בס"ד
קודם כל - שכוייח על הבירור, השאלה, הצפת הנושא.. יפה לך שאת לא זורמת ככה עם החיים ומתפללת מלא פעמים ביום על משו שאת בכלל לא רוצה בלי לבדוק את זה.. 
ואל תרגישי לבד: "בשלושה דברים עתידים שראל למאוס:במלכות שמיים, במלכות בית דוד ובבניין ביהמ"ק.." (מדרש שמואל י"ג)
אז מה חסר לנו היום בלי בית מקדש? למה בכלל צריך אותו?
בואי נתקדם לנק' מוצא אחרת ממה שאת מתארת.
"בדור הזה עם כל השפע והאפשרויות אני לא באמת מרגישה שחסר לי משהו,
ונכון שיש צרות בעם שלי אבל ממני הם די רחוקות והם לא משפיעות ישירות על החיים שלי"
נצא מההתרכזות בעצמנו ונחשוב למה לנו כאומה חסר בית המקדש. (את ביהמ"ק נבנה בעז"ה רק לאחר שרוב ישראל יהיו בארץ, כי זה בניין לאומי. לא רק בשביל עצמי.)
אז מה חסר לנו כאומה?
את בעצמך כתבת שהמצב היום רחוק מלהיות מושלם.
"אני יודעת שאנחנו במצב של מלחמה, ושחס וחלילה אולי ירצו לפנות אותי מהבית,
ושבדרום נופלים טילים וששלושת רבעי מהעם שלי מחלל שבת."
אז נתחיל עם הגמרא שאומרת כך: "מיום שחרב ביהמ"ק אין יום שאין בו קללה ולא ירד הטל לברכה וניטל טעם הפירות" (סוטה ט', י"ב)
מה זה אומר בת'כלס? זה שתפתחי לרגע את עמוד החדשות ותביני שהתאונת דרכים, והרצח במשפחה וכדו', כל זה - זה מכיוון שנחרב ביה"מק!!
בית המקדש הוא לא סתם בניין. זה מבנה שבו ד' יתברך משכין שכינתו בתוכנו. תחשבי שבמקום שהמלך הגדול יהיה אי שם רחוק, הוא יהיה כאן! בתוכנו!! נוכל לקפוץ להגיד שלום, להודות באמת על הניסים שבכל יום עימנו.
כל צער, חיסרון, חלל ריק, דיכאון שאנחנו מרגישים - זה בגלל הריחוק שלנו מד' יתברך. זה כעין בבואת מראה לצער השכינה על גלותה. כל פעם שתצטערי, תחשבי על צערה של השכינה שהיא רחוקה מאיתנו.
אנחנו שואפים ל"עובדך באמת", נכון? אז רק מציאות של בית מקדש קיים היא מציאות נורמלית. אחנו עכשיו רק בדרך, ב"כאילו" מין חזרה גנרלית כזאת.. את משתדלת לקיים מצוות? יותר מ200 מתוך 613 מצוות שבתורה - קשורות לבית המקדש!!!
העניין של הקב"ה שבונה לו בית בעולם הזה ושוכן כאן בתוכנו הוא הרבה יותר מהותי.
הזכרת את הצרעת ואת הכפרה. כיום ביום כיפור, אנחנו מתפללים כ"כ הרבה ומשתדלים לחזור בתשובה. אבל רק בזמן ביהמ"ק יכולנו לדעת האם תשובתנו היתה לחלוטין והתקבלה בפני ד'! אם חטאתי ח"ו בשוגג, אני יכולה רק להשתדל לחזור בתשובה ככל יכולתי. בזמן ביהמ" יש לי גם כפרה על החטא שחטאתי!!
והצרעת - זה הדבר הכי מיוחד שיש. זה בעצם דיבור ישיר עם הקב"ה (שזה בכלל דבר שיש בביהמ"ק: אורים ותומים, אש מן השמיים, ניסים גלויים ותמידים לכלל עמ"י, חוט השני שהופך ללבן..). בעצם צריך להבין שצרעת זה שד' יתברך בכבודו ובעצמו דופק לי על הראש ואומר "סליחה, אבל התבלבלת קצת. המילים האחרונות שאמרת לא יהו משו והגיע הזמן לתקן את זה.." הקב"ה פשוט מדבר איתי!! אם היום התפילה שלנו לפעמים נראית קצת "חד צדדית", בזמן המקדש ד' כאן איתנו, מדבר איתנו ממש!!
ובמשפט אחד שמסכם את הכל:
מה חסר לנו בלי בית מקדש?
השראת שכינה בעולם הזה = קשר ישיר עם ד' יתברך.
[כפועל יוצא מכך שהשכינה רחוקה ממנו, גם המשפט אינו משפט צדק, המנהיגות מושחתת והעם מפולג. בע"ה בזמן ביהמ"ק יש סמכות אחת עליונה ויראת שמיים: הסנהדרין. מנהיג אחד ויחיד - משיח בן דוד. ומקדש אחד, לא ספרדי, לא אשכנזי וגם לא תימני - שמאחד תחתיו את כל עמ"י. הכהן הגדול מחזיק על לוח ליבו את כל העם..]
שכוייח למי שקרא עד הסוף..
מקווה שהצלחתי לסייע..
שנזכה לחזות בקרוב בבניין המקדש!!