלוח לך) ל-2 גדות לירדן

למרק כתום טעים

אורז מיוחד

וגיסתי מכינה סלט ירקות ומוסיפה טונה, פרוסות ביצים קשות, רצועות בטטה אפויות.. ממש טעים!



ופשוט תורידי בתפריט.. הוא מוגזם מדי!

לחמניות

סלטים (חומוס טחינה מטבחוה חצילים...)

מרק (מקס' שניים)

סלט חי (מקס' שניים)

אורז, עוף, תפו"א (ובטטה)

מנה אחרונה.. לא מנות אחרונות...

עוד קצת רעיונות: מרק קוסקוס , קינוח ומנה עיקריתמוריה בשמחה

קודם כל מזל טוב וישר כוח שאת משמחת חתן וכלה.

מנסיון בנים זה עם שאוכל הרבה, אז תקנו כמיות גדולות של חומוס וכדאי גם סלט מטבוחה או עוד משהוא לאכול עם הלחם.

כבר יצא לי לארח כמויות של בחורים ולהלן מספר הצעות:

1. מרק קוסקוס (פרווה) יחס עם קוסקוס מוכן מהשקית (מומלץ של "קוסקוס זה בית חם")- זה גם מרק וגם תוספת מעולה של ירקות ופחממות.

2. ירקות חתוכים (חוץ מעגבניה) אפשר לחתוך מראש (במוצ"ש) ולשמור בקופסא בלי תיבול ולתבל סמוך לאירוע- יוצא סבבה.

3. מנה עיקרית מכובדת ולא הרבה זמן - ארטישוק ממולא בתנור או בסיר גדול , קונים את הארטישוק מרוקן, ממלאים בבשר/עוף טחון ומבשלים, יחסית זה לא הרבה עבודה ויוצא יפה גם בכמות וגם נראה מושקע.

4. מנה אחרונה של חמש דקות- תעשי את עוגיות הקווקר שאת רגילה בתבנית גדולה (שכבה לא עבה) ואחרי האפיה של העגיות תפשירי קצת גלידת וניל ותמרחי על העוגיות (שכבה מכובדת)ולבסוף שכבה של שוקולד מומס וחזרה להקפאה. באירוע תחלקי לריבועים והראי לך עוגת קומות משגעת...


בהצלחה ושיהיה במל טוב.



עוד כמה ימים לארוע? מחכה במתח לשמוע איך היה...כלנית1
השבע ברכות ביום ראשון בעז"ה.טוזי

משום מה שבוע שעבר הייתי הרבה יותר לחוצה...

 

בעצם, מן הסתם זה בגלל שעוד לא היה כלום.. אני יותר רגועה, מתפללת שיהיה שמח, נעים וטעים!

 

אעדכן בעז"ה...

אז היה, והיה מקסים ב"ה!!טוזי
עבר עריכה על ידי טוזי בתאריך ג' ניסן תשע"ב 15:42

היו בערך 25 איש, הרוב הגדול גברים.

 

היה:

פיתות וסלטים

מרקים

עוף בתנור

חזה בפטריות

אורז עם צימוקים ושקדים

תפו"א בתנור

סלט חי

סלט חסה

סלט גזר

כדורי שוקולד

ועוגה

 

היה טעים כנראה, כי היה המון ולא נשאר הרבה (נשארו מלא פיתות, אורז וסלטים)...

 

תודה לכולם כאן! נעזרתי במתכונים ובכלל בכם, תודה!

יוהו! כל הכבוד! יישר כח!!פלפלתי
נשאר לכם אוכל לכל השבוע?כלנית1
ב"ה לא כל כך...טוזי

נשאר לי אורז וחומוס לגדוד צוחק

 

סלט חסה לגדודה אישה

 

שלחתי הרבה עם החתן והכלה בל 

אשת חיל ממש!!אם הבנים12

חשבתי עליך הרבה


שתמיד תזכי לטרוח לשמחות בשמחה ובמרץ.

איזה יופי! נשמע שהיה מוצלח!אני ירושלמיתאחרונה

יופי של מצוה בערב פסח!

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייטאחרונה

נאמץ כנראה

תודה 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*אחרונה

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך