סקרנו"ש

תגידו, מה נראה לכם על השיר מי שמאמין?

מצד אחד, שר אותו מישהו לא דתי,שנראה לי שהוא לא מאמין ברבע ממה שהוא אומר... אבל אולי הוא דווקא מנסה להיכנס? אולי הוא מתחיל לחזורבתשובה?

מצד שני, הבן אדם שם את השיר הזה ביחד עם שירים מהסגנון של "כמה את יפה, בואי נתחתן"

ובננוסף לכול, השיר בכלל לא נכון! הפחד היחיד של מי שמאמין הוא שהוא יאבד את האמונה!

מה נראה לכם? נכון לעכשיו כל פעם שאני שומעת את השיר הזה אני עפה משם עם חברה שלי...

אני אשמח לקבל נימוקים!

תשובה.עץ על מים

א+ב. שר אותו אמנם מישו חילוני שבמקביל שר שירי אהבה אבל מי את שתשפטי איפה עומדת האמונה שלו, את יודעת שלכל יהודי כופר ככל שיהיה ועושה מעשים שלא יעשו ככל שיעשו יש נשמה בפנים? הוא יהודי! אז אם הוא שר שירי אהבה אסור לו לשיר שירי אמונה יהודית? מותר ועוד איך!

זה לא עניין של לחזור בתשובה אלא כל בנאדם מאמין, השאלה היא כמה חזקה האמונה שלו ומה הוא עושה איתה, לכל בנאדם יש אמונה, אם הוא שר שירים למה שלא ישיר שירים על אמונה, כמו שהוא שר שירים על חברה שלו/חברה שלו לשעבר כי הוא אוהב אותם הוא לא יודעת מה ככה הוא יכול לשיר שירים על אמונה.

יש כאלה שטוענים שהנשמה שלו פגומה בעקבות שהוא חוטא וכו' ולכן זה משפיע על השיר ומכניס טמאה לנשמה, דעה הגיונית. אבל גם הזמר הכי דוס שיש חוטא, ומי אנחנו שנעשה חשבונות שמיים ונגיד מי חוטא יותר ומי פחות, אולי הוא בפרסיה, אבל בכל זאת דברי בעיני עומדים מי שהולך כך ומי שהולך כך דעתו הגיונית ומבוססת בצורה נורמלית.

ג. זה כבר בעיה אחרת בהבנת השיר, אני גם חושבת שזה צריך להיות מי שמאמין הכי מפחד ומהרגע שהשיר יצא טענתי ככה, הבנאדם לא כתב לא מפחד מענייני כפירה אלא מתמימות לדעתי שהוא ככה רעה את הדברים שמי שמאמין באמת לא מפחד לאבד תאמונה כי היא איתו לאורך כל הדרך, ואנחנו שמשתדלים לשמור תו"מ רואים את זה אחרת כמי שמאמין הכי מפחד לאבד את אמונתו כי שהוא יאבד אותה יהיה חסר כל. זה לא הופך אותו לכופר.

אני חושבת שזה אחלה שיר למי שמתחבר לסגנון הזה, וסובר בדעות שמצדיקות את שמיעת השיר כפי שכתבתי בסעיפים א+ב ושאנחנו שומעים תשיר לחשוב על כך שמי שמאמין הכי מפחד ולא לא מפחד! 

לדעתי זה אחלה שיר, אני לא שומעת אותו יותר מדי כי הוא חפר שנה שעברה דיי והותר שהוא יצא ועשה לי חורים בכל האוזניים שבכל מקום שרו אותו

--------שפילבלעע

אני מסכימה עם יונה קטנה - אין לך אפשרות לדעת מה הבנאדם מאמין  בתוכו,- "שר אותו מישהו לא דתי" --אז???

חמדתי זה לא אומר כלום על הבנאדם, יכול להיות הבנאדם הכי דוס בעולם שברמה האמונתית שלו הוא בריצפה ובנאדם לא דתי בעליל שמאמין בה' כאילו זה כל החיים שלו (ואני מכירה את זה מקרוב )

דווקא הוא, הזמר שאת קוראת לו "חילוני" יכול להיות מחובר לקב"ה פי אלף ממה שבנאדם שאת קוראת לו "דוס" יכול להיות...

או כמו שאומר המשפט: אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בבפנוכו שלו...

שנזכה^^ 

אחלה שיר שבעולם!!ט!הר

לדעתי אין איתו שום בעיה.

למה שהזמר ישפיע עלי? אם לא הייתי יודעת שזה אחד ששר שירי עגבים זה בטוח לא היה משפיע עלי אבל אם אני יודעת מי הוא, זה מה שישפיע עלי?? לא חושבת שכן. 

(אם כבר מדברים על זה שהוא חילוני) גם ככה הוא לא דתי, ועד שהוא שר שיר שהוא כיכול להתקרב לה' גם אז נופלים עליו?!

סליחה אם נשמעתי קצת תוקפנית כי כל היום אני שומעת את הדיונים האלה סביבי.

אני לא חושבת שאני יכולה לשפוט אותו,נו"ש

אבל סגנון השירים שלו זה "אני אוהב אותך, את אוהבת אותי, אז בואו נתחתן"

זה בכל זאת אומר משהו על הבנאדם...

ויכול להיות שהוא מאמין, אבל ממש לא רואים את זה.

ממש לא.

נראלי שבסדר גמור!!!!!!....אנונימי (פותח)

ולפי מה שהבנתי הוא סוג של שומר שבת(אבל יכול להיות שסתם קישקשו לי!)

ו...אייל גולן המציא שיר חדש...על אלוקים....

(הבנדאם בהתחזקותחההה

במשפט אחד:ב.ש.
עבר עריכה על ידי ב.ש. בתאריך כ"ו ניסן תשע"ב 18:23

אהבה זה דבר טהור ואמונה זה דבר טהור.

כמו שאני לא מאמין באהבה שהוא מדבר עליה כך אני גם לא מאמין באמונה שהוא מדבר עליה.

אסביר את כוונתי ע"י סיפור קצר:

פעם בא מישו אל הרצי"ה ואמר לו "אני לא מאמין באלוקים".

שאל אותו הרצי"ה "כן? ומי זה אלוקים בשבילך?"

לאחר שאותו האיש ענה את תשובתו, השיב לו הרצי"ה "ובכן, באלוקים שלך  - גם אני לא מאמין".

^^^ מדויק.אוסנת

השיר עצמו הוא שיר מאוד יפה אבל...עירוניסט גאה

מי ששר אותו הוא זמר פסול בעיני אדן גועל נפש

שכל החיים שלו הם יצרים ותאוות את היית מוכנה להתחתן עם מישהו

ששר לכל הבחורות "יפיופה בואי אלי תני לי נשיקה על השפתיים"

מרוב שהאדם הזה כל כך מאוס בעיני אני לא מוכן לשמוע את השיר

הזה בכלל אפילו אם "המלך"(=אברהם פריד) בכבודו ובעצמו ישיר אותו

tnhrtnhr - גם זמר שפסול הוא יהודי ואל תקניט בבקשהעץ על מים

בצורה כזאתשמירה על הכבוד של יהודי היא גם אם הוא מאוס בעיניך. לפחות שזה בפומבי.

שיר מעולה....!!!ישראלית בנשמה!

אני לא חושבת שזה קשור לשירים האחרים......

זה גם לא בטוח שהוא כתב.....!!!!!

ודווקא אנשים שלא כ"כ שומרים מצוות נורא התלהבו!!!!!!!!!

(אין סיבה לא לשמוע..)

אחלה שיר..כפרגניסט..
כן טוב, זאת אחת התמיהות שלי - למה?נו"ש

למה כל הדתיים כ"כ התלהבו עליו?

למה את אברהם פריד או את יונתן רזאל לא שומעים באותה התלהבות ששומעים את אילן גולן?

למה?

גם לי לא נראה שהוא בכלל כתב את השירטינטין

לפי מה שאני יודע הוא לא כותב ולא מלחין את השירים שלו, אלא רק שר אותם. אבל נראה לי שמי שכתב את השיר גם לא דתי וזה בעיה לשמוע שיר של אדם לא דתי כי הוא מעביר את הדעות שלו בשיר. במילים, במנגינה וכו'..

לעניות דעתי הקובעתהבעטליר החמישי

שכבר אמרתי אותה הרבה פעמים בהזדמנויות שונות ומגוונות-
תשמעי מה שבא לך, כל עוד אין שם מילים בעייתיות (או שהם בעייתיות אבל בשפה אחרת שאת לא מבינה).

כך פוסק הרב עובדיה (אני לא זוכר אם בשו"ת "יחוה דעת" איפשהו או ב"יביע אומר" כרך ו', והוא בעצמו שמע את הזמרת הערביה אום כולתום -    הנה מקור מהרב נהוראי שמעונוב) וכך פוסק בנו (http://www.kikarhashabat.co.il/%D7%90%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%9F-%D7%99%D7%A6%D7%97%D7%A7.html) וכן ענה לי הרב יעקב אריאל שליט"א שהוסיף את נקודת הלחן הכשר (וגם את זה לא ממש הבנתי... הוא היה מאוד מסויג ולא יכולתי להבין מה הוא פוסק הלכתית ) וכך ענה לי הרב יהושע שפירא שאנחנו לא מחזיקים כ"כ למעשה את הענין האמוני של מנגן הכשר שרבי נחמן מדבר עליו בתורה ג' בליקוטי מוהר"ן [שאומר, אגב, שמי שאומר לשון הרע נחשב מנגן לא כשר. אז עכשיו נאסור לשמוע את כולם? הרי מי יכול להעיד על עצמו שלא דיבר לשון הרע...]

נכון, זוהי מדרגה גדולה ליחידים לא לשמוע את זה, אך ההוראה לרבים היא שאפשר לשמוע. 

ועכשיו בנוגע לשיר עצמו - לא מצאתי בו דברים בעייתיים, ואפילו הגעתי למסקנה שלמשפט "מי שמאמין לא מפחד" יש הסבר עמוק.. אבל לא נטריח אתכם..

[בלי לדבר על כך שאני עצמי לא אוהב ת'שיר הזה בכלל, אבל לא משנה]

אחלה שיר..........לב אדום.

בקשר לחוסר הפחד שלנו לאבד את האמונה... מסכים איתך שזה לא הכי ברור, אבל לא הייתי מתעקב על זה יותר מידי, לא צריך לפרש כל שורה בשיר, לא חיבים להקשות ולתרץ...

חלאס...!!... זה שיר, אני לא אפסול תשובה שזה כך רק בגלל החרוז.......

ובקשר לאמונה שלו, אנחנו לא נבחן אף אחד, אנחנו לא יודעים מה הולך לכל אחד בלב..

אני מאמין שהוא מאמין, ואני לא אכנס בו רק בגלל שהוא מצהיר שהוא כזה..

חבל, לפי דעתי, להכנס למקומות שאנחנו לא רוצים, ולהפסיד נכס כזה, שבאמת מאחד חלקים מהעם שלנו...

סוף סוף שיר שכולם שרים ביחד....

מי שמאמין, אין לו פחד!! אה, אתה מפחד את האמונהקשקשן על הגג

לאבד? יש לך את מלך העולם שהוא ישמור עליך!!

אפשר להסתכל גם מהזוית הזאת......

חח..השיר בכלל נכתב על כדורגל!!!אנונימי (פותח)

תראו את הקליפפ

מה הקשר על מה הוא נכתב?? תקשיבי למילים!!ט!הר
דביר - אם הבנתי אותך נכון, אתה אומר הבן אדם קשקש!נו"ש

אבל מה זה משנה?

השיר הזה באמת דפוקאסצתי

אחד הדברים היפים בשיר הזה, זה האחדות.פלספנית

בעזהי"ת

השיר הזה רץ בציבור הדתי לאומי לגווניו, וגם בציבור החילוני לגווניו. 

השיר הזה מפיע בהרקדות של דוסים ובמועדונים ומסיבות; והוא אחד השירים שהכי כיף לשים בהרקדות מעורבבות- דתיים חילונים, או דתיים על כל גווניהם- ותמיד הוא יסחוף את כולם.

מגניב לראות חבורות כאלה מגוונות בצעקות 'והעיקר לא לפחד כלל'.

מעבר לזה, אחותי, קל מאוד להסתכל על הפזמון, למצוא חצי מילה, ולצאת נגד השיר. בואי נעבור רגע על השיר המלא-

'בכל מקום, כל הזמן, יש לכולנו מגדול ועד קטן, ימים יפים וגם פחות, ויש תשובה אחת לכל השאלות.'- תשובה אחת לכל המשברים והזמנים הטובים:
'יש אלוקים אחד גדול, הוא בעולם הזה נותן לנו הכל'- אמונה נטו.
'בין אפלה, לקרן אור'- בטוב וברע,

'את הנתיב אנחנו רק צריכים לבחור'- בחירה חופשית, וזה.

וזה ידוע, החיים הם מתנה, הכל צפוי' -ה' צופה הכל, 'והרשות נתונה'- לטוב ולרע, שוב, בחירה חופשית.

מי שמאמין לא מפחד את האמונה לאבד- טוב, יש ויש. מצד אחד- מפחדים לאבד את האמונה כי זה הדבר הכי חשוב לנו בעולם, מצד שני- לא מפחדים, כי האמונה כ"כ כ"כ חזקה, שאין סיכוי שהיא תלקח ממנו. כשקשה, נשענים על האמונה- כי זה הדבר היחיד שאפחד לא יכול לקחת ממנו, רק אנחנו.

ולנו יש את מלך העולם והוא שומר אותנו מכולם- ב'מת, זה מילים כ"כ פשוטות, אין על זה אפילו מחלוקת..

העם הזה הוא משפחה, אחד ועוד אחד זה סוד ההצלחה, עמישראל לא יוותר, תמיד על המפה אנחנו נשאר. אחדות, ארץ ישראל, כמה ערכים..

מצווה גדולה להיות בשמחה תמיד, וזה..

אז לפתח אנטי לשיר רק כי 'לזמר יש גם צדדים שאנחנו לא מתחברים אליהם'??

מעבר לזה. קבלי אמירה לחיים: 

לא חייבים לחזור בתשובה בשביל להאמין, לא רק הדתיים מאמינים, גם לחילונים יש ערכים ואידאלים וגם מהם יש לנו ממה ללמוד. 

די כבר עם הזילזול הזה. 

עם ישראל לא יוותר (וההמשך)לפימה שידועלי,הוא שמאלנינו"ש

!!!

אני מתעב את השיר הזהמרדכיאחרונה

בס"ד

כל הסיפור שם זה שזמר מנסה לתפוס עוד קהל יעד ולכן הוא כותב שיר עם "תוכן דתי".

חוץ מי זה ראיתי משהו לגבי מוזיקה שחוץ מהתוכן משנה גם מי שר את זה, אם זה אדם ירא שמיים או סתם זמר שאין לו שום דבר ליהדות.

לגבי ההשפעה - משהו שכתבתי בעבר פה

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך