אנשים כנסו דחוף!!!!!יודוך עמים!!
מה את רוצה שנעשה עם זה??..הדר:)
אוי..זה לא מה שהיתכוונתי, אז..אני יעתיק את זה..-->יודוך עמים!!
רציתי להגיד לכן----> אתן בנות של מלך, וזה לא עוד קלישאה של חרדים "אוי גוועלד, ככה מתנהגות בנות של מלך..?" אלא באמת, אתן צדיקות, אתן בנות של ה', אתן צריכות להיות מאושרות בזה ולא להיתנהג כמו...
לא להידבק בשפת הרחוב ובכל השטויות....
במיוחד צריך להיזהר בדיבור, במה שאנחנו אומרים ובאיך שאנו מוותאים את זה, איזה תון יש לדיבור שלנו....
הרבה פעמים אני גולשת פה בפורום הזה ומה שאני רואה זה ממש.... בואו נגיד, מזעזע....
אני לא יתחיל להוכיח כאן בנות אבל הדיבור פה "רץ" או אולי הכתיבה פה "רצה.." לא משנה...
הפורום הזה היתדרדר מאוד.... בואו נחשוב כבנות בוגרות, כנערות איך אפשר להרים אותו בעז"ה... גם אם זה ביותר ליתמוך בבנות, להביע את אצמיכן בצורה קצת יותר מתאפקת גם אם אתן רוצות לצאת על הבת והשירשור שלה ועל כל העולם....
אנחנו צריכים להיתנהג כמו נסיכים, לא לידבוק בשפת הרחוב... זה ניראה לכם יפה שבן אומרת "חיים שלי, אני מתה עלייך.." זה יפה? לא! את יכולה לבטא את זה בצורה יותר יפה משהו כמו "נשמה, אני פשוט אוהבת אותך" או "צדיקה, את ממש מותקית.." או משהו כזה... בשביל מה לדבוק בשפת הרחוב? אתן באמת רוצות את השפה המגעילה הזאת ב"לקסיקון" שלכן? אתן יכולות להביע רגשות בדרך קצת אחרת, ותיתפלאו- בדרך יותר אמיתית... כשבת אומרת לי "מאמי שלי אני חולה עלייך.." אני מרגישה שזה כל כך מגעיל... כל כך לא אמיתי וכל כך מלוכלך...
באמת, תיזהרו בדיבורכן... וזה לא רק התוכן של המילים אלא גם מה שמסתתר מאחוריהן... וסתם נתתי דוגמא ממש שולית זה יכול להיות גם דיבור בפגיעות בזילזול... סתם נתתי דוגמא לכל השטויות עם ה"חולה עליך"
חמודות, בואו נעזור לזה ליזרום... אתן מסכימות אניתי... אני בטוחה יהיו פה הרבה שממש לא.. אבל תעצרו שניה, אתן באמת חושבות שזה באמת מתאים לכן? יש לכן כבוד לעצמיכן? יש לכן כבוד לה' היתברך? אז תנסו לעשות עם זה משהו, אני גם בטוחה שחלק לא מבוטל יסכימו איתי... האם עצרתן פעם לחשוב אם אתן פוגעות בחברה שלכן, האם עצרתן פעם לחשוב פעם איך מרגישה חברה שלכן כשאתן מזלזלים בה? חשבתן להרגיש את מה שהיא מרגישה? יום אחד תנסו להיכנס לנעליים של אחת שכל החיים רק צוחקים עליה ופוגעים בה... תנסו לחשוב,
הככה אתן רוצות להיות? הבנות האלה שפוגעות סתם בבן אדם טהור? שפוגעות בבן אדם שלא עשה כלום...
אז מה אם היא שמנה ואם היא מכוערת ואם היא חננה... אז מה לא חזרנו לגן הרי פול פעמים דיברו איתנו על זה בכל מקום.. בכיתה בבית ואפילו בגן, כן.... אתן באמת רוצות את הדיבורים האלה, אתן רוצות באמת להיות אלאשגורמות לבן אדם לישנוא את עצמו, את העולם שמסביב...
אז חברות, אחויו שלי... באמת הגיע הזמן למהפך! בואו ננסה קצת לשנות את עצמינו את הדרך שלנו, הן בדיבור והן במעשים...
ולא רק בדיבור אנו צריכים להישתנות כן, גם במעשים...!
מקווה שאתן לוקחות את המכתב הזה לצומת ליבכן...=)
אגב- היתכוונתי במיכתב גם לבנים... קל לי להיתבטאות בלשון נקבה, אבל כן, בנים, זה גם מיועד לכם!
שמעי , לא בדיוק הבנתי למה את מתכוונת כי אין דבריםהדר:)
זה היה רק הצצה לכיוון.. אם תיקראי בסוף אולי...יודוך עמים!!
אנו צריכים לשנות טיפה את היתנהגותינו!!!
בתכלס, אין כאן העלבות?
בואי נגיד כמו שהקטע הז עם "עדי אוהבת חיבוקי" והשטיות הילדותית האלה...
אולי היא לא נעלבה, אולי זה היה בצחוק ואולי לא...
אבל מי שכתב את זה אולי רצה לרדת עליה ולפרסם את זה כדי שניצחק או משהו...
הבינות?
עם עדי זה גם היה דוגמא שולית!
רק הצצה לתוך מה שאנחנו חיים...
וואי חברה זה נוסטלגיה..!!טלל=]]
אז מה, בכל זאת זה היה, אי אפשר להיתכחש..יודוך עמים!!
דוגמא גם מאוד שולית....
דוגרי, אנו לא צריכם לשנות את הדרך שלנו? את הדיבור והכל...?
אפשר גם לצאת על בנאדם בצורה יותר עדינה, יותר משפיעה
במקום להיתעצבן....
והינה זה מה שאני עשיתי, במקום להגיד "די כבר נימאסתם עם כל התת רמה, עם כל הדברים האלה..."
באתי בצורה אחרת, אני מקווה שזה יעזור, שזה יצור משהו....
אל עכשיו אין תת רמה?!טלל=]]
אבל..**טלל=]]
שמעי חמודה,הדר:)
אבל ...או שאנ'לא זוכרת או שאנ'לא יודעת אבל אין פה העלבות בצורה כמו שאת אומרת ..אבל אפחד לא לוקח ת'זה ברמהה האישית לגמריי
מה הקשר?יודוך עמים!!
אבל עצם זה שאמרתי את זה זה לא בסדר וזה ניקרא להעליב... גם אם זה היה בצחוק באיזשהו מקום היית נעלבת, על בטוח... הרי אין לך לב של אבן...
ותמיד כדאי לעבוד על משהו... לא להגיד שתמיד יש על מה לעבוד, אז מה הקטע....?
גמרת לעבוד על משהו?, יפה תעברי לבא....
אני לא אומרת אני בסדר גמור כן?
אני ק אומרת, בואו נעשה את זה ביחד, ניצור את זה, נתקן....
סבבה מותק...הדר:)
אויי זה ארוך..=[צביה:]
כן-תפוזה 1
די לעצלנות.
חחחחחחמישהי!!!!
חחחחח... נקרעתי...רנן
פחחח תפוזה..מר שמח
חיחיחחי זהבה הרגת אותי!!מומו הפרה*
עוד מישו רוצה לכתוב..עדי:)
בי דווקא לא העלת גיחוך -~H.L~
באלי לבכות.עדי:)
אני לא מסכימה עם הקטע הזה!! בכלל בכלל לא!!!שירושקי
עם מה "שיודוך עמים" כתבה??עדי:)
היא הביעה דעה.
זה לא אומר שחייבים להסכים.
טל-רננוש!
ה"וואי חברה זה נוסטלגיה..!!" שלך זה גם נראה קצת תת רמה את לא חושבת??
ויודך עמים וישבחו לך לאומים[סתם א-ל תעלבי...] - דוגרי זה שפת רחוב???? סתם שא-לה שזרקתי....
ציקי- את ואני מדגישה את חי'יבת להפסיק בהתנהגות שלך ולהשתנות!!! חחח
[זה חיוך רחוב???] סתם פשוט מאוד: [סיכום] צריך להקפיד על "כול כבודה בת מלך פנימה" ולא ללמוד מהרחוב מילים גסות [אהמממ... ז' בנות אבנ"ץ..... בלי להעליב אבל הכוונה גם זה לא לקרוא ספרים כא-לה...]מה יש לך??.טלל=]]
בקשר לאיז משפט???רננוש!
*לאיזהרננוש!
במת לא הסכמתי...חחחשירושקי
ראית?עדי:)
חחחחחחחחחחחחחחחתפוזה 1
זה לא היה אמור להיכנס פה. לא משנה..
תפוזה 1
רננה..אני הורגת אותך..=]צביה:]
אני עדין החי'ים!!!!רננוש!
*בחי'יםרננוש!
חחייחחיח.. =)))טלל=]]
רננה כפרה לא הטבעתי אותך..אבל חכי עוד ניפגש בבריכהצביה:]
חח.. לא לדאוג ציקי זוכרת מה עשיתי לךטלל=]]אחרונה
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.