נגיעה- עד איפה?כנרית על הגג=)

אדם אחד זקן מסכן קבצן בא אליי וביקש צדקה, ונתתי לו כמה שקלים,

פתאום אחרי כמה זמן הוא מתיישב לידי ומתחיל להתעניין, שאלות נימוסין חביבות כאלה, איפה אני גרה, איך קוראים לי (הוא שאל ברבים, אבל מי שהייתה לידי (אהמ אהמ...) ברחה לי...)

קיצור עניתי לו, שימחתי אותו וכאלה,

(זה נשמע כמו הסיפורים האלה שנגמרים בסוף גרוע, אבל הייתי ליד הרבה חבר'ה והוא היה מעורר רחמים כזה...)

וכשהוא רצה ללכת (ת'אמת- סוף סוף...) הוא הושיט את היד שלו שאני אלחץ לו יד.

זה מדהים כמה התלבטויות וטיעונים אפשר להריץ בראש בכולה שנייה אחת!

עלה לי הסיפור ששמעתי בדיוק באותו שבוע ועשה עליי רושם, על רב אחד מפורסם שכשטייל בעיר הגיעה אליו תיירת וברכה אותו לשלום, והוא ענה לה בכבוד ושאלות נימוסין וטינניי ניי, קיצור- בסוף היא באה ללחוץ לו אץ היד בשיא הטבעיות, וכל האנשים שהיו מסביב לרב נלחצו.

אבל הרב פשוט הגיש את היד ולחץ לה בחיוך גדול.

כשהאנשים סביבו התפלאו הוא הסביר להם שאם היה מסרב הוא היה מבייש אותה, וכו'...

אותה תיירת חזרה בתשובה כי היא התפעלה מהכבוד שהרב נתן לה, בלי שהכיר אותה, סתם ככה ברחוב.

קיצור- בסוף בהחלטה של שנייה לחצתי לו את היד (וכל הסובבים היו בשוק...)

ועכשיו יש לי ייסורי מצפון, חרטה כזאת...

מה, אני לא יכולתי להגיד כמו חברה שלי "סליחה, אני שומרת נגיעה"? הוא אכל את זה סבבה כשהיא אמרה לו...

מה אתם אומרים? מה היה צריך לעשות?

...אני שמח סתם!

רק נגיעה של חיבה זה בעיה,  ואם אז חשבת שזה בסדר אז בכלל לא אמור להיות לך מצפון.

לא בדיוק...אאלעד

הרב אבינר...

קודם כל אין היתר בנגיעה בעלמא. לפי הבית יוסף לדעת הרמב"ם גם נגיעה בלי חיבה אסורה מן התורה, והיא ביהרג ואל יעבור (יו"ד קצה). לפי הרמב"ן נגיעה של חיבה אסורה מדרבנן, ולפי הש"ך נגיעה שאינה של חיבה אינה אסורה מן התורה אפילו לרמב"ם (שם).

"רוב האחרונים הסכימו עם הש"ך שנגיעה שאינה של חיבה אינה אסורה מן התורה. אך יש אחרונים שאמרו שבכל זאת היא אסורה מדרבנן (עזר מקודש סי' כ), ולכל הדעות הוא דבר מכוער.

"על כל פנים הגרי"מ אהרנברג הסתפק לגבי החזרת יד שמא אינה דרך חיבה, אם כי היא דרך חיבה מצד המושיט, אך אולי אינה דרך חיבה מצד המחזיר שזה בדרך נימוס. אך הוא דוחה סברה זו, ומסיק שאי אפשר להקל בזה, וגם האשה מתכוונת לחיבה, ואז הוא מכשיל אותה ועובר על לפני עיוור.

"הוא מוסיף שאין לחוש משום הלבנת פנים, שהרי מן הדין יש להפריש עובר עבירה מאיסור ויתכן שתהיה בזה הלבנת פנים, כדברי הרמב"ם שאם אין דרך אחרת יש להכלים את החוטא כדי להצילו מחטא (דעות ו ח), ואמנם אין בידינו להפריש בכגון זה, אך בודאי שאין לסייע, גם אם היא תתבייש מפני כך".

הרב אבינר מביא בתשובתו מעשה שארע עם הראשון-לציון הרב מרדכי אליהו זצ"ל: "פעם נערכה לו קבלת פנים אצל מלכת אנגליה, והיא הושיטה לו ידה, אך הוא נאלם דום והצמיד ידיו לצדדיו לעיני כל בית המלוכה והטלויזיה. בערב התקבלה התנצלות מבית המלוכה על כך שהביכו אותו, ובדקו בספר הפרוטוקולים, וכתוב שאין למלכה להושיט יד לרב יהודי".

אני לא יודע מה הייתי עושה...אבל זה לא כ" פשוט..

אל תרגישי רע (:bingo

דרך ארץ קדמה לתורה, ואם זה דבר שהיה מבייש אותו אם היית מסרבת- למשל אם הוא היה חושב שאת לא רוצה לגעת בו כי הוא מלוכלך או משו- אז לדעתי ברור שעדיף ללחוץ מאשר להלבין פנים.

גם די ברור שבשבילך לא היה כאן עניין של משיכה או משהו כך שמבחינת ה"תמימות" שלך לא נפגע הרבה...

הבעיה העיקרית שאני כן רואה כאן היא ה"כולם היו בשוק" כי כן יש עניין של מראית העין, שרואים אותך, בחורה דתייה, נוגעת בבן למרות שהיא לא אמורה לעשות את זה... ואז אני לא יודעת מה עדיף...

אבל תרגישי בסדר עם עצמך, בסך הכל פעלת באינסטינקט אנושי ויפה, שגם אם במקרים מסוימים צריך לרסן אותו- במקרה הזה אני חושבת שהיית בסדר.

לילה טוב! חיוך

מחילה לכל הדעות של כל האנשים...אבודה!

אבל דבר ראשון זה דרך ארץ! דבר ראשון להכל!

זה נירא לך הגיוני להשאיר את היד של הקבצן באוויר ולהגיד לו תירוצים משונים?! לא!! זאת לא דרך ארץ זה לא הערכים שגידלו אותנו עליהם על לכבד כל אדם!

זה דבר מאוד חשוב כבוד האדם אבל גם קצת חשוב ה"מה יאמרו עלינו.." מה באמת? שדתיות לא מסוגלות ללחוץ יד?

וגם... איסור נגיעה הוא על חיבה!!! לחיצת יד היא ממש לא חיבה!

איסור נגיעה על הכל!!!ענבל

בס"ד

זה שחיבה זה דאוריתא ולא חיבה זה דרבנן לא אומר שמותר לגעת נגיעה לא לשם חיבה.

בעקרון על פי ההלכה מותר לגעת אם זה יבייש...

אני אישית הייתי אומרת לו שאני שומרת נגיעה...

אני לא מקבל...לך דומיה תהילה

איסור נגיעה, כמו שענבל כבר אמרה, הוא על הכל.

לא מצוי שבחורה לפני החתונה נמצאת במצב של טהרה

וזה בעייתי מבחינת טומאה...

וגם אם זה מותר, זה לא עדיף.

כשאנחנו אומרים שדרך ארץ קדמה לתורה, אנחנו לא אומרים

לוותר על התורה בשביל דרך ארץ. הכוונה היא שבשביל להיות

בן תורה צריך להיות עם בסיס של דרך ארץ שעליו תבנה האישיות

התורנית.

(רמב''ם: "אין מלמדין דברי תורה אלא לתלמיד הגון, נאה במעשיו..." )

צניעות יותר חשובה מדרך ארץ-לפי התורה.משכנות הרועים
היום אנשים גם דתיים חושבים שכל התורה זה דרך ארץ, אבל בשביל מידות ודרך ארץ אפשר להיות גוי. יהדות זה תריג מצוות וזה הרבה יותר מדרך ארץ, והרבה יותר חשוב מנה שנקרא היום דרך ארץ.
אני חושב שלא היה צורך.לך דומיה תהילה

בנוגע לרב:

אני מתאר לעצמי שהיו לו שיקולים משלו. אולי הוא מצא איך להתיר, אבל זו בוודאי לא הנהגה לרבים.

ו... הרב נתן הסבר למעשה שלו ובמקרה שלך לא הסברת. גם אם ההסבר לא משכנע את כולם, אצל

הרב ראו שזה מקרה חד-פעמי חריג ולא שגרה.

בנוסף, אני לא יודע ממתי הסיפור הזה, אבל היום זה כבר לא כל-כך נדיר שעונים "אני שומר/ת נגיעה".

רוב האנשים מקבלים זאת בהבנה.

אני הייתי נוגעתאש להבה

אם הוא היה בן אדם רגיל, אולי לא, אבל הוא קבצן והוא היה יכול לחשוב שאת חושבת שהוא מלוכלך, או את נגעלת או משהו, וזה היה פוגע בו...

הייתי לוחצת.שוקו =)
זה באמת עשוי להיות מעליב,לך דומיה תהילה

אבל כשנותנים הסבר מקובל כמו "אני שומרת נגיעה", כל פרשנות אחרת שלו היא חסרת בסיס.

עשית כמו הרב אונטרמן זצ"ל.האדמו"ר מצנעא

הגאון הרב איסר יהודה אונטרמן זצ"ל, שהיה הרב הראשי לישראל, היה אומר שעל כך שהוא לוחץ ידי נשים המגישות לו את ידן אומרים עליו שהוא מקל באיסור נגיעה, אבל הוא אומר שהוא מחמיר בכבוד האדם.

הגאון הרב משה פיינשטיין זצ"ל פסק שבחיכוכים ברכבת הנגרמים עקב תנועתה אין איסור נגיעה, מכיוון שגם לשיטת הרמב"ם שאיסור נגיעה הוא דאורייתא הוא רק דרך חיבה, כגון חיבוק ונישוק, אולם אין נגיעה זו דרך חיבה, ומותר לכתחילה לנסוע בה. עם כל זאת, הוא מסביר שהיתר זה לא כולל בתוכו גם לחיצת יד, מכיוון שלשיטת הרמב"ם, גם אם האדם לא מכוון שלחיצת היד היא דרך חיבה, אם בשעת לחיצת היד צץ לו הרהור עבירה ולו הקטן ביותר הרי שהוא עבר על איסור דאורייתא, ועל-כן לדידו היתר הנסיעה ברכבת לא כולל בתוכו גם היתר ללחוץ ידי נשים.

הרב שרלו הי"ו עורר מהומה רבה לפני כמה שנים כאשר התיר את זה, ורוב רובו של הציבור החרדי ביצע עליו אמבוש אכזרי, כאילו איננו משומרי אמוני ישראל ח"ו, אולם כל זה נובע מבורות ומחוסר ידיעה, מפני שבפסק המנומק שלו לענ"ד גם המתנגדים לו יודו שיש ממש. 

מה עושים למעשה? שאלי את הפוסק שלך אם עשית כהוגן.

אדם שיש לו רק דרך ארץ, במה הוא שונה מגוי?משכנות הרועים
מה שמייחד את היהודים זו התורה, כמו שאמר רבינו סעדיה גאון: אין אומתנו אומה אלא בתורתה. יהודי שיש לו נימוסים טובים ודרך ארץ אבל לא שומר תורה, הוא לא שונה בכלום מגוי. גם לגויים יש דרך ארץ ונימוסים יפים.
לפי דעתי עשית ממש בסדר..תהילול

ואני שומרת נגיעה ואני גם עושה ככה..

לפי דעתי זה עושה ממש חילול ה' אם אומרים לא אחרי שהוא כבר הושיט יד

אם זה חילול השם אז אין בעיה בלחלל את השם.משכנות הרועים
כל מילה^^-משה ר-

התורה היא מעל הכל, ויש דברים שגם אם הם לא נעימים או מוציאים אותנו רע בעיני הבריות, לא עושים אותם..

למה?? כי התורה ציוותה, וכמו שאם דודה שלי תבוא ללחוץ לי את היד או לתת לי נשיקה בלחי אני יאמר לה לא

כמובן בצורה יפה ויסביר לה למה, ואם בסופו של דבר היא תיפגע, זבש"ה..

לא אמורים לכופף את התורה, בגלל אי נעימויות!!!!

חילול ה'חית הברזל

זה חרפה אם אנשים לא מכבדים את מי שרוצה לשמור נגיעה.

אנשים שלא שומרים תורה ומצוות, צריכים כבר להכיר בעובדה שיש אוכלוסייה גדולה בעם ישראל ששומרת נגיעה.

נכון שהקסבצן לא כזה, אבל אתה הוא צריך להיות מודע לכך, ואם אתה באמת לא יודע על זה, אני תסבירי לו בנימוס.

תהילולצעיר רענן

תלמדי הלכות..

או שבדורנו זה כבר לא סטייל זה לא באופנה..

אולי כי לא משדרים את זה בתוכניות טלויזיה כמו האח הגדול? 

כי אי אפשר לקנות אותם בH&O?

כי אי אפשר לאכול אותם ב- "בורגרס-בר"?

(לא אישי, כללי)

טוב.. דבר ראשון אני לא רואה האח הגדול,תהילול

לא קונה בH&O ולא אוכלת בבורגרס-בר

אז די להכליל

ועכשיו ברצינות..

אני שאלתי רבנים את השאלות האלה..

אני לא סתם מחרטטת..

אז אולי אני לא גדול הדור אבל זה לא אומר שאני לא מבינה כלום מהחיים שלי.. !

. למחשבה

וסורי אם זה היה קצת תקיף זאת לא הכוונה (:

כמו שאמר החזון אי״ש:משכנות הרועים
מה שקרוי אצלם ׳אהבה׳ - אצלינו זה כרת. כל המושגים שלנו שונים. בשנים האחרונות, מי שתומך בלפרסם תמונות ודברי זימה ותועבה הכי גסים שיש - נחשב לנאור ומתקדם (מה מתקדם בזה-הרי הגויים במצרים גם היו פרוצים, זה לא דבר חדש), ומי שחושב שהמרחב הציבורי צריך להיות נקי - נחשב לחשוך, פרימיטיבי, כוחני ואלים. היום, מעשים שנעשו בסדום נחשבים מקור לגאווה, כשבסדום איש לא חשב שזה עניין שיש להתגאות בו. קיצורו של דבר: העולם של היום כ״כ מעוות, עקום, סוטה וחולני, שממש אין סיבה לרקוד לפי החליל שלו, ולפי ה׳מה יגידו׳. אנשי דמים ומרמה ותועבה לא יגידו לנו איך לחיות, ולא יטיפו לנו על דרך ארץ. קודם שימגרו את האלימות, הדקירות והשתייה לשוכרה לפני נהיגה במועדונים, ואח״כ שידברו איתנו עח נימוס ודרך ארץ. 
^^^צעיר רענן

ותהילול - לכן כתבתי שמדובר על בכללי.

אם רב יגיד לך שמי שאם את לא לוחצת יד את עוברת על חילול השם(אני מדייק בכוונה) הוא מחרטט את השכל והוא לא רב..(גם אם יש לו זקן יפה והוא נשמע מתנחל ברמ"ח אבריו..)

דבר ראשון *תהילה.תהילול

דבר שני אתה לא הבנת את מה שאני ניסיתי להגיד..

סורי שלא הייתי מספיק ברורה.

שאלתי רב אם מותר לי ללחוץ ת'יד וכזה במקרים כאלה..

והוא אמר לי שכן..

חילול השם זה דעתי !

-צעיר רענן

מי הרב הזה? אפשר טלפון בבקשה?

מי שחושב שזה חילול השם לאכול פיאנקק בכ"ג בחשוון.. עוזר לו במשהו?

יש הלכות..

מי שאל מה את חושבת?

דבר ראשון- כן שאלו מה דעתינו- תסתכל בפתיחת שרשורתהילול

דבר שני - אני לא אומרת שמות של רבנים בהקשר כזה כי זה לא שייך

ככה להוציא שם רעע.

ודב שלישי- אתה תעשה מה שבאלך ואני יעשה מה שבא לי ולשתינו יש הסמכות הלכתיות..

התורה היא לא רק ההלכות וזהו. יש מנהגים. יש הלכות מסוימות לפי מקומות.

למשל מהמקום שסבא וסבתא שלי באו נשים היו מנשקות למקובלים את היד

וזה היה בסדר גמור. אז היום זה לא ככה.. אבל זה לא אומר שהם חטאו.

ופה נגמר הדיון המעצבן הזה ביננו.

אם את לא רוצה להמשיך את הדיוןצעיר רענן

אין בעיה.. זה בחירה שלך להתחמק מהדיון.. 

רק  בבקשה אני רוצה להגיד בנוגע ל"רב" רב שמסתתר מפסק הלכה שלו מעיד משהו גדול על הבן אדם..

איך ענה לי פעם הרב ליאור - "מה זה משנה מה אנשים יגידו? תפרסם כמה שאתה רוצה.." 

יש שתי קומות בעבודת ד'.האדמו"ר מצנעא

הרב קוק זצ"ל כותב: 

"דבר מוכרח הוא, שיסגל האדם לעצמו את המוסר הטבעי הפשוט, ועל גביו יבנה את כל מעלות רוחו העליונות".

לאמר: אדם צריך להיות מוסרי מבחינה אנושית-טבעית, ואפילו גויית, לפני שהוא הופך מוסרי מבחינה ישראלית-א-לוקית. 

אז כן, השלב הראשון, הוא דרך ארץ, הליכות ונימוסים ללא שום קשר לתורה, שלעתים אף סותרים את התורה. השלב השני הוא הליכה בדרך התורה באש ובמים. נכון, גם התורה דורשת ממך נימוסים והליכות, אולם אותם נימוסים והליכות הם אחרים. הם שונים. הם במעלה גבוהה יותר. במעלה א-לוקית יותר.

איך שמעתי מהגר"מ גרינברג הי"ו (ראש ישיבת 'כרם ביבנה')? "לעולם יהא אדם ירא שמיים בסתר ובגלוי וכו'" - לעולם יהא אדם, ורק אז ירא שמיים!

חוץ מזה, כבוד האדם הוא פרמטר חשוב בהלכה.האדמו"ר מצנעא

אדם רם מעלה לא חייב להשיב אבידה לבעליה אם בכך יש מביזוי כבודו (כמובן שלא מדובר כאן באדם חשוב מפאת קדושה, כמו גדול הדור או מלך ישראל, אלא בחשיבות שבאה מחולין, כמו איש עסקים נכבד וכיו"ב). וזו רק דוגמה.

דווקא מדובר בת"ח-משה ר-

כמו שמובא בגמ' ובשולחן ערוך

זה לא סותר את מה שאמרתי.האדמו"ר מצנעא

אמרתי שאדם נכבד מצד חולין פטור מהשבת אבידה במחיר ביזוי כבודו, למעט אדם שמפאת קדושה ותורה הוא נכבד (כמו גדול הדור או מלך ישראל) שאאל"ט אסור (ולא רק פטור מכך) לו לבזות את עצמו כי הכבוד שלו הוא לא כבוד חולין.

ציטוט-"כמובן שלא מדובר כאן באדם חשוב מפאת קדושה"-משה ר-

ועל זה יש גם מחלוקת בין השולחן ערוך לרמ"א אם ת"ח חייב להחזיר או לא...

זה לא קשור לשרשור... באישי.האדמו"ר מצנעא
לדבי מה שהבאת על הרב פיינשטייןקטנציק

הוא אמר את זה כי באמת, אין בררה. היית פעם ברכבת עמוסה? אנשים עומדים, ואין מקום לזוז. אם לא מחזיקים במשהו נופלים. אין מקום על הספסלים, אנשים עומרדים בצפיפות בעמידה. (כולם נוסעים לעבודה). אז הרב פיינשטיין ענה לו:
"אם המחשבות האלה עולות לך בראש תוך כדי הנסיעה, כדאי שתלך לעזרה נפשית" (באנגלית זה מנוסח יותר טוב..)
נראה לי שבעצם שם האיש בכלל לא מתכוון לגעת באישה. אבל בלחיצת יד הוא מודע לנגיעה. ברכבת הוא לא מנסה דווקא להיצמד לנשים. בלחיצת יד הוא במודעות לוחץ יד לאישה.

זה ממש לא העניין.האדמו"ר מצנעא

הפלפול הארוך שעשית לא מעיד על גדולה בתורה יתירה. אתה חושב שהרב אונטרמן זצ"ל לא הכיר את תקנת הגאונים על איסור טבילה לרווקות?

תודה צדיקים!כנרית על הגג=)

פעם הבאה באמת רצוי לחשוב יותר משנייה אחת...

שנזכה וזה יהיה הנורמה פה בארץ!

ותזכו למצוות!

(ולמקרה שזה מעניין מישו- פעם הבאה אני הולכת בע"ה להגיד בצורה יפה פשוט "אני שומרת נגיעה", ממש אהבתי מה שמישו פה אמר על שתורה צריך לשמור, ודרך ארץ זה הבסיס, אך לא סותר... שכוייח! תודה תודה!!!)

יש בזה מחלוקתשואף לאור

אני הייתי לוחץ לו את הידיבחוש חרצוליים
נו אתה בן לך מותר <צ>טוביה2
בעניין הדיון שהיה פה על דברי 'צעיר רענן' -שיראל.

לי אישית לא הפריע מה שהוא כתב (כן, כן..), ואני חושבת שיש בזה מן האמת,

אבל בגל שראיתי שהרוב המוחלט התקומם - זה נמחק.

אני יודעת שכמעט כולם כבר ראו, ועדיין.. שלא ייראה שהתעלמנו

מעולה אני מסכים שתצנזרוצעיר רענן

רק כמשצטטים את התנ"ך והגמרא אל תשכחו גם לצנזר כי זה ספר שיש בו גם תוכן אירוטי,
שחלילה אף אחד לא יראה מה כתוב ויחפש על זה "מידע"..

אתם כל כך פאתטים שזה מצחיק..

באמת מעניין אותך מה שכתוב בתלמוד?משכנות הרועים
כי בגמרא גם כתוב שהתורה בכוונה כתבה בפרשת נח ׳הבהמה אשר איננה טהורה׳ במקום ׳הטמאה׳ כדי לדבר בלשון נקיה (במקומות שזה רלונטי להלכה, נכתב בפירוש ׳טמאה׳ כדי שיבינו, אבל כשזה בנושא שאינו לצורך לימוד האריכה התורה במילים כדי לדבר בלשון נקיה) - ועל אותו עיקרון, היו מבינים אותך גם בלי הפירוט המיותר הזה. אם אתה רוצה לדבר לא יפה, לפחות אל תאשים בזה את התורה ואל תעשה את זה בשמה.
ואפשר לתת עשרות דוגמאות הפוכותצעיר רענן

שהגמרא כן כותבת טמא..

שהגמרא כן כותבת מילים שאנשים פה לא אוהבים לשמוע.. כי זה לא נעים להם באוזן..

מה שאני מנסה להגיד - שלא צריך הרבה פעמים ללכת סחור סחור, אפשר לדבר בצורה גלויה במיוחד שזה נחוץ וזה "הבמה הנכונה"

הכל קשור לבמה.האדמו"ר מצנעא

הבמה שלך כעת היא פורום אינטרנטי, שחברות בו גם נשים צעירות. להשתמש באותם מושגים בבמה הזו הוא דבר בעייתי. 

הבעיה שלך היא שאתה לא מבדיל בין במה לבמה.

ליצן הרי גם לאותן נשים מדברים הן העלו את השאלהטוביה2
אז אני אסביר שזה לא קשור להיותי אישה.אוסנת

האמן לי, שאני עוסקת בזה יותר ממך.

מפריע לי שמדברים על דברים מתוך שטחיות ורדידות נפשית.

אם היית חש את עומק הדברים, באופן טבעי - לא היית מסוגל לדבר עליהם כך.

על דברים זולים - מדברים בקלות ובפרהסיא.

על דברים עמוקים - אי אפשר שלא לדבר בצניעות.

וצניעות זה לא רק "מותר או אסור", זה גם עמדת נפש.

אם הייתי רואה שהמילים האלה לא זולות בשבילך, לא הייתי אומרת מילה.

-צעיר רענן

ולמה את חושבת שמדובר פה בצורה שיטחית?

זה שאנשים מסובבים את השכל כדי להגיד משהו שמילה אחת אפשר להגיד זה בעיה שלהם..

לא היה כוונה להגיד את זה לא בצורה גסה, לא בצורה שטוחה ורדודה, אלה לצורך הדיון.

מקרה מעניין...ב.ש.

אני באישי אם יש צורך.

להגיד שנגיעה סתם זה יהרג ולא יעבור -לא נכון ומסוכןמנחם שטיין

אאלעד כתב כאילו בשולחן ערוך יורה דעה קצה כתוב שנגיעה במישהו בלי שום מחשבת חיבה זה אסור מן התורה וזה ייהרג ולא יעבור.

פשוט זה לא כתוב שם , ובכלל לא מדובר שם על הנושא הזה . ( שמה יש דברים שונים בין אשה ובלה בזמן  ההרחקות , וגם שם לא כתוב על יהרג ולא יעבור  אם אשה רופאה באה להציל חיים של בעלה , או איש רופא בא לטפל באישתו)  פשוט לא כתוב.

אני חושב שהגזמות פראיות גורמות סכנת חיים. כמו שאם מציל יראה אשה טובעת אז הוא יגיד "ייהרג ואל יעבור" ולא יציל אותה .

וגם בדברים הרבה יותר פשוטים , כמו שבחורה מועדת ועומדת ליפול , ויפחדו לתת לה יד שלא תיפול .

אני יודע שהתורה היא תורת חיים .

צריך להתנהג בצניעות  ולא להמציא תרוצים בשביל לעשות דברים כשהמחשבה לא צנועה , אבל לא צריך להמציא דברים משונים שלא בתורה , ושבעצם נגד התורה.

צודק בהחלט.האדמו"ר מצנעא

פעם אחד הרבנים החרדיים שרבנו הרצי"ה קוק זצ"ל הכיר מקרוב חתם על פשקוויל בו כתוב ששירות לאומי לבנות הוא ייהרג בל יעבר. רבנו, שידע שאותו רב חרדי לא באמת חושב כך, שלח את אחד מתלמידיו לשאול אותו מדוע הוא כתב כך, אם הוא לא חושב כך. אותו רב ענה שאם הוא לא היה אומר שזה ייהרג בל יעבר, היו חושבים שהוא חושב שזה מותר, אבל הוא חושב שזה אסור, אבל לא עד כדי ייהרג בל יעבר. שלח לו הרצי"ה בחזרה: "אני לא מכיר היתר לשקר בשם התורה".

צריך להיזהר בדברים. אין לגלות פנים בתורה שלא כהלכה. 

בזמנו כאשר מכתב רבני הערים נגד השכרת ומכירת בתים לישמעאלים פורסם, הגר"צ דרורי הי"ו, כרב עיר קודשנו קריית שמונה ת"ו, הודיע כי הוא לא חתם על המכתב לא מכיוון שהוא חושב שהאיסור לא מוצדק, אלא כי לחלק משאר הפרטים שנכתבו במכתב לא נכונים לשיטתו. 

מכאן יש ללמוד מוסר גדול על חשיבות הדיוק בדברי הלכה.

תודה לאדמו"ר. בקשה לאאלעד:בקשה תגיד בפרוש שטעיתמנחם שטיין
שלום, זה לא ממש הפורום של הגיל שלי אבל....עוד מישהי

בס"ד

כאשר עומדת בפניינו התלבטות כזאת חשוב לזכור :"לפני עיוור לא תיתן מכשול".

רגש משובש מטעה אותנו ואומר: "או שאני  אחשוב רק על עצמי ואשמור על העקרונות שלי, או שאהייה אדם מתחשב ואוותר למען הזולת"

האמת היא שהנגיעה אסורה גם עליו וגם עלייך, ואם את מאפשרת זאת לא עשית בכך טובה ליהודי הזה אלא להפך.

זכית ואת יודעת את ההלכה ושומרת עליה.

הוא לא זכה לכך. כעת הוא יכול ללמוד משהו ממך. לא שאני חושבת שבגילו המופלג הוא יחליט לשמור נגיעה פתאום, אבל תהיי בטוחה שכאשר יהודי אחד עומד על התורה זה מעיר משהו מתרדמת נשמו של יהודי נוסף.

כעת לא נותר אלא להפוך את הירידה לעלייה, להפוך את יסוריי המצפון לכוח מניע ובפעם נוספת שתעמדי בפני ניסיון, יהיה לך ברור שההתחשבות האמיתית בזולת היא לא לוותר על התורה למענו, אלא לתת גם לו לטעום ממנה.

אהבתי ממש ת׳דברים..שכוייח!משכנות הרועים
טוב, חלאס. מיצינו. כנרית אמרה מה דעתה, וזה מספיק.שיראל.אחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך