שמחה - שאלה שמעסיקה אותי כבר כמה זמן - בשביל מה?אנונימי (פותח)

בזמן האחרון מתחילות לעלות לי שאלות שונות, אפשר לומר 'קיומיות' (-.-'), ויצא לי לחשוב בזמן האחרון על כל הקטע של השמחה. אמרו לי שאני בדיכאון כבר כמה וכמה שנים, לפחות לאלו שמסתכלים מהצד, שאני תמיד ב-'דאון' ובתוך הרבה נאכס וכו'. 
אז באמת יצא לי לחשוב - 
בשביל מה צריך לשמוח? 

זאת אומרת, כן-כן,שמחה זה משהו שאומרים שהוא בריא, נאמר שאדם צריך להיות שמח כל הזמן וכו' - אבל בתכל'ס,שמחה זה לא משהו טבעי אצל מרביתנו, אלא משהו שצריך לעבוד עליו, משהו שצריך לחשוב עליו ולהשקיע ולקרוע את עצמך בשבילו, אז - בשביל מה? 

בשביל מה צריך את השמחה, שכבר נעשתה מושג די 'שחוק' במציאות של ימנו, ואיך אפשר בכלל להתחיל להשיג אותה כשלא משנה כמה אתה אומר לעצמך 'קמתי היום בבוקר, אני ב"ה בריא, יש לי בית ואוכל וכו'...' ושלא תבינו לא נכון - זה ממש לא נאמר בביטוי של זלזול! כן, אם מתחילים לעשות את הרשימה: יש לך המון סיבות לשמוח! 

אבל בתכל'ס - 

אתה לא שמח! 

אתה לא מפקפק בעובדה שכמה בר מזל אתה שקמת בבוקר וכו', אבל זה כבר נעשה משהו כ"כ מובן מאליו - עד שזה לא באמת משנה לך את ההרגשה. 
איך אפשר בכל זאת למצוא את השמחה הזו, ולא באירועים חד פעמיים כמו הרקדות וכדומה (שגם אז, צריך להשקיע הרבה אנרגיה כדי לשמוח), אלא ביום-יום הרגיל, הפשוט, האפרורי מאוד-מאוד? 

ושוב, 

למה לטרוח? 

אשמח ממש לשמוע דעות שיעזרו לי לחפש דרכים אחרות... 

(: 

[יש לי משתמש פה, אבל העדפתי לפתוח בשביל זה אחד חדש] 

משום ששמחה היא ביטוי נפשי למציאות בריאה (בדר"כ)שואף לאור

להסתכלויות בריאות ונכונות (שכלית) על החיים,והליכה בריאה ושקולה יותר בנתיבי העולם

אולי אופטימית.אנונימי (פותח)

וההבדל בין זה לבין המציאות גדול מאוד, איך מגשרים על הפער? ברור שאתה צריך לצאת עם החלטה להיות יותר אופטימי וכו', אבל אתה תמיד נופל, אין לך באמת משהו להיאחז בו בשביל לזכור שצריך להישאר שמח כי זו הדרך הנכונה ללכת בה ולראות בה את החיים.

בודאי שיש מה להאחז בושואף לאור

התורה,הידיעה שכל מה שעושה הקב"ה הכל לטובה

..טובי =][=

קראתי את מה שכתבת פעמים.

פעם ראשונה, הסכמתי איתך. פעם שניה, כדי למצוא משהו אמיתי. קצת פחות מייאש..

לאיודעת, אבל ניראה לי ששאלות כמו למה, בשביל מה וכדו' לא באמת מובילות אותנו רחוק ..

כי תכלס, הרבה יותר קל להכנס לדכאון. יש בו משהו חזק. מרגישים אותו ..

בעוד שמחה אמיתית, צריך הרבה עבודה כדי להרגיש. לשמר אותה לאורך זמן, זה קשה.

אני חושבת שהבעיה שלנו היא שאנחנו הולכים הרבה פעמים לשמחה של הוללות. בידיוק בפורים חשבתי על זה..

הסתכלתי על השיכורים אצלנו, אלה שנימרחו על הכביש, ואווירת ה'שמחה' ויאללה, בואו ניזרום. נתפרק. הייתה שם בגדול .. בנים בנות, כי יאללה, לא כל יום פורים.   וזה כ"כ דחה אותי .. כי אם זאתי שימחה, תודה. אני מוותרת ..

לא רוצה להגיע אליה.

אבל, השמחה האמיתית היא קצת שונה (וסליחה שרק אחרי החפירה הזאת אני מגיעה לזה..) שמעתי בשיעור אחד,

שיש שתי דרגות לשמחה..

דרגה 1 - "אם יש לך כאב, רמסהו ברגלים .. נשכח את הכל" ששמחה היא סוג של שכחה. שמחה של הדחקה . את אומרת לדאון הזה, לך מימני! אני עכשיו שמחה. אבל בשלב מסוים היא ניגמרת. והדכאון חוזר.

אבל יש את הדרגה 2 -  שהיא הרבה יותר מסובכת. זה לקיחת העצב, ופשוט להכניס אותו לשמחה. להמתיק אותו. ואז זהו, הוא נעלם!

שמחה שממלא אותנו כוחות, לא מדחיקה את העצב. לא בררת בינים .. כי יאללה, מחר נמות אז בואו נישמח. "חיים רק פעם אחת" ..

איך מגיעים לזה ?! האמת, שזה קשה. אני עוד לא הצלחתי להגיע אליה. אבל זה איזה אידיאל שאני מנסה לקחת איתי.

(סליחה עם חפרתי. מבינה אם לא הגעת עד לפה . ואם את רוצה, אני באישי.)

דווקא הגעתי גם הגעתי(:אנונימי (פותח)

אהבתי את החלוקה לדרגות, נכון מאוד - אבל כמו שאמרת: להגיע לדרגה השניה זו עבודה קשה מאוד, מה נותן את המוטיבציה להמשיך? 

זה מין מעגל קסמים, לפי דעתי, אם אתה כבר בדאון, אתה לא באמת תטרח לצאת ממנו אלא אם כן יהיה לך מניע ממש חזק. 

אבל תודה. נתת לי נק' למחשבה. [:

אממ. שחושבים על זה, דווקא יש לי תשובה.טובי =][=

עשיה.

מכירה את המושג הזה ?! כי תכלס, שאנחנו יושבים בבית ולא עושים כלום, יש הרבה יותר רצון לשקוע בדאון.

כי אין לנו משהו יותר טוב לעשות ..

אבל שאני אומרת עשיה, אני מתכוונת לקצת מעבר מ'לצאת עם חברה לקנין'.

מה דעתך לצאת להתנדב ? תאמיני לי, אותי זה ממש מוציא מדאון. זה מראה לי שאני יכולה, אני מסוגלת .. אני לא חייה לעצמי. חיוך של ילד, עושה הכל.

|מנסה לענות|*חזרזיר*אחרונה

מס' דברים ככה שעלו לי תוך כדי קריאה, מקווה שיצא לא מבולבל ומובן.

כתבת שהשמחה היא דבר לא טבעי, אינני מסכימה איתך-

תסתכל על תינוק- כמה הוא מחייך? בד"כ הרבה יותר מבן אדם מבוגר.

שבוע שעבר ערכתי סרט לבת מצוה של מישהי, ושמתי לב שככל שהיא קטנה יותר כך התמונות שהיא מחייכת רבות יותר.

טבע האדם הוא שמחה, וגרעין העולם הוא טוב.

אבל, ככל שהאדם גודל, המחשבה שלו מתפתחת, הוא מרגיש וחווה גם דברים לא קלים, מתמודד עם יצרים, מתרגל לדברים ומקבל אותם כמובן מאליו וכך השמחה פוחתת.

ולכן אנו צריכים לעבוד על שמחה, כי ככל שאנחנו גדלים, מבינים יותר ומתמודדים יותר - יותר קשה לקבל אותה כטבעית, אבל השמחה היא טבע בנשמתנו.

איך אפשר לעבוד?

פעם שמעתי שאמונה מלשון 'אימון' - צריך להתאמן כדי להאמין (לדוג' - להגיד על נוף יפה- 'מה רבו נפלאותיך ה' )

אפשר לקחת את הרעיון הזה לשמחה - להתאמן, כמו שכאן בפורום יש פעם בשבוע שרשור של 'איזה טוב ה''-

לחפש טוב, לחפש סיבות לשמוח, להרגיל את עצמינו בראייה פתוחה וחיובית וזה יגרום לנו לאט לאט לשמחה.

מצטרפת גם לדברי טובי=][= - עשייה עוזרת מאוד להגיע לשמחה - לתת למישהו אחר ולא לחשוב רק על עצמך.

בהצלחה, ויישר כח!

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך