אולי כדאי לעשות נוסח מאוחד - ישראל?נו"ש

מה נראה לכם על לעשות נוסח אחד לכולם?

מצד אחד, המנהגים מאוד מפלגים.

מצד שני - "מסורת מסורת מסורת" (כנר על הגג)

מה נראה לכם? אם אפשר תנמקו.

כבר היה איזה רב, לא זוכר איזה,אדם אחד

שמישהו הציע לעשות את זה, אז הוא אמר:

"יש כ"כ הרבה נוסחים, אז אתה רוצה שאני יעשה עוד אחד?"....

כי דוגרי, כמה מריבות זה יביא... ובסוף, מי יתפלל בזה? אולי איזה אחוז שניים....

הגר"ש גורן זצ"ל.האדמו"ר מצנעא
תיקון: זה לא היה הרב גורן.האדמו"ר מצנעא

הרב גורן ניסה לעשות נוסח אחיד רק במסגרת הצבא.

בכיף!אבל שיהיה ספרדי...תן חיוך....=)

סתם...

אי אפשר מהסיבה הפשוטה-מנהג אבות...

^^^ בעז''ה כשיבוא המשיח הכל יתאחדתותים בקצפת
וכולם יהיו אשכנזים (למרות הקיטניות)דביר א.מ
אני חושב שהיה ניסיון כזה של הגר"אמרדכי

בס"ד

מה זה בעצם נוסח ספרד?

זה שילוב של הנוסח האשכנזי ושל בני ע"מ

נוסח ספרד יצרו החסידים, ולא בניסיון לאחדאני77

בין הקבוצות, אלא מפנ שהם החזיקו בקבלת האר"י, והאר"י, חי בין ספרדים, ולכן כוונות ופירושי האר"י היו בנויים על נהנוסח הספרדי, החסידים, ערבו קצת מהנוסח הספרדי בנוסח האשכנזי כדי להתפלל על פי הארי.

זה מה שהיה ידוע לי.. תודה על התיקוןמרדכי
נוסח הגר"אאלישע בן אבויה

בס"ד

הוא לא ניסיון לשלב נוסחים. הוא לא דומה לשום נוסח חוץ מנוסח אשכנז כמעט בשום מקום. הגאון תיקן את נוסח אשכנז על פי נגלה ונסתר.

בכל אופן, זה מאוד בעייתי לשנות נוסח סתם ככה. הגאון היה ברמה לתקן לעצמו נוסח והתלמידים שלו בעקבותיו, האר"י היה ברמה לתקן לעצמו נוסח והתלמידים שלו בעקבותיו, אבל לא כל אחד יכול לשנות את הנוסח שלו. הסטייפלר, אם אני זוכר נכון, התפלל נוסח ספרד ולא שינה לאשכנז למרות שכך היה מנהג המקום בכל מקום שהוא היה בו. את הבן שלו הוא כבר לימד להתפלל אשכנז מההתחלה. וגם זה לא פשוט, אפילו בתור הנהגה ליחידים. אי אפשר לעקור מהעולם נוסחים שלמים סתם ככה. אם יקומו סנהדרין ויתקנו מחדש נוסח של תפילה, אז כולם יהיו מחוייבים אליו.

אממ.עץ על מים

נוסח ספרד זה הנוסח הכי לא קשור! חח סתם..

בכללי אני בעד ספרדי

אבל אפשר לשלב כמו שעשו מודים דרבנן שזה שילוב של הכל ששילבו אנשי כנסת הגדולה, אני חושבת שזה מעולה לשלב תנוסחים ועידה גדולה של חכמים ואנשי קודש שיעשו את זה (בלי נטיות אישיות) זה יכולהיות מעולה.

אבל זה לא מציאותי במיוחד

אני לא חושבת שזה נכון...ענבל

בס"ד

היה ניסיון כזה בתחילת שנות המדינה...

כור ההיתוך.

ניסו להפוך את כולם להיות אותו דבר מבחינת תרבות ומנהגים.

זה לאהצליח.

אני חושבת שמסורת זה דבר מאוד חשוב ואני לא חושבת שז-ה מה שמפלג אותנו כל כך...

אני לא הייתי רוצה להתפלל נוסח ספרדי כי אני פחות מתחברת אליו ואני מניחה שספרדים לא ירצו נוסח אשכנזי.

ואני מבינה אותם.

זה לא כל כך מפלג..

היום יש הרבה ערבוב וגם המנהגים כבר לא מפלגים.

אפילו קטניות בפסח כבר בכלל  לא מפלג כלום.

אם היית אומר את זה לפני 30 שנה אולי הייתי מסכימה..

בדורנו אני ממש לא מסכימה.

כיום הערבוב נוצר והמנהגים ממש לא מפריעים.

ואגב, אני חושבת שאפילו לשבטים היו דברים שונים בכל שבט.

תרבות אחרת, מנהגים אחרים.

לא נראה לי שכולם היו אותו הדבר.

ואני חושבת שמנהג אבות ושימור המסורת הוא אחד הדברים החשובים.

כי אז מה ייחד את משפחתי?

אנחנו  לא צריכים ולא רוצים להיות כמו כולם.

מי אמר שמשהו צריך להיות משהו שמייחד את משפחתך?אני77

אנחנו עם אחד, אנחנו כולנו משפחה אחת, אנחנו לא מורכבים מיחידים רבים, אלא אנחנו עם, אגודה.

לכל השבטים היתה תרבות אחת-התורה-עבודת ה'.

אולי השבטים עסקו בצדדים שונים של התרבות, אבל כולם עסקו באותה התרבות בדיוק.

(כמו שלא  נגיד שהרופא, החייל, הסופר, המשורר, החקלאי, הסוחר, המוכר, הבנקאי וכו', שייכים לתרבויות שונות, אלא שכל אחד עושה משהו אחר, אבל כולם נושאים את עיניהם לאותם מטרות.

(ואם יש החולק על זה שהם משייכים עצמם לאותה תרבות-האם שמעתם פעם על גזענות על רקע מקצועי?

תמיד כשיש קבוצות שונות (וקבוצות נוצרות מתרבות שמאחדת אותם) אז הן עלולות בהחלט להיות גזעניות כלפי קבוצות אחרות, כך שכנראה, אם אין גזענות בין קבוצות מקצועיות, ואין שנאה ותחרות בינהן-מכאן ראיה שהתרבות יכולה להיחלק למקצועות רבים ומגוונים.))

ודאי שצריך להיות משהו שמייחד את המשפחה!אנונימי (פותח)

אם תרצה או לא תרצה..

התורה שמה דגש חזק מאוד על הבית היהודי, על טהרתו, וייחודו כמשפחה!

"למשפחותם לבית אבותם".

יש ענין חזק בשימור השבטים, והמסורת, והייחודיות של כל עדה ועדה.

ידוע שכדי להיות מאוחדים לא צריך להיות אחידים.

זה הייחוס בלבד, לא התרבות.אני77

התרבות היא אותה התרבות, התורה היא תורה אחת, בית הדין הגדול הוא בית דין גדול אחד, המלך הוא מלך אחד, העם הוא עם אחד, האלוקים הוא אלוקים אחד.

אפשר לא להיות אחידים מבחינה מעשית, כפי שהזכרתי, שישנם מקצועות שונים בעם, אבל כולם עובדים לשם אותה מטרה בדיוק, אין בעיה שלאדם יהיו גם ידיים, גם רגליים, גם בטן, גם אצבעות, בהחלט חשוב גם שיהיו כל אלו, שיהיו איברים שנים, אבל אוי לו למי שיש לו שני מוחות...

תרבות-יש אחת בלבד, תורה-יש אחת בלבד.

וגם הידיים והרגליים-מבצעים את הפקודות של המוח-אין להם מוח משלהם.

לא בכדי כשיש מחלוקת, על המיעוט לקבל את דעת הרוב, גם אם הם יודעים בבירור גמור שהרוב טועים.

נוסח ספרד זה האשכנזים שגרונו"ש

בהונגריה אם אני לא טועה.

ואם הרב אליהו זצ"ל נניח היה מחליטנו"ש

לאחד את כולם, אז 99% היה הולך אחריו.

אם איזה רב אחד של ישוב נידח יחליט, אז כנרה שרק 1% ילך אחריו..

הכול תלוי מי יהיה האחד שיאחד אותנו.

תחשבו כמה מריבות זה יוצר.

אשכנזי לא מתחתן עם ספרדית,מרוקאית לא מתחתנת עם תימני. יש גם כאלה שכן, אבל הרוב לא.

נגיד אם ישאלו אותי מאיזה עדה אני מעדיפה, ברור שאני ארצה אשכנזי.

דברייך חמורים מאוד!! וכן גם כמה שמעלייך!פצפונית

אחרי זה אנחנו שואלים "למה הגאולה מתעכבת?" באמת למה?!

זוכרים על מה נחרב ביהמ"ק? על שנאת חינם..

אני חושבת שמה שיכול להועיל לקירוב הגאולה זה להרבות באהבת חינם!

"ואהבת את רעך -כמוך!!" לא סתם נאמר כמוך !!

חוצמזה שאצלינו זה ממש מעורב במשפחה ככה שהעדה לא נחשבת בכלל.. העיקר האופי התכונות האדם עצמו!

נק' למחשבה..

אני משער שהיא דיברה על העניין של נוחות, יותר נוחאני77

ופשוט כשלכולם במשפחה יש את אותו המנהג.

אפשר לחשוב?!פצפונית

המנהג של האשה גם ככה משתנה לאחר החתונה..

נוהגים על פי הבעל..

חוצמזה שאת כל זה את לוקחת בחשבון לפני החתונה..

הרי אם מישי אוהבת מישו לא יהיה אכפת לה גם לא לאכול קטניות שבוע בשבילו..

זה מה שימנע ממנה להתחתן איתו?! לא נראלי..

פצפונית-ענבל

בס"ד

קחי אותי למשל.

אני האחרונה ששונאת ספרדים.

הכיתה שלי ספרדיה ורוב חברותי הן איך לא? ספרדיות.

ואני אמרתי ואני חוזרת ואומרת.

אני מעדיפה להתחתן עם אשכנזי מאשר עם ספרדי.

זה לא אומר שלא אצא עם ספרדים.

אלא זה אומר שאעדיף אשכנזי.

אני אתן להם צ'אנס אבל יש סיכוי שלא ארצה ואנמק זאת בעובדה שהם יותר מדי שונים ממני מנטלית ויודעת מה? גם מנהגית.

אני לא שונאת אותם ואין לי בעיה להתחבר אליהם ויש לי גיס ספרדי ודווקא בגלל זה אני מעדיפה שלא.

ראיתי את הקשיים שהיו לאחותי ולגיסי שעמדו על סף גירושין בגלל הסיבה הזאת.

אני לא רוצה את זה.

אני אוכל לתת צ'אנס אבל פי אלף מעדיפה מישהו שקרוב למנהגיי ולנוסח שלי.

נכון, אבל זאת עובדה!נו"ש

בכל הכנות, אני מעדיפה להתחתן עם משהו עם אותם מנהגים כמו שלי.

אני מעדיפה להמשיך לא לאכול קטניות ושרויה בפסח, התרגלתי כבר. (על איסור לפתית אני מוכנה לוותר. כל ארטיקי שוקולד הם עם לפתית!)

זאת עובדה. מה אני אעשה??

חוץ מזה, ככה יהיהנו"ש

יותר נוח להורים שלי ואחים שלי לבוא.

ברור שאני אעדיף אשכנזי.

אני לא אפסול ספרדי\תימני\מרוקאי\הולנדי בגלל שהא לא מהעדה שלי, אבל להעדיף אני אעדיף אשכנזי.

"הרוב לא"?לך דומיה תהילה

"כמה מריבות זה יוצר"?

"99% היה הולך אחריו"?

סלחי לי, אבל הדברים שלך פשוט לא מבוססים.

גם אלה שלא מתחתנים, אני מניח שהם לא מתחתנים בגלל דברים מהותיים יותר מנוסח התפילה. יש לא מעט

זוגות של אשכנזי-מרוקאית/ תימני-ספרדיה. בין בני אדם נורמליים זה לא אמור ליצור ריב. איך אמור להתעורר ריב

כזה? זה לא שיום אחד הבעל מגלה שאשתו מעדה אחרת...

חוץ מהרב אליהו יש עוד מספיק פוסקים בציבור שלא בהכרח היו הולכים איתו.האמת, אני בספק אם הוא עצמו היה

הולך עם הרעיון... אבל את צודקת שפסיקה כזאת מצריכה פוסק גדול שמקובל על חלק רחב בעם.

(אני זוכר איך פעם אמא שלי אמרה לי שכשאתחתן, לדאוג שהיא תהיה אשכנזיה. ועשירה. צוחק)

זה לא ריב,אבל הרבה יותר נוח נוסח אחד.נו"ש

אני חושבת שכולם מודים שהרבה יותר נוח נוסח אחד.

מכל מיני סיבות - אירוח, בתי כנסת, מכירת אוכל (איזה הכשר צריך)

לא רק תפילה.

למה צריך את זה?לך דומיה תהילה

אם אנשים מרגישים ריחוק מעדה אחרת בגללה הבדלים בתפילה,

אז הבעיה היא אצל האנשים. זה יהיה סתם נסיון מלאכותי לאיחוד השורות.

אני לא נכנס לדיון על "מנהג אבות". נוסח מאוחד פשוט לא יהיה אפקטיבי.

אם בית הלל ובית שמאי יכלו להתחתן ביניהם עם כל המחלוקות, למה שנוסח

תפילה יפלג? את תפילת שמונה עשרה בלאו הכי אומרים בלחש, ושאר החלקים

העקרוניים בתפילה זהים או כמעט זהים בשני הנוסחים.

התפילות הרבה יותר דומות מאשר שונות.

דיי בעד.הרהור

גם שבתכלס, כל אחד כבר מתפלל באיזה נוסח שבא לו, אבל אני לא אוהבת פרוד בין עדות.

זה מעודד גזענות ומעקב נישואים בין עדות. 

אבל נוסח תפילה זה לא מה שצריך להחיל בו, לדעתי צריך להתחיל מהלכה.

הלכה? עוד יותר גרוע!אלישע בן אבויה

בס"ד

כל אחד שלא ברמה שיכול להחליט לעצמו הולך על פי הרב שלו, וכל אחד שהוא ברמה שיכול להחליט לעצמו יחליט לעצמו. אי אפשר להחליט שיום אחד כולם יפסקו בדיוק כמו הרב עובדיה יוסף או כמו הרב אלישיב או כמו הגר"א או כמו המחבר או כמו הרמ"א או כמו המשנה ברורה (להמשיך?), יש את ההלכה כמו שהיא נמסרת לנו מדורי דורות, ואין אפשרות לשנות אותה.

מי שיודע מה זה ללמוד גמרא אליבא דהלכתא (לא גמרא ואז טור, בית יוסף וילקוט יוסף. גמרא, רש"י, תוס', רא"ש, רי"ף (ומי שעל הרי"ף באותה מסכת), רמב"ם, (עוד ראשונים שמדברים על דברים שנוגעים להלכה), טור, בית יוסף, שו"ע, רמ"א, מג"א, ט"ז, פמ"ג, (מחצית השקל,) (ערוך השולחן,) (שו"ע גר"ז,) (חיי אדם,) משנ"ב בה"ל ושעה"צ (כן, גם שעה"צ), וממשיכים בפסקים של החזו"א, הגרש"ז, הרב אלישיב, הרב עובדיה ובניו, ולפעמים הרב אליהו), יודע שאין שום אפשרות לעקור את ההלכה.

מישהו יודע למה לא הולכים עם מטריה בשבת?

כל אחד שילך לפי הרב שלו,הרהור

אבל שזה לא יתחלק לפי אשכנזים וספרדים.

על כרחך זה מתחלק ע"פ עדות.האדמו"ר מצנעא

אין מציאות אחרת. ליוצאי עדה"מ יש את צורת הפסיקה שלהם, וליוצאי ארצות אשכנז יש את צורת הפסיקה שלהם.

אם נערבב, התוצאה תהיה שרב שיפסוק ליוצאי ספרד ביחד עם יוצאי אשכנז ינטה בפסיקה לכיוון אחד (זה לא ניתן לשילוב) וממילא יהיו שלא ינהגו כהלכה.

הגר"א שפירא זצ"ל היה שואל: מדוע התלמוד הבבלי דווקא מחייב אותנו? למה אנחנו לא יכולים לפסוק ע"פ הירושלמי? יתר על כן, למה אנחנו לא יכולים לפסוק ע"פ המדרשים, הזוה"ק וכיו"ב? 

הוא היה עונה: "הפוסק הכי גדול הוא כלל ישראל" - דהיינו, עמ"י קיבל על עצמו את הכרעות אמוראי בבל בתלמוד הבבלי, וע"כ הוא מחייב אותנו. 

זה מאהיל (תולדה של בונה, כמדומני)...האדמו"ר מצנעא

למה אליבא דהלכתא חייב להיות בעיון? אי אפשר ללמוד במסגרת הבקיאות גם באופן של אליבא דהלכתא?

האמנם?אלישע בן אבויה

בס"ד

יש לי שתי השגות על זה:

א. אוהל הוא אמנם הגג, אבל הוא צריך דפנות.

ב. אוהל מתקפל הוא לא אוהל. אם אתה אוסר לפתוח מטריה אתה צריך לאסור גם לפתוח גגון של עגלת תינוק.

החזו"א כתב שהסיבה שלא הולכים עם מטריה היא כי גדולי הדורות אסרו כי זה דומה לאוהל, ופורץ גדר ישכנו נחש.

אם אין לנו אפשרות להתיר מה שגדולי הדורות אסרו כי דומה לאיסור דרבנן, אין מה לדבר על לשנות הלכות ממש.

לשאלתך - אפשר ללמוד בבקיאות אליבא דהלכתא, אבל כך אי אפשר לראות את השתלשלות ההלכה, ולהבין כמה היא בלתי ניתנת לשינוי.

בקשר להשגות...האדמו"ר מצנעא

א. ה'מנוחת אהבה' פוסק שאסור לחבוש כובע שיש לו שפה הרחבה טפח אם היא קשה ביותר שאינה נכפפת, שיש בזה אהל עראי. באותו כובע אילו דפנות יש?

ב. גגון של תינוק מותר מכיוון שתחילת פתיחתו היתה כבר לפני שב"ק. מעיקרא גם אוהל מתקפל הוא אוהל.

בקשר לחזו"א המצוטט - מרן פוסק הדור הגר"ע יוסף שליט"א כותב בקיצוש"ע ילקו"י: "אסור לפתוח מטריה ולנושאה עליו בשבת להגן מפני הגשמים, ואפילו היתה המטריה פתוחה מער"ש אסור לנושאה עליו בשבת. וכ"ש במקום שאין שם עירוב, שבודאישיש לאסור נשיאת המטריה בשבת גם משום טלטול ברה"ר" - לענ"ד משמע מהרב עובדיה שאסורה מטריה משום אוהל, אבל קטונתי לעמוד מול החזו"א זצ"ל.

אולם בקשר למסקנה מהחזו"א אני מסכים לגמרי.

איך הגענו למטריות?לך דומיה תהילה
הצדיק הסיק מכך מסקנה הקשורה לשרשור.האדמו"ר מצנעא
אבל אם ימציאו איחוד הרבנים והם יחליטו -נו"ש

זה יעזור לכולם!

(מכול הסיבות שהזכרתי בכל אחת מהערותי...)

אני לא חושב.לך דומיה תהילה

זה לא פירוד, זה שוני.

אפשר להיות אחלה חברים עם השוני הזה. חיוך

כפי שכבר הזכרתי למעלה, גזענות/ דחייה/ אפליה כלפי עדה אחרת

לא נובעים מהנוסח. זה נובע מקלקול אצל אותו אדם. כל עוד קיים הקלקול,

הוא ימצא סיבות אחרות לחוש מה שהוא חש כלפי אותן עדות.

אני גם לא כ''כ בטוח שהנוסח הוא מה שמעכב נישואין בין עדות. זוגות 

מעורבים כבר לא כל-כך נדירים כמו בעבר. ובכלל, ממתי יש לנו עניין

לחתן עדה עם עדה? העיקר שהזוג יחיה בשלום ונחת. כמו שהעדה היא

לא סיבה לפסול שידוך, כך העדה היא לא סיבה לעודד שידוך.

יכול להיות שהיה יותר פשוט לשנות את ההלכה, אבל הלכות אי-אפשר לשנות

לפי מה שנראה לנו יותר נחמד. צריך מקורות, צריך בסיס. 

איזה חלק בהלכה את רוצה לשנות?

אני רוצה שיפסיקו להיות הבדלים בדת בגלל מוצאהרהור

נוסח אחיד זה חלק מהעניין.

כשיש הבדלים מהותיים בין עדות כמו איפה אני מתפלל ומה אני אוכל זה כן יוצר פירוד וזה כן מעודד גזענות.

זה לא רק עניין של שוני, שוני אנחנו כבר יוצרים יפה מאוד עם המושג של "עשה לך רב" 

נגיד, עוד כמה דורות אני מקווה שניני הנינים שלי לא יזכרו מאיפה אבא שלי עלה לארץ, והם יהיו שש-עשרית כל דבר פחות או יותר, (יש כאלה כבר כיום) אז כל מה שישאר להם מהמסורת שלהם יהיה מה שאבא של אבא של אבא וכו', אבל זאת רק ססמא.

להם עצמם יהיה חיבור כלשהו לארץ מוצא הזאת?

הסיכויים קלושים.

אחרי 5 דורות של אנשים בארץ, (בטח רובכם כאן לפחות דור שני בארץ, אני פחות, ולא מרגישה שום חיבור למקום שאבא שלי נטש) מה הסיכויים שהמסורת תשמר ומה הפואנטה בלשמור אותה?!

טבעי שהדור הזה ירגיש 100% ישראלי ושהעדה שלו לא תאמר לו כלום.

ז"א, בסדר, עלינו לארץ, למה להשאר גלותיים? אז אבא שלי עלה, למה שאחשב מרוקאית/ אשכנזיה/ מה שזה לא יהיה אם הוא נחשב ככה כי הוא נולד שם? אני נולדתי פה!

זו לא גלותיות. אדרבא, זו ההיכללות הכי גדולה.האדמו"ר מצנעא

אומר הרצי"ה קוק זצ"ל בשיחותיו לספר בראשית:

"גזרת החכמה העליונה היא שתתגלה האומה הישראלית בשנים עשר שבטים דווקא... יש לכל לכל שבט ערכי חיים פנימיים וחיצוניים... כל אחד מהם במקומו מוסיף תיקון, אור וחיים,, מתאים עם הלך הנפש השבטית ובונה את עולמו. רבוי הגוונים שבאחדות הכללית, הוא המשכלל את הבנין של כנסת ישראל."

לאמר: החילוק בין השבטים או בין העדות הוא חילוק שמשכלל את האומה. כל אחד מביא מעצמו את היחודיות שלו, את הגישה שלו לעבודת ד' ובכך מגבירים את כלליות האומה.

ואני אומרת בדיוק ההפך, תנמק את עצמך, אם תואיל..הרהור
נימקתי את עצמי...האדמו"ר מצנעא

כל אחד מביא מעצמו את הדרך שלו בעבודת ד' וביחד זה הופך לכלליות מלאה בכל הדרכים ובל השיטות שמשכללת את כלל ישראל.

זה יקרה גם בלי הבדלי עדות,הרהור

מביא את הדרך שלו? איפה הדרך שלי כשאני עושה מה שהעדה שלי אומרת?

ממש לא.האדמו"ר מצנעא

כשאני אומר "הדרך שלו בעבודת ד'" אני לא מדבר על מאכלים ולבוש. אני מדבר פה על השיטה בפסיקה, למשל. החלוקה לעדות אינה רק ספרדיים, אשכנזיים ואולי תימניים. החלוקה לעדות היא גם בתוך אותן קטיגוריות. למשל, בתוך הספרדיים, יש את הצפון-אפריקניים ואת השאר. בתוך השאר יש את ההעיראקיים. בתוך העיראקיים ישנם הפוסקים כרב 'בן איש חי' זצוק"ל וישנם הפוסקים כמרן המחבר זיע"א.

אם אותם הבדלים לא יהיו בתפילות ובמנהגים, ההבדלים יהיו שטחיים.

את עושה מה שהפוסק שלך אומר לך, לא מה שהעדה שלך אומרת. מחובתו של הפוסק שלך לפסוק לך ע"פ השיטה של עדתך.

ו..? מה זה בדיוק תורם לעם?הרהור
מה זה "זה"?האדמו"ר מצנעא
אני לא יודע אם לזה התכוון הרב,לך דומיה תהילה

אבל התחברות לשונה ממני היא יותר גדולה מאשר התחברות למי שדומה לי.

אני בכלל לא חושב שהבעיה בימינו היא הנוסח.מי האיש? הח"ח!

הבעיה היא כמובן הלחן והליטורגיה בבית הכנסת. ריבון העולמים, אפילו דור שלישי ליוצאי פולין לא מסוגל לשמוע את המבטא, גם אם המעודן יותר, של תפילה או קריאת התורה במניין תימני. ואיך תימני שקורא bore peri hajofan יכול להסתדר עם קידוש אשכנז, אפילו שזה באותן מילים ורק במבטא אחר? ועוד לא התחלנו לדבר בכלל על תפילות שבת, ויותר מכך על ימים טובים, והעור רק מצטמרר מלחשוב על הסליחות, שלא לדבר על ר"ה ויוה"כ! אינני רואה כל פתרון, ואיש איש מנהג אבותיו יחזיק בידו.

כל אחד תומך בנוסח אחיד( בתנאי שיהיה הנוסח שלו !)מנחם שטיין

הרב גורן עשה נוסח אחיד לצה"ל .

הנוסח הזה היה נוסח ספרד החסידי, שבו הוא מתפלל, בלי שום סטיה !

אני מתנגד.אלישע בן אבויה

בס"ד

כתוב שהחת"ם סופר לא שינה שום דבר בנוסח המקום שהיה בו, (למרות שלעצמו הוא עשה כמה שינויים בנוסח. הוא אמר 'מוריד הטל', שאז לא היה נהוג להגיד (היום כולם נוהגים כי הספרדים תמיד נהגו, החסידים תמיד נהגו, ותלמידי הגר"א אומרים 'משיב הרוח ומוריד הטל'. השאר פשוט נסחפו פנימה. ככה גם הפסיקו להגיד בנוסח אשכנז 'ברוך ה' לעולם' אחרי השכיבנו), והיה אומר שים שלום במנחה. כתוב שלא היה נוח בעיניו לשנות אפילו ניגון נהוג.

לא נראה לי שנוסח אחיד לצה"ל בא לשנות נוסח של יחידים, אלא לקבוע נוסח לחזנים.

ההערה האחרונה צודקת.האדמו"ר מצנעא

הרב גורן זצ"ל בפקחותו הרבה ראה כי בעיית התפילות בצבא הקודש גדולה מאוד, מכיוון שהוא מקום כלל-ישראלי. הוא החליט שנוסח ספרד הוא הנוסח האידיאלי בשביל החזנים, מכיוון שהוא מין פשרה גם מבחינת המנהגים בתפילה וגם מבחינת הטקסט. חשוב לציין: הרב גורן לא המציא שום נוסח חדש.

המימרא המליצית הידועה מפוסק הדור הגר"ד ליאור שליט"א, מצרה על כך ש"הנוסח האחיד הוא באמת אחיד - כולם אומרים עליו בצורה "זה לא הנוסח שלי"...".

נגד!בתאל ב"צ

זה חלק מהיופי של עמ"י שיש נוסחים שונים, מנהגים שונים אבל כולם עמ"י

בגלל זה היה את השבטים.

אין עניין שעמ"י יהיה אחיד שכולם יהיו אותו דבר...

שיהיה מאוחד אך לא אחיד.

זה נשמע מאוד נחמד,סתם אחת

אבל תכל'ס, זה רק יצור עוד ויכוחים...

בלתי אפשרי ,נחכה שהמשיח יעשה את זהאנונימי (פותח)

כולם רוצים נוסח אחיד אבל בתנאי שיהיה כמו הנוסח שלהם

איתאל - לא מדויק...נו"ש

אפשר לעשות עירבוב של הנוסחים - אם יעעשו הצבעה, אני אהיה הראשונה שתבקש להוריד את איסור לפתית \ קטניות. זה לא קשור. יש דברים שעדיף מפה ויש מפה. נניח קטניות - ממה בא האיסור? שבהונגריה אכסנו את הקטניות בשקים של חיטה. בגלל זה אנחנו צריכים לאכול תפו"א ובשר. חוץ מזה, 100% שבמצריים לא אכלו כאלה דיקטים. במצרים היה להם לאפות. כל דור מורידים את העובי של המצה בחצי סנטימטר בערך.

אי אפשר לשנות הלכות על פי הצבעותאלישע בן אבויה
עבר עריכה על ידי אלישע בן אבויה בתאריך כ' ניסן תשע"ב 13:12

בס"‏ד

אלא אם אלה הצבעות של חכמי ישראל סמוכים שקובעים את ההלכה.‏

הלוואי, אבל נשמע בלתי הגיוני...מחפש את האור..אחרונה

יותר מידי הבדלים, יותר מידי חילוקים, יותר מידי "אגו", אבל לא רק, אלא גם מסורת, שאין לזלזל בה. נכון מה שאמרו למעלה כבר שגם בין שבטי ישראל היו חילוקים, אבל אין ספק שאין קשר בין זה לבין העדות השונות - ההבדלים בעדות נוצרו רק בגלל המרחק המנטלי והפיזי, לעומת ההבדלים בין השבטים שיסודם ה\במהות נפשית שונה לכל שבט. כלומר, ההבדלים בין השבטים רצויים ומרכיבים הרמוניה, לעומת ההבדלים בין העדות שבבא העת, כשנהיה מוכנים (אולי עם ביאת משיח צדקנו?!) ישחקו ויעלמו עד כדי יצירת נוסח אחיד.

וביננו, בואו נתחיל ראשית כל עם להפסיק לצחוק על עדות, להיות יותר פתוחים לחתונה עם עדה אחרת (עד כמה שזה נשמע מיושן הסטיגמה, בכל זאת גם היום יש הרבה שנתרעים מחתונה עם עדה שונה לחלוטין משלהם...). 

בעזרת ה'.

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך