רציתי להגיד לכן----> אתן בנות של מלך, וזה לא עוד קלישאה של חרדים "אוי גוועלד, ככה מתנהגות בנות של מלך..?" אלא באמת, אתן צדיקות, אתן בנות של ה', אתן צריכות להיות מאושרות בזה ולא להיתנהג כמו...
לא להידבק בשפת הרחוב ובכל השטויות....
במיוחד צריך להיזהר בדיבור, במה שאנחנו אומרים ובאיך שאנו מוותאים את זה, איזה תון יש לדיבור שלנו....
הרבה פעמים אני גולשת פה בפורומים הזה ומה שאני רואה זה ממש.... בואו נגיד, מזעזע....
אני לא יתחיל להוכיח כאן בנות אבל הדיבור פה "רץ" או אולי הכתיבה פה "רצה.." לא משנה...
הפורום הזה היתדרדר מאוד.... בואו נחשוב כבנות בוגרות, כנערות איך אפשר להרים אותו בעז"ה... גם אם זה ביותר ליתמוך בבנות, להביע את אצמיכן בצורה קצת יותר מתאפקת גם אם אתן רוצות לצאת על הבת והשירשור שלה ועל כל העולם....
אנחנו צריכים להיתנהג כמו נסיכים, לא לידבוק בשפת הרחוב... זה ניראה לכם יפה שבן אומרת "חיים שלי, אני מתה עלייך.." זה יפה? לא! את יכולה לבטא את זה בצורה יותר יפה משהו כמו "נשמה, אני פשוט אוהבת אותך" או "צדיקה, את ממש מותקית.." או משהו כזה... בשביל מה לדבוק בשפת הרחוב? אתן באמת רוצות את השפה המגעילה הזאת ב"לקסיקון" שלכן? אתן יכולות להביע רגשות בדרך קצת אחרת, ותיתפלאו- בדרך יותר אמיתית... כשבת אומרת לי "מאמי שלי אני חולה עלייך.." אני מרגישה שזה כל כך מגעיל... כל כך לא אמיתי וכל כך מלוכלך...
באמת, תיזהרו בדיבורכן... וזה לא רק התוכן של המילים אלא גם מה שמסתתר מאחוריהן... וסתם נתתי דוגמא ממש שולית זה יכול להיות גם דיבור בפגיעות בזילזול... סתם נתתי דוגמא לכל השטויות עם ה"חולה עליך"
חמודות, בואו נעזור לזה ליזרום... אתן מסכימות אניתי... אני בטוחה יהיו פה הרבה שממש לא.. אבל תעצרו שניה, אתן באמת חושבות שזה באמת מתאים לכן? יש לכן כבוד לעצמיכן? יש לכן כבוד לה' היתברך? אז תנסו לעשות עם זה משהו, אני גם בטוחה שחלק לא מבוטל יסכימו איתי... האם עצרתן פעם לחשוב אם אתן פוגעות בחברה שלכן, האם עצרתן פעם לחשוב פעם איך מרגישה חברה שלכן כשאתן מזלזלים בה? חשבתן להרגיש את מה שהיא מרגישה? יום אחד תנסו להיכנס לנעליים של אחת שכל החיים רק צוחקים עליה ופוגעים בה... תנסו לחשוב,
הככה אתן רוצות להיות? הבנות האלה שפוגעות סתם בבן אדם טהור? שפוגעות בבן אדם שלא עשה כלום...
אז מה אם היא שמנה ואם היא מכוערת ואם היא חננה... אז מה לא חזרנו לגן הרי פול פעמים דיברו איתנו על זה בכל מקום.. בכיתה בבית ואפילו בגן, כן.... אתן באמת רוצות את הדיבורים האלה, אתן רוצות באמת להיות אלאשגורמות לבן אדם לישנוא את עצמו, את העולם שמסביב...
אז חברות, אחויו שלי... באמת הגיע הזמן למהפך! בואו ננסה קצת לשנות את עצמינו את הדרך שלנו, הן בדיבור והן במעשים...
ולא רק בדיבור אנו צריכים להישתנות כן, גם במעשים...!
מקווה שאתן לוקחות את המכתב הזה לצומת ליבכן...=)
אגב- היתכוונתי במיכתב גם לבנים... קל לי להיתבטאות בלשון נקבה, אבל כן, בנים, זה גם מיועד לכם!