GPSמרדכי
עבר עריכה על ידי gbck630 בתאריך ג' ניסן תשע"ב 12:24

בס"ד

אתמול נסעתי למקום מרוחק אם אבא של חבר שלי. מכיוון שהמקום היה מרוחק ולא כל כך מוכר השתמש הנהג ב GPS בכדי להגיע למקום המדובר, והדבר העלה לי מחשבות.

הGPS מורה לך את הכיוון - הוא זה שמושך אותך ואחריו אתה הולך. הGPS יכול להוביל אותך דרך כביש 6 ולבזבז לך כסף. הוא יכול לקחת אותך בדרך ארוכה ומפותלת או סתם בירידה חדה. כמו כן הGPS מתריע בפני מצלמות מהירות וניידות שנמצאות לאורך הכביש. אך תמיד הGPS בוחר לנו את הדרך הטובה.

כך גם הקב"ה (וח"ו אני לא משווה בין תוכנה ממוחשבת לבין בורא עולם) הוא מוביל אותנו בדרך שהוא מחליט בשבילנו ואנחנו הולכים אחרי איך שהוא מוליך אותנו. לפעמים הוא יוביל אותנו להפסד של כסף. לפעמים הוא מוריד אותנו, לפעמים הוא לוקח אותנו בדרך ארוכה מפותלת וחשוכה. ואנחנו הולכים אחריו - כי בסופו של דבר הרב"ה עושה את זה בשביל שיהיה לנו טוב, גם אם הדרך לא תמיד טובה. או כמו האמירה: "גם אם לא הכל טוב, הכל לטובה"!!!!!

יש את הפסוק שאנחנו מזכירים גם בתפילה של ימים נוראים: "לכתך אחריי במדבר בארץ לא זרועה" - אנחנו צריכים ללכת אחרי הקב"ה גם אם הדרך  קשה ומפותלת!  

ושיר בנוגע לGPS (אבישי רוזן):

כל כך נכון יישר כח!!!ענבל

בס"ד

(יש סיכוי שכבר שמעתי משהו דומה פעם? |תוהה| )

יפה. תודה שיראל.

למרות שכבר היו מקרים שבהם הGPS לקח אנשים דרך כפרים ערביים עויינים וכד'. אבל על ה' אפשר לסמוך שלא יטעה

שיראל, לא חייבים להרוס מרדכי

חחחמרב.

אצלנו הGPS מכניס לרמאללה במקום לישוב

יש לי עוד משו לגבי הGPS-חידוש מדודה שלי..הדר!ש=)

אממ בעצם היא אומרת שכשאנחנו אומרים לGPS לאן לכוון אותנו הוא מראה לנו ת'מסלול אבל לפעמים לא תמיד אנחנו מספיקים לפנות או שהיה איזה משו שטעינו בו..

ואז הGPS אומר לך: "מכוון מסלול מחדש" ככה גם אנחנו צריכים לעשות.. אם אנחנו לא מספיקים או לא הולך לנו משו אז מיד לנסות למצוא דרך אחרת להגיע להיעד(מטרה) ולא להתייאש ולהתאבל על זה שפיספסת פניה/מנהרה/ רמזור או כל דבר אחר..

קחו לצומת ליבכם..

תחשבו על זה..

לילה טוב!

חחה חמוד ישרכוחידידאחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך