תגידו, רק לי יש את הקטע הזה, בתוך הזמן אני לומד בצורה מצויינת, אפילו מעבר לסדרים,
אבל בבין הזמנים- פוף! פתאום צריך לעשות קריעת ים סוף כדי להצליח לשבת ללמוד בצורה רצינית...
זה רק לי, או שגם לכם?
חוצמזה, למישהו יש רעיון איך מתגברים על זה?
אשרכם ישראל!
תגידו, רק לי יש את הקטע הזה, בתוך הזמן אני לומד בצורה מצויינת, אפילו מעבר לסדרים,
אבל בבין הזמנים- פוף! פתאום צריך לעשות קריעת ים סוף כדי להצליח לשבת ללמוד בצורה רצינית...
זה רק לי, או שגם לכם?
חוצמזה, למישהו יש רעיון איך מתגברים על זה?
אשרכם ישראל!
הדבר ידוע וממש לא נולד אתמול.
זה רק מעיד על כך שאתה נורמאלי לחלוטין.
ידוע גם כן, ששעת לימוד אחת בבין הזמנים שווה ללפחות מאה שעות לימוד בזמן עצמו.
הצעה שלי: כך דבר / כמה דברים שאתה אוהב ללמוד, לא משו שצריך לשבת עליו כמה שעות ברצף, ותקבע לעצמך לימוד שעה בבוקר ושעה בערב. למשל: בשעה שאחרי שחרית ובשעה שאחרי ערבית.
אם גם זה קשה (ואל תחשוש, גם זה טבעי...), קבע לעצמך חצי שעה בבוקר וחצי שעה בערב.
והכי חשוב - לעמוד בזמנים!! אין וויתורים והפסקות קפה למיניהן..
בבין הזמנים כולנו באיל"ת!!! (אין יום ללא תורה)
ואני רק מנסה להבין למה זה, מה המסגרת עושה הכל?
אני יודע את זה, ועדיין זה קשה...
כנ"לזה גם קורא לי לי פעמים שאני לא מספיק ללמוד חו ץמלשבת ליד האתר הזה....
השיטה הכי טובה ללמוד בחופש,זה כמו שאבא שלי אומר לי תברח לביכנ"ס ללמוד..
תנסה בקצב שלך ותראה..
מקווה שעזרתי..
אני אישית קבעתי לי כמות שעות מסוימיות שאני לומד כל יום (מינימום...לפעמים יותר..אבל לא פחות!)
פיתרון מסויים..להתפלל מנחה בצהרים ופשוט להשאר בביה"כ ולא לצאת עד ערבית...(תקבע לעצמך כמה זמן אתה רוצה ללמוד....ולפי זה תתפלל מנחה..)
עוד אפשרות...ללמוד רצוף אחרי התפילה_(ולא להתפתות לללכת הביתה ל"כוס קפה" או ל"ארוחת בוקר קצרה"
)
אני חילקתי את הלימוד לשתי חלקים..חצי בערב וחצי בבוקר...לא בטוח שזה נח לכולם..
ואז אפשר פשוט ללמוד ולקבוע חברותא וכו'...
בין הזמנים זה סוג של נחת כזה ואם תסתכל טוב תראה שתתחיל בע"ה את הזמן בעלייה מכל נפילה צריך לדעת לקום!!!
בהצלחה לכולנו ושיהיו רק בשורות טובות!!!
קביעות, קביעות וקביעות. קבע חברותא (עכשיו זה כבר פחות רלוונטי, אבל בעזהשי"ת בביה"ז הבעל"ט), לך לשיעורים קבועים, לך לימי עיון וכו'.
מה שאני עשיתי בביה"ז הזה זה קביעות בהלכות פסח ובהגדה עם חברותא, והיו לי הישגים גדולים מאוד. ביה"ז יכול להיות זמן של למידה עוצמתית מאוד, רק צריך להתאמץ ולהיות בקביעות. המסגרת היא מה שמחזיק אותך, וע"כ אתה צריך להישאר במסגרת, גם אם היא הרבה פחות מחייבת. לכן גם ישבה"ז ה רעיון טוב מאוד.
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים