נו באמת, זה טיעון של ילדה מתבגרת. לא של אדם בוגר.
ובמקום לתקוף אותי, את יכולה לענות בצורה עניינית. עכשיו אני אדגים לך איך עושים את זה:
קודם כל, חלק מהדברים שכתבת, הם לא אסורים. לשמוע גלגל"צ??? אני מבין שיש תכניות שעדיף שלא לשמוע, ואולי אפילו אסור - אבל באופן כללי??? אני לא יודע מאיפה לקחת את זה, ואם יש רב שפוסק את זה, אני בטוח שאם אני אבדוק, אני אוכל למצוא לא מעט רבנים שיתירו.
עכשיו, אם אדם ברר בטעות בשבת - מילת המפתח כאן היא בטעות!
אדם שמעליב אנשים או מדבר לשון הרע - אלו גם דברים שלרוב קורים אפילו תוך כדי חוסר תשומת לב.
לרוב, אם הוא ישים לב לזה לאחר מכן, או שמישהו יפנה את תשומת ליבו לענין, הוא יבין שטעה.
"או כל מיני דברים שהוא יודע שהם אסורים - אבל הוא נופל בהם"
זה בדיוק הענין. שאת לא יכולה להגדיר את זה כ"נפילה". זה הרבה דברים. "נפילה" זה לא אחד מהם.
בחורה שהולכת עם מכנסיים לא עושה את זה "בטעות" - אלא היא עושה את זה במזיד. היא קמה בבוקר ואומרת: "יש הלכות ביהדות שלא מתאים לי לקיים אותן. לא בא לי. הן הלכות שאני לא מוצאת אף רב שיתיר לי לעשות אחרת - אבל אני, יותר חכמה, יותר טובה, יותר מבינה - ולדעתי ההלכה הזאת היא שטויות".
מכנסיים רחבות (שהן לא המכנסיים שיש פוסקים שהתירו - כאלה שמתחברות למכנסיים רק מתחת לברך) - הן אסורות עפ"י כל הפוסקים שיצא לי לשמוע את פסיקתם בענין - ואפילו המקלים ביותר שבמגזר שלנו.
ואף אחד לא מצפה מאף אדם אחר להיות צדיק יסוד עולם. מבחינתי, שכל אחת תעשה מה שהיא רוצה - פשוט באופן אישי, לא מתאים לי מישהי שיש הלכות שהן "מתחתיה".
"אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא" - השאלה האם הזיד או שגג, ומה הוא עושה בעקבות זה. לחזרה בתשובה יש שלושה שלבים - עזיבת החטא, חרטה וקבלה לעתיד.
אני לא זוכר שיש גם שלב של תירוצים.
יש רצונות ויש מעשים - ויש אנשים שטוענים טוענים שהם שיש להם רצונות מסוימים, וכל מה שהם עושים, מוכיח את ההיפך.
אני לא סגן של אף אחד ולא בוחן כליות ולב. בדיוק בגלל זה אני מסתמך על מה שאני רואה ולא על שום דבר אחר.