בזמן האחרון מתחילות לעלות לי שאלות שונות, אפשר לומר 'קיומיות' (-.-'), ויצא לי לחשוב בזמן האחרון על כל הקטע של השמחה. אמרו לי שאני בדיכאון כבר כמה וכמה שנים, לפחות לאלו שמסתכלים מהצד, שאני תמיד ב-'דאון' ובתוך הרבה נאכס וכו'.
אז באמת יצא לי לחשוב -
בשביל מה צריך לשמוח?
זאת אומרת, כן-כן,שמחה זה משהו שאומרים שהוא בריא, נאמר שאדם צריך להיות שמח כל הזמן וכו' - אבל בתכל'ס,שמחה זה לא משהו טבעי אצל מרביתנו, אלא משהו שצריך לעבוד עליו, משהו שצריך לחשוב עליו ולהשקיע ולקרוע את עצמך בשבילו, אז - בשביל מה?
בשביל מה צריך את השמחה, שכבר נעשתה מושג די 'שחוק' במציאות של ימנו, ואיך אפשר בכלל להתחיל להשיג אותה כשלא משנה כמה אתה אומר לעצמך 'קמתי היום בבוקר, אני ב"ה בריא, יש לי בית ואוכל וכו'...' ושלא תבינו לא נכון - זה ממש לא נאמר בביטוי של זלזול! כן, אם מתחילים לעשות את הרשימה: יש לך המון סיבות לשמוח!
אבל בתכל'ס -
אתה לא שמח!
אתה לא מפקפק בעובדה שכמה בר מזל אתה שקמת בבוקר וכו', אבל זה כבר נעשה משהו כ"כ מובן מאליו - עד שזה לא באמת משנה לך את ההרגשה.
איך אפשר בכל זאת למצוא את השמחה הזו, ולא באירועים חד פעמיים כמו הרקדות וכדומה (שגם אז, צריך להשקיע הרבה אנרגיה כדי לשמוח), אלא ביום-יום הרגיל, הפשוט, האפרורי מאוד-מאוד?
ושוב,
למה לטרוח?
אשמח ממש לשמוע דעות שיעזרו לי לחפש דרכים אחרות...
(:
[יש לי משתמש פה, אבל העדפתי לפתוח בשביל זה אחד חדש]
. ואם את רוצה, אני באישי.)