מצטערת שזה ארוך, אבל זה כי גם עשיתי רווחים וכזה
תקראו...
הייתי השבת לא בבית, אלא אצל משפחה שהם כל פעם מארחים חיילים/חיילות בסעודות מהבסיס לידם משהו כזה, בערך תמיד בסעודות אצלהם יהיו כמה חיילות ו/או חיילים וכדו' ממש צדיקים כאילו החיילים לא מודיעים כאילו הם יודעים שהדלת פתוחה, או רואים חיילים בבית כנסת מזמינים אותם לסעודה וכו' (חילונים ודתיים כאחד)
בהתחלה הסתכלתי על זה בעין קצת עקומה אפשר לומר שאחיות שלי ספרו את זה, אבל טוב זה ממש מתאים למשפחה הזאת, (מי שיודע על מי מדובר מוזמן לשתוק!) והחגשבת האחרון הייתי אצלהם בסעודה הראשונה של החג היו 4 חיילות חמודות חילוניות, הם דברו איתנו כיבדו והכל, אכלו איתנו בסעודה
אני ומישהי בערך בת גילי דברנו עם אחת מהם כזה שישבה מולנו ואמרה לנו שהצבא מאד מפתח ולדעתה זה מאד חשוב שגם בנות ילכו לצבא וכו' וכו' אז הסברנו לה וכאילו היא הקשיבה ודברנו לא במריבה אלא בדיון מאד נחמד, ועם החיילות האחרות גם דברו על כל מיני נושאים ובאמת ברוח טובה והכל...
אחרי זה 2 חיילות הלכו לשמירה ואז אחרי הסעודה הלכנו והבאנו להם שוקולד (מריר הם אכלו בשרי לאיודעת אם הם שומרות ועד כמה אבל אנחנו לא נחטיא כמובן) הם אמרו תודה וכו' וכאילו כבר מכירים את המשפחה הזאת זה תמיד ככה איתם.
בסעודה של החג בבוקר הם לא היו (המשפחה בבית רק אנחנו) ובשבת בערב לא הגיעו חיילות כי הם לא יכלו זה לא יסתדר להם עם המשמרות וכו'..
אבל אחרי הסעודה הלכנו שוב אני ועוד מישהי והבאנו להם כוסות תה, ואז ירדנו ללמטה ועלינו ועברנו שוב לידם ואז אחת מהם ישבה על המדרכה והתחילה לדבר איתנו השעה הייתה בערך 11 בערב המשמרת שלה הייתה מ10-2 עד 2 וחצי ישבנו ודברנו איתה,
חיילת מדהימה באמת, היא מאד מתעניינת וקשורה לדת היא מברכת הרבה פעמים לפני שהיא אוכלת פעם היא הייתה לובשת חצאיות, היא יחסית מאד מכירה ומאד מבינה במצוות ובדת וזה גם מעניין אותה,
באיזשהו שלב היא אמרה כזה שהחברים שלה מחשיבים אותה דוסית וקצת אפשר להבין אותם היא באמת כזאתי... יודעת מזה מוקצה ושאלה שאלות באזישהו שלב הסברתי לה כל מיני דברים על פסח וכל מיני כאלה ממש חמודה באיזשהו שלב גם הצטרפו אלינו עוד 2 בנות חמודות וישבנו ארבעתנו והחיילת חלק מהזמן הייתה איתנו גם החיילת השנייה הבאנו עוד תה ואיגלואים וכל מיני דברים (כל פעם הלכנו הביתה להביא זה היה מצחיק באמצע הלילה
) וממש היא חיילת ממש חמודה וזה.
יום למחרת אחותי ועוד כל מיני צחקו עלינו שהיינו עם החיילת עד 2 וחצי ושהיא סתם מפגרת ואחותי שמעה שהיא אומרת שמחשיבים אותה כדוסית אז היא כזה וואי היא ממש חשה מעצמה וכאילו מי שלא שמע את כל השיחה כולם זלזלו כזה בערך אבל אנחנו ידענו שבאמת היא ממש כזה מתאים לה לחזור בתשובה כזה היא מאד מתעניינת וחוקרת וזה...
כאילו מישהי מהבנות שישבו איתנו אמרה לה כזה באיזשהו שלב נו אז קדימה תחזרי בתשובה, אז לחשתי לה שזה דבר שמגיע מהבנאדם ובעזרת ה' גם זה יקרה באיזשהו שלב.
חיילת באמת מדהימה!
הלכנו אפילו לפטרל איתה
והיא הייתה בטוחה שאנחנו דוסים סגורים כאלה ושאלה אם יש לנו טלביזיה אז ענינו שטלביזיה לא אבל כן אינטרנט ומי שיש לה פייסבוק אמרה לה וכו'
והיא שאלה אותנו על ההתנחלויות איך לא פוחדים וזה.. אז מישהי ענתה לה שהיא לא אוהבת שקוראים לזה התנחלויות זה ישוב בא"י אז היא אמרה לה שהיא צודקת וגם היא בעיקרון ושאלה איך זה שיש שקט כ"כ ואמרה שהיא אוהבת תמקומות האלה ותשקט של שבת ושהיא אוהבת את השבת שזה משהו מאד רגוע.
ואח"כ בגלל שהיא התעקבה איתנו אז 2 חברות שלה התקשרו אליה לפלאפון והיא לא ענתה כדי לכבד אותנו בגלל השבת מזה חמוודה והחברות שלה באו לקרוא לה בגלל זה חמודות גמהן...
בבוקר בבית כנסת היו 2 חיילים דתיים אז אחד מהם בא לסעוד איתנו והשני שלחנו לו אוכל לבסיס אח"כ וזה... דתיים כאילו וגם הם למה אותם אנחנו לא מעריכים? חסר חיילים דתיים שרואים ערך בדבר הזה? רבנים? אז למה לזלזל? למה להסתכל רק על הדברים השליליים שבכך?
ודוגרי חשבתי על זה אנשים מסתכלים על חיילים/ות בציבור הפאנט נקרא לזה בצורה מזעזעת בגלל הגירושים וכדו' אז נכון זה לא בסדר, אבל יש גם הרבה חיילים שבאים להגן עלינו, וכן זה גם חלק אז נכון לא מהכל אנחנו מרוצים וכו' גם לא מההתנהלות של צה"ל מבחינה דתית שהיא נגיד גם אמרה לנו שהיא ממש מבינה את זה שבנות דתיות לא מגיעות לצה"ל וזה..
וגם מבחינה מוסרית אבל הם גם עושים דברים טובים, כל החיילים שמגינים עלינו, שהולכים לשמה דוגרי מהאידאל של להגן על המולדת על העם שלהם (ויש הרבה כאלה!!) חיילים שבמקום ללכת עכשיו לטייל בלאיודעת איפה בעולם באים ונמצאים בשירות צבאי וזה לא דבר קל וגם הבנות (לא כולם זה רק מגישות קפה למפקדים אוקי? תפקידים משרדיים למשל והחיילות האלה בקורס מכי"ם נגיד...)
גם מבחינת ההלכה יש עניין של ללמוד תורה ויש עניין של להגן על הארץ של להלחם העניין של ההשתדלות, ואם לא החיילים האלה מי יעשה את זה? כל האלה שלא רוצים להתגייס ומחפשים סיבות להשתמט? בנות שלא יתגייסו זה לא מקומן! אבל בנים? כל עוד אין משהו אחר חשוב שמונע, וכל עוד זה לא בנים שהתורה היא כל חייהם ואין להם מה לחפש בצבא או כל מיני כאלה למה להשתמט? צריך לדעת להפעיל גם שיקול דעת ולא ללכת כמו רובוט ולפחד מהמפקד כי יש ה' למעלה מעל הכל אבל...
אז למה אנחנו לא מעריכים תצד הזה? למה להסתכל רק על השלילי? איפה חצי הכוס המלאה? איפה ההסתכלות על הטוב? איפה האמונה שגם הדברים האלה בסופו של דבר הם מהבורא? איפה האהבת ישראל האמיתית שלנו?
חבר'ה בבקשה תחשבו על זה, ניתן להגיב גם כנגדי אבל בבקשה בצורה נעימה ומכבדת
ובאמת כדאי להתחזק באהבת ישראל הזאת ולא להסתכל רק על השלילי בזה אז נכון חיילים שלמשל לא ידעו לסרב פקודה בגירוש/מגרשים מאחזים וכדו' לא עושים מעשים נכונים, ובהמוווון דברים אני לא מסכימה עם צה"ל בדיוק כמו שאני לא מסכימה עם המדינה. אבל זה לא העיקר! תסתכלו על חצי הכוס המלאה לא הריקה.
שנזכה בעזרת ה'.
בשורות טובות!
באהבת ישראל...![]()