נכתב על ידי מישהי בפורום אחר שביקשה להעבירו לפהענבל

תעלו את נק' המבט שלכם-

מה העניין בכלל בתפילה?

סה"כ ה' עושה את הכי טוב בשבילנו,

אז מה העניין לבקש "תעשה את ההכי טוב"?!

(כי ממילא לא מבקשים משהו ספציפי, כי מה אנחנו כבר מבינים מה באמת טוב...)

ולא מדובר על התפילות ה"קבועות" שהם עוד פחות ברורות-

מאיפה אנחנו יודעים שבמציאות הנתונה נכון שיבנה בית המקדש?

לא טוב יותר לבקש שיקרו הדברים הכי טובים והכי נכונים עבור עמ"י במצבו?

אולי אנחנו סתם מבזבזים מילים על דבר שרע לנו לבקש אותו?

ואם נבקש את הדברים הכי טובים ונכונים- שוב, למה לבקש אם זה מה שה' עושה ממילא?

ותשתדלו לענות למהות השאלה, לא תגובות רדודות... תודה.

אני תמיד שואלת תשאלה הזאת ואפחד לא יודע לענות לי!זרבובית

ובאיזה פורום זה כתוב?

לדעתי התפילה מיועדת יותר לנו מאשר לקב"ה....ש.י.

בס"ד

תחשבו על זה,תכלס' ה' לא צריך שאנחנו נתףלל אליו

התפילה מיועדת לנו כדי שיהיה לנו איך להתקרב לריבונו של עולם

ומתוך התפילה אולי להבין לפעמים מה אנחנו צריכים לתקן באורח החיים שלנו על מנת שיהיה לנו הכי טוב

עם עצמינו...

אבל אם זה ככה למה יש תפילות חובה?גפן36
עבר עריכה על ידי גפן36 בתאריך י"א ניסן תשע"ב 22:15

ולמה אסור להתפלל לעצים?

זאת שאלה קשה. (לי, בכולופן)

אני חשבתי שאולי דרך התפילה האדם משנה את מקומו( כמו ש ש.י. אמר) ולכן ממילא מה שטוב עבורו משתנה. אבל אז נשארה השאלה למה לא להתפלל לכל דבר שעובר... או סתם לדבר עם עצמנו..

(על שאלת התפילות חובה זה עונה בגלל שאם זו עבודתנו בעולם, שחובה עלינו למלא אותה, וזו הדרך שלנו לעשות את זה ולהתקדם אז וודאי שחובה עלינו למלא את חובתנו...)

שוב לדעתי...ש.י.

בס"ד

אנחנו לא מתפללים לכל דבר שאנו עוברים ליידו כי המטרה שלנו היא להתקרב לקב"ה שאנחנו מאינים(או לפחות אצורים להאמין)שהוא האלוקים ובורא כל העולם.

היהדות מחייבת אותנו לעשות הרבה דברים שחלקם לא מובנים לנו וכל זה ע"מ לקרב אותנו לקב"ה ולעזור לנו להיות אנשים טובים יותר ושלמים יותר...

אצורים להאמין?גפן36

והתשובה שלך בעצם אומרת- צריך לדרוש ולחקור, אבל זה כבר המבוי הסתום- כמו מאכלות אסורים. עובד, אבל לעולם לא תביני איך.

לפני שעונים לך על שאלות אלו,נקדש את שמך..
תעני את לשאלות הבאות:
את מאמינה בקב״ה?
את מאמינה שהוא נתן לנו תורה?
את מבינה את ערכה של התורה בחיינו?
את מצליחה לדמיין מציאות כזאת של עמ״י בלי תורה?
חחח... מזל שניסיתי לפחות להתחיל מהאנונימי...גפן36

|חושף את עצמו|

כן, כן, כן (ומאמינה שיש לי עוד הרבה מה להבין בעניין), ולא.

איזו חמודה נקדש את שמך..
למה אסור להתפלל לעצים?
ראשית כל, כי בתורה כתוב שאסור לעבוד ע״ז (נניח שלא ידעת את זה..).
שנית, אני מניחה שיש לך שכל ואת מבינה שזה מטומטם להתפלל לעץ.

ויותר עמוק מזה - ע״ז משקפת עולם של ״שניות״.
לכאורה אין איזה כח אחד שמאחד את הכל.
יש אל הים, אל הרוחות.. וכל אל אחראי על דבר אחר, ולפעמים הכוחות ׳נלחמים׳ אחד בשני (זה לא טמטום? ).
זה בדיוק ההפך מהאחדות שאנו מאמינים בה.
אנו מאמינים בריבונו של עולם שהוא ׳היה הווה ויהיה׳, הוא ה׳תקיף בעל היכולת ובעל כל הכוחות כולם׳. ״ד׳ א-לוקינו ד׳ אחד״.
ברור לחלוטין. עצים בתור דוגמא.גפן36

לכאורה לפי תשובה זו מספיק לדבר עם עצמנו, ולעשות חושבים באופן רציף.

אז למה תפילות? ועוד כחובה?

העצים היו דוגמה למה?נקדש את שמך..
ואשמח אם תסבירי יותר מהי שאלתך.

ואם אפשר לשאול גם - בת כמה את?

גפן,אוסנת

הטוב שצריך להופיע ואליו אנחנו שואפים,

לא משתנה כמו "טוב" אנושי.

הטוב הזה, האלוקי, מתבטא במילים מדויקות להפחיד - בתפילה.

אם הבנתי נכון את השאלה שלך...

[ותקראי את התגובה הארוכה שלי, היא מסבירה את זה ^]

נסיו"פגפן36

ותודה לענבל שהעבירה

אמא'לה!!! נמחקה לי תגובה שנכתבה בעמל ויזע...אוסנת

אני אענה שוב בקצרה ובלי להשקיע בניסוח... ראי הוזהרת.

קודם כל, באמת נהנתי מהשאלה. רואים שיש מחשבה מאחוריה.

גם אני חושבת שבעצם, אין עניין להתפלל תפילות אישיות. 

הרי ה' הוא טוב ומיטיב לכל, כל הנעשה תחת השמש - הוא טוב במדויק.

הוא יודע מה טוב לנו, ונותן לנו רק טוב - גם אם זה לא נראה לעיננו הקטנות.

קצת חוצפה לבקש ממנו טוב אחר, לא? כביכול לומר לו שאנחנו יודעים יותר טוב ממנו מה טוב...

אלא שכמו שאמרו לפני, תפילה היא בשבילנו.

ולא סתם בשבילנו -

אלא בשביל שאנו נחבר את הרצון שלנו לרצון האלוקי.

חכמי כנסת הגדולה (שהיו חכמים עצומים וגם חלק נביאים) תקנו לנו 19 ברכות (המכונות משום מה "תפילת 18" ), שהם תמצית מדויקת של השבח של ה', הרצון האלוקי שלו בעולם, והטובות שגומל איתנו.

מילים מדויקות שלכל אחת יש עומק אינסופי, אותו צריך ללמוד.

כאשר נעמול להבין כל פעם טיפה יותר מהם דעת. תשובה. סליחה. גאולה. רפואה. קבוץ גלויות. משפט. מינים. צדיקים. ירושלים. משיח -

יתעורר בנו רצון גדול לאותו חפץ אלוקי.

את הרצון הזה נבטא בתפילה, נטע אותו חזק יותר בלבנו, 

והוא יוביל אותנו לפעול לטובת אותם אידיאלים אלוקיים. 

הרי אם אנחנו כל כך רוצים, בוודאי שנשאל את עצמנו - "רגע, אז מה אני עושה לטובת זה?".

(למשל: אני שואלת את עצמי - מה זה בכלל "גאולה"? למה אני צריכה את זה?

אני אלך ואשאל, אברר ואחקור, אלמד, עד שאבין. וארצה.

בפעם הבאה כשאקרא את המילים "ראה בעניינו, וריבה ריבנו, וגאלנו מהרה למען שמך, כי גואל חזק אתה...", אני אתאמץ לעורר בי את הרצון העמוק בגאולה.

ותמיד יש מה להוסיף ולהעמיק עוד)

כנראה שאתמול, לא היה רצון ה' שבית המקדש יבנה. כנראה שזה לא היה טוב.

אבל מה זה אומר לגבי מחר? ולגבי היום???

גם היום, גם עכשיו, אני צריכה לפעול בשביל שבית המקדש יבנה.

אז תודה לך - בזכות השאלה שלך אני זוכה להזכר שוב בבירור חשוב, להזכיר לעצמי שיש לי עוד הרבה עבודה (ומספיק עם התירוצים!), ובעז"ה - שזאת תהיה תרומתי הצנועה לאידיאל העצום הזה, שאני אפילו לא מסוגלת להבין עד הסוף.

* דיברנו רק על הבקשה. מה עניין "שבח" ו"הודאה"?

שבח - בונה בנו את היחס כלפי שמיא. יראה. "קדוש". "מחיה מתים". תארים עצומים ובלתי מושגים.

הודאה - אולי לכן היא מגיעה אחרי הבקשה. שנזכור שאנחנו לא מבקשים בשביל הטובה הפרטית שלנו, כדי שאנחנו נרגיש יותר טוב, כדי למלא 'חוסר' אישי, שהרי "הטוב שמך", "הטוב כי לא כלו רחמיך".

אלא כי זה למענך, ריבונו של עולם. 

אנחנו עבדים שלך פה.

אגב, כשהלב שלי ממש מלא, ואני מחליטה להוסיף בקשה אישית לפני "עשה שלום", אני מקפידה לומר לו-לעצמי:

הקב"ה, הטוב והמיטיב לכל, אני יודעת שהכל מדויק לי ולטובתי. הבקשות שלי עכשיו הן רק צורך פסיכולוגי....

[ממליצה על מאמר שהוא קשור ולא קשור - בספר שנכתב לזכר רועי קליין, יש מאמר על "בקשה". אם יוצא לך, תחפשי... מאמר מדהים]

אחרי תשובה כזאת^נקדש את שמך..
כבר לא נראה לי שיש לי מה להוסיף..

כל מה שרציתי לומר היא כבר כתבה, והרבה יותר טוב מאיך שהיה יוצא לי..
תודה!!!!!גפן36

גם אני חושבת שבעצם, אין עניין להתפלל תפילות אישיות.>>> אז למה כל היום אומרים לנו שכן (ו'תבקשי מה' במילים שלך'... ???

קצת חוצפה לבקש ממנו טוב אחר, לא? כביכול לומר לו שאנחנו יודעים יותר טוב ממנו מה טוב...>>> לא במובן של חוצפה. פשוט וברור שהוא נותן את הטוב ביותר. ממילא התפילות מסתכמות ב'בבקשה ה', תעשה שיקרה הטוב ביותר' ויצאתי הבלה.=).

חכמי כנסת הגדולה (שהיו חכמים עצומים וגם חלק נביאים) תקנו לנו 19 ברכות (המכונות משום מה "תפילת 18" ),>> (מפני שלעתיד לבוא תתבטל ברכת המינים.)  שהם תמצית מדויקת של השבח של ה', הרצון האלוקי שלו בעולם, והטובות שגומל איתנו.

מילים מדויקות שלכל אחת יש עומק אינסופי, אותו צריך ללמוד.

כאשר נעמול להבין כל פעם טיפה יותר מהם דעת. תשובה. סליחה. גאולה. רפואה. קבוץ גלויות. משפט. מינים. צדיקים. ירושלים. משיח -

יתעורר בנו רצון גדול לאותו חפץ אלוקי.

את הרצון הזה נבטא בתפילה, נטע אותו חזק יותר בלבנו,

והוא יוביל אותנו לפעול לטובת אותם אידיאלים אלוקיים.

הרי אם אנחנו כל כך רוצים, בוודאי שנשאל את עצמנו - "רגע, אז מה אני עושה לטובת זה?".

>>>אז מה זה הבקשות האלה? מבינה למה להזכיר כל יום, והסברת טוב, אבל מה זכותנו לבקש?

(למשל: אני שואלת את עצמי - מה זה בכלל "גאולה"? למה אני צריכה את זה?

אני אלך ואשאל, אברר ואחקור, אלמד, עד שאבין. וארצה.

בפעם הבאה כשאקרא את המילים "ראה בעניינו, וריבה ריבנו, וגאלנו מהרה למען שמך, כי גואל חזק אתה...", אני אתאמץ לעורר בי את הרצון העמוק בגאולה.

ותמיד יש מה להוסיף ולהעמיק עוד)

>>להתאמץ לעורר רצון- סבבה. אבל לבקש? ואם זה לא הדבר הכי טוב עבורנו ברגע זה? (ועובדה שזה עוד לא קרה...) מוכרח להיות עניין בתפילה.. לא רק כגורם פסיכולוגי.

כנראה שאתמול, לא היה רצון ה' שבית המקדש יבנה. כנראה שזה לא היה טוב. אה.. הגבתי קודם בלי לראות את ההמשך. אם זה לא היה טוב אז מה פתאום ביקשנו?! מה זכותנו לבוא לפני הרבש"ע ולבקש שיבנה?! אולי עלינו לבקש שאם טוב עבורנו- שיבנה... (ושוב אין טעם בתפילה) מוכרח להיות עניין נוסף.

אבל מה זה אומר לגבי מחר? ולגבי היום???

גם היום, גם עכשיו, אני צריכה לפעול בשביל שבית המקדש יבנה. ואם פעלתי וזה לא טוב? אם הייתי צריכה להשקיע את זמני בדבר מה אחר, מועיל יותר, למען עמ"י?

אז תודה לך - בזכות השאלה שלך אני זוכה להזכר שוב בבירור חשוב, להזכיר לעצמי שיש לי עוד הרבה עבודה (ומספיק עם התירוצים!), ובעז"ה - שזאת תהיה תרומתי הצנועה לאידיאל העצום הזה, שאני אפילו לא מסוגלת להבין עד הסוף.

* דיברנו רק על הבקשה. מה עניין "שבח" ו"הודאה"?

שבח - בונה בנו את היחס כלפי שמיא. יראה. "קדוש". "מחיה מתים". תארים עצומים ובלתי מושגים.

הודאה - אולי לכן היא מגיעה אחרי הבקשה. שנזכור שאנחנו לא מבקשים בשביל הטובה הפרטית שלנו, כדי שאנחנו נרגיש יותר טוב, כדי למלא 'חוסר' אישי, שהרי "הטוב שמך", "הטוב כי לא כלו רחמיך".

אלא כי זה למענך, ריבונו של עולם.

אנחנו עבדים שלך פה.

שבח והודאה ברורים. הבקשה עדיין לא...

אגב, כשהלב שלי ממש מלא, ואני מחליטה להוסיף בקשה אישית לפני "עשה שלום", אני מקפידה לומר לו-לעצמי:

הקב"ה, הטוב והמיטיב לכל, אני יודעת שהכל מדויק לי ולטובתי. הבקשות שלי עכשיו הן רק צורך פסיכולוגי....

גפן -אוסנת

למה כל היום אומרים לנו שכן (ו'תבקשי מה' במילים שלך'... ???

כי יש אנשים - ואני אתבטא בזהירות - שלא מספיק מבינים את מהות התפילה,

ותופסים אותה כחלק מגישה שלימה של עבודת ה' פרטית.

אני עושה מצווה - כדי לקבל שכר.

אני לא עושה עבירה - כדי לא להשרף בגיהנום.

אני מתפלל - כדי שיהיה לי יותר טוב בעולם הזה. ולמתקדמים - בעולם הבא (לכן הפריע לי קצת שנאמר בשרשור שצריך להתפלל כי זה חובה. ברור שזה נכון! אבל אסור להשאר בשלב הזה).

אני חושבת שאת כבר יכולה לענות לעצמך עד כמה זה שונה מהגישה שאני זכיתי להביא.

ם זה לא היה טוב אז מה פתאום ביקשנו?! מה זכותנו לבוא לפני הרבש"ע ולבקש שיבנה?! אולי עלינו לבקש שאם טוב עבורנו- שיבנה... (ושוב אין טעם בתפילה) מוכרח להיות עניין נוסף.

ה' רוצה שאנחנו נרצה לפעול בעולם למען האידיאלים הללו. בשביל זה אנחנו כאן.

הגאולה תהיה בסוף - "ומביא גואל לבני בניהם". אנחנו מבקשים שהיא תגיע "במהרה בימנו".

ובשביל זה אנחנו עובדים, עמלים יום-יום על ההבנה שלנו, הרצון שלנו, ופועלים במעשינו לטובת זה.

ואם פעלתי וזה לא טוב? אם הייתי צריכה להשקיע את זמני בדבר מה אחר, מועיל יותר, למען עמ"י?

זאת שאלה עצומה. ממש. שלא ממש קשורה לנושא. אני יכולה לענות לך בתגובה נוספת, אפשר גם באישי, אבל אולי את רוצה לפתוח שרשור חדש?

הזדמנות לברר עוד נושא חשוב.

תודה רבה רבה לכל המגיבים!!!!גפן36

עזרתם!

(מי באישי ומי באתר)

העלתם הרבה נק' למחשבה. תודה.

מצאתי מאמר די מקיף בעניין,אני77

וכדאי לקרוא הכל, למרות שזה מאוד ארוך, או לפחות להבין את העניין של כל חלק. (מחולק עם כותרות)

החלק הראשון- איך תפילה באופן כללי פועלת. (פחות או יותר התשובה שקיבלת פה)

החלק השני-איך עוזרת תפילה של אחד על השני.

החלק השלישי-עוד דרך של פעולת התפילה.

כדאי מאוד לקרוא לפחות את החלקים הראשון והשלישי.

http://courses.jercol.macam.ac.il/62/halacha/hishtadlut/lesson8.html

לא הבנתי, מה רע בבקשות אישיות בנוסף לקבועות?!bingo

אני לא רואה בעיה בלבקש דבר אישי שאני חושבת שטוב לי, להוסיף אולי "רק אם זה באמת מה שטוב לי" ושהוא כבר יחליט מה לעשות עם זה... מה, אם אני רוצה לעבור טסט אני לא אתפלל על זה רק כי זה לא כתוב בתפילת 18?!

בטח שכןגפן36

ובטח שתתפללי "ה', בבקשה שאעבור את הטסט, רק אם זה מה שטוב עבורי עכשיו"

אבל הוא הרי ממילא עושה את הטוב ביותר עבורך, אז מה העניין לבקש שהוא יעשה את זה??

מזתומרת, מי אמר שהוא לא שומע את התפילה שלך?bingo
בטח שהוא שומע,גפן36

אבל מה העניין לבקש שיעשה את הכי טוב לך אם זה כבר מה שקורה?

יש טוב, ויש טוב...אח..

או במילים אחרות?
יש גפן ויש גפן.

יש גפן שלפני התפילה, ויש גפן שלפני התפילה.
התפילה מרוממת את האדם -
וממילא, לגפן +...? מגיע שפע יותר גדול.
התפילה מחזקת את האמונה בך (!) שהכל מאיתו יתברך -
גם הטסט - וממילא, שה' 'רואה' את זה, שנהיית מישהי אחרת,
גם השפע שיושפע עלייך יהיה אחרת, כמו הדרגה שלך.

עוד דבר,
התפילה היא 'כלי' לקבלת השפע. ושוב -
כי ה' רוצה שנכיר אנחנו ש-ה-כ-ל מאיתנו,
וההכרה הזו - היא כלי לקבל שפע.
הכנת כלי? תקבלי גשם (שפע..),
לא הכנת כלי? יהיה לך טוב - יש גם מים בבאר רחוק -
אבל לא קבלת את השפע שירד מהשמיים.

כך גם עובדת התפילה,

כך ה' קבע בבריאה.

ה' לא צריך את התפילה שלנו,
אלא ה' רוצה שנתפלל.

בעיקר בשבילנו. כך - ע"י שנחוש בתפילה שהכל מאיתו =
רוממנו את עצמינו - וממילא מגיע לנו יותר...
כך - ע"י שנחוש בתפילה שהכל מאיתנו =
הרי אנחנו מכינים את כלים לתפוס שפע יותר גדול.

====

>>>
יש אדם שהכי טוב בשבילו עכשיו זה 'ניתוח קטיעת רגל'.
זה ב-א-מ-ת טוב בשבילו...!
אבל --- מה אם הוא ישלם 200,000 ש"ח - ויש רופא שיכול

להציל לו את הרגל, הוא היה עושה את זה...?!
ווא ווא היה עושה.
משהו כזה, פועלת התפילה. היא כמו הרופא המיוחד הזה
שמביא לנו טוב אחר, טוב יותר טוב, שפע יותר גדול...

מקווה שהובנתי.
אם יש מה להרחיב, בשמחה.
פסח כשר ושמח בעז"ה לכל עם ישראל!

שוב, יש פה פן שהגבתי עליו בתגובתי השניהגפן36

בשרשור זה, והשאר- לא ענית מה עניין הבקשות. לכאורה מספיקים השבח וההודאה.

זה לא יקרה אם לא תתפללי!!אנונימי (פותח)

וברור שצריך לבקש בקשות אישיות כל התורה מלאה בזה (גם בתנ"ך וגם תושב"ע, ואין צורך להביא דוגמאות כי כל ילד יודע) וגם עד לזמן של אנשי כנסת הגדולה לא התפללו תפילת 18 אלא רק בקשות אישיות והסיבה שתקנו אותה היא רק כדי שאנשים יתפללו בעברית!!! וגם בתפילת 18 אפשר ורצוי לבקש בקשות אישיות באמצע כל ברכה, להוסיף כל בקשה באיזה לשון שמתחשק, למעט שלושת הברכות הראשונות ושלושת האחרונות. הלכה מפורשת וחבל שהבורות חוגגת.

התפילה מחברת אותנו לה' יתברךבועית מחשבה

בס"ד ובהשתדלותי

באותו אופן ניתן לדבר על כל בקשה ובקשה - גם ה'רשמיות' שקבועות בתפילת העמידה: הרי אם הן טובות לנו (למשל בקשת גשמים בעיתם) - הקב"ה ייתן לנו בכל מקרה. ואם הן אינן טובות, ממילא הוא לא יספק את מבוקשנו.

*(עכשיו קראתי את התשובה הנפלאה של אוסנת, וממש שווה לקרוא אותה!)

לענייננו, הקב"ה הוא גם לא "כספומט" שרק מבקשים ממנו והוא מיד ממלא את כל משאלותינו. התפילה מחברת אותנו לקב"ה. בהתפללנו, אנו מביעים את תלותינו והזדקקותינו לקב"ה. אנו מבינים שבעצם הכל תלוי בו והוא מספק לנו את כל צרכינו. במילים אחרות, הקב"ה לא זקוק לתפילות שלנו כדי לספק לנו את מה שאנו זקוקים לו. התפילות הן כלי עבורינו להתחבר אל הקב"ה ולעלות במעלות הרוחניות.

לא ממילא לא יספק את מבוקשנו, אלאגפן36

ממילא איננו רוצים לבקש.

איך בקשות מקרבות אותנו לה'?? ולמה יש צורך להקדיש זמן להבעת תלות כשהיא כ"כ בולטת גם במשך כל היום?? ומי שלא שם לב אליה לאורך היום גם לא ישים לב אליה בתפילה.

ראשית -בועית מחשבה

בס"ד ובהשתדלותי

אני אומר תחילה שאני לא מבינה גדולה בעסק.... אז גם יכול להיות שמה שעניתי לך הוא לא הכי מדוייק(?) בכל מקרה אני אנסה לענות לך על השאלה..... ואני מקווה שגם אצליח....

(אני אגיד עכשיו דברים שאני מרגישה ביחס לתפילה...): יש באדם צורך לבקש. גם הידיעה שעכשיו אני מקבלת את הדבר שהכי טוב לי - אני רוצה קשר עם הקב"ה! לא מספיק לי לדעת שעכשיו אני מקבלת את מה שהכי טוב לי - אני רוצה להתבטא בפני הקב"ה. כמו שאת משוחחת עם מישהו וזה יוצר בינך לבינו קשר מסויים - כך גם השיחה עם הקב"ה יוצרת איתו קשר (כך נראה לי). חלק מההתבטאות זה להגיד מה נראה לך שאת צריכה - מה היית רוצה שיקרה.

דבר נוסף, התלות בקב"ה לא מובנת מאליה - כלומר לא תמיד שמים אליה לב כל היום. התפילה היא כן זמן לשים לב לעובדה שאנו תלויים בקב"ה. התפילה כן מעוררת אותנו לחשוב על זה ומחזקת בנו את ההרגשה הזאת.  

אבל איך אני בכלל יכולה להיות בטוחה שזה מה שטובגפן36

עבורי? הרבה יותר ברור לי שמה שאני חושבת שטוב הוא דווקא לא הדבר הטוב עבורי... קצת חוצפה להתערב לה' ולהגיד מה לדעתי טוב כשממילא אני יודעת שאני לא מבינה שום דבר. לא?

צודקת ולא צודקת.אחת מהשומרון

בס"ד

צודקת -

ולכן באים לתפילה עם הרבה ענווה וממקום של התבטלות בפני ד'.

בבקשות האישיות שלי אני לא מבקשת (לדוג')  

"רבש"ע, תעשה שאתקבל לאולפנא הזאת והזאת"

אלא:

"רבש"ע תעזור לי לעבור את התהליך הזה בשלום, להגיע לאולפנא שתעשה לי הכי טוב ותקדם אתי בקלות, ותן שאאמין ואזכור כל הזמן כמה שהכל מאיתך והכל לטובה"

אבל -

אם כל החיים שלנו נובעים מתוך שאיפה לעשות את רצון ד' כל הזמן, אז ממילא גם התפילות שלנו יהיו נכונות. כי למה אני רוצה להתקבל לאולפנא הזאת? כי אני חושבת שהיא הכי תעזור לי להתגדל בתורה ובעבודת ד'. משתלם, לא?

זה לא חוצפה, כי זאת מטרה משותפת..

יש גם מקום של עזות דקדושה בתפילה. של לדרוש מאת ד'. 

בפורים, אחד התלמידי חכמים ביישוב שלי הגיע אלינו קצת שתוי בסעודה, והוא חזר כמה פעמים על העניין הזה שרבש"ע יכול הכל, וזה ממש בקטנה בשבילו לענות לבקשות שלנו. אז לא להתבייש לבקש, אלא לדרוש כל הזמן, ובגדול!! לא לבקש לזכות ללדת ילד. לבקש מ-ל-א ילדים!! 

כי למה אני רוצה מלא ילדים? כדי להגדיל את שמו של ד' ית"ש בעולם! 

[היהדות לא באה בגישה של "את לא מבינה שום דבר".

להפך, מצפים ממך להיות ראש גדול, להבין ולחשוב תמיד מה רצון ד', מה רוח ההלכה. לא נותנים לך רשימת מצוות וחוקים וזה מה שתעשי. 

יש מקום לחשיבה - מה יכול לעזור לי לקיים את רצון ד'.]

ואז - 

אני חוזרת להתחלה. אנחנו באים מתוך ענווה והתבטלות והבנה שאנחנו לא 100 אחוז. אנחנו יכולים לנסות להבין, להשתדל, לחשוב. אבל לפעמים התוכנית האלוקית היא אחרת וזה לא מה שהתכוונו. ולכן מקבלים את זה באמונה גדולה ובשמחה ומתפללים שנזכה להבין מה כן טוב לנו..

חשוב לזכור: גם על התפילות צריך להתפלל.

[ובקשר לתפילות על הגאולה והמקדש -אחת מהשומרון

הם חלק מדרישת הגאולה שאליה אנו מחוייבים.

מטרת התפילה היא לא לקבל תשובה אלא להגביה אותנו ואז נהיה ראויים לגאולה. תחשבי אם ח"ו לא נתפלל על הגאולה, איך נעמוד לפינ הי"ת?..]

^^^אנונימי (פותח)

הרע הוא מהאדם, מאז שאכל מעץ הדעת, ובוודאי שלא מהקב"ה (עצם הרע זה חיסרון קוב"ה)

כשהאדם רוצה טוב, הוא בעצם רוצה לתקן את הרע, ולהחזיר את המצב למצב הרצוי בפני הש"י. לכן וודאי שכל מה שבא מהש"י זה טוב, אבל מה שבא מהאדם יכול להיות רע, ולכן יש מלא דברים רעים בעולם שאנו רוצים לתקן.

לכן בשביל לתקן את הרע אנו מתפללים להשם יתברך, תחזיר אותנו אליך, תעזור לנו לתקן את הרע שהגיע בגללנו. כי לתקן את הרע זה בבחירה של האדם, ולכן מחובתו להתפלל, ולכן התפילה כן משנה, כי אנו לא כופים על קוב"ה חס ושלום את רצוננו, אלא הפוך מבקשים את רצונו, שיעשה טוב, שזה בוודאי רצונו שלא מתגלה בעולם רק בגללנו "עשה רצונו כרצונך כדי שיעשה רצונך כרצונו"

מקווה שהצלחתי להיות ברור...

אבל אם היינו זכאים לכך הרע היה מתוקן ממילא,גפן36

כי ה' עושה את ההכי טוב............

התפילה גורמת לנו להיות זכאים!אחת מהשומרון
אני לא נכנס לפורום הזה בכלל, אבל...שדות האמונה

בס"ד בר"ה

בעמוד הראשי, ראיתי את השאלה ששאלו פה, ובדיוק השבוע כתבתי את זה בפורום לנ"ו..אז מקווה שזה יוכל לעזור!!

והנה ציטוט:

"זה היה בתקופה מאוד מאוד קשה בחיים שלי, חבר שלי הציע שנרד ליער במירון, לאיזה דיבור עם הבורא, אני שידעתי שרק משם תבוא הישועה, נעניתי להצעה, והתחלנו לצעוד לכיוון....

מצאתי את עצמי, באמצע יער חשוך, אני ואבא לבד..והפה התחיל למלמל דיבורים מלב שבור...

רציתי משהו נורא ספציפי, אבל ביקשתי מה' שיתן לי את ה-הכי טוב בשבילי....ואז נזכרתי, ש-בתקופה שהרב של השכונה שלנו יצא לשידוכים, הוא ביקש מהתלמידים: אל תתפללו שאני יתחתן עם *****, תתפללו שה' יתן לי את ההכי טוב בשבילי....ולמדתי מזה לעניין שלי, לא לבקש ת'משהו הספציפי שרציתי, אלא לבקש מה' שיתן לי ת'הכי טוב..

ופתאום ה' האיר לי דעת, ואמרתי: רגע, הרי בכל מקרה ה' יתן לי את ה-הכי טוב בשבילי, ארצה או לא ארצה, הוא יתן לי ר-ק את ה-הכי טוב!! אז מה הקטע לבקש את זה???

(ופה מגיע החידוש) [חידוש, חידוש }...ואז אמרתי לעצמי: אז זה בעצם הכוח של התפילה!!! לבקש את מה שאתה רוצה ספציפית, ולבקש מה' יעשה שז-ה יהיה הכי טוב בשבילך!!!

שבת אח"כ הייתי בצפת, באמצע קבלת שבת פתחתי "ספר המידות" (רבינו הקדוש ר' נחמן) נראה לי, ואז היה שם בדיוק את הדיבור הזה, מה שחשבתי...אני לא זוכר איך הדיבור בדיוק כתוב, אבל בעיקרון היה כתוב שם, שע"י התפילה אפשר לשנות את הטבע או משהו כזה, יענו לבקש מה שאתה רוצה שהוא יהיה הטוב בשבילך..(משהו כזה )

אחחח כמה שהייתי מאושר, אתם בטח יכולים לדמיין לבד, איך התפילה שלי נראתה אח"כ...

בקיצור..."תתפללו על זה!!  אחחח מה היינו עושים בלי תפילה אה?! אה?!  אשרינו אשרינו!!!!!"

אחח, רבנו הקדוש זי"ע...האדמו"ר מצנעא

שכוייח.

איזה חידוש! מדהים!לך דומיה תהילה

תודה רבה. דוס

אכן חידושגפן36
עבר עריכה על ידי גפן36 בתאריך י"ג ניסן תשע"ב 01:21
עבר עריכה על ידי גפן36 בתאריך י"ג ניסן תשע"ב 01:16

|עורכת.| < טעיתי בהבנת התשובה.

חשבתי על זה, אבל כאן מגיעה השאלה- איך לבקש מה' גורם להתקדמות פנימית שיכולה לשנות את הדבר הטוב עבורך? (מפני שהשתנת)

הקב"ה בעצמו אומר לנו שהוא מעדיף מתפלל על לא מתפללמנחם שטיין

ישעיהו פרק נו ז' :  וַהֲבִיאוֹתִים אֶל הַר קָדְשִׁי וְשִׂמַּחְתִּים בְּבֵית תְּפִלָּתִי

זה אומר שני דברים . גם שהקב"ה  אומר לנו שייטיב יותר למי שמבקש ממנו  משהו , ( ובכך  הוא מממש בעצמו את זה שהוא מחשיב את ה')   ממה שייטיב למי שמתעלם מה'.

מכאן  ומהמון מקומות אחרים רואים שזה שיש לנו בית מקדש זה טוב  וזה שאין זה רע.

כנראה שכל מיני בלבולים של  כאלה שחושבים כאילו להגיד שגולה וחורבן זה טוב , השאלה הזא בכלל עולה .

לא שאלת בכךך למה מתפללים "רפאנו ה' ונרפא"  או "חונן הדעת" - אולי להיות חולה מטומטם זה טוב ?

אם החרדים או דתיים אחרים היו אומרים שלהיות חולה מטומטם זה טוב בטח היית שואל גם את זה.

אז שתהיה בריא עם שכל ושתזכה אתה וכולנו לבנין המקדש.

תפילה היא הדבר הטוב שאני עושהג'ודי

לפחות נראה לי... 

וחוץ מזה לכל אדם יש מה לבקש גם במילים שלווווו.

וודאי שה' מעדיף מתפללים,גפן36

השאלה היא מה ולמה.

ווודאי שבית מקדש זה טוב- השאלה היא אם זה טוב לנו ברגע זה. כי אם כן- למה לא נבנה? הרי ה' עושה את ההכי טוב בשבילנו!

את קצת מסירה את האחריות מעצמנו..אחת מהשומרון

בס"ד

כי לפי דברייך פשר לומר שאני אעשה רק הרע בעיני ד' (ח"ו) והקב"ה בכל זאת יגמול לי טובה כי "הרי ה' עושה את ההכי טוב בשבילנו!"

אבל יש עניין של שכר ועונש.. ויש מדרגות בקדושה..

המציאות הכי טובה לעמ"י זה בית מקדש. חד משמעית.

אבל הבעיה היא בנו! אנחנו לא ראויים!! ואולי זה שאנחנו לא מספיק רוצים, או לא מספיק מתפללים... כנראה אנחנו עוד לא במדרגת קדושה של מציאות עם בית מקדש. אם נעבוד קשה - נגיע אליה.. זה תלוי בנו..

[כמובן שכל מה שכתבתי בא עם הסתייגות קטנה. כי "זכו-אחישנה, לא זכו-בעיתה" והקב"ה כ"כ אוהב אותנו וחושק בנו שגם אם אנחנו לא נעבוד מספיק כדי להגיע למקום גבוה כ"כ הוא יביא לנו את הגאולה לפנים משורת הדין.]

אוליגפן36

המטרה היא לבקש מה' שנזכה להגיע למצב בו הדברים אותם אנו מבקשים יהיו הדברים הטובים והנכונים ביותר עבורנו?

אבל אז- איך מתקשר ה"ויהי רצון" של רפאנו? (זה סותר, כי זו בקשה על אנשים פרטיים, ולכאורה היינו צריכים להסתפק בבקשה שכל עמ"י יהיה בריא ונוכל לעבוד את ה' בשלמות)

יפה!אחת מהשומרון

בס"ד

זה "להתפלל על התפילות".

ובקשר לנק' שהעלת על "רפאנו", אני אביא לך רעיון מקסים ששמעתי השנה לפפוחת 3 פעמים והוא סידר לי הרבה מאוד דברים בראש.. מעין כלל מנחה לחיים שכזה..

תדמייני שדה גדול שכולו שייך לבעל בית אחד. את עובדת אצל הבעל בית הזה ולך יש חלקה אחת קטנה שאת אחראית עליה. צריכה לחרוש, לזרוע, להשקות וכו'. את משקיעה ת'חיים שלך בחלקה שלך, כמו שצריך. אבל כמובן שאת רוצה שכל השדה יצמח טוב!! אם ח"ו חלקה בקצה השני של השדה תשרף זה יהיה לך ממש עצוב.

כך גם עמ"י ובתוכו הקרובים אלינו. לאדם יש אחריות מיוחדת וממוקדת על החלקה שלו. אני לא יכולה להזניח את הילדים שלי בגלל שאני הולכת לתרום לעמ"י איפשהו. זה גם הכלל של "עניי עירך קודמים". קודם כל אחריות ממוקדת על החלקה שלי, בתוך כל השדה הגדול! (ולכן אנו אומרים "לרפואת..בתוך שאר כל חולי עמך ישראל" ולא "עם חולי"..) אני כרגע במקום להתפלל תפילות גבוהות ביו"כ, מחליפה טיטולים ואוספת צעצועים - כי זה מה שהי"ת רוצה ממני כרגע! זה ה"לעבד את החלקה שלי".

מקווה שהובנתי ושעניתי לך על השאלה..

אה, ועוד משו..

אנחנו לא מרחפים אי שם באוויר. אנחנו חיים כאן בעולם הזה. כרגע יש לי אדם חולה - אני חייב להתפלל עליו כי כך ד' אמר!!

אני לא מתפלל כי אני רוצה שהוא יבריא, אני מתפלל כי ד' אמר!

(בלנ"ד אם אני אזכור, ואמצא, אביא לך מקור שמבדר על כך.. מוזמנת להזכיר לי..)

אהבתי, תודהגפן36
אנחנו מבקשים שגם אנחנו נראה שזה טוב.עץ על מים

(לא קראתי תתגובות מעלי)

לראות בעצמנו שזה טוב זו עבודה של כ"א עם עצמוגפן36

וחבל=)

(ממליץ לקרוא) היתה לי את השאלה הזאת מלא זמןאנונימי (פותח)

היתה לי את השאלה הזאת מלא זמן והיה קשה לי להתפלל.

סופו של דבר עדיין אני מחפש יותר עומק אבל הנה כמה נקודות למחשבה:

1. התפילה משנה אותי ואת כל המציאות, ולכן יכול להיות שה' היה עושה דבר אחד אבל לאחר שהתפללתי אני משנה א עצמי ואת העולם ואם נגזרה למשל גזרה עלי ואני מתפלל- אני נהיה אדם שונה והגזרה מתפללת (כנ"ל לגבי תפילה על חולים).

2. ה' רוצה להוריד לעולם שפע, אבל כדי להוריד אותו אנחנו צריכים להתפלל. ה' לא יעשה את הטוב במילא. ה' רוצה להוריד שפע של גשם למשל. אנחנו מתפללים על הגשם וכך יורד השפע של הגשם. הרבה פעמים ה' רוצה שנתפלל אליו, ולכן הוא עושה שאדם יהיה חולה, ואז אנחנו מורידים שפע של בריאות ע"י התפילה.

3. צריך לזכור שהתפילה היא גם מבחינתנו. זאת אומרת, אני לא יודע מה ה' יעשה ומה לא, אפ הוא יעשה את זה  בכל מקרה או לא. אני מתפלל כי אני בצרה וה' יכול לעזור כי הוא כל יכול ואני מתפלל אליו. ככה בפשטות. פשוט להתפלל.

4. בוואדי שאנחנו לא יודעים מה טוב, אבל אנחנו רק אנשים, ואם קרוב שלי/חבר שלי חולה, נראה לי שאין בעיה להתפלל שהוא יהיה בריא, כי מבחינתי זה טוב. זה גם יכול להפוך להיות טוב ע"י התפילה שלי (תשובה 1). אפשר להתפלל שה' יעשה שמה שאני מבקש יהיה הטוב. (אם אני באמת חושב שזה טוב. אני לא אתפלל שזה יהיה טוב שאני אגנוב).

גם בקטע של תודה לה' היו לי כמה שאלות, למה מודים לה' אם הוא במילא היה עושה את זה. גם לזה יש מלא תשובות, בקיצור, (ככה אני חושב) חלק מהתודה זה שה' הוא א-לוקים שעושה טוה. ה' יכול היה ח"ו להיות א-לוקים שעושה דברים לא טובים. אנחנו מודים על עצם זה שה' טוב. וגם, אנחנו מודים בלי קשר כמו תשובה 3 למעלה. ה' עשה טוב- מודים לו. לא משנה שזה היה קורה במילא. בפשטות.

בעניין התפילות שתקנו חכמים- אנחנו יודעים שבית המקדש זה טוב, וכשאנחנו מתפללים שיבנה בית המקדש אנחנו גם מתפללים שהמצב יהיה טוב לבניית בית המקדש זה בא ביחד. מתפללים שה' יכרית את הרשעים, ושזה יעשה בצורה הטובה ביותר, כשצריך.

אני לא יודע כלום, ואני בקושי יודע קצת להתפלל, אבל אלו כמה תשובות שאני מצאתי וחשבתי עליהם. והשאר בידי ה' 

בהצלחה 

^^^^ מתומצת ויפ כ"כ! והערה 2 - חידשהאחת מהשומרון
---גפן36

1. מסכימה, תודה.

2. לא מובן לי הרעיון...

3. על זה שאלתי...=)

4. זה מה שהצעתי קודם.. להתפלל להיות במקום בו הדבר הזה יהיה הדבר הכי טוב ונכון עבורי.

א-בל!

בשביל להתפלל על דברים כאלה אני צריכה להיות בטוחה שהדבר הזה הוא הדבר הטוב ביותר עבורי, ולא מוריד אותי ממה שהייתי, או מקדם אותי פחות..

אחרי ששאלתי את אבא שלי,הקסם השחוראחרונה

(והוא במקרה גם רב)
קיבלתי תשובה שסיפקה אותי יחסית,
ואני מקווה שאני אצליח להסביר ברור,
כי הנושא קצת מסורבל

אז ככה-

העולם בנוי מרבדים שונים,
אדם נמצא ברובד מסויים, וכל מעשה שלו מעלה/מוריד אותו לרובד אחר.
(ככל שהרובד יותר עליון כך הוא יותר קרוב ל-ה', כן?)
ברגע שאדם מתפלל הוא מתקרב יותר ל-ה'
וכך מגיע לו שפע גדול יותר.

זאת נקודה עיקרית וחשובה,
אבל לענייננו צריך להוסיף עוד משהו-
גם כשהקב"ה רוצה להוריד לנו טוב
הוא רוצה קודם שנבקש את הטוב הזה

וכך נתחבר יותר אליו ונהיה ראויים לשפע
(עלינו רובד...)

והוא גם יהיה טוב בשבילינו .

כן,
לפעמים יוצא שאנחנו כ"כ קרובים לקבלת שפע וטוב,
אבל בגלל שאנחנו "שוכחים" לבקש, אנחנו מפסידים אותו..
לא חבל?

יוצא שה' כן רוצה שנבקש שיהיה לנו הכי טוב למרות שזו מטרתו גם ככה, כי כך אנחנו מתקרבים אליו ומשננים לעצמנו שהטוב הוא ממנו יתברך ואז מקבלים את השפע.

אני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי...
אם לא-
תשאלי, אני אנסה להסביר שוב!

שיהיה לך רק טוב וישר כח על חיפוש התשובה!!

גם אני שאלתי את זה פעם ת'צמי...h/r/

והגעתי למסקנה שאנחנו מתפללים כי ה' רוצה ת'תפילות שלנו!!!! ולכן לפעמים הקשיים נובעים-בשביל קשר.... הקללה של הנחש זה שהכל יהיה לו טוב-אז הוא לא ירצה ת'קשר עם ה'....

תפילה=קשר

וואלה זה אחד הנושאים המסובכים....אדם אחד

בכללי התפילה היא לא בשביל ה', אלא בשבילך! שאת\ה תרגיש\י שאת\ה מדבר\ת עם ה'!

יש הרבה מה לכתוב, אבל....

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך