יאללה תשרשרו חוויות.....
נווו אז איך היה ליל הסדר?studiomc8
ב"ה(:הללי נפשי
קורעעמרב.
אחותי בת 2.5 לא אוהבת מיץ ענבים, אז היא שתתה איזה 3/4 כוס יין, והתמסטלה 
ישבה עלי וצחקהה ת'חיים שלה 
אני, כאב לי הראש אחרי כוס אחת ולא עזב אותי עד היום בבוקר, כשקמתי...
בכל אופן-
חירטטו לכם שאין אוכל לאשכנזים. אינלי מקום בבטן לצימוק, ואנחנו לא אוכלים אפילו שרויה!!
פעם ראשונה בחיים שלי נישארתי עד הסוף!אבודה!
[למרות שזה גמרנו ממש מוקדם..ילדים וזה אבל זה עדיין נחשב]
ואמא שלי גנבה תאפיקומן
והחביאה כי היא לא רצתה מצות מפוררות...
ועוד משהו= אני רעבה!!!
שופך!פיתה פיתה
באמצע הסדר האח שלי בן 4 נעמד על הכיסא וצעק ג'וג'! (לקרוב משפחה רחוק שלי-ג'ורג'...)
היה איתו עוד יציאות...
מעצבן!!!!רק אלוקים
וואי היה כיף ממש!!דברי שיר.
דוד שלי ואחשלי עשו הצגות בשביל הקטנים על כל קטע שני בהגדה וזה היה אחד המצחיקייים! חוצמזה שיש לי בנות דודות פשוט מהממות!! וקורעווות!! והיו להן מלאא יציאות הורגות.. 

ומאז ליל הסדר אני לא מסוגלת לאכול כלום.. המצות האלו והיין.. נסתמה לי מערכת העיכול! סופיתת 
בשתי מילים:היה כיף(קורע)...!!!מיקמאוס
בעע.. ישלי טראומות מייןן!!!!!חייבס"ית
היה אחד ה-דברים!!!talr123
אני פשוט אוהבת ליל הסדר בבית....
אה, ואין על החד גדיא שלנו... אנחנו עושים אותו עם קולות וזה.. אחד הקורעים!!!!
נחמד |שונא פסח|ט!הר
וואייי היה אחד הטווווביייים!!!!!!!!!!רוזמרין
כולם השתכרוXD
והיה פשוט כיף,
אין דברים כאלה=]
היינו מלא אנשים(:
היה מצחיקsss2
אחרי 2 כוסות היתי קצת מסטול ואז שהגיע שולחן עורך שתיתי עוד ופשוט היתי הפוך ,רק חבל שבהלל כבר נישפחתי על המיטה מרוב היין ששתיתי ,וכל הכיף אצלנו זה אחרי ליל הסדר שמספרים סיפורים על יציאת מצרים ושרים שירים כמעט עד הבוקר (כל שנה אני נשאר ער בערך עד 4 בבוקר) ובגלל שהיתי שיכור פיספסתי את זה!!!![]()
בקיצור מסכנות שהסכתי מליל הסדר הזה זה לא לישתות בכלל אלכוהול כל השנה (חוץ מפורים) ניראה אם אני יעמוד בזה..![]()
חג שמח וכשר לכל עם ישראל...![]()
אנשים פה טוענים שהשתכרתי קצת.פלספנית
בעזהי"ת
מה קרה, כולה-צעקתי-אחרי-הסדר-את-שיר-השירים-בטונים-דרמתיים-למדי.
[פעמיים, למקרה שהוא שכח לומר. מה קרה, מה, אני כבר גדולה וזה..
]
היה נחמד...נמו
talr123 יקירתי>>עכבר הכפר
את עוד לא ראית מזה חד גדיא אצלנו. סבתא שלי שרה אותו בערבית. זה מורחחחחח!! 

אצלנו היה ממש מצחיק בליל הסדר. לבנדוד שלי יש קול מתבגר אז כשהוא שר הוא גם מזייף וגם שר בקול ולכן לא שם לב שהוא מזייף וזה שילוב קורעע!!!! 

היה מזה כיף!!!נעה*
אמא שלי הוציאה מהמחשב מלא חידות לפסח... חידודי לשון כאלה קשים.. שווים..
והיה מזה כיף!...
וקיבלנו טונות מתנות...
ושרתי סולו את אחד מי יודע... איכשהו אפחד לא נשאר בשולחן בשלב הזה..

איזה מתוקה אחותי הקטנה.. שאלנו אותה מהם 4 הבנים והיא לא ידעה אז עזרנו לה..
אמרנו- הראשון ח...וחיכני שתשלים לחכם.... אז היא השלימה את השם של אח שלי שמתחיל בח'....איזה נשמה..

וואי היה מזה כיף...סיימנו ברבע ל-3נשמה שלי!!=]
היה נחמד...לא יותר
דניאל!!
אח שלי הקטן הלך לפתוח לאליהו הנביא...bingo
הלך, פתח, סגר, חזר ואמר- אין שם אף אחד!
מסכן, כנראה לא הסבירו לו...
אחד הקוררעים!מצפה אביחי
אח שלי שתה 4 כוסות יין והיה מסטול לגמרי ![]()
וכשאח שלי הקטן הלך לפתוח ת'דלת לאליהו הנביא אחד השכנים המבוגרים שלנו היה שם(עם זקן לבן ארוווווך) והוא היה בטוח שזה אליהו הנביא
![]()
איזה חמווווד!
ובאיזה רבע לארבע כולם יצאו החוצה לשיר לשנה הבאה בירושליים![]()
ולכל אחד היה יציאות יותר הזויות משל השני!
קיצר היה אחד ה-ש-ו-ו-י-ם!
אחד הקורעים...
החיים יפים...
היה סבבה.. חצומזה שנרדמתי...מושיקו202
גם לי הלכה הקיבה מהמצה...![]()
יואאוווו אחינית שלי כזה בשיא המרץ רצה ומשתוללת ב12 בלילה כבר יצאה לי הנשמה כמה היא מדברת....
קטלניייי ב"ה!!נועוש=]]!!
היה כיף!אוכ"פית
בס"ד
שנה שעברה קראנו את שיר השירים לפי הסדר, ואחותי הקטנה טענה ש"כרס היה לשלמה"...
אבא שלי לא הפסיק לצחוק
וכולם צחקו מהצחוק שלו
..
(עד עכשו זו בדיחה טובה
)
לשנה הבאה בירושלים הבנויה!
היה נחמדידיד
אממ מה היה?עץ על מים
סתם היינו אצל דודים שלי, וישנו בבית של דודים אחרים שלא היו בבית וגרים קרוב, ואצל הדודים שאכלנו אצלהם אז היו ההורים של האמא, והילדים שלהם כאלה פשששווששיים!!
הבן הקטן (שנה וחצי) שר כזה מה ניננה הללה הזה הכו האילות?
והבת שבת 4 וחצי כל הסדר וכל השבת שרה עבדים היינו לאמא במטבח כל מה שעשינו היא זרקה לפח, אז שאלתי אותה תהילה מה עזרת לאמא? אז היא צחקה והמשיכה לשיר, ואז במוצ"ש היא ישבה עלי כזה והמציאה מילים חדשות לשיר עבדים היינו אמא ישנה בפח, כל מה שעשינו הם (האחים) זרקו לפח הקיצר חרטטה שיר שלם מהמוח שלה ושפכה את כולם מצחוק
כפרונה עליההה!!
האחות שמעליה היא נראלי בת 7 וקצת כל הסדר היא שניה יושבת על אחותי, בשניה הבאה היא באה אלי ואומרת לאחותי .מ. .מ. תראי ברחתי לך אני לא מדברת איתך ואח"כ הולכת וכן להפך, אני חולה על הילדה הזאת פשוששהה!!
אח"כ אחותי הלכה להרדים אותה ואחותי הייתה שפוכה והיא הייתה סבבה כזה, אז אנחנו כזה בא נראה מי תרדים את מי (כי ישלנו תקדים עם דוד שלי שהרדים את אחת הבנות שלו במיטה של אח שלי ונרדם במקומו
לא נשכח את זה לעולם
וזה היה גם מיטה ממש קטנה ודוד שלי דיי גבוה אז זה בכלל היה הזוי
)
לפני נרצה, אז אבא שלי כזה סיפר לדוד שלי שכשהוא היה ילד הוא הלך לשכנים, שם עליו שמיכה לבנה וחיכה שהם יפתחו ת'דלת לאליהו הנביא
ואז הם פתחו ונבהלו כזה
אז כזה הגענו לנרצה ואז דוד שלי מסמן לאבא שלי צא צא בלי שישימו לב מהמרפסת ולך לדלת ושים עליך משו לבן, ואבא שלי כזה לא לא לך אתה אני כבר מבוגר אז דוד שלי כזה לא אני ישימו לב מיד שהלכתי אתה כבר ישלך תקדים הקיצר הם התווכחו ובסוף אפחד לא הלך
אחותי הלכה באמצע הסעודה לבית של דודים שלי השניים ששמה ישנו להביא משו, היא חוזרת כזה וואי כל השכונה שקטה שומעים רעש רק מפה ומהבית של כהן, זה היה שופך
ובהלל דוד שלי סיפר שפעם היו עולים לגגות ואומרים שמה הלל אז אנחנו כזה יאללה בואו נעלה למרפסת, וכולם כזה חצי מתים ואז אני ובת דודה שלי רצינו לעלות שתינו ובסוף ויתרנו
ודוד שלי סיפר סיפור דיי מצחיק ומלמד (לא זוכרת באיזה הקשר) באיזה עיר באולם היה קבוצה של חב"דניקים שכל פעם היו עושים התוועדות אצל מישהו אחר, חוץ מאצל וולף אחד כי לא היה אצלו מקום בבית כי היה לו בית ממש קטן, יום אחד וולף מגיע תקשיבו עכשיו ישלי מקום לכווולם בואו להתוועדות אצלי, אז כולם כזה לא הבינו איך פתאום יש לו כסף מה קיבל ירושה? זכה בלוטו? מה נסגר? אז שאלו אותו, אז הוא אמר יש שם אור מקום בשפע אוויר טוב הבעיה היחידה א"א לתלות מנורה בתקרה, כולם תהו לעצמם הלכו בדקו, גילו הבנאדם לא היה לו כסף לשלם שכירות העיפו אותו מהבית לרחוב, אז בבית החדש היה מספיק מקום לכולם, אור, אוויר רק חסר מנורה בתקרה
שנזכה לראות כך גם אנחנו
את חיינו אך לא נגיע למצב זה בע"ה.
בסוף הסדר כזה 1:40 בערך אנחנו הולכים לבית של דודים שלי השניים, הקיצר אני אחותי ואח שלי הלכנו ראשונים וההורים שלי מאחורינו, עכשיו בכללי דודה שלי שאצלהם ישנו לא נועלת ת'בית, אבל אמא שלי החליטה לנעול כי ליל הסדר ובלה בלה בלה, הקיצר אחותי מנסה להכנס עם המפתח, מנסה לפתוח לא מצליחה אני גם מנסה לא מצליחה, איזה רבע שעה ניסינו חפשנו ת'הורים (למה 3 דק' הליכה נהפכו ל20?) אין הם לא מגיעים, לאחותי נמאס היא הייתה שפוכה, אמרה לאחי ללכת לקרוא להם, לי לחכות ע"י הדלת לשמור, והיא נכנסה מאחורה
(כמו גנבת
) הקיצר ההורים שלי מגיעים וזה מתחילים להאבק בדלת לא מצליחים גם לי נמאס נכנסתי גם מאחורה, אחרי שניה גם אחי, בקיצור 30 דק' לפחות עד שהצלחנו לפתוח
זה היה מצחיק... מיותר לציין שאמא שלי לא העיזה לחזור על טעות זאת למחרת
בליל הסדר היו הכי הרבה סוגי מאפים מכל שבת אחרת, היה מצות יד של חב"ד לאבא של דודה שלי ואישתו, מצות יד של הרב עזרא שיינברג לאבא שלי אמא שלי ואח שלי, מצות שדוד שלי הכין לו לאשתו ולילדיו, ומצות מכונה לי ולאחותי
(בבוקר אמא שלי הביאה עוד סוג של מצות יד של חב"ד![]()
בני דודים שלי כפרות עליהם אין עליהם!!!! אני חולהעליהם!!!![]()
ועם האפיקומנים הילדים גנבו אחד לשני והיה מזה מריבות כמעט עבר הזמן ובלה בלה בלה היה בלאגנים וכזה עד שההורים שלהם הבטיחו שכל הילדים יקבלו ואז הבת שבת 7 החליטה ביום ראשון שהיא תבקש מההורים פלאפון מגע! ברורררר... חיה בסרט, ו2 ילדים בקשו מצלמה! (סבתא שלהם הביאה להם כחלק מהמתנות שהיא חלקה בסדר מצלמה כזאת עם החיות האלה שרואים, אז אבא שלי כזה נו ישלכם מצלמה וכולם התפקעו מצחוק)
אנחנו קצת פספסנו את המגמה העיקרית של ליה"ס...האדמו"ר מצנעא
הלא היא חינוך הילדים. אני הייתי הכי צעיר בשולחן...
היה כיף, היו המון ד"תים.
היה מצחיק, כי דוד שלי שיח' שישב לימיני הינו שמאלי, ואני ימיני, אז היה מצחיק לאכול...
לא היו כ"כ הצגות וקטעים מקוריים, פשוט כי לא צריך, מכיוון שכאמור אני הייתי הכי צעיר בשולחן...
נתנו לך לשיר מה נשתנה? ;)bingoאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.