מתוסכלת ממש..אנונימי (פותח)

עוד לא סגרתי שירות ואין לי כיוונים בכלל.. שום דבר לא נראה לי יותר מידי מעניין..

בהתחלה הלכתי למיונים מוקדמים, סתם כזה לבדוק. ולא התקבלתי. ואח"כ בחודש הסיירות התלבטתי אם אני רוצה תקן בית או לא, ובסוף הלכתי ל2 סיירות חוץ ו2 סיירות בית. וגם מזה לא יצא שום דבר.

ובנתיים מתחיל להמאס לי.. יש עוד מעט שהלכתי אליו לסיירת מאוחרת אבל היא מורחת אותי שם עם התשובה, ונראה לי שהיא גם תהיה שלילית.

וכמה דחיות כבר אפשר לקבל? לא חשבתי שאני כזה בנ"א גרוע.. ונמאס לי לחפש תקנים ולדבר עם רכזות. באמת שנמאס. כבר לא בא לי לעשות שירות שנה הבאה..

נכון, זה מתסכל...[-]

אבל כמו שר' נחמן אמר- אין שום ייאוש בעולם כלל!

נוא לא התכוון להגיד שאין מצבים של ייאוש בעולם- כי יש.

הוא התכוון לומר שאין סיבה שאנחנו נעניק להם משמעות. שאנחנו נבחר באפשרות שלא להתייאש.

גם אני הלכתי בזמנו למיונים מוקדמים. אמרתי שאולי זה יפתח לי אופציות וכיוונים.

זה לא.

אולי גם בגלל שלא התקבלתי...

בכל מקרה, עשיתי כמוך כמה סיירות- קרובות לבית, רחוקות- חלק התקבלתי וחלק לא.

את האמת- אין למקום דרך באמת להעריך אותך והחליט אם את מתקבלת.

אין להם את הכלים להחליט.

איך הם מעדיפים מישהי אחת על פני השנייה?

אין לי מושג.

בעיניי, זה עניין של אמונה ובטחון.

כנראה שאת לא אמורה להיות שם...

זה ממש לא אומר שאת גרועה.

כשאני לא התקבלתי לדברים, וסיפרתי לאנשים סביבי- במידה והם עצמם היו חלק מהגוף עצמו- הם תהו למה והציעו מיד להשתמש בקשריהם. אבל אני העדפתי שלא.

עם זאת, אף אחד לא יבוא אלייך יום אחד ויגיד- וואו, אותך אנחנו צריכים.

צריך להמשיך ולחפש.

תקנים נפתחים כל הזמן.

קחי מעכשיו עוד ארבעה חודשים, וזה מתי שאני סגרתי שירות.

מה שקורה, זה שאנשים סוגרים בתחילת השנה, ואחר 6,7,8 חודשים- מחליטים שזה בעצם לא זה, ומבטלים.

הייתי נכנסת כל יום לאתרים כדי לראות איזה תקנים התפנו....

בסופו של דבר מצאתי תקן, שהוע לפני שהוא התחיל.

אז נכון, פספתי את הסמנריון.

אבל הייתה לי שנה מדהימה.

ובקטע הפרקטי- נשמח להציע כיוונים, רעיונות שיקולים- אם תרצי לפרט עוד.

אני מבינה את מה שאת אומרתאנונימי (פותח)

אבל כבר נמאס לי להכנס לאתרים כל פעם. והאמת, כבר לא כזה איכפת לי שלא לעשות שירות..

אין לי כיוונים בכלל. אני לא אוהבת זקנים או ילדים קטנים, וממש לא מתחשק לי לשבת עם נוער מהבוקר עד הלילה וללמד אותם מקצועות של בציפר. קומונה אומרים שזה לא בשבילי [מה שגם אני אצטרך תקן חוץ והחלטתי להשאר בבית..], והדרכות וכאלו נראה לי שלא ילך. משרדי נשמע לי משעמם, אבל נראה לי שכבר לא נשארה ברירה..

מה עם טיפולי?אוסנת

עבודה עם ילדים ונוער במצוקה?

אולי תנסי את זה, כי קרוב לוודאי שזה לא מה שאת חושבת?

(אני אינטרסנטית אתמול ביקשו ממני לדאוג לתקן מסוים...)

חוץ מזה, נשמע שיש לך איזה סימפטיה לקומונה... 

עזבי רגע את מה שאומרים - את רוצה?

ולמה הדרכות נראה לך שלא ילך? (גם פה יש לי אינטרס... אם תרצי פרטים)

ואחרי הכל הכל -

מה התחביבים שלך? מה את אוהבת לעשות? מה את רוצה לעשות כשתהיי גדולה?

..אנונימי (פותח)

מה זה טיפולי?

אז עבודה עם נוער וילדים במצוקה זה גם מה שהכי התחברתי אליו בהתחלה, ושהייתי מדריכה בתנועת נוער, החלק של השיחות עם החניכות היו ממש טובים, אבל כל התקנים כוללים ללמד אותם.. ו12 שנה אני מחכה לסיים בציפר, ממש לא בא לי עוד שנה.

אני נורא לא הטיפוס לזה. בסניף הייתי המדריכה המפונקת שלא אוהבת מסעות ולא סובלת לסייד בחודש אירגון.. ואני לא באמת חושבת שאני אסתדר עם קומונה..

[בת"א? אפשר אולי לשמוע..]

אני רוצה ללמוד פילוסופיה, ומתכננת גם תפירה.

בקטע של תחביבים זה לשמוע מוזיקה, לצייר, לסרוג, לקרוא ספרים..

טיפולי, הכוונה,אוסנת

עבודה עם מחלות נפש, הפרעות, ומוסדות לנוער וילדים במצוקה (קשה).

אני מכירה מקומות שבת השירות לא עוסקת בתחום הלימודי, וגם מקומות שהלימודי הוא שולי שם.

למשל: "אור שלום", "מכון סאמיט".

יש לי אינטרס לספר לך על תקן בירושלים (אפשר להיות בו בתקן בית, או לפחות ליסוע הביתה יותר בחופשיות) - אם תרצי, באישי.

לגבי הקומונה:

יש משהו שמושך אותך בקומונה?

עזבי רגע את הסיוד והמסעות. זה חלק מסוים מהתפקיד, שבאים אליו בראש אחר משל מדריכה (לטוב ולמוטב), ואם שאר העבודה מושכת ומאתגרת אותך - אז שווה לסבול את הקטעים הפחות מהנים.

מה את חושבת, שכל הקומונריות אוהבות הכל? שפיציות בהכל?

גם אני רציתי ללמוד פילוסופיה... ממש ממש...  

אז גם על זה יש לי הבנות...

בכל מקרה - אם לא תעשי שירות - את רואה את עצמך לומדת את זה שנה הבאה?

היופי בשירות[-]

זה שיש כל כך הרבה תחומים.

אם תתני לנו איזור, תחום שמספיק קרוב לך לבית לתקן בית-  נוכל לעזור יותר...

למתוסכלת היקרה!!עמינדב1

קודם כל- את צודקת!! לקבל תשובות שליליות זה החלק הכי מעצבן בש"ל..... ועוד שזה חוזר על עצמו...

דבר שני, שולחת לך מסר אישי... נדבר

יש לי חברה שעשתה במקום שהיא ממש נהנתה בו...שלהבתחיהאחרונה

היא עשתה במדרשת עפרה.

זה הדרכות סמנריונים, ימי עיון, חזיונות (סרט + הצגה) שהבנות שירות הן השחקניות ונוסעות להעברי פעילויות בכל רחבי הארץ. מה שמיוחד במקום הזה הוא שאת ממש לא רק בת שירות, את ראש גדול, מתמקצעת במלא דברים, את ממש חלק מצוות המדרשה וכמה שתסכימו להיות יותר ראש פתוח ולהרים יותר פרוייקטים זה מה שיהיה.

ושלא תחשבי שאת עובדת לבד...

צוות המדרשה מעניק לך מנחה, שעובדת איתך על התכנים ליחידות שאותן תעבירו בסמנריונים ובימי עיון,

בימאית, שעובדת איתכן על ההכנות לחיזיונות שתעבירו (ויש המון, וזה ממש כיפי להציג) וגם אחראית בנות שירות מטעם המדרשה (מעבר לאחראית מהאגודה להתנדבות) והצוות ממש כיפי ומפרגן בצופרים למיניהם וימי כיף וגיבוש.

מה שכן, זה נחשב מקום יחסית ממש מבוקש אבל תמיד כדאי לנסות אולי יש עוד תקן פנוי או שמישהי ביטלה... זו ממש שנה שלא תצטערי עליה. גדלים ומתפתחים בה ברמות אז בהצלחה 02-9975411

שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך