עוף הקורא - העוף המתוסכל והמשוגעיצחק רחובות

http://chabad8.org/of-hakore/ (מתוך השיעור כ"ה אדר תשע"ב)

האתר הזה באישור הרב גינזבורג?מושיקו
מה זה רוסיא כאן?יצחק רחובות

היות ורבים השואלים וכו'

הבלוג "חבד שמונה" (משום מה על הבוקר לא עולה) הוא בלוג פרטי לכל דבר, אף כי הרבה מהנאמר בו נכתב בהשראת השיעורים של הרב שליט"א

בכל מה שקשור עם ה"משיחיות" וכו' של הרב - הסתום מרובה על הגלוי. לפעמים שומעים דיבורים כאלה, ולפעמים שומעים הפוך

גם אני אישית לפעמים חושב כך ולפעמים הפוך..

בנוגע להקישור כאן - איני יכול לומר שיש לי דעה ברורה בנושא - האם הרב הוא ה"רבי השמיני" או לא, כ"ש שכל הזמן שומעים דיבורים לכאן ולכאן.

מה שברור לי - הלואי שהי' מישהו שיכול להמשיך את ענייני ליובאוויטש הלאה - אם זה רב יצחק גינזבורג או מישהו אחר - זה כבר שאלה שני'ה.

בקשר לחתניו וכו' - ברור שהרב פשוט שבוי בידי חתניו, כ"ש שמצבו הבריאותי ג"כ לא כדבעי כ"כ, אז מה פלא שהחתנים לוחצים עליו ורוצים לסגור את האתר הנ"ל?

הי' לי דין ודברים עם הרב על זה וטענתי שהרי זה בלוג פרטי שלי, והנושא של "משיחיות" של הרב גינזבורג הוא לגמרי שולי שמה, או לפחות לא זה הנושא העיקרי של הבלוג.

בקשר לדור אין לי ספק שאנו כבר 18 שנה בדור חדש - ואיני מבין כלל איך אפשר להיות ספק בזה. אבל בקשר למנהיג הדור - כל זמן שחסר קבלה מצד העם (אם בכלל) ברור שיש מקום לספקות, ואין הדבר מוחלט  כלל וכלל.

לכן נשאר שאני מוסיף הערות והבהרות שהבלוג הזה לא קשור עם הרב גינזבורג, ולא מייצג את עמדתו, אבל כאמור, הוא די מייצג את עמדתו כשהוא חופשי לומר מה שהוא רוצה לומר, רק מסיבות שאינם תלויות בו הוא מוכרח אח"כ לחזור בו, וחבל.

מסתמא החתנים רואים את עצמם שלוחים של "משה רבינו שבדור". לדעתי הם שלוחים של ס"א ממש, ללחוץ על יהודי זקן וחולה לחזור בו ממה שהוא מלמד לתלמידיו

מה זה - רוסיא כאן, רודפים את הבן אדם עד חרמה אם רעיונותיו לא בדיוק עולים בקנה א' עם ה"קו" של ה"מפלגה"?

אם כי אני לא מסכים -הבהרת את עמדתך בצורה יפהמושיקו
עיקר המלחמה על המבצרים החזקיםיצחק רחובות

במלחמות בין העמים, מרכז האויב את עיקר המלחמה על המבצרים החזקים, בכדי להחליש את יריביו.
וכך נוהגת גם סט"א – היא מתאמצת בכל כוחותי'ה למנוע השפעות חיוביות של גדולים בעלי רמה גבוהה, ולקומם נגדם תמימי לב.

(ארי'ה לוין)

השאלה מי הס"אמושיקו

שיש נביא שאומר דברים ברורים והחלטיים ולהגיע ולומר שהכל שטויות, זה לא מצד הקדושה.

אם חצ'קל היה מוציא את הספר הזה כיום מילא, היה בזה משהו, אבל לכפור כ"כ מהר בהכול זה לא מצד הקדושה. 

ולא סתם משפיעים אמרו בזמנו על הספר הזה שצריך לשרוף אותו

לא זה לא רוסיהw זה עינין של נימוס. הסבר בפנים...haim770

ר' ראובן דונין ע"ה, הגיע להתועד בישיבה בצפת ונתן למישהוא אחר לדבר (דבר נדיר).

וכל פעם שהבחור דיבר ואזכיר את הרבי, ר' ראובן ע"ה הכריז "יחי" שלוש פעמים.

לאחר כמה פעמים הבחורים התחילו לעשות סימנים של אי נעימות, כאומרים ר' ראובן כמה אפשר, פעם, פעמיים, אבל כל פעם וכל פעם שמזכירים את הרבי אתה מכריז שלוש פעמים, יעני, יש גבול.

ואז ר' ראובן אמר/שאל "מה זה מפריע???". ואז ר' ראובן התחיל להתועד על זה שאם זה מפריע אז למה אתם עושים את זה לאחרים כל הזמן !!!"

עד כאן הסיפור.

והסקנה:

ר' יצחק אתה מתלונן על רוסיה, ואתה בעצמיך דוחף כל הזמן במקום שהוא מיועד לחסידי חב"ד (אני מדגיש חב"ד), ואתה שייך לחסידות אחרת, אז אנא ממך, פנה להנהלת ערוץ 7, פתח פורום של חסידי הרב גינזבורג, שם אף אחד לא ירמוז לך אפילו לסתום את הפה, תכתוב שם (ואני מדגיש שם לא כאן) כל הבא על נפשך.

חג שמח

לחיים לחיים!יצחק רחובות

לחיים לחיים!

עיינתי שוב ברשימת המנהלים את הפורום ולא מצאתי לע"ע את השם של כ' שם.

אז יואיל נא כבודו בטובתו לפנות להנהלת הפורום בהצעתו הנ"ל וכולי האי ואולי יתקבלו דבריו ויפעלו פעולתם, ובינתיים "המוציא מן החברו עליו הראי'ה" ו"כל מה שבעה"ב (וכ"ש מי שאינו בעל ואינו בית אלא סתם חצוף...) אומר לך עשה חוץ מצא

בברכת חג פסח שמח ורפו"ש בגו"ר

http://chabad8.org/shvii-vs-shmini/#more-677

לא בקשתי ממך לצאת !!!!haim770

ב"ה

רק רציתי שתבין שרק טיפוס כמו המן הרשע מסוגל לכבוש את המלכה אימי בבית !!!!

ושתחב"ד (זו לא טעות) את המקום.

אני מבין שדעותיך הם שונות מדעות רוב חסידי חב"ד ואין לי בעיה אם זה, יש בחירה חופשית, וזכותך המלאה לחשוב מה שאתה רוצה אפילו לבטא את עצמיך בחופשיות.

אבל למה אתה עושה את זה כאן ????

הבנתי, לקח לי זמן, אבל בסוף הבנתי, אתה נורא מתוסכל שאף אחד לא נכנס לבלוג שלך, אף אחד מנאמני הרבי או בלשונך "המפלגה" לא מתענין בשטויות והבלים שאתה כותב שם, אז מצאת לך פיתרון לשפוך את הלב שלך כאן כל שני וחמישי.

אתה בדיוק, אבל בדיוק כמו אותם צפתים שנכנסים לפוניוביץ וצועקים "יחי".

בעברית קלה זה נקרא פרובוקציה.

ואם הייתי מרחית לכת הייתי כותב שאתה "אונס" לי את המוח.

"צריך לזה רבי גדול מאד מאד"יצחק רחובות

http://chabad8.org/tzarich-laze-rabi-gadol-meod-meod/

אם הוסבר לעיל כי ממוצע המפסיק מעיד על חשיבה של ״דור שכולו זכאי״, הרי שההבנה שיש צורך בממוצע המחבר מעידה על הכרה של ״דור שכולו חייב״. השגיה בדמיונות זכות מעידה על כן שאין האדם מכיר את מקומו באמת, וממילא אין הוא יכול לדעת באמת עד כמה זקוק הוא למדרגות העליונות (כלומר: הוא מתיחס לדרגה העליונה כאל סמוך ונראה ביחס אליו, אין הוא חש עד כמה הוא מוכרח את העליונות, אלא שואל את עצמו כמה ירויח מן הענין). לעומת זאת, ״דור שכולו חייב״ מודע למקומו הנחות, הוא יודע כי הרבי שלו הוא הרבי שלו ו׳רבי׳ ביחס אליו, וכי רק דרך ׳רבי׳ המתאים לרמתו יפעל ישועות בנפשו.

מעשה בפרוש ופושט נבלותitzik770

סרקתי סיפור מעניין מבעל שם טוב עם הפירוש של הרב יצחק גינזבורג שליט"א מתוך הספר "נר ישראל" 

http://jewish-education.info/rav-ginzburg/maase-beporush/

כמה "ווארטים" יפים מ"נר ישראל"itzik770

http://chabad8.org/wortim-mi-ner-israel/#more-691

גילוי נשמה נעלה יותר מגילוי אליהו. נר ישראל ע' 100

שלוש בחינות בצדיק יסוד עולם: נשמה חדשה, נשמה דאצילות ונשמה כללית. נר ישראל ע' קג

מצד הנשמה חדשה עליו לגלות תורה חדשה. שם

מעניין. תודה!נפש חיה

ושאלה ל "חיים 770"- הרב גינצבורג לא נמנה על חסידי חב"ד?  אשמח לקבל תשובה.

זאת ועוד , חושבני שמסיפורי צדיקים או וורטים או שמיעת שיעורים אף אחד לא מת. נקודה. אדרבה- "כל המוסיף- מוסיפין לו"... וד"ל.
ותודה למזכה.

סוכתו המפוקפקת של בעל שם טובitzik770

סיפור ע"ד סוכתו של בעש"ט - עם "התבוננות" קצרה של הרב גינזבורג

http://chabad8.org/sukato-shel-baal-shem-tov/

יופי! תוכל לענות לי על השאלה^נפש חיה

הקודמת?? לגבי הרב גינצבורג [לא ענו לי עליה עד עתה]

מ...אנונימי (פותח)

הרב גינזבורג נמנה על חסידי חבד!

אך אחרי שנדבקו עליו כמה חסידים, והקימו לעצמם מנהיג חבד-דבר זה אוטומטית

הרב עצמו קשור...אך בשייכות שלו כרב החסידות הזאת(ה' ישמור)הוא...קצת מנודה בעניין.
^^אנונימי (פותח)

*אוטומטית-הרחיק אותו ...

הרב גינזבורג הוא חסיד חבדמושיקו

ב"ה יש לו הרבה מושפעים שמאוד מעריכים אותו, וזה רק מראה שב"ה הוא מצליח.

יש כאלו שמגזימים, אבל אם לא היו קיצוניים אך היינו יודעים שאנחנו על דרך הישר?

לנפש חיה, סליחה רק עכשיו ראיתי...haim770

ב"ה

... שההודעה היתה מופנת אלי.

אנסה לענות לפי מיטב הבנתי:

1. הרב גינזבורג שי' הכן חסיד חב"ד ואין ע"ז עוררין.
  2. הפצת דברי תורה בכלל ודברי משנתו בפרט, אין ספק שהיא ברוכה.

עד כאן הכל ברור, אבל, מה יקרא אם קבוצה מסויימת תחליט  שהרב ..... (פלוני, השם כאן לא חשוב בכלל ויכול להיות כל אחד, לא משנה מה דרגותו בחוכמה ויראה - ולהסיר כל ספק הרב גינזבורג הוא במדרגה נעלית ביותר - ולא משנה מי הוא) הוא הממשיך והתחליף לאדמו"ר של חב"ד.

זה זכותם גם לחשוב כך, אבל שוב אני שואל שאלת תם, למה לעשות את זה בפורום חסידי חב"ד !!!!

חסידי ברסלב מאמינים שרבי נחמן הוא שיאיר להם עד סוף הדורות ולכן הם פתוח פורום משלהם, וזכותם.

אני אגזים והרחיק לכת, בותיקן מאמינים שיש"ו הוא הגואל, אז יהיה מותר להם לבוא לכאן ולהציג את ה"תלוי" כדור שמיני לאדמו"רי חב"ד ???

הרי זה אבסורד !!! גם אם זה מתלבש באיסטלה של הפצת דיברי תורתו של הרב !!!

לאחר ג' תמוז, נוצר מצב שחסידי חב"ד לא היו רגילים אליו, לחיות בלי אפשרות לראות את הרבי:

1. חלק אחליטו לדבוק במשנתו ולהמשיך ביתר שאת את עבודת השליחות.
  2. חלק אחליטו שלא קרא כלום והרבי חי וקיים בגוף גשמי ועוד לא מצאו את האופטימטריסט שיגלה באיזה מספר משקפיים ניתן לראותו.
  3. קומץ מאוד קטן אחליט למנות רבי חדש (הרב גינזבורג, הרב יואל, הרב סופר וכו').
  4. החלק הגדול ביותר של חסידי חב"ד נשאר בלי דיעה מוצקת ונא בין 1 ל-2 והשאלה היא מה הרבי רוצה מאיתנו, ולדעת את זה צריך לעמול הרבה וללמוד את השיחות של הרבי בלי פניות.

כל מי שמציב לפני הכל מטרה, קל לו מאוד למצוא סימוכין לדבריו, בעברית קלה זה נקרא לטהר את השרץ בק"נ טעמים, זה לא בהכרך את האמת !!! ובנדון דידן: המטרה של חלק מתלמידי הרב היא להכתירו כרבי שמיני לשושלת חב"ד, וביגיעה עצומה מחפשים סימוכין ומציגים אותם כאן.

ואני, בתור חסיד חב"ד מן המנין, חייב ולהביא הסתייגותי לדבר ע"מ שכזר יכנס לכאן לא יחשוב לרגע שחסידי חב"ד מסכימים אם דעות אלו (שתיקה כהודעה וד"ל).

"המטרה של חלק מתלמידי הרב היא להכתירו כרבי שמינינפש חיה

חב"ד"
איך אתה יודע את זה?
זה פעם ראשונה ששמעתי על דבר כזה. נראה לי שכמו כל רב חשוב , לא משנה מאיפה הוא מגיע [זה יכול להיות מכל הקשת- מהרב עובדיה דרך הרב מידן, הרב ארוש, הרב שיינברג , הרב זלמן נוטיק ודומיהם] הוא פשוט רוצה לזכות פה את הרבים בדברי תורה מתובלים היטב בחסידות...

לא?

אשמח לתשובה.

נ.ב- מחול לך. מחול לך. מחול לך.

חפשי בהודעות שלהם, הם לא מכחישים...haim770

ב"ה

... הם אומרים את זה רש גלי, ועל זה בעיקר הוויכוח שלי איתם (יצחק רחובות ו- ITZIK 770).

בנוסף יש נטיה למגיבים לחשוב שיש לי משהו נגד הרב ולא היא !

סוף סוף דברים של טעם.itzik770

חיים 770 - כל הכבוד, סוף סוף זוכים לשמוע ממך איזה דברים של טעם ולא רק ביטויים חריפים למיניהם.

אז לפי דבריך - מה שהרב גינזבורג הוא בן אדם גדול - אין בזה ספק. ומה שכן רוצים או לא רוצים וכו' - בזה כן יש כמה ספקות. ספק ראשון - אם אכן רוצים או לא. ספק שני - אפי' אם נאמר שכן רוצים - מי אומר שזה "היפך רצון הרבי" ו"כפירה" וכו'? ס"ה זה כל הדעות והקבוצות שמנית אחרי ג' תמנוז כל זה בנוי על "הרגשים" במקרה הטוב, ובלשון מקצועית יותר זה נקרא "הדחקה" בפסיכולוגי'ה, ואין בידינו הלכה ברורה בעניין זה ומי הוא זה ואיזה הוא שיבוא היום ויאמר שהוא יודע ודאי מה התכוון הרבי.

אז אין ספק מוציא מידי ודאי. הרב גינזבורג ודאי בן אדם גדול - כדבריך. מה שהוא מבין טוב בתורת החסידות, ומסבירה בטוב טעם - ג"כ אין ספק גם לך. מה שאינו מרבה בלימוד תורתו של הרבי האחרון של חבד - נו, אז מה? חסידות לא התחילה בדור השמיני. הוא הרבה מצטט מהאבא של הרבי, הוא עשה השנה שיעור קבוע ב"המשך ע"ב" - וכבר היו כ20 שיעורים במשך חצי שנה אחרונה, הוא מסביר לעומק את תורתו של אדמו"ר האמצעי ושל צמח צדק - מה לא טוב בזה?

מה שהוא "מערב" לזה פה ושם מתורותיו של רבי נחמן או רב אלימלך או מתוך המדע המודרני - מה רע בכך?

בקיצור - אחרי כל מה שכתבת - איני מבין כלל מה יש לך נגד זה שבפורום הזה מכניסים פה ושם פניני תורתו של הרב.

ממש לאחרונה - הגיע לידי הספר "נר ישראל" - פשוט ספר מדהים - הרב לומד בעומק את סיפורי בעל שם טוב. זה לא "חסידות חב"ד"?  זה משהו אחר? איני מבין אותך. 

ליציק, השר ליברמן ענה לכל השאלות שלךhaim770

ב"ה

"אין נאמנות אין אזרחות !"

לא ניתן לבגוד ברבי (בחירת רבי אחר היא באחלט בגידה, הסבר בהמשך) ובאותו נימה לזעוק אנו חסידי חב"ד !!!

עד מתי תפסחו על שני הסעיפים !!!

הגיע העט להחליט מי לה' או מי לא.

הרבי במאמר הראשון לא הביא איחולים שאם נזכה וירחם השם הדור השביעי יהיה דור הגאולה.

הוא פשוט קבע בצורה הברורה ביותר מה אנו, דור השביעי, מה תפקידנו, להוריד את השכינה לארץ.

אז בודאי שאין ולא יהיה דור שמיני, לא הרב גינבורג, לא יואל כאהן וגם לא להבדיל את האפיפיור !!!

ובזה נגמר הויכוח.

אבל כשאתם מגיעים לכאן ופורשים את התאוריה שלכם שהרב גינזבורג הוא הדור השמיני והוא הרבי מליובאוויטש, זה סותר את כל מה שלמדנו מהרבי האמיתי שיש דור שביעי ותו לא.

על פי תורה כשקבוצה של יהודים ממנה לעצמה רב או ראש קהל הוא מקבל את הכח של הציבור, כך שזה זכותכם המלאה למנות עליכם מורה דרך, רב שינהיג אותכם אבל היא אפשר בד בבד להמשיך להקרא חסידי חב"ד כי לחסידי חב"ד יש רבי אחד ויחיד (אנונימי, תרגע זה לא עבודה זרה !). ורבי לא מחליפים כמו להבדיל גרביים.

לעודד רוחו של הדוריצחק רחובות

הרבי במאמר הראשון לא הביא איחולים שאם נזכה וירחם השם הדור השביעי יהיה דור הגאולה.

הוא פשוט קבע בצורה הברורה ביותר מה אנו, דור השביעי, מה תפקידנו, להוריד את השכינה לארץ.

אז בודאי שאין ולא יהיה דור שמיני, לא הרב גינבורג, לא יואל כאהן וגם לא להבדיל את האפיפיור !!!

ומי יערב שפרשנותך נכונה היא? יש כזה ספר, נקרא "סידור תפילה" - מסתמא ראית פעם, נכון? אז יש שמה - ממש לפני "הודו" - קטע כזה מעניין - "י"ג מידות שהתורה נדשת בהן" - נכון?

אז מה לנו ול"יג מידות" אלו? למה צריכים לדרוש את התורה על פי כללים? מה לא טוב בהבנה מילולית כל כל פסוק ופסוק - כ"ש הנאמר מפי הגבורה!

ובכל זאת - באים חז"ל ואומרים - אלו הן המידות שהתורה נדרשת, ומי שטוען שלא צריכים את המידות אלא הכל מובן מעצמו, ולהבין הכל מילולי - הוא צדוקי, קראי, וכו' וכו' ולא מעם ישראל כלל.

וכידוע לכולם, יש ספרים שלמים על "כללי רש"י" ו"כללי רמב"ם" וכן הלאה - כי לא רק בתורה שבכתב דרושים כללים, אלא גם בתורה שבע"פ צריכים כללים - איך להבין נכון.

אז למה אתה חושב שתורתו של רבינו היא יוצאת מהכלל? אם "תורה" היא - אז אנו צריכים כללים להבינה.

ומה הם הכללים? הכלל הכי גדול והכי חשוב אמר הרבי בעצמו - כל פירוש שנוגד שו"ע - הוא "מלחמה" בהרבי!

אז ברור למדי, שפרשנותך - שהרבי "קבע" שהדור שלנו הוא דור אחרון וכו' וממילא "פסק" על עצמו שהוא "בן אלמוות" (הלשון של יחזקאל סופר) - ודאי סותר את ההלכה המפורשת של הרמב"ם שה"דברים האלו אין מי שיודע איך הם יהיו עד שיהיו". ממילא - פירושך הוא לא נכון.

ומה הפירוש הנכון והאמיתי? שמענו אותו לא מזמן מפי הרב גינזבורג שליט"א - שציטט מאגרת תימן - ש"חכם הדור" יכול לומר לדורו איזה "קץ" למרות האיסור "תיפח רוחן של מחשבי קיצין" כדי "לעודד רוחו של הדור".

והיות וזה הי' דור שלאחרי השואה ושארית פליטה מציפורניו של סטלין ימ"ש ודאי וודאי שהיו צריכים לעידוד הכי גדול- ולכן הרבי אמר מה שהוא אמר.

בגדר "לשמור אמונים" - על פי הלכה הבעל שאשתו נפטרה - לא צריך להשאר אלמן אלא צריך לחפש אשה אחרת. ומי שמתנהג ב"חסידות" וב"פרישות" אינו אלא שוטה. ומי לנו גדול כאברהם אבינו וכו' בכל זאת אחרי שאשתו נפטרה לקח לו אישה אחרת. וכן הם המעשים בפועל בכל יום - הן ביחס בין בעל לאשה והן ביחס בין חסיד להרבי. אחרי הסתלקות של הרבי חייבים רבי אחר.

^ ביחס לפסיקתך האחרונהנפש חיה

כמדומה לי על פי הזוהר שיש קשר נשמתי בין בעל לאישה ולכן אשה שבעלה נפטר, עדיף שלא תינשא מחדש היות שהיא קשורה עם בעלה והם נשמה אחת [כביכול]. מקור מדוייק אין ברשותי, אך תמוה לי מה ששכתבת אחרי שידוע לי זוהר כזה.

"אחרי הסתלקותו של הרבי חייבים רבי אחר"- האומנם? והי החסידים פוחדים לפעול לפי הוראות הרבי גם בלעידיו? הרי כל עניינה של החסידות הוא לקרב את הגאולה! מה משנה לצורך העניין הימצאותו של מנהיג או לא? הרי להבדיל גם כאשר נפטר רב או ראש משפחה, האנשים שנשארו פה משתדלים לפעול על פי הוראותיו [בצוואה], נכון?

והרי חסידי חבד בהמוניהם פועלים לפי הוראות הרבי [שליט''א או זצ''ל, הדיעות חלוקות ולא ניכנס לכאן] לקירוב וזירוז ביאת משיח!!!!!
אנחנו כולנו יודעים, מאמינים שאנחנו דור ראשון לגאולה ואחרון לגלות. כיון שכך, יש לנו לפעול במלוא המרץ להתגלות משיח ולזירוז ביאתו, וזאת בלי קשר למציאותו פה ממש או לא.
מקווה שהובנתי.

גם זו פרשנות רבתי !!!! הגיע הזמן להחליט !!!!haim770

ב"ה

מי כמו האדמו"ר מצאנז זצ"ל ששרד את השואה והקים  והעניד מחדש את החסידות על הרגליים, אבל בשום מקרא הוא לא אמר על עצמו שהוא המשיח, כדבריך, רק ע"מ לעודד את הדור !!!

בנוסף אם הרבי לא התכוון למה שהוא אומר, אז יש כאן נוכלות ממדרגה ראשונה.

העם היהודי שבור ורצוץ מהשואה ומרדיפות סטלין שר"י, קם בן אדם ואומר אני הגואל, ולא היא !!!

ישמעו אוזניך מה פיך מדבר או ידך כותב, הרבי כביכול בדה מליבו רק כדי לעודד את העם !!!!

הרבי בוודאי ידע את דבריך בפיקה האחרונה ולמרות זאת לא התחתן שוב לאחר כ"ב אדר תשמ"ח !!!!

אז מה הוא שוטה???? אולי רצה ללמד אותנו שאין צורך ברבי אחר גם לאחר הסתלקות.

זה בדיוק מה שעניתי ליציק, דרכיכם היא לקובע את המטרה: מינוי של הרב גינזבורג כרבי שמיני, ואז כל הפירושים והפרשנויות נכונות להגיע למטרה זו.

באיזה זכות יכול הרבי להגיד לא פעם אחת, אלה פעם אחר פעם, התועדות אחרי התועדות, שיחה אחרי שיחה וביתר שאת בשיחות נ, נ"א ו-נ"ב שהוא הוא מלכא משיחא בלי להיות בטוח שזה נכון !!

מאמר מוסגר - (אפילו המוכונים "אנטיים" ברובם ככולם מסכימים שהרבי אמר את זה רק שיש להם הסתייגויות לגבי איך להציג את זה לקהל הרחב והדעה הרובחת היא שהרבי הודיע שאנו דור הגאולה ומתחמקים בנושא של זהות הגואל). ולגבי הרב גינזבורג בעצמו הוא גם אומר שהרבי הוא מלך המשיח, רק שאתה ועוד קומץ רוצים בכח להכניסו לנעליים לא שלו, ועל זה אני בא אילך בטענות ולא לרב, כי הוא לא נטש את תורת חב"ד, להבדיל ממכם הכביכול תלמידים.

כדרך ה"ווארט" על ההגדה של פסח: " מעשה ברבי אליעזר וכו' שהיו יושבים בבני ברק... הגיע זמן קרה"ש של שחרית"

למה מחבר ההגדה ראה צורך לציין היכן הם ישבו??? למה זה חשוב?

והתשובה היא שרק בבני ברק מסוגלים התלמידים להגיד לרבם מה לעשות !!!- ע"כ המאמר המוסגר.

כמו שאמר ר' שמואל מונקס לאדמו"ר הזקן לפני מאסרו: "אם אתה רבי, אין לך מה לפחד מהמאסר ואם לא באיזה זכות לקחת את החיים של החסידים !".

אנא ממך תפסיק את הפילוסופיה בגרוש. תקבלו אחלטה לכאן או לכאן:

היא אפשר לרצות גם וגם, גם למנות את הרב גינזבורג כרבי שמיני וגם להשאר חסידי חב"ד.

ניתן לפרוש בצורה מכובדת ולהגיד זו דעתינו, הרבי עשה את שלו, עכשיו תורו של הרב להביא את הגאולה, זו זכותכם אבל לזכות זו יש גם מחיר, חסידות חב"ד לעולם לא החזיקו קהל בציפורניים, (עדות האדמו"ר הזקן שאם היה מוותר על המילה באמת במשפט  בתניא "לעבוד את ה' באמת", היו מתוספים אליו אלפי חסידים, כמו"כ אם הרבי היה מוותר על שלמות הארץ ומיהוא יהודי ועל נושא המשיח, לא הייתה שום התנגדות לחב"ד, אבל זה לא חב"ד) והיו מקראים רבים כמעט אצל כל אחד ואחד מהאדמורים שחסידים פרשו, מה נשאר מהם היום???

כלום, והרביים שהם מנו לעצמם לא היו פחות בדרגה מהאדמור הרשמי שנבחר (ילדי הצ"צ לדוגמה). הם היו גם תלמידי חכמים, גם ילדי האדמור הקודם, אבל רבי, שדרכו עוברים כל השפע לדור, יש רק אחד, דבר אחד לדור ולא שני דברים לדור.

הרביים היו רוקחיםitzik770
הסכנה שבפריצת גבולותיצחק רחובות

המשך העיון במושג "אין דקליפה"

http://chabad8.org/kavim-adumim/

הרבי מליוובאוויטש כל השביעין חביביןאנונימי (פותח)

בס"ד

ציטוט זה מרתיח אותי

"אחרי הסתלקות של הרבי חייבים רבי אחר."

פשוט אין מילים איך לתאר את הרגש, הזעם הגואה, החוצפה, העזות בלי גבול, מרידה במלכות כפשוטו, בקשר לציטוט הנ''ל

רק אדם שאין לו הבנה מה זה רבי, ומה זה הקשר בין רבי לחסידים יכול להתבטא באומללות נוראה שכזו

איך בכלל אפשר לעלות על הדעת?? איך אפשר??!!

הייתי משתמש במילים בוטאות כנגד המכונה איציק

אבל אני נזכר ''המתאבק עם מנוול.....''

אז אגיד את דעתי כחסיד חב''ד מן המניין,הרבי של הדור השביעי רבי מנחם מענדל שניאורסון אמר, וחזר ואמר כמה פעמים שאנחנו דור אחרון לגלות וראשון לגאולה, ומשיח צריך להגיע אוטוטו ובלתי מובן כלל וכלל איך משיח לא בא עד עכשיו, כל שניה שעוברת רק מקרבת אותנו אל הגאולה.

ולבוא עם כל מיני פירושים למיניהם על דברי הרבי ולטעון וכו' הרי זו 'חמורות' לשמה, מספיק אם לומדים את השיחות של נ''א נ''ב, ובכלל את ה'התוועדויות' מבינים את כוונתו הפשוטה של הרבי.

מצטרף בחום אל תגובותיו של חיים.

יש הרבה מוזרים שמזיקים לחב''ד (עיין ערך דורס הרב ביסטריצקי מצפת) ואיציק הנ''ל אינו שונה מהם מה שבטוח חבדניק הוא לא!

הרבי יהיה רבי וישאר איתנו במחשבה דיבור ומעשה עד ביאת משיח אוטוטו בבחינת ''זאת התורה לא תהיה מוחלפת''

בברכה,

נ.ב. אין כוונתי להעליב אף אם יצא כך, הדברים נאמרו כדי לשלול אפילו מחשבה בקשר לציטוט הנ''ל

רפו"שיצחק רחובות

חודש אייר הוא חודש הרפואה, "אני ה' רופאיך".

רפו"ש בתוך שאר חולי נפש עמו ישראל

וכמאמר הידוע שהשוטה - מצד זה שאסור לרחם עליו - אז הרחמנות עליו גדולה פי כמה

בברכת תשובה שלימה ורפואה שלימה, ופקיחת עיניים אמיתית להבין קצת מה זה חב"ד ומה זה רבי ומה זה משיח

יצחק למה אתה מזלזל???haim770

ב"ה

לעולם לא תצליח להבין מה היא אהבה של חסיד לרבו

כי לדעתי חסר לך בהתקשרות של הדור השביעי, שאין דומה לה בכל החסידיות וכן אין דומה לה עד הדור השביעי בתוך חסידות חב"ד.

בשבילך ובעיניך רבי הוא כמו שהכספומת משמש להוציא כסף, רבי הוא מן כספומט ליראת שמים.

ולכן כשיש הפסקת חשמל "ג' תמוז", אתה כואס ומחפש כספומט אחר, אנחנו לא !!! אנחנו מחכים בסבלנות, יתרה יש לציין, לרגע ההתגלות של הרבי.

הרבי השריש בנו, בניו אהבה אין סופית ואם קשה לך לקלוט את זה, זו לא סיבה לזלזל באחרים שזכו.

אנחנו חולים על הרבי, ואין לנו שום צורך ברפואה שלימה.

להיפך מרגישים מצוין אם "המחלה" הזו.

ראית את הרבי?יצחק רחובות

חיים - ראית את הרבי? דיברת אתו?

גדל דור שלם שכל ה"התקשרות" שלו עם הרבי הוא דמיונות בלבד

ב"ה זכיתיhaim770

ב"ה

משנת תשמ"א עד תשמ"ז, לפחות פעם בשנה, במ"א פעמיים.

לאחר העליה לארץ והחתונה זה היה בתדירות פחות גבוהה אבל היתי גם כמה פעמים.

לא זכיתי להיות ביחידות פרטית, אבל גם בכל סוגי היחידיות הכללילות:

1. בחדרו הקודש.
  2. בזאל הקטן
  3. בזאל הגדול
  4. ובשנת נ"ד שרק עברנו בפתחו של חדרו הקודש.

ההרגשה הנפלאה הייתה אותו דבר, לפחות עבורי, הרגשה שהרבי מרוקן את כל תוכך שנותן הרגשה של שלוה שאין כמותה.

את ההרגשה הזו לדוגמה לא הרגשתי כשעברנו בדולרים, למרות שפיזית זה אותו דבר אתה מול הרבי.

לא דיברתי איתו כי מי יכול לפתוח את פיו מול המלך ???

אני יודע שיש אנשים שדברו, אבל גם כשרציתי לדבר ולשאול מה שהוא מסוים מיתרי הקול נעלמו.

גם זכיתי 4 פעמים לקבל בקבוק משקה בכוס של ברכה.

ואתה טועה ומטעה ההתקשרות של הדור הנוכחי איננה דימיונית כלל, מי שזוכה מתקרב לרבי ומי שלא...

יש אין ספור סיפורים, באו כמה "מטורללים" לביתו של חילוני לגמרי לתלות שלט "ברוך הבא מלך המשיח", הנ"ל חשב שישלמו לו על הפרסום על מרפסת ביתו והסכים, משיחה עם ה"מטורללים" של 10 דקות האיש השתכנע, שינה מקצה לקצה את אורח חייב, היום הוא אב למשפחה חסידית למופת השומרת כלה כחמורה. את הסיפור שמעתי מהבן אדם עצמו. הוא לעולם לא ראה את הרבי לעולם לא שמע שיחה, לעולם לא היה ביחידות.

ומי כמוך יודע, בתור עולה מרוסיה, על חסידים גדולים, שרק שמעו על הרבי ומסרו את נפשם כפשוטו מאחורי מסך הברזל, על סמך ידיע שישנו איזה רבי מעבר לים. חלק זכו והגיעו לרבי וחלק הלכו לעולמם מתוך גלות מרה וקשה.

יש זמר מפורסם מחסידי ברסלב, הרב דדי בן עמי, קיבוצניק ממושב נהלל, התקרב ליהדות דרך המשפיע של מגדל העמק הרב י.י. סגל, כשאל את הרבי בדולרים מה תפקידו בעולם, הרבי אמר לו שנשמתו שייכת לרבי נחמן. ובהיותו חסיד ברסלב הוא בעצם מקיים את הוראת הרבי דרך התקשרותו לרבי נחמן.

קשה לי להגיד לך מה לעשות, אבל אני בטוח ששפיכת הלב באמירת כמה פרקי תהילים יפתחו לך את השערים להתקשרות נכונה ואמיתית לרבי. (זה שחסידי חב"ד, לטענתך במאמרך "אין דקליפות", "מלאים שינאה" - לדעתי זה לא נכון בעליל אבל אין כאן מקומו), לא צריך למנוע ממך ליתקשר לרבי, זה נשמע כמו אלו שלא שומרים תו"מ כי כל הדתיים גנבים, וגם אם זה נכון זה לא פוטר אותם מלקיים תורה ומצות !!!!

דעתי הקטנה על הנושאדובלה
עבר עריכה על ידי דובלה בתאריך ז' אייר תשע"ב 10:54
עבר עריכה על ידי מושיקו בתאריך ז' אייר תשע"ב 10:23
וסליחה שאני מתערב.
לגבי הרב עצמו, לפי הכירותי אותו הוא יהודי חסידי מאוד, תלמיד חכם גדול, ובעצמו חסיד של הרבי בלבד ובטל אליו. הוא עצמו לא סובל את העובדה כשמנסים להחשיבו כרבי ומתנגד לכך בכל תוקף. אך זה לא מונע ממנו להמשיך בהפצת המעיינות.
ברור שהתלמידים הטוענים בכך לא מייצגים את עמדתו

אני גם לא רואה שום "בגידה" כביכול ברבי בכך שהוא מוסר שיעורים במאמרים של ע"ב וצמח צדק וכו' הרי הרבי עצמו היה קאכט זיך מאוד בהדפסת ולימוד מאמרים אלו.

מצד שני כל הדיבורים החצופים נגד הרבי וחסידיו בוודאי שאין להם מקום, וגם התיאוריה על דעתו "האמיתית" של הרב גינזבורג היא הבל ופגיעה גם בו עצמו
הנושא כלל וכלל לא פשוטיצחק רחובות

הנושא של "משיחיותו" של הרב גינזבורג כלל כלל לא פשוט, כמו שלא פשוט כלל הנושא של תורתו הלאומית בענייני "תיקון המדינה" וכיו"ב.

http://chabad8.org/meshiah-sheker/

אני לא מבין אותךמושיקו

אם אתה כ"כ מעריץ את הרב גינזבורג,הרי הוא מאמין שהרבי הוא המלך משיח. ואם אתה סובר שהוא לא צודק בזה למה אתה מביא את דבריו?אולי גם בזה הוא טועה

על סף "פי התהום"יצחק רחובות

הרב שליט"א אומר לא פעם ולא פעמיים שהוא מרגיש את עצמו "על סף" הנפילה ל"פי התהום". אז ברגע שלוקחים את רעיונותיו האלימים ומתחילים לממש אותם הלכה למעשה - הוא כבר שם.

לצה אלימים ואיזה תהום?מושיקו
לא נשמע שאתה מעריץ אותו במיוחדדובלה
מרגע לרגע אני הולך ומבין שאתה לא מכבד במיוחד את הרה גינזבורג.
לצטט את הרב רק כאשר הדברים משרתים את דעותעך, ולזלזל בהם כאשר הם שונים מדעותיך, זה לא נקרא תלמיד שלו.
יש קווים אדומיםיצחק רחובות

הוא בן אדם מאד פיקח, אבל יש קוים אדומים.

היחס למדינה - שלדעתי אין הבדל גדול בין יחס למדינה ליחס לעם - בשבילי זה קו אדום.

באיזה שהוא שלב תפסתי שזה לא סתם דיבורים אלא הלכה למעשה אצל כו"כ מהתלמידים אז זה אצלי רמזור אדום.

וכפי שכתבתי בפוסט אחרון ב"חבד שמונה"

אז הוצאת את הרב יצחק אלים?מושיקו
אני הוצאתי?יצחק רחובות

אני הוצאתי? כל הספרים שלו בקשר המצב בארץ מלאים בזה. ומילא ספרים - התלמידים לוקחים את זה הלכה למעשה. ואם זה לא מספיק - אז יש את האתר הנ"ל הפועל בהשראתו.

בפרטי כמובן כולם אנשים נחמדים מעין כמותם - גם הרב גם התלמידים. אנשים עדינים ברובם.

כשבן אדם עדין נפש כותב בספר קריאה להחלפת שלטון - זה מאד מסוכן, כי הוא בן אדם עדין, אינו מעריך כלל איך זה יהי' בשטח.

ואכמ"ל.

http://chabad8.org/ma-ken/

בקיצור אתה מדומייןמושיקואחרונה

יש לי היכרות בדרך זו או אחרת איתו למעלה מ30 שנה.

כנראה שעד 40 שנין לא קאים איניש אדעתה דרביה...

בדומה למה שקרה לרבברלנד? ה' ישמור!בוזי נוזי
ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.

התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.

לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:

האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -

"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.

דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇

לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267

מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.

נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.

נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.

הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.

אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.

75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.

כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.

מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.

ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.

אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.

אולי יש פה מסר מן השמים:

וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).

לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.

כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.

סימוכין:

הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד

שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.

זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).

והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:

"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

מחפש ספר בנרותיונה ב

אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב

גם יד שניה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

אולי יעניין אותך