מזעזע.66

מהקול היהודי:http://www.hakolhayehudi.co.il

ערוץ 2 מציג: "סיפורה המופלא" של ניצולת השואה שהתאסלמה

אלחנן גרונר | כ״ה בניסן ה׳תשע״ב (17/04/2012)

לקראת יום השואה פרסמו בערוץ 2 כתבה על ניצולת שואה שהתאסלמה ומתגוררת כיום באום אל פאחם. בערוץ 2 לא הסתירו את אהדתם ל"סיפור המופלא", ואף קיוו כי המקרה יצליח ליצור שיח משותף בין יהודים לערבים.

תחת הכותרת "סיפור מדהים", הביאו שלשום בערוץ 2 את סיפורה של הלן (לאה) ברשצקי, ניצולת שואה כבת 70 שהתאסלמה לאחר שעלתה לארץ וחיה כיום עם בעלה הערבי באום אל פאחם.

גם בחלומות השחורים ביותר לא תיארו בני משפחתה של ברשצקי, שרובם המוחלט נספו בשואה, מה יקרה לילדה הקטנה שניצלה מהמשרפות באושוויץ ועלתה למדינת היהודים החדשה.

את בעלה הערבי הכירה כשהיתה תלמידת תיכון ברמת גן, "הוא היה פועל ואני הייתי בחורה בבית הספר", סיפרה לערוץ 2. "ותמיד כמו גברים שמתחילים הוא הפיל אותי, תפס אותי".

כשעלתה ארצה שינתה הלן ברשצקי את שמה ללאה, אך לאחר שהתאסלמה שינתה שוב את שמה והיא קוראת לעצמה לילה ג'ברין. היא אמא לשמונה ילדים, סבתא ל 30 נכדים וארבעה נינים. במשך כ 52 שנה היא גרה באום אל פאחם.

אולם בערוץ 2 התייחסו לסיפור כאל דבר "מופלא ומדהים", כדברי הכתב, ואף היללו אותו בפה מלא.

"כששומעים את סיפורה של לילה, אין ספק שמדובר בסיפור שיכול להתרחש רק כאן", מאבחן כתב ערוץ 2 חיים ריבלין. "אולי הוא יהפוך בעתיד לסרט, ואולי אפילו יצליח ליצור שיח משותף, שלפעמים כל כך חסר פה."

אין זה מקרה יחיד בו התקשורת מעודדת מקרי התבוללות. בכמה סדרות ותוכניות ראליטי שהופקו בשנים האחרונות כיכבו זוגות מעורבים.

ארגון להב"ה הפועל למניעת התבוללות לקח את הכתבה וערך אותה, בצירוף אזהרה להורים על הסכנות שאורבות לבנות יהודיות.

"מה שלא הצליחו הנאצים קרה במדינת ישראל" - לילה ג'ברין (צילום מסך)

צפו בוידאו

ה' ירחם11223344
זוועההה!!=[חייבס"ית
אוי ואבוי..סתם אחת
לפחות היא לבושה צנוע..משכנות הרועים
הערוצים הרדיקלים האלו מביאים כל מיני סיפורים זעומישואף לאוראחרונה
עבר עריכה על ידי _אמיר_ בתאריך כ"ו ניסן תשע"ב 18:36

זעומים שכאלו.

חלקם בוודאי מנופחים,אבל מכל מקרה זעומים ..,לפעמים זה מגיע לבזיון ניצולי השואה,כדוגמאת סיפור "הצלה" של האיפיפיור שהציל ילדה יהודיה אחת.ידוע היטב שהיה בכוחו של האפיפיור להתערב ולהציל יהודים בשואה והוא לא עשה זאת,וגם את אותה ילדה בודאי הוא רק רצה לנצר משום שזה ערך עליון אצלם,המסיון ועקירת יהודים בפרט מיהדותם.בתור אפיפיור בעל מליארדי מאמינים ביניהם בודאי גם קצינים נאצים רבים ואולי אף אנשי אס אס (!),איש בעל כח בארצות הגוים, רק ילדה אחת ידו הצליחה "להציל" ? וזה לא עניין של ביקורת מוגזמת הבאת סיפור כזה לאנשים שאינם בקיאים במעשיו של האיש הזה ואולי אף ברדיפות המזעזעות של הנוצרים את היהודים במשך כל שנות גלותנו זה עיוות ההיסטוריה.

זו בושה וחרפה להביא סיפור שמהווה פרט זעום מהתנהגותו של האיפיפיור הזה והתנהגות הנוצרים בשואה כסיפור מייצג,זו כתיבת ההיסטוריה מחדש..

אפילו ביום השואה הם משתמשים בצורה צינית כדי לקיים הטפה פוליטית.וגם הטפה אידאולוגית חילונית,לפי מה שהצלחתי לקלוט מתוכן הדברים שהם מביאים ביום השואה.

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך