אפשר להבין משהו?!ואני באמת שואלת כדי להבין!תן חיוך....=)

איך נערים\נערות יכולים לדרג רמות דתיות, רמות של רבנות?

תגידו? אתם אלוהים?!

מי נתן לכם את הסמכות "להחליט", "לקבוע" ?

אני בעד שכל אחד ידרג את עצמו, אח"כ נראה אם  הוא יעיז לדרג אחרים!

לא כתבתי את זה כלפי משהו אחד, פשוט היה לי רצף של דברים שפשוט לא הבנתי איך אנשים מרשים לעצמם כ"כ הרבה לדרג אנשים ורמות של אנשים..

ערב טוב

(אני מבקשת לא להגיב ב"צרחות" כי אני לא יתייחס..)

אני מסכימה, אבל... תסכימי איתי ש -אוסנת

יש הבדל בין רב בית הספר שלך, לבין ראש ישיבת "מיר", נכון?

כלומר, אסור לטשטש שיש הבדלים.

איך מבחינים? אני אנסה לומר כמה נקודות בזהירות. 

הן לא מוחלטות, אבל צריך לקחת אותן בחשבון.

- לפי התפקיד וההשפעה של הרב. יש הבדל בין רב קהילה לרב עיר.

- לא כל מי שקיבל תעודה מהרבנות הראשית, הוא רב (זה בסה"כ מבחן ידע. כמו בגרות. לא מעיד דבר על האישיות).

- מי הרב שלו. לכל אדם צריך שיהיה רב (ואז יש דירוג מסוים - ר"מ בישיבה--->הרב אבינר---> הרב טאו).

אבל מישהו עם תעודה מהרבנותענבל

בס"ד

שמורה הוראה איפושהו או ר"מ איפושהו.

צריך לקרוא לו הרב.

ואת לא יכולה להחליט שלרב שרלו למשל לא קוראים הרב.

או לרב אבינר.

ברור שיש הבדל בין רב בי"ס לאיזשהו ראש ישיבה..תן חיוך....=)

אבל לנו אין את האפשרות לדבר בזילזול או לשפוט כאילו הרב ********* הוא פחות מ ***** וכו'...

מבינה?

צודקת לגמרי.אוסנת
ההיררכיה אותה את מציינת פרובלמטית בהחלט.האדמו"ר מצנעא

גם הגה"צ ר' אריה לוין זצ"ל היה משגיח בת"ת 'עץ חיים', מין מחנך בבי"ס יסודי. מה, הרמה שלו היא רמה של אותם ילדים? ודאי שלא. על-כן מה שאת אומרת בעייתי.

כנ"ל גם לעניין חלוקת הר"מ בישיבה וכו'. יש ר"מים בישיבות שהם בגודל של הרב אבינר הי"ו ואף יותר גדולים. 

גדלות של ת"ח לא נקבעת ע"פ מקום עבודתו כמרביץ תורה. 

אני לא יודע מה את חושבת אבל הרמ שלי לא יעשה בחייםטוביה2

דברים שהרב אבינר עשה

צריך להוסיף לרשימה שלך שלא כל מי שכתב ספר או כמה כאלו הוא רב

וואייי!!! אני פשוט מקיאה!!!!תן חיוך....=)

אתה לא מבין שאין לך זכות לדבר ככה?!?!?!?!?!?

אתה לא חייב להסכים איתו! אתה לא חייב ללכת בדרכו!!!! אבל אתה כן חייב לשמור על הפה שלך!!!!

אם לא היית מזלזל בבני אדם (ק"ו שברבנים) אז אולי היה אפשר לשמוע אותך, אבל בנאדם שאין לו טיפת דרך ארץ כלפי הבריות-לי אין טיפת יכולת לשמוע אותו ולהבין אותו.

ועל זה הייתי אומרת-גועל נפש של התנהגות!

קודם תדע לכבד אנשים, אח"כ תלך ללמוד תורה...

חושב שכל האמת איתו..

אייככססס.

(ואני לא מתכוונת שאתה בנאדם איכס כי אני לא מכירה אותך, אבל כרגע, ההתנהגות שלך היא איכס אחד גדול!)

ואת יודעת שיש רבנים שאמרו גם לא לקרוא לו "הרב"סולי הגינגי"

אני אישית מעדיף לא להיכנס לכאלה מריבות בין רבנים זה יותר מדי מסוכן

בדיוק. לא להכנס לזה!!!תן חיוך....=)
קפיץץ..איפה כל הנערים שמדברים ככה חופשי?תן חיוך....=)

לאן נעלמתם?

אולי הדרך שלכם באמת אמיתית? תסבירו..אם אתם כ"כ בטוחים בה, למה שרק אתם תחיו ב"אמת"?

<צ>

מי אמר שזה דוקא נערים?משכנות הרועים
ובטח שאפשר לדרג. אם אדם שומר מצוות, ואדם אחר נוסע בשבת, חובתנו להבין שהראשון יותר דתי מהשני. אם בת אחת שומרת על התורה ואחרת הולכת כמו בחוף הים - אז פשוט שהראשונה דתית יותר. ההתנגדות ל׳דירוג׳ מטרתה להראות שאפשר להתנהג כמו גוי ועדיין להחשב דוס, אבל זה לא ככה.
מה אתה אומר?!תן חיוך....=)

אני אפילו לא יכנס לזה...

אני יכולה להראות לך אנשים שחיצונית הולכים עד לרצפה ומעל הראש, ובפנימיות שלהם הם כמו אני לא יגיד מה, ולהפך- יש אנשים שהולכים לא הכי צנוע ובמצוות שה"דוסים" לא מקפידים-הם מדקדקים על קלה כבחמורה..

מה שאומר שאתה לא יכול לדרג אף אחד ע"פ חיצוניות! ועל כל אחד שתביא לי שזה באמת נכון-אני יביא לך כמה שלא.

וזה לא נגמר ב"דירוג"...זה ממשיך ליחס "הולם" במיוחד...

לאף אחד פה אין זכות לדרג אף אדם! זה רק בינו ובין אלוהים.

ו-טוב, אז לא רק נערים...גם מבוגרים..כאילו מה אתה רוצה שאני יגיד?

אין זכות לדרג, יש חובה כזו.משכנות הרועים
גם את דירגת: קבעת שהחרדים מבית שמש ׳איבדו צלם הלכה׳ ועוד דברים בסגנון. אם את נגד לדרג, למה את בעצמך עושה את זה?
איפה דירגתי כשאמרתי את זה?תן חיוך....=)

כן, איפה ראית חובה כזו?! אם אתה יכול להסביר לי גם את זה..

תגיד לי רב אחד שהיה בעד אותם חרדים מסויימים...

ובוא לא נשווה דירוג של חרדי או כל יהודי אחר לדירוג של רבנים!!!!!! כמו שאני לא משווה אדם שמדרג איש מישראל לאדם שמדרג רב...

ואני ממש לא התכוונתי לדרג אותם! אם בכ"ז יצא שהבנת שדירגתי-אני מצטערת! כי לא אני ולא אתה אלוהים.

שבת שלום..

נכון אבל כאשר הולכים בצורה מסויימת זה מראה מהטוביה2

השאיפות של ההולך כשבן הולך בכיפת חצי שקל זה אומר שלא משנה מה ההצלחות או הכשלונות שלו הוא שואף להגיעה נמוך ממי שהולך עם כיפה גדולה פאות וזקן

לא שאני מסכימה עם זה, אבל אם אתה כך אומר-תן חיוך....=)

אז בואו נתנהג אליהם ככה, כי אנחנו יותר מהם, וככה הם ב-ט-ו-ח ירצו להגדיל ת'כיפה שלהם..נכון?

מצטערת! אבל זה לא יוביל לשום מקום!!! רוצה-תקבע לעצמך כמה אתה ע"פ הרף שלך. אל תקבע כמה אחרים!

וכל אלו שאתה (למשל) מדרג-אולי קצת יותר ממך, לפחות ביחס שלהם לבנ אדם..ועוד ליהודים!!!!

אין לשפוט ע"פ המראה.האדמו"ר מצנעא

ישעיה הנביא אומר: "...ולא למראה עיניו ישפוט..." (יא, ג) 

כל עוד המראה שלו לא סותר את התורה - אין מה לשפוט על-פיו. 

הגר"ד ליאור הי"ו אמר שבכיפה אין עניין של ס"מ, אלא האם רואים אותה מכל הכיוונים. זה הפרמטר היחיד לשיטתו.

פאות? אני שואל עכשיו, כבעל פאות, איפה כתוב שיש חיוב לגדל פאות? כנ"ל גבי זקן. האזכור היחיד בשו"ע הוא שהמתגלח סותם את צינורות השפע מהעולמות העליונים, ואין לנו עסק בנסתרות. וגם אז לא כתוב שיש חיוב, אלא שזה לא כדאי ע"פ הנסתר בלבד. 

הרמח"ל הקדוש לא גידל זקן בעצמו.

הלו זה רק בן גוריוןטוביה2

או אולי המשיח בכול מקרא זה לא מה שאנו מכירים למי שאין לא את התואר הזה (אין לו לדיין אלה מה שעינו רואות)

יש דבר שחובה להבין אותו-תעודת רבנותאני77

לא מעידה על רמת הדתיות של האיש, וגם לא מספר התלמידים שלו,וגם לא הציבור שאליו הוא משייך את עצמו.

אם רב אומר דברים שם הייתי שומע אותם מילד בן 15 הייתי אומר שאין לו יראת שמים, ולא מספיק מכבד את הקב"ה ואת ההלכה, או שהוא בכלל לא מבין את מהות היהדות כמו שצריך-אז למה שהרב יהיה שונה ממנו?

הרב הזה בהחלט עלול להיות אותו נער, שגדל קצת, היה בהסדר, וזה לא מספיק השפיע עליו, שם הוא למד ללמוד גמרא, והחליט לעשות תעודת רבנות, הלך ומצא גם מקצוע ברבנות-והחליט להיות מנהיג-ולהנהיג עם אותן דעות טיפשיות שבהן החזיק כשהיה נער צעיר וטיפש.

רב כזה-הוא אמנם כבר לא נער צעיר-אבל הוא כן טיפש, והוא לא רב.

אמנם צריך להיזהר ולא להגיד על רב שאינו כזה שהוא כזה, אבל צריך להיזהר מאוד גם שלא להגיד על רב שהוא כזה, שהוא לא כזה.

ובן כמה אתה ומי אתה שתחליט שהוא לא רב?תן חיוך....=)

בני אדם שמחליטים מי רב ומי לא-הם אלו האנשים שבלי יראת שמים! לא אותם הרבנים שאמרו משהו לא לרוח אדם מסויים.

אף אחד לא הכריח אותך לבחור לך רב שאתה "לא בדעתו"..אבל מפה ולומר שהוא לא רב וכו'..?!

באמת תסבירו לי מי אתם?????

~~~~~~~~~~אני77

אם הרב שלי חושב שנוטלים ידיים בבוקר משום רוח רעה, והרב השכן חושב שנוטלים ידיים בבוקר בשביל התפילה.

אז אני אלך על פי הרב שלי, ואסתפק בזה.

אבל כשהרב לא עובד לשם ה', אלא ממציא כל מיני טענות ומכשיל את הרבים, וגורם להם להאמין בשטויות, אז צריך להיזהר ממנו, וצאו וראו מה היה עם אחיתופל ודואג האדומי, שנים שהיו עצומים וגדולים ביותר בתורה, אבל כנראה שמעבר לזה, היו להם קצת בעיות.

תלך לפי מי שאתה רוצה ותחשוב מה שאתה רוצה!תן חיוך....=)

אבל שהדיבורים שלך יהיו בסדר.

אתה לא יכול לומר לכל מי שלא בדעה שלך שהוא לא רב!!!

מה אתה לא מבין- אתה לא מי שקובע האם הבנאדם הוא רב או לא!

אתה יכול לקבוע לעצמך! אבל לומר את זה לכולם וכו'-מי נתן לך ת'זכות???

תאמיני לי שכל עוד אני לא בטוח במאה אחוז,אני77

או שרב שאני מחזיק ממנו מאוד מאוד מאוד יגיד לי שאותו אדם הוא לא רב-אז אני לא אגיד כלום, אבל את צריכה להבין שני דברים:

1-אם אני אהיה בטוח שאותו אדם אינו ראוי לרבנות-אז לא משנה מה יהיה-לא אקרא לו רב-כי כופר אינו רב, ו"רב" כזה מחטיא את הרבים, והורס את הדת, מחלל את השם, וגורם לתוצאות נוראות ואיומות.

2-המידה שאני נוקט, של זהירות יתרה, גם בעיני אני חייב להודות שהיא נראית לי קצת מוגזמת, כי אמנם מצד אחד עומד הכבוד לתלמידי חכמים, אבל אל תשכחי שמהצד השני, עומד כבוד שמים...

כי אם האדם הזה הוא לא רב והוא נקרא רב-גודל החילול ה' הוא כל כך עצום, שא"א לדמיין.

יגדל דור שבו כופרים מעורבבים עם יהודים כשרים בלי להבדיל בין עובד ה' לאשר לא עבדו, יהיו אנשים שיבזו את ה', ואין פוצה פה ומצפצף-"כי הם רבנים", אנשים ילמדו מהם לדבר שטויות-ומי יישאר נאמן לה'? ובמיוחד כשהרבה יותר נוח להיות כופר בכיסוי של דתי-ככה אתה מספק גם את התאוות וגם את המצפון....

אתה לא יכול לקבוע מי ראוי לרבנות.ענבל

בס"ד

אם זה רב שרבנים גדולים אומרים שאין צורך לקרוא לו רב אז בכיף, אל תקרא לו רב.

אתה לא רב גדול!!!!!! ואתתה רחוק מזה.

אתה לא יכול להחליט.

בשביל זה יש רבנים.

מעניין אותי לדעת מה יגיד הרב שלך אם תגיד לו שאתה לא קורא לרב מסוים הרב... אם אתה רוצה לשאול זה יהיה נחמד... ואם אתה רוצה להראות לי את התשובה זה יהיה עוד יותר נחמד.

מי שמורה לעבור על איסורי תורה, יש ספק גדול לגביו.משכנות הרועים
למשל מי שקרא לבצע את הגירוש מגוש קטיף - פשע שלפי הרב ישראל אריאל כרוך בכארבעים איסורים - קשה מאוד לקרוא לאחד כזה רב. או למשל אח של מישהי משלום עכשיו, שנקרא רב אבל טוען שזה לא טוב שלומדים בנפרד בבתי הספר - למרות שזוהי דעת ההלכה - לאחד כזה גם קשה מאוד לקרוא ׳רב׳. 
אני יודעת על מי אתה מדבר בקשר לגירושענבל

בס"ד

ושאלתי עליו את הרב שמואל אליהו.

הרב אליהו אמר לי שהוא רב לכל דבר רק הוא לא יכול לפסוק בעניני נידה.

הוא רב לכל דבר!!

דעתו שונה מדעתך ולדעתו כנראה "דינא דמלכותא דינא" תקף שם.

אתה ממש לא מגיע לדרגה שלו בשביל לקבוע שלא.

האמת שבכלל לא התכוונתי אליו.משכנות הרועים
אלא לאחד שממש ניסה לשכנע את החיילים לבצע את הפשע. וממש לא שייך כאן ׳דינא דמלכותא׳ כי ברור לכל שהכלל הזה תקף רק בדברים שהם לא נגד התורה, אבל חוק שהוא נגד התורה - אסור לקיימו. 
ובאשר לרב שעלוו אתה לא מדברטוביה2

אני לא יודע אם  הרב שמואל אליהו שמע על כך אבל הוא הורה לאנשים לא ללכת לבית דין דבר שפשוט אי אפשר להסביר בגבולות ההלכה ולכן הוא באמת לא ראוי לכינוי אחר מ אברי

.אנונימי (פותח)

התעסקות בעניינים האלה לא מקדמת אף אחד בעבודת ד'.האדמו"ר מצנעא
עבר עריכה על ידי האדמו"ר מצנעא בתאריך י' ניסן תשע"ב 14:45

אם יש לך ביקורת על ת"ח כאלה ואחרים אל תפיץ את זה כאן בפרהסיא. פנה אליהם בצורה מכובדת ומכבדת ושאל אותם על פשר הדבר.

שמעת/קראת אותי פעם אומר על מישהו עם תעודת רבנותאני77

שהוא לא רב?

לא. אז יופי, כנראה שאני נזהר מספיק.

אבל אתם מוכרחים להבין, שאם רב כופר, תעודת הרבנות לא אמורה להגן עליו, אלא להיפך!

הדין של זקן ממרא קיים רק אם הוא הגיע להוראה ומורה שלא כהלכה, אם הוא תלמיד שלא הגיע להוראה-אין לו את הדין של זקן ממרא, כי רב שפושע נגד אלוקים זה חמור פי כמה מכל אדם אחר!

צריך להיזהר כשמחליטים מי כן ומי לא, אבל כשלמישהו העניין ברור (ובהחלט יכולה להיות מציאות כזאת)-אז חובתו, המוסרית הדתית, היא להזהיר על כך.

אז אמרתי:ענבל

בס"ד

(לא זוכרת איפה אמרתי אבל זוכרת שאמרתי )

אל תלך לפי פסיקותיו.

מפה ועד לא לקרוא לו רב הדרך ארוכה.

לא אתה ולא אני ולא אף אחד פה יכולים להחליט מי רב ומי לא...

(ואני לא מדברת על רפורמים)

חוץ מזה שמי אתה בכלל שתגדיר מהו רב ומהו לא רב???

כל אחד  ופסיקותיו שלו.

זה לא חייב למצוא חן בעיניך אבל לכבד אותו אתה חייב ואילו רק בשביל התורה שהוא למד.

חוץ מזה שהוא מלמד במקום כלשהו, זאת כבר סיבה לקרוא לו רב.

לא אמרתי שתעודת רבנות מעידה על רמת דת.

רק אמרתי שמי שהרבנות הראשית קבעה שהוא רב לך אין זכות לקבוע שהוא לא.

(ותזכיר לי באמת בן כמה אתה? 16? 17?)

לא הבנתי מי את שתדברי על רפורמיםטוביה2

בעיברית פשוטה או שיש דברים שמי שעושה אותם הוא לא רב גם אם הוא ראש ישיבה בירושלים או שלא ואז מי את שתדברי על הרפומים

אממנושי104

אוקי , קודם כל - מה הופך [מבחינתך] אדם רגיל , לרב ? 

חוה מאמי!תן חיוך....=)

לא אכפת לי מה הופך אדם לרב!

אני לא באה לומר מה כל אחד, זה בדיוק מה שאני באה לומר-זה לא ענייננו ולא העסק שלנו מה אותו בן אדם! זה דברים שבין אדם ל-ה'! וכמו שאני יודעת אני ולא את ה'/אלוהים.,.

ואם את שואלת-אינלי הגדרה לרב, מה שאנשים פה, ובכלל אומרים שזה רב-מבחינתי זה רב!

או שיש לי הגדרה לרב, אבל זה הגדרה לעצמי! אני לא יתחיל לבוא לבנאדם ולומר לו שהוא לא רב\לבוא לבנאדם ולומר לו שהוא לא דתי כי...וכו'...הבנת?

וכמו שלי אין את הזכות הזו גם לך ולכולם פה-אין.

צודקת בהחלט!! תופעה עגומה שכזו יש גם כאן בפורום...studiomc8
עבר עריכה על ידי studiomc8 בתאריך ח' ניסן תשע"ב 22:57

לצערנו...

בכללי לא..okey

אבל יש מקרים שרב יוצא נגד רב מאוד ידוע ומבזהו ברבים אז מותר ומצווה לבזות את המבזה.. אבל בכללי לכנות רבנים בשמות-לא יפה...

,

כשרב יוצא על רב זה עניין שלהם! לא שלנו!!תן חיוך....=)

לכנות בשמות "לא יפה"?! א-ס-ו-ר-!

אני בכוונה לא אמרתיokey
עבר עריכה על ידי okey בתאריך י' ניסן תשע"ב 22:03

למי התכוונתי כי התכוונתי למקרה מסוים מאוד.להראות שבכללי לא,אבל בפרטי לצערנו יש מקרים קיצוניים.וכן,שרב יוצא נגד רב אפילו שיהיה גדול אם הוא קורא לו בשמו הפרטי ברבים אז הוא מבזה תורה,ו"במקום שיש ביזוי תורה אין חולקים כבוד לרב" (ואל תגידו לי שמי שקורא לאותו רב בשמו הפרטי חושב שאותו אחד לא רב,אז מה??? רוב ישראל כן מחשיבים אותו כרב).אז אני לא יודע אם שהוא ידבר ברבים אני אקום ואזרוק עליו מילים קשות,למרות שגם זה אולי אעשה אם הוא ימשיך באיך שהוא מבזה.

תלוי מי נגד מי ולמה.אני77

לפעמים צריך להצטרף לזה שמבזה...

אני ממש מתרגש!!אני מרגיש את הגאולה מתקרבת!!!סטיב

ולא סתם...אלא בגלל שיש משפט שאומר שאחד הסימנים לביאת הגאולה הוא ''שחוצפה יסגה'''והנערים יזלזלו במבוגרים מהם..

עכשיו אני רוצה לשאול...למה לעזאזל להכנס למריבות האלה?

למה לכם להצלות בגהינום בגלל שביזיתם רב?

אתם יודעים כמה זה חמור???

אתם פשוט מטורפים!!!כולכם צוציקים בקושי נולדתם...איך אתם מעיזים לפתוח בכלל את הפה שלכם נגד שועי עולם???

ךזה נכון שיש רבנים גדולים שהקניטו אותו..אין שום ספק בזה...

אבל זה בגלל שהם ברמתו!!אז מותר להם!!מי אתם בכלל שתעיזו לבזות את כבוד התורה??

הרי למדנו בגמרא שאנחנו לא מכבדים את האדם אלא את התורה שבו!!ואפילו אם טועה הוא לא מבזים אותו!!

רבי מאיר התנא העצום לא ביזה את רבו שהתפקר...איך אתם בכלל מעיזים לפתוח פה?

^^^^!!!!!!!!!!!!!!!!תן חיוך....=)
אבל מי אמר שאלו שועי עולם? מי אמר לך שהם גדולים?אני77

מי אמר לך שהם רבנים? מי אמר לך שהם בכלל נאמנים לה' ולתורתו?

למה לך להצלות בגהנום ביחד עם כל התלמידים של אותו רב, ואותו רב, על זה שלא עשיתם מספיק כדי לסלק אותו מעמדת השפעה.

אתה יודע כמה זה חמור?

כשרב אחד קורא לרב שני טיפש, אז יכול להיות שהם סתם רבו על משהו וזה לא מהותי, אבל לפעמים הוא באמת רוצה לצאת נגד אותו הרב ולהלחם בו, וצריך להצטרף אליו.

כשאתה רואה מישהו שיוצא ואומר דברים שברור שמה שהניע אותו לכך זה לא הנאמנות לה' ולתורתו-אז הוא רב מסוכן!! כי אם הוא יצליח להשפיע על אנשים עם הטעויות שלו, ועם המעשים נמשכים הלבבות-וגם הם כבר לא יהיו כ"כ נאמנים לה' ולתורתו, ועם ישראל ילך לאבדון! אתה מוכן לקחת את הסיכון הזה כדי לא לבזות מישהו שאולי הוא רב?

אתה-כן נאמן לה' ולתורתו? בד"כ מי שנאמן לה' ולתורתו ושומע אנשים שלא כ"כ אכפת להם הוא מזדעק, הוא מזהיר מפני אותם אנשים, לא יושב וחושש.

אני מסכים עם זה שצריך לנהוג בזהירות ולא להשמיץ מיד כל רב, ושטוב הדבר להתיעץ עם רב שאמין בעיניך לפני שאתה מדבר נגד רב, אבל תבינו שלפעמים חובה להשמיץ רב, ומי שלא עושה את זה, אע"פ שברור לו שהרב ההוא ראוי לכך-מגלה חוסר נאמנות ומזיק נזק בל ישוער לתורה.

אגב, יש איזה רב שהיה לי חבר אחד שקצת זילזל בו, וחבר אחר, מחה בו כל הזמן על העניין הזה, ואחרי כמה זמן, אותו חבר שהיה מוחה על זה, החליט לשאול רב גדול על כך (ומדובר ברב גדול מאוד!) והוא שאל אותו, והוא אמר על אותו אחד שהוא אינו רב... מאז אותו חבר קורא לו בשמו, ובצדק, כי אם אותו אדם הוא לא רב-אז אין לקרוא לו רב. נקודה. אפילו סימן  קריאה אם תרצו!

סבבה, תשאל רב והוא יגיד לך על רב אחר שהוא לא רב-תן חיוך....=)

אז אל תקרא לו רב.

אבל לא אתה ולא אף אחד אחר-יכולים להכריע ולומר מי רב ומי לא.

מסכים?!

וחוץ מזה שיש הבדל בין לא לקרוא לבנאדם רב, לבין לזלזל בו ולכנות אותו בשמות!!!!!

גם אם הוא לא רב-הוא בנאדם יהודי כמו כל אחד פה אם לא יותר.

ומה מפריע לך בחיים?! אינלך מה לעשות, רק ללכת ולחפש מיהו רב ומי לא?! אם כן-כדאי שאתה תלך ללמוד תורה לפני ש"תזהיר" אחרים שהם אוכלים ***** ולא תורה...

הסברתי בדיוק מה מפריע לי בחיים, מפריע עדאני77

כדי כך שאני עלול לכנות אדם שנחשב לרב כאדם פשוט ואף הרבה יותר גרוע מזה.

"כשאתה רואה מישהו שיוצא ואומר דברים שברור שמה שהניע אותו לכך זה לא הנאמנות לה' ולתורתו-אז הוא רב מסוכן!! כי אם הוא יצליח להשפיע על אנשים עם הטעויות שלו, ועם המעשים נמשכים הלבבות-וגם הם כבר לא יהיו כ"כ נאמנים לה' ולתורתו, ועם ישראל ילך לאבדון!

אתה מוכן לקחת את הסיכון הזה כדי לא לבזות מישהו שאולי הוא רב?"

אמנם נכון שכמובן עדיף קודם לשאול רב שאתה סומך עליו, אבל לפעמים עדיף למנוע אנשים ממגע עם רבנים מסוימים, או מלהקשיב לאותם רבנים, אם ידוע לך שהם לא בסדר, גם אם לאשאלת את הרב שלך, מהסיבה שאמרתי-הרבנים האלו מזיקים לציבור והורסים אותו.

כדי שתביני את גודל האסון-תחשבי רגע על מפקד בצבא שהוא בכלל בוגד (אפילו אם לא במודע, אלא שהאויב עשה לו שטיפת מוח וגרם לו שלא יבחין בין אויב לידיד), שמשרת את האויבים, ועושה הכל כדי לגרום לחיילים להיות לא נאמנים לצבאם ולעמם, האם מה שמגיע לו זה כבוד? (הרי הוא מפקד נכבד בצבא!!)  או שמא צריך להלחם בו בכל העצמה?

ישמעו אוזניך מה שפיך מדבר!!!!okey

"אנחנו מכבדים לא אותו אלא את התורה שבו" ?? אז למה אותו רב כן מבזה??? מי התיר לו?? איפה כתוב שאם הוא ברמתו אז מותר לו?? זה נראה לי סתם קלישאה שלא כתובה בשום מקום...

ורבי מאיר לא ביזה את רבו שהתפקר זה כנראה (אני אומר כנראה כי אני לא רבי מאיר ואני לא יודע מה הוא חשב אבל אני יכול לשער) בגלל "תלמיד חכם ששכח כל תורתו צריך לנהוג בו כבוד".

ומי אמר לך שנצלה בגהנום על זה??

ישמעו אוזניך מה שפיך מדבר!!!!okey

"אנחנו מכבדים לא אותו אלא את התורה שבו" ?? אז למה אותו רב כן מבזה??? מי התיר לו?? איפה כתוב שאם הוא ברמתו אז מותר לו?? זה נראה לי סתם קלישאה שלא כתובה בשום מקום...

ורבי מאיר לא ביזה את רבו שהתפקר זה כנראה (אני אומר כנראה כי אני לא רבי מאיר ואני לא יודע מה הוא חשב אבל אני יכול לשער) בגלל "תלמיד חכם ששכח כל תורתו צריך לנהוג בו כבוד".

ומי אמר לך שנצלה בגהנום על זה??

זה לסטיב שהגיב מקודם..okey

היה לי שגיאה בשליחה

כי אומרים חז"ל שהמבזה ת"ח נידון בצואה רותחת...האדמו"ר מצנעא

לא אמרתי שביזית ת"ח. לא קראתי את רוב השרשור, אזי אינני יודע.

אני דוקא בעד שכל אחד ידרג עד כמה שהוא מצליחמנחם שטיין

קודם כל אני בעד לכבד כל יהודי שיודע תורה ושומר תורה כי זה כאילו שהוא איזה כלי שמכיל תורה , משהו כמו ארון קודש שיש בו ספר תורה.

זה לא קשור וכן קשור לא ם עשה סמיכה או לא עשה סמיכה.

לא קשור - בגלל שצריך לכבד יהודי שיש בו תורה , לא משנה אם יום לפני שעבר את הבחינה או יום אחרי  או שבכלל בחינת סמיכה לא בראש שלו .

כן קשור כי אם מישהו עבר את הבחינה אצל כאלה שהם בעצמם יודעים תורה אז כנראה שהוא יודע משהו.

ולמה לדרג ?

כי מתי מעניין אותנו בכלל אם מישהו יודע טוב תורה ?  רק כשיש משהו לא ברור ואנחנו רוצים ללמוד ולהבין , או כשאנחנו יודעים שיש בעיה הלכתית ואנחנו לא יודעים איך לפתור.

אז כשצריכים מומחה לא חשוב לאיזה דבר . מי מחליט בסוף מי המומחה הכי מתאים ?  כל אחד ואחד .

אז אם יש לי בעיה בכשרות אני אשאל מי שאני ( כן רני) בטוח שהוא מבין טוב בכשרות , וככה אקבל כנראה תשובה נכונה.

ואם אני רוצה בענייני שבת אולי אשאל מישהו אחר.

למה אנחנו מברכים חונן הדעת ?

בגלל שלכל אחד יש שכל משלו , והוא בעצמו אחראי לחפש את הדברים הנכונים ואם צריך הוא בעצמו אחראי ללכת למי שהכי מבין .  הוא אחראי לדרג את אלה שזמינים לו .

כן אני בעד שכל אחד ידרג רבנים ותלמידי חכמים , לא בשביל ללכלך על מישהו רק בשביל לדעת נכון ולעשות דברים נכונים.

תדרג לעצמך!תן חיוך....=)

"עשה לך רב" , לא "עשה לכולם רב"....

אף אחד לא בא לשכנע אותי ולא אף אחד..okey

מי ששואל אותי אני מסביר את דעתי.וגם אם אצעק זאת ברבים זאת רק בשביל להבהיר את דעתי הפרטית.ואם מישהו ישתכנע מזה-סבבה.

ואולי אתה זה שלא צודק!..?!תן חיוך....=)

סתם ככה ללכת ולבזות רבנים(\יהודים\בני אדם)?!

אתה חושב שאותו רב הוא זה שעושה רע ו"מדרדר" (סורי, לא מצאתי מילה יותר טובה..) אנשים ואתה בעצם עושה את אותו הדבר רק נגדו... חשבת פעם על לברר, לשאול, להחכים ואח"כ לומר את כל מה שיש לך על אותו רב?! ולא נראלי שלברר אם אותו רב החטיא את הרבים לוקח 2 דק'...

זה שמשהו שרב אומר לא מוצא חן בעיניך לא הופך אותו ל-"לא רב.."

אני לא עושה שום צעד בלי דעת תורהokey

ובלי לשאול את הרב שלי. וכל מה שאני עושה אני מתקשר ושואל אותו.

אתה רק חוזר על מה שכתבתי . תיכנס בבקשהמנחם שטיין

הרי כך כתוב : עשה לך רב והתרחק מהספק . אם משהו לא ברור ויש לך ספק תעשה לך רב . אתה תעשה  מישהו לפי מיטב הבנתך שממנו תוכל לדעת טוהב יותר .

נכון שזה ברור לגמרי ממה שכתבתי ?

א'-אם התכוונת אלי-אני בת..תן חיוך....=)

ב'- אז סבבה...
    יש הבדל בין לבחור לך רב לבין לגנות רב שאתה ועוד כמה חבר'ה לא מסכימים איתו...

פה אני מדברת על רב שאתה מגנה ומכנה אותו בשמות כי הוא לא מתאים לדעתך, או שהוא אמר משו לא לרוחך..

שאפ'חד לא יחשוב לרגע שהוא הרב הראשי לישראל.. כשהוא יגיע לדרגה הזאת נראה אותו מוציא מילים כאלו מהפה שלו כ"כ בקלות..

משהו כאן התבלבל. לא כתבתי אפילו חצי רמז על גינוימנחם שטיין

מישהו.

אפשר רגע? ....אדם אחד

יש הרבה מקרים שבהם את\ה חייב לדרג...

אם אני רוצה לדעת איך להתייחס למישהו, אני חייב לדרג אותו, ולנסות להבין איפה הוא נמצא.

כל אחד מדרג את אחותו הקטנה לרמה כזאת של שכל, ואת חבר שלו לרמה אחרת....

וגם ברמה דתית. אותו דבר.

ו--אפשר לומר שכן, איך שהאדם נראה, זה כן סוג של מה הוא רוצה להעביר לסביבה. אני כזה, אני חושב ככה, או זה מה שמעניין אותי.

אם אני לובש את הבגד המסוים הזה, בדרך כלל יש משהו שעומד מאחורה. לא תמיד, אבל כמעט תמיד.

זה לגבי אנשים רגילים.

-----

ולגבי רבנים?

לדעתי, אדם כן צריך להיות ביקורתי, ולדעת לשים לב מה אמיתי, ומה סתם, איך לומר, בלוף.... יש אפילו חובה לעשות סוג של דירוג לרבנים, אני לא זוכר איפה, אבל פעם הראו לי איזה מקור לזה...

והכל כמובן, בזהירות ובכבוד!

כן, בכבוד! לדעת לכבד. גם אם אני לא בטוח שהוא ממש רב, ושהוא ממש יודע הלכות, ודודה רבה שלי אמרה לי שסבא רבה שלה אמר לה שפלוני הוא לא רב, לכבד ולהזהר.

זה עסק די מסוכן....

הרב אבינר...???-גיטריסט-

בית דין רבני הוציא פסק שאסור לו לפסןק כי הוא מטעה אנשים, והוא ממשיך. צריכה יותר מיזה?

אל תיכנס לנושא הזה. זה לא מקדם אף אחד.האדמו"ר מצנעא

שטויות.הכל בטל ובוטל.תראה איך הוא פורח היום ואפאחדokey

לא מצייץ.

(לגיטריסט)

אתה חצוף!!!!תגיע לרבע מהרמה שלו ואז תדבר!!!תן חיוך....=)

לא רוצה-יש עוד מליון רבנים שיפסקו לך...

אבל אל תדבר עליו ככה!!!

ואני לא פתחתי ת'שירשור בשביל לה"ר על רבנים, ואם זה ככה אז עדיף שהשרשור ינעל...

אולי העניין טמון במשפט הראשון שלך.אני77

"אתה חצוף!! תגיע לרבע מהרמה שלו ואז תדבר!!!"

אם הגעתי למסקנה שרב מסוים מדבר שטויות, ואם אני באמת צודק-אז יכול להיות בהחלט שלא אני רבע מהרמה שלו, אלא הוא רבע מהרמה שלי (ולא משנה כמה כל אחד מאיתנו למד, משנה הרבה יותר איפה כל אחד שם את הקב"ה בעולם שלו), והוא חצוף מאוד, בזה שהוא מעיז ללמד תלמידים תחת השם "רב", ומחריב את העולם בהבל פיו (תרתי משמע).

אני לא אומר על שום רב שהוא מסוג אותם רבנים, לא באתי בשרשור הזה בשום מקום לדון ברבנים בספציפיים, אלא בצורך לדון בהם, ובמה שנותן לי את החובה ואת הזכות לדון בהם.

עכשיו את יכולה להתעצבן ולהתרגז ו"איך אני יכול לדבר ככה על רבנים?!", ו"הוא רבע מהרמה שלי?!?!", ועוד כהנה וכהנה (משום מה יש לי תחושה שאני כותב את התגובה בשבילך עוד לפני שקראת מה כתבתי).

ולכן אני מודיע לך שאני מבין בדיוק מה את רוצה, ומה הטענות שלך, ולכן אני נזהר כ"כ, ומשתדל ממש לדייק בכל משפט, וגם בפועל אני לא הולך ומתחיל לשפוט רבנים על ימין ועל שמאל, אבל אני בהחלט מבקש, שגם את תביני את מה שאני רוצה להגיד, כי גם לי יש פה סברא רצינית שעומדת בשורש הדברים שלי, ואני משער שאחרי שתקלטי אותה (למרות שכל כולך זועקת את כבודם של הרבנים, וממש קשה לך להבין איך אפשר להגיד דברים כאלו על רבנים, העיקר כבר נכתב פה בשרשור, כל פעם שאת רוצה להגיד משהו, תסתכלי בתגובות שכבר כתבתי, ותוכלי לדעת בעצמך מה אני צפוי לענות לך.

(ואגב, לנסות לנחש מה השני יענה לך, זאת הדרך הכי טובה להבין אותו, אם נראה שאין לו שום דבר והוא סתם אומר דברים שאי אפשר להבין בכלל איך הוא הגיע אליהם-אז פשוט זה סימן שאת לא יודעת איך הוא הגיע אליהם.)

אתה יכול לנחש מה שבא לך...תן חיוך....=)

אני לא אגיב על זה כי אני מאוד מחזיקה בדיעה של כבוד לבני אדם, עזוב אם הם רבנים או לא.

ואם אין לך כבוד לאיש, שלא נדבר על רב-אין בכלל מה להתווכח! אני ממש ישמח אם תקרא את איגרת הרמב"ם שוב...

ופה אני גומרת את הדיון כי הוא לא מגיע לרמות הנכונות, אלא הולך למקרים ספציפיים...

מי שרוצה-מוזמן "לשנות את דעתי" באישי..

שנזכה לדעת מהו כבוד ולהתנהג בכבוד לכל אדם באשר הוא...

יומטוב!

ננעל לבקשת הפותחתענבלאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך