בס"ד
שלום לכולם,
רציתי לשאול שאלה {קטנה}, אני לא יודע אם זה נכון, וזה המקום, אבל שיהיה...
{אשתדל}בקיצור נמרץ,
יצאתי עם בחורה, הכל {כמעט} היה טוב, יפה, מתאים, זורם, וכו'...
בשלב מסויים היא אמרה שיש עיקרון שחשוב לה מאוד, ויש דבר מסויים שאני עושה{המקצוע שלי} שנראה לה סותר את אותו עיקרון, ולכן היא מתלבטת אם זה מתאים לה או לא. שאלתי את הרבנים שלי, לראות איפה עומד מה שאני עושה, והבנתי שאיך שאני עושה{עם מודעות, מגבלות וכו'..} זה בסדר גמור, וגם שזה לא סותר את העיקרון הזה..
ניסיתי להסביר מה ואיך אני עושה, ושגם לי העיקרון הזה חשוב וכו'...
היא שאלה איזה רב מקובל, ש{לדעתי, כל מי ששאלתי אותו - אנשים ורבנים} ענה תשובה מאוד כללית, שהדבר שאני עושה הוא בעייתי, והעיקרון שלה הוא חשוב, ולא מתפשרים, ועל הדברים שלו היא התבססה.
בקיצור, בסוף(אחרי שבוע של התלבטויות) היא החליטה שזה דבר שחשוב לה, והיא מעדיפה להיפרד.
בשיחה האחרונה, שבה היא אמרה לי עוד דבר-שניים שהפריעו לה, הבנתי שמה שעומד מאחורי מה שהיא אומרת זה כמה מקרים בודדים(שלעומתם היו הרבה מקרים הפוכים, אבל מספיק בודדים כדי לתת הרגשה כזאת) שבהם היתה אי הבנה, והרגשה לא טובה, ובהצטברות של שניים-שלוש מקרים כאלה + העיקרון שחשוב לה{והתשובה של הרב (בהתחלה חשבתי שאם אני אשאל את אותו רב שהיא שאלה, ואפרט לו את המקרה ספציפי, ולא כללי, אולי התשובה שלו תהיה שונה, ולכן גם ההחלטה שלה, אבל עכשיו אני מבין שהדבר שיותר הפריע זה דבר אחר)}, היא החליטה.. מה שהפריע לה, זה לא דבר נורא, אלא {לפי הבנתי} דברים שאם היינו מדברים עליהם ומבינים אותם, הדברים היו יכולים להיראות אחרת..
אנחנו מתפללים שהקב"ה יכוון ויוליך אותנו בדרך הנכונה, אבל איך יודעים? שאלתי את הרב שלי איך אני יודע אם זה מה שהקב"ה רוצה, או שצריך להשתדל? מה הגבול בין השתדלות לביטחון? מתי זה כבר חוסר ביטחון? הוא אמר שצריך להשתדל כמה שאפשר, אבל לדעת שהכל מה'.
מה בגדר ההשתדלות הנורמאלית?
אני חושב, מתלבט אם זה נכון איכשהו לנסות{בעדינות ורגישות} להחזיר את הגלגל אחורה, זה נכון? זה בסדר?
אולי זה נובע מקושי לקבל את התשובה הקשה, אבל נראה לי שאני חושב את זה בגלל שהיו הרבה דברים מתאימים וטובים, תכונות אופי, רצונות, שאיפות, וכו'.. וגם מה שהיה קצת שונה, היה משלים..
אני חושב זה, גם כי נראה לי שהיא לא ממש שלימה עם ההחלטה, נראה לי שזו היתה החלטה שנבעה מבלבול{היא גם אמרה את זה בערך}(אם אם היא היתה מחליטה באמת, ושלימה, לא כ"כ היתה לי ברירה, הייתי צריך לקבל את זה ולהמשיך..)
לשואלים:
*איזו מס' היא? ב"ה 2, מצד אחד – בגלל שאני רואה את ההבדל בין הפעם הראשונה לשניה, אני חושב שזה באמת מתאים, ולא כמו בפעם הקודמת שהפכתי את המציאות כדי לחשוב שאנחנו מתאימים... מצד שני – גם בגלל זה אני לא יודע, אולי כמו שבפעם הקודמת המשכתי והגעתי למשהו יותר טוב, אולי גם עכשיו זה מה שצריך לעשות...
*כמה זמן כל זה היה? חודש וחצי.
*מתי כל הסיפור נגמר? לפני שבועיים.
בשבועיים האלה ניסיתי להרפות, גם לה, וגם לי, לחשוב עם עצמי, להיות אמיתי, להפעיל שכל.. ולא יודע, אני עדיין חושב על זה... איך יודעים אם זה בסדר, נכון לעשות משהו? או שפשוט צריך להמשיך הלאה..?
שיהיה בהצלחה לכולם! לכל המחפשים, ולכל אלה שכבר מצאו..
שנדע בע"ה להבין מה הקב"ה רוצה מאיתנו, ולאיפה הוא מכוון אותנו בכל הסלט הזה..