אתמול חזרנו מטיול שלושה ימים באילת.
היינו עדיין בדרך אחרי שלוש שעות נסיעה, מורעבות ועייפות, והבטיחו לנו לעצור באיזה קניון בדרך להתאושש ולהשתחרר מצורה של כיסא.
אבל פתאום הודיעו לנו שלא עוצרים וממשיכים לנסוע.
בנות התעצבנו על זה והמורות אמרו שזה בגלל שהנהג חייב לחזור לילדים שלו מהר.
בנות המשיכו להתעצבן עליהן, וגם הנהג אמר לן שיעזבו את המורות כי זה בגללו, א ז שיבואו בטענות אליו.
והן המשיכו לקרצץ להן ולהתעצבן.
באמצע הדרך שמו ברמקולים בשיא הווליום שירים במזרחית, ולא הצלחתי לשמוע כלום באוזניות, ורציתי לישון! אז רטנתי על זה שהם שמו.
והן התחילו לרקוד באמצע המעבר, והנהג אמר להן שיסגרו את הוילונות ואז יעמדו וירקדו, כדי שהמשטרה לא תראה.
ואני מתעצבנת עוד- אתם נורמלים?! אתם צריכים לשמור עלינו, שלא יקרה לבנות כלום, לא לפחד מהמשטרה רק! מה זה הנהג הזה? ולמה המורות לא אומרות כלום?
ואף הגדילו לעשות ומורה אחת הצטרפה אליהן לרקוד.
זה היה ממש מוזר ומעצבן- המורה רוקדת עם הבנות בעמידה באמצע נסיעה לצלילי "יפיופה בואי אליי תני לי נשיקה על השפתיים"?!?!
אחרי הרבה מאוד זמן עצרנו באיזה צומת כי חברה שלי הייתה צריכה לרדת לאחותה שתאסוף אותה, אמרה לנו להתראות בחיוך ענק! וירדה.
איך שהיא יורדת המורה אומרת לנו שאבא שלה נפטר לפני כמה שעות, ועוד ראינו אותה דרך החלון שומעת את זה ומתחילה לבכות בטירוף על אחותה.
5 דקות אף אחת לא פתחה את הפה, היינו בשוק, ואז 5 שעות לא הפסקנו לבכות.
הסתברו כמה דברים:
-הנהג הצדיק הזה לא היה צריך לנסוע לשום ילדים שלו, פשוט היינו צריכים להגיע מהר שתספיק להתארגן ללוויה.
-המורות המדהימות האלה ידעו כבר הרבה זמן לפני אבל היו צריכות לדאוג ממש ממש שהיא לא תדע לפני שנגיע, והיה להן ממש קשה, הן רצו לבכות! אבל היו צריכות לסבול את כל הבנות ולשתוק.
-הבנות שרקדו ידעו מה קרה, ורצו רק לחבק אותה ולבכות איתה! אבל כל הנסיעה רקדו איתה ושימחו אותה, כדי שלא תחשוד, והמורה והנהג כמובן הצטרפו.
אני מהסיפור הזה למדתי שני דברים-
1) אנחנו לא יודעים הכל! אנחנו צריכים להבין שאנחנו לא יודעים הכל ולסמוך לפעמים גם על אחרים, ולהקשיב למה שהם אומרים גם אם לא הבנו למה, וזה נראה לנו לא נכון. וכמובן לדון ממש כל אחד ובכל מצב לכף זכות!
2) יש אנשים מדהימים! ואשרי שזכיתי למורות תותחיות וחברות מדהימות וצדיקות כאלה...
שהלימוד הזה יהיה לע"נ נחמיה בן לאה! (את השם של האבא אני לא יודעת....)
בשורות טובות ושבת שלום!
]!