טוב חבר'ה עזרתכם =]אוהבים את אבא[=
עבר עריכה על ידי gbck630 בתאריך כ"ב ניסן תשע"ב 22:54
עבר עריכה על ידי אוהב את אבא =) בתאריך כ"ב ניסן תשע"ב 22:46

קודם כל זה פצל"ש מסיבות שלא חשובות כרגע

אז...לכל האנשים שהולכים לשאול אני לא אענה

בכ"מ שלחו לי את הקטעים הנ"ל ואני אשמח לעזרה

מי שחוב שרק נטורי כרטא הם לא ציוניים:
"אגודת ישראל נולדה
ללחום בהציונות ותוצאותיה." -- איגרת של הגאון
רבי בנימין מנדלזון"

ועמדתו של הרב עובדיה יוסף על בית המשפט העליון:

"ודע כי אף על פי שהסמכות החוקית כיום מטעם הממשלה לדון היא לבתי המשפט החילוניים והשופטים שם יהודים הם, עם כל זה ברור על פי דין תורתנו הקדושה - התובע את חבירו בבתי משפט שלהם גדול עוונו מנשוא, והוא בכלל מה שפסקו הרמב"ם והשולחן ערוך, שכל הדן בערכאות [בתי משפט] שלהם הרי זה רשע וכאילו חרף וגידף והרים יד בתורת משה רבינו." -- הרב עובדיה יוסף, יחווה דעת, חלק רביעי, עמ' שי"ב-שי"ד, 1981

אחד מהדעות של מה שהדת חושבת על נשים:

"לא תרבה שיחה עם האשה שכל שיחתה של האשה אינה אלא דברי ניאופים." -- מסכת דרך ארץ רבה, פרק ראשון

שיעור על חופש הביטוי בדת:
"אין "חופש ביטוי" בעיתון חרדי, מכיון שאין מושג כזה ביהדות" -- "יתד נאמן", 5/5/1989

מה הם חושבים על החילוניים:
"הסוטים האידיאולוגיים שקוראים להם חילוניים... שהם בהמות. אולי בהמות משוכללות, לא נעים להגיד, שהרי צורתם החיצונית צורת אדם." -- עיתון
"השבוע" החרדי, מדור "תשעה קבין", 6/4/2001

ואי אפשר בלי "גאון הדור" הרב עובדיה יוסף:
"מותר להרוג מי שמזלזל בבחורי הישיבות." -- הרב עובדיה יוסף, 2/9/2003

על הרפואה בדת:
"[תרגום מארמית ר' אבהו חש באוזניו. הורה לו ר' יוחנן (ויש אומרים: בית המדרש הורה לו): יביא כליה של עז קרחת ויקרענה שתי וערב ויניח על גחלים לוחשות, והמים שיוצאים ממנה יתן באוזנו, לא צוננים ולא חמים אלא פושרים. ואם לא - יביא חלב [בצירה וסגול] של חיפושית גסה ויתיכנו
ויתן לתוכה. ואם לא - ימלא אזנו שמן ויעשה שבע פתילות של אספסת ויביא בית יד של שום, וייתן שיער בראשן אחד ויצית בו אש, וראשן שני יתן באוזן, ויתן אוזנו לאש ויזהר מרוח, וייטול אחת ויניח אחת. ואם לא - יביא מוך של דנדא שלא נחבט ויניח בה, ויתן אוזנו לתוך האש וייזהר מרוח. ואם לא - יביא שפופרת של קנה ישן בן מאה שנה וימלאנו מלח גללני, וישרפנו וידבק." -- תלמוד, מסכת עבודה זרה, דף כ"ח ב'

ומי שרוצה לדעת איך עובד הלב (ע"פ דתנו ה"קדושה"):
"[תרגום מארמית שלושה קנים יש, אחד הולך ללב, ואחד הולך לריאה, ואחד הולך לכבד." -- תלמוד, מסכת חולין, דף מ"ה ב' "לאחר שהקנה נכנס לחזה מתפצל לשלושה" -- תלמוד, מסכת חולין, דך מ"ה ב', רש"י

וגם לרב עובדיה יש תובנות מדעיות מרחיקות לכת:
"דם הבא ממאכלים לא כשרים עלול לגרום השפעה שלילית של מידות רעות, אכזריות ועזות פנים." -- הרב עובדיה יוסף, ידיעות אחרונות 25/12/1995

אישית, יש לי המון דברים להגיב על חלק מהמשפטים פה

אבל קטונתי,

אני רוצה לשמוע את דעתכם וכמובן בנים כאן שלומדים גמרא ותורה כמו שצריך ויוכלו להבהיר לי את העניינים.

התייחסות לכל משפט ומשפט ממש תעזור לי

תודה נשמות!!!

מקפיצהשוקו =)
מה רוצים ממנו כאן?א. יהושע

קודם כל, מספיק להיות עם ראש על הכתפיים כדי לראות שיש כאן הרבה משפטים שהם הוצאה מהקשרם.

חוץ מזה, אם העניין של הרפואות מציק לך- את מוזמנת לפתוח את מסכת גיטין, בדף ע. יש שם בערך  2 דפים של כל מיני רפואות, ותאמיני לי- אין דברים כאלה, לקחת תרנגולת שחורה, לקרוע אותה שתי וערב, לשים אותה על ראש החולה עד שהיא תידבק לראש לו, שישחה במים עד שכבר לא יהיה לו כח, ואז שילך לישון ושאף אחד לא יעיר אותו וככה האדם יתרפא.

נשמע מאוד ראלי, אה?!

אז לא זוכר איפה ראיתי, אבל אולי זה הרמב"ם שכתב שאלו הרפואות שהיו בימיהם, ועכשיו הדברים האלה לא עוזרקים- אלא כך אמרו הרופאים אז ורבינא ורב אשי הכניסו את זה לגמרא כי בגמרא יש הכל.

שלמדו בישיבה שלי את מסכת גיטין שאלו את הרב הדרי האם מקיימים מצוות לימוד תורה בכל הרפואות האלו, והוא אמר ללמוד אותם פעם אחת- וזהו.

ככה שמכיוון שזה נכתב- זה עדיין חלק מהגמרא, אבל מתייחסים לזה בהסתייגות.

בקשר לשאר הדברים שציטתת, זה ממש מריח ריח של אנטישמיות, ואני כותב את זה בלי לקרוא את הכל ממש...

אני מסתכל בזה עוד פעםא. יהושע

ומגה שזאת לא רק אנטישמיות, אלא גם ביזוי תלמידי חכמים ממש.

חוץ מזה, שלא להכל יש מקור.

אני לא חושב שצריך להתייחס למשפטים המכוערים האלה. אני מפקפק באמינות של חלקם.

בוא נרגיע....לב אדום.

החרדים אולי לא מתים על המדינה שלנו.

הם אולי לא מצדדים בחופש הביטוי וברפורמות חברתיות שאנחנו כן דוגלים בהם.

יש ביניהם שקצת צריכים להכיר את החברה בישראל יותר מקרוב..

לא קראתי את כל מה שכתבת, כי לא היה לי צורך, נגעלתי קצת.., מצטער..

גם כשנגיע לעשירית מגדלותו של הרב עובדיה לא נוכל להציב את התואר "גדול הדור" שלו במרכאות. לא נוכל לצאת ככה מול פסקים שלו, כאילו שאנחנו מבינים יותר, כאילו שהוא בדה אותם כי שיעמם לו או משהו.

ובכללי. לא צריך לחפש סיבות לריב, אני מכיר אישית מספיק חרדים בשביל לדעת שהם נשמות, אז אולי הם לא יעמדו בצפירה לזכר בן דוד שלי ביום הזכרון. אולי הם לא ימנגלו איתי יום לאחר מכן, אולי זה יגלוש לפסים יותר חריפים...

אבל אני רוצה לחפש את השוה ולא את השונה, את המכנה המשותף הרחב ככל שאפשר.

אני אוהב אותם, כמו את כל עם ישראל...!

ב"הצלחה!

מה הקשר בין היחס למדינה לבין רפואה?ראש יהודי
..בכללי הוא דיבר על התערבות התורה,,לב אדום.

גם במושגים שידועים לנו היום.

ואיך בעצם מתמודדים עם זה. גם כשישנן הוכחות הפוכות לחלוטין..

ממש בלי לפגוע, אבל זה נראלי כמו תערובת אחת גדולה של כעס ותסכול, אז אוספים כמה דברים שתכלית הבאתם אחת - השמצת הקשר התורני לחיים, התורה לא נכנסת להכל, וכשהיא נכנסת היא הורסת....

סליחה אם פגעתי, או נכנסתי באין כניסה... סליחה אם פגעתי יותר מידי או לא במקום...

אבל לכו ותכירו אותם טיפה מקרוב, ואת הצדדים החיוביים שבכל אדם...

המציאות לא כל כך שחורה אצל החרדים......

ממש ממש לא...

היי לא אני כתבתי את זה אוהבים את אבא[=
עבר עריכה על ידי אוהבים את אבא[= בתאריך כ"ג ניסן תשע"ב 13:52

כמו שאמרתי שלחו לי את זה ואני רוצה את עזרכתם,

אני שמתי לב כמובן שחלק מכאן ממש אנטי דת וחלק זה חצאי אמיתות

יש לי מה להגיד בנושא הזה אבל אני רוצה לשמוע את דעתכם

ואותו אחד שכתב את זה (שלח לי) כן הוא שונא את הדת,

והמשפטים האלה לא באו להוציא את החרדים רעים אלא את הדת בכלילותיה

ובעיקר תלמידי חכמים.

וגם אני בהתחלה רק רפרפתי מרוב שזה מגעיל,

אבל אם אני צריכה לענות אז צריך לקרוא מה לעשות

והביקורת לא עלייך....לב אדום.

אלא על הכותב, והכתוב..

יום מקסים....

אנחנו לא חיים במושגים שלהם.האלי גאליאחרונה

נכון, ביהדות אין חופש ביטוי- אי אפשר לאמר מה שרוצים .

ואנחנו גם מאמינים שלמה שמרכיב לנו את הגוף יש משמעות מעבר ללהזין אותנו. ודבר שהוא לא כשר משפיע ישירות על הנפש.

ואין צורך - כמה שוביניסטי שזה נשמע- להרבות בשיחה עם בנות ולעורר אצל הבנים יצרים וביטול תורה וכו'...

יש מושגים חילוניים - מערביים שאנחנו מאמצים כנכונים ואמיתיים בטעות ..הערכים היהודים הם שונים לגמרי . אנחנו פועלים על פי מוסר אלוקי - לא מוסר אנושי ..(כוזרי וכו'..)

אני מאמינה שאם תביאי לאדם רציני(לאו דווקא רב) את הקטעים האלה הוא יוכל להסביר את עמדתה של היהדות בענין, וצריך גם לזכור שיש זרמים ופלגים ביהדות - לא כול מסכימים עם כל מה שנמר פה .
נקודה נוספת - צריך לראות את ההקשר והתקופה שבהם נאמרו הדברים.לרוב הם מוצאים מהקשרם..

בהצלחה נשמה

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך