"אתה חצוף!! תגיע לרבע מהרמה שלו ואז תדבר!!!"
אם הגעתי למסקנה שרב מסוים מדבר שטויות, ואם אני באמת צודק-אז יכול להיות בהחלט שלא אני רבע מהרמה שלו, אלא הוא רבע מהרמה שלי (ולא משנה כמה כל אחד מאיתנו למד, משנה הרבה יותר איפה כל אחד שם את הקב"ה בעולם שלו), והוא חצוף מאוד, בזה שהוא מעיז ללמד תלמידים תחת השם "רב", ומחריב את העולם בהבל פיו (תרתי משמע).
אני לא אומר על שום רב שהוא מסוג אותם רבנים, לא באתי בשרשור הזה בשום מקום לדון ברבנים בספציפיים, אלא בצורך לדון בהם, ובמה שנותן לי את החובה ואת הזכות לדון בהם.
עכשיו את יכולה להתעצבן ולהתרגז ו"איך אני יכול לדבר ככה על רבנים?!", ו"הוא רבע מהרמה שלי?!?!", ועוד כהנה וכהנה (משום מה יש לי תחושה שאני כותב את התגובה בשבילך עוד לפני שקראת מה כתבתי
).
ולכן אני מודיע לך שאני מבין בדיוק מה את רוצה, ומה הטענות שלך, ולכן אני נזהר כ"כ, ומשתדל ממש לדייק בכל משפט, וגם בפועל אני לא הולך ומתחיל לשפוט רבנים על ימין ועל שמאל, אבל אני בהחלט מבקש, שגם את תביני את מה שאני רוצה להגיד, כי גם לי יש פה סברא רצינית שעומדת בשורש הדברים שלי, ואני משער שאחרי שתקלטי אותה (למרות שכל כולך זועקת את כבודם של הרבנים, וממש קשה לך להבין איך אפשר להגיד דברים כאלו על רבנים, העיקר כבר נכתב פה בשרשור, כל פעם שאת רוצה להגיד משהו, תסתכלי בתגובות שכבר כתבתי, ותוכלי לדעת בעצמך מה אני צפוי לענות לך.
(ואגב, לנסות לנחש מה השני יענה לך, זאת הדרך הכי טובה להבין אותו, אם נראה שאין לו שום דבר והוא סתם אומר דברים שאי אפשר להבין בכלל איך הוא הגיע אליהם-אז פשוט זה סימן שאת לא יודעת איך הוא הגיע אליהם.)