אני צריכה תשובה משכנעת ל...הודי'ה
**הוספההודי'ה
לא הבנתי את השאלה..מילים נסתרות.
אממ...סתם..מישי פעם אמרה שמי שהואהודי'ה
**דתי לאומי\חרדי לאומי...הודי'ה
לדעתי,אנחנו פשוט מנסים למצוא את דרך האמצעא"ר יצהר
החילונים,לא חיים באמת בשביל משהו אמיתי אלא כדי להנות מהעולם הזה,לעשות חיים וכיף. זה גם לא נכון לחיות ככה.
ואנחנו,לדעתי-מנסים לחיות בצורה של שילוב כדי מצד אחד-לא לחיות בפחד מהעולם שבחוץ. ומצד שני-לא להיות בחוסר משמעות,אלא להישמע להוראות הבורא.
כיוון שהגבול דק מאוד מאוד,אז יש את אלו שפונים יותר לכאן ויש את אלו שפונים יותר לכאן. לא אפסול שום נטיה,בגלל שכל אדם שונה מחברו ולכל אחד דרכו שלו.
לדעתי האישית:צריך לפנות יותר לכיוון החרדי.
לפי דעתי זה לא נכון יש מצוות שאת נוהגת והחרדים לאחננאל האגדי
לא יודעת ...יותר מקפידים על דברים מסויימיםהודי'ה
זה לא חייב יש וישחננאל האגדי
נו ומה זה אומר מחמירים יותר מידי ?אולי גם אנחנו צרהודי'ה
לא נכון צריך להחמיר במה שתצריך לא יותר מידיחננאל האגדי
למה לא לאכול עגבניות בפסח?איזה מלך ה'!
תקן אותי אם אני טועה..

גם בתוך הציבור שלנו יש אנשים מקפידים!אחת מהצפון
זה הכל תלוי בך!איפה את שמה את עצמך בקיום תורה ומצוות...
אוקי....עוד מישו?|חופר||מתפדח|הודי'ה
זה לא מספיק לך מה שאמרנו?חננאל האגדי
מבחינתכם כן..אבל אולי לעוד מישו יש עוד משו...הודי'ה
אני באותו מצב כמוךSpEcIaLl
גם לדעתי הרבה דברים נראים עקומים אצלנו..ואצלם הם הולכים עם האמת עד הסוף..
אני מכלילה כי גם פה יש וגם פה יש..פשוט צריך לבדוק את זה לעומק
פעם היתה לי פעולה על הזה.צ.מ.צ
-חלונים חיים לפי מה שבא להם {פחות או יותר}
-החרדים חיים רק בלימוד תורה {המטרה שלהם היא בעיקר ללמוד תורה}
-הדתים חיים לפי התרה {חיים "רגיל" עם התורה ביד}
הבדלים בין דתי לחרדידני-יהונתן
כלל גדול הוא שאין למדוד ולבחון שיטה של תנועה מסויימת לפי האנשים המתיימרים להיות תחת אותה שיטה.
כדי לדעת את ההבדלים יש לגשת לתורה עצמה, לשיטה, כי תמיד יכול להיות פער בין השיטה ובין האנשים שחושבים שהולכים באותה שיטה.
להסביר לך על ההבדלים בין החרדים לדתיים- בשביל זה צריך כמה ספרים.
אך בקצרה:
החרדים דוגלים בשימור צורת החיים כפי שהייתה בגלות, מתוך השקפה שאנחנו עדיין בגלות, רק שבמקום להיות בגלות בחו"ל אנו בגלות בארץ ישראל.
החרדים מסתכלים על החילונים כדבר פסול ללא נקודות זכות מהותיות כפי שאנו מסתכלים ומתוך כך באה ההמנעות שלהם לפעול איתם ביחד- בצבא, בממשלה (מתוך הכרה בממשלה), ובעוד שאר דברים.
לשיטת החרדים מי שחוזר בתשובה כראוי זה מי שנראה כמותם, לומד בכולל וכדומה- זו התשובה המעולה.
לשיטתנו, מי שחוזר בתשובה לא צריך להפוך את כיוון חייו ב 360 מעלות אלא רק לקדש אותם כפי הדרכת התורה.
כל הדברים האלו- על קצה המזלג. ואין קשר בדיון הזה לרמת ההקפדה על ההלכה.
להרחבה- עייני בספרו של הרב שלמה אבינר- עם וארצו.
בברכה
הבנות החרדיות (בעיר שאני גרה-טוב נו, אשדוד אלאיזה מלך ה'!
) בכלל לא הולכות צנוע! החצאיות שלהן בכלל לא עוברות את הברך......! או שלפעמים החולצות שלהן פתוחות....(אולי בטעות.....אני לא אומרת בוודאות!...) ועוד איך שהן מדברות! אבא תרחם!....עדיף שאני לא אגיד.....(אבל אני לא מדברת על כולם...! לא כולם אצלם ככה!)אני רואה את זה ככה:אנונימי (פותח)
ואצל חרדים זה -אנכנו ככה ותקבלו אותנו איך שאנכנו.אנכנו עובדים את ה' ולא אכפת איך מסתכלים ...
ולכן מה שקורה זה שלפעמים הדתיים חורגים מהמצוות בגלל הסביבה החילונית....כי רוצים להיראות סבבה..
*נראה לי שכל האלו שהחצאיות שלהן לא עוברות את הברך וכו' הן ליטאיות...יכול להיות שלא לימדו אותן את התורה בצורה המתוקה ואז.........
זאת הכללה.מ.מ.י.ר
יש בנות דתיות לאומיות שמתלבשות צנוע לגמרי ויש שמתלבשות באופן פרוץ לגמרי.
יש בנים חרדיים שלומדים תורה הרבה בכל כוחם, ויש בנים חרדיים (מה שמכונה שב"ב) שההפך הגמור.
גם אצל הדתיים לאומיים, יש בנים שמשקיעים הכל בתורה, ויש בנים שההפך הגמור.
אני מתכוון -מ.מ.י.ר
אבל גם אם אתה תהיה חרדי, אולי אתה תהיה שבבניק ואולי ישיבע בוחר, וגם אם אתה תהיה דתי לאומי (או חרדי לאומי, איך שתרצו.. כבר נמאס מכל השמות האלו), אתה יכול להיות עם כיפת שקל ויכול להיות שאתה תהיה בן תורה.
מ.מ.י.רSpEcIaLl
עד כמה שידוע לי הרוב הטוב הוא אצל החרדיים...יש להם הרבה יותר ישיבות והרבה יותר רבנים-גדולי תורה..
וכמו שצ.מ.צ ו"בזכות רבנו" כתבו..החרדיים חיים בתורה-את התורה!!וזה האידיאל..הם לא מתביישים ממה יגידו החילוניים או להראות טוב בעינהם ושוב-תמיד יש יוצאי דופן..
זה מה שמתסכל..האמת לא ממש ברורה
לא נראה ליSpEcIaLl
וד"א אני בת
זה לא מצווה, אבל..רגבאחרונה
בכל אופן, לפעמים זה יותר מידי, ואני יותר מחבבת את הדרך שלנו, ולא כי זה יותר קל לי.
כמה פעמיםעמישב
כמה פעמים צריך לומר לכם שלפני שאתם פותחים את הפה על הציבור החרדי, כדאי שתבדקו ותכירו אותו מעט יותר מבפנים..............
לדוג'- חננאל, כשהם בארץ הם מקיימים את המצווה, תרצה או לא. להזכירך- תלמידי הגר"א, הבעש"ט וכו' וכו' (ואגב, גם הראי"ה קוק...) היו חרדים.... על כל המשתמע מכך (מלבוש, דרך צורת החיים ולימוד התורה, ועד הפרדה בחתונות וכדו'...).
שמעת על פא"י? פועלי אגודת ישראל? מה זה אם לא חרדים מיישבי הארץ?...
דבריך נכונים, שאנחנו גם מקפידים, בתנאי שהם נכונים. כלומר, יש ד"ל שלא כ"כ מקפידים על הכל (ראה ערך: בגדים צנועים, שיער אסוף, לימוד תורה תמיד כשאפשר [לא אמרתי לא לעבוד...], כשרות [תשאלו משגיחים מי מברר על הכשרות... ואל תגידו שאין בעיות בתחום...] ועוד כהנה וכהנה)...
בקיצור, אין תשובה למה אנחנו כן והם לא. אנחנו צריכים להקפיד על הכל, והם צריכים להקפיד על הכל, וההבדל צריך להישאר אך ורק, אבל אך ורק, בתחום המחשבה-השקפה-אמונה.
אם באמת הרב קוק היה חרדיSpEcIaLl
הרב משה צבי נריה...עמישב
הרב קוק היה חרדי? למה הכוונה?מ.מ.י.ר
אם חרדי - בלשון של ימינו, אדם שמשתייך לאגודת ישראל או ש"ס או נטורי קרתא.. אז ממש לא.
הרב קוק התנגד לציונות? לא.
הרב קוק היה כלל ישראל.
הרב קוק היה חרדי "שחור"SpEcIaLl
אז מאיפה הגיעו הכיפות הסרוגות?
מה זה כבר משנה?מ.מ.י.ר
ברור שלאSpEcIaLl
כפי שכתבתי זה הגיע מהרב נריהעמישב
את צריכה להבין, זה לא שלחרדים אין כלל ישראל... תיראי פעם את האדמו"ר מאמשינוב איך כל צרה הכי קטנה של כל יהודי כואבת לו כאילו היתה צרתו הכי גדולה. תקראי איגרות של גדולי ישראל (החזו"א הוא דוגמא מעולה לכך) ותיראי עד כמה כל יהודי היה איכפת להם.
נו, אז מה ההבדל?
אפשר לומר שההבדל בין הרב קוק (לא בין הציבור הדתי לאומי, אלא בין הרב קוק. לצערנו, יש הבדלים בין השניים) לציבור החרדי, זה העניין המדיני גרידא. כלומר, החרדים (ברובם. משא"כ לגבי תלמידי הגר"א, הבעש"ט, פא"י וכו' וכו') לא ראו עניין בשליטה בא"י, אלא בהגעה אליה (כן, גם לאדמו"ר של סאטמר יש מצוות יישוב הארץ, אלא שאסור לה לבוא אל מול שלושת השבועות. במילים אחרות, כבודדים יש מצווה לעלות ולהתיישב, אך לא כרבים וציבור כובש). משא"כ לגבי הרב קוק ועוד מספר של גדולי ישראל, שראו בכך עניין.
מבחינה תורנית, ההבדל הגדול בין הרב קוק לבינם היה, הסתכלותו העצומה, והדגשתו את נשמת ישראל. במישור הזה הרב קוק היה די חדשן. אין כמעט גדולי ישראל שהתייחסו לעניין הזה בצורה כ"כ מרכזית ומשמעותית. אחת הסיבות שהוא עשה זאת, משום שהוא הבין שכך אפשר לאחד את הכוחות, להשיב הבנים לתורה, ולבונת כאן מרכז יהודי עצום ברמות רוחניות גבוהות, עד לכדי השבת הנבואה אל כנה.
בהארת אגב, יש לומר, שדבריו, שהסתכלו על הלאומיות המתרגשת מנשמות ישראל ובוקעת החוצה, יכול להיות והיו משתנים היום, עקב חסרון אותה לאומיות, והיות רבים מישראל (מבחינה חיצונית) כאחד הגויים. ניכר מכתביו שהוא חשש מהפיכתם של היהודים הלאומיים למה שאנו רואים אותם היום (הוא כינה זאת בתואר "מפלצת"...).
אינני אומר שלבטח היה עושה זאת, אך יש הגיון באמירה מעין זו, שכן עיקר העניין שלשמו הוא פיתח את תורתו האדירה השתנה. ואכהמ"ל.
עד כמה שהבנתיSpEcIaLl
ולא נראה לי שהוא חשב שזה מה שיקרה..אם הוא היה חושש מכך הוא לא היה מנהיג אותם בדרך הזאת..
זה הכללות,אני יודעת..יש צדיקים בציבור הדת"ל..והרבה,אבל הבעיה מצד שני שיש גם הרבה שאפילו לא קרוב לזה..
לא הבנתי את כל מה שאמרתעמישב
חוץ מזה שאני כן דת"ל, תלוי איך את מגדירה את זה (צבע כיפה?...).
על כל פנים, הוא כותב במפורש שהוא חושש שהחילונים יצאו כאלה (אני יכול לחפש את זה), וכמו שאמרתי, הוא אפילו משתמש במילה "מפלצת", שעלולה לצאת ממדינה שינהיגו אותה אנשים כאלה...
לא אמרתי שאין צדיקים בציבור שלנו, אך "ראיתי בניה עליה ומועטים הם"...
אתה רואהSpEcIaLl
ובקשר לדת"ל-עד כמה שידוע לי דת"ל כיפה סרוגה,חרד"ל כיפה שחורה
לא כ"כ מדויק.עמישב
העניין הוא ששניהם צודקים, והציבור הדת"ל הולך ומתפלג- בין אנשים יותר תורניים לפחות תורניים.
חרד"ל- לא כל מי שעם כיפה שחורה הוא חרד"ל, ולא כל מי שהוא בלי אז הוא לא. אני, למשל, הייתי מגדיר את אנשי הר המור כחרדלי"ם, וכן את ישיבת תורת החיים ונספחיה. לאף אחד מהם, ככל הידוע לי, אין כיפה שחורה...
אני חושב שהרב קוק לא היה משנה את דבריו.מ.מ.י.ר
אני לא זוכה להבין מה ההבדל בצבע הכיפה. גם הרב טאו לובש מגבעת שחורה, גם הרב יעקב שפירא לובש מגבעת שחורה. מה זה כבר משנה כל כך?
אמרתי שזה לא משנהSpEcIaLl
כבר כתבתי- מהרב נריה.עמישב
הנושא הזה עלה היום עוד פעם בכיתה...הודי'ה
נו, והצלחת?מאחורי הקו
אמממ..המורה הסבירה משוהודי'ה
בעצם לא הבנתי את הפילוג שבכיתה שלך.מאחורי הקו
לא...אני לא יסביר להם סתם עיניין אותיהודי'ה
בדיוק כמו שאצלינו יש הרבה מיזרוחניקים שמחפפים,420mal
מזה "כיפות סרוגות"?סבא גפטו
חנוך דאום, הומו, 'דתי לאומי' - הוא נראה לך מהמגזר שלך?
חרדים מקפידים על הדברים שהם מקפידים.. ..
חילונים מקפידים על הדברים שהם מקפידים.. ..
חובשי כיפות סרוגות (מי שמזוהה כ'חובש כיפה סרוגה') 'מקפידים' על הדברים שהם 'מקפידים' בהם..
משו שהעתקתי מתגובה שכתבתי ב"ארץ מולדת"אחד מאלף
"מחילה, אבל כשיבוא המשיח יהיו מחלוקות, אבל לא יהיו מריבות בין הדעות השונות והם לא יראו כסותרות!
"כל מחלוקת שהיא לשם שמיים סופה להתקיים" ז"א שהיא תשאר תמיד.
המחלוקת נובעת מזה שדבר ה' הוא כ"כ גבוה ונישא, ולכן כל אחד רואה אותו בצורה אחרת. כתוב שלעתיד לבוא ה' עושה מחול לצדיקים וכל אחד ואחד מורה (כביכול) על רבש"ע באצבע ואומר זה ה' קיוונו לו. ומסבירים שמה העניין של ה"מחול" , המעגל. אלא, שהיום נראה שכל אחד עובד את ה' בצורה אחרת, אבל לעתיד לבוא יתברר שבעצם כולנו עמדנו מסביב רבש"ע וכולנו עבדנו אותנו...
"ומלאה הארץ דעה את השם כמים לים מכסים" - ז"א שידעו את ה' אבל זה לא אומר שלא יהיו שיטות שונות ל"דעת" אותו.
כתבתי את זה באריכות כתגובה לכל השירשורים על דתיים וחרדים, ימנים ושמאלנים, הרב אבינר וכו'
נ.ב. מי שרוצה להרחיב בעניין, מוזמן להסתכל בהקדמת הרמב"ם על המשנה, וב"עולת ראי"ה תפילת שחרית על "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם" וב "מי השילוח" על פר' במדבר ד"ה "נשא את ראש" - ויש עוד פווול מקורות!"
א. זה שבסוף כולם צודקים בדעות, זו לא אומר שצריך420mal
ב. כמובן מדובר רק על אנשים שהולכים בדרך התורה אבל בכל מיני דרכים שונות, כשבסוף כוונתם לשם שמים, אבל אני לא חושב שאחת הדרכים זה השמאלנים האלה מגוש שלום ושאר הרשעים האלה. זה כמו להגיד שאחמדינג'אד עובד את ה' בדרך שלו, אבל גם הוא צודק בעצם...
יפה שאתה מחלק ציונים.אוסנת
אני מספיק דתיה? מספיק ימנית?
כמה מגיע לי?
(כתגובה לסבא ג'פטו)
מהקשר? יש כאלה שבאמת שמים סתם כי]פגזניקית גאה!
מהקשר? יש כאלה שבאמת שמים סתם כיפה והם ל-א דתיים!!פגזניקית גאה!
אבל זה נכוןאנונימי (פותח)
שלא תביני נכון אני חס וחלילה לא מזלזלת, אבל בתכלס הדתיים לאומיים מזגזגים באמצע,בין החילוניים לחרדים גם זה וגם זה,
וזה לפי דעתי טעות כאילו תחליטו איפה אתם...
מקווה שהבנת אותי נכון....
אווף!!אני לא מבינה כלום!כל אחד נותן משו אחרר!הודי'ה
זה לא בהכרח נכון מה שאמרת.פגזניקית גאה!
אבל גם מיזרוחניקים שכלפי חוץ- דתיים חזקים. מאמינים. אבך כלפי פנים??- |חסר תגובה|
למרות שלדעתי החרדים הרבה יותר כופים את הדת מאשר המיזרוחניקים.. ולכן יש יותר ילדים חרדים שחוזרים בשאלה. כי אין מה לעשות. אבל מה שכופים עליך- בד"כ מתי שתוכל לברוח מזה אתה תעשה אתזה כמה שיותר מהר..
אבל היה לנו עלזה שיחה. הרוב זה הכללות. ד"א- איפה את לומדת??
ש"א..הודי'ה
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי
אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר
ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ
מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?
ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד
ממש יועיל לי
אתה לא בפורום הנכוןזיויק
טעותיאיר גדסיאחרונה
אתה צודק לא ידעתי אני חדש
איך אני מוחק
אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק
בואו נחיה אותו
מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון
למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?
גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7
גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,
וגם עם שלושת הנערים הי"ד
זה חדש יחסית
עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית
(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)
מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב
מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?
כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?
פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"
כל הפרטים, להאזנה>>
קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב
קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>