אנשים כנסו...! ממש חשוב!יודוך עמים!!
בנות צדיקות!, כן כן, צדיקות!!
רציתי להגיד לכן----> אתן בנות של מלך, וזה לא עוד קלישאה של חרדים "אוי גוועלד, ככה מתנהגות בנות של מלך..?" אלא באמת, אתן צדיקות, אתן בנות של ה', אתן צריכות להיות מאושרות בזה ולא להיתנהג כמו...
לא להידבק בשפת הרחוב ובכל השטויות....
במיוחד צריך להיזהר בדיבור, במה שאנחנו אומרים ובאיך שאנו מוותאים את זה, איזה תון יש לדיבור שלנו....
הרבה פעמים אני גולשת פה בפורומים הזה ומה שאני רואה זה ממש.... בואו נגיד, מזעזע....
אני לא יתחיל להוכיח כאן בנות אבל הדיבור פה "רץ" או אולי הכתיבה פה "רצה.." לא משנה...
הפורום הזה היתדרדר מאוד.... בואו נחשוב כבנות בוגרות, כנערות איך אפשר להרים אותו בעז"ה... גם אם זה ביותר ליתמוך בבנות, להביע את אצמיכן בצורה קצת יותר מתאפקת גם אם אתן רוצות לצאת על הבת והשירשור שלה ועל כל העולם....
אנחנו צריכים להיתנהג כמו נסיכים, לא לידבוק בשפת הרחוב... זה ניראה לכם יפה שבן אומרת "חיים שלי, אני מתה עלייך.." זה יפה? לא! את יכולה לבטא את זה בצורה יותר יפה משהו כמו "נשמה, אני פשוט אוהבת אותך" או "צדיקה, את ממש מותקית.." או משהו כזה... בשביל מה לדבוק בשפת הרחוב? אתן באמת רוצות את השפה המגעילה הזאת ב"לקסיקון" שלכן? אתן יכולות להביע רגשות בדרך קצת אחרת, ותיתפלאו- בדרך יותר אמיתית... כשבת אומרת לי "מאמי שלי אני חולה עלייך.." אני מרגישה שזה כל כך מגעיל... כל כך לא אמיתי וכל כך מלוכלך...
באמת, תיזהרו בדיבורכן... וזה לא רק התוכן של המילים אלא גם מה שמסתתר מאחוריהן... וסתם נתתי דוגמא ממש שולית זה יכול להיות גם דיבור בפגיעות בזילזול... סתם נתתי דוגמא לכל השטויות עם ה"חולה עליך"
חמודות, בואו נעזור לזה ליזרום... אתן מסכימות אניתי... אני בטוחה יהיו פה הרבה שממש לא.. אבל תעצרו שניה, אתן באמת חושבות שזה באמת מתאים לכן? יש לכן כבוד לעצמיכן? יש לכן כבוד לה' היתברך? אז תנסו לעשות עם זה משהו, אני גם בטוחה שחלק לא מבוטל יסכימו איתי... האם עצרתן פעם לחשוב אם אתן פוגעות בחברה שלכן, האם עצרתן פעם לחשוב פעם איך מרגישה חברה שלכן כשאתן מזלזלים בה? חשבתן להרגיש את מה שהיא מרגישה? יום אחד תנסו להיכנס לנעליים של אחת שכל החיים רק צוחקים עליה ופוגעים בה... תנסו לחשוב,
הככה אתן רוצות להיות? הבנות האלה שפוגעות סתם בבן אדם טהור? שפוגעות בבן אדם שלא עשה כלום...
אז מה אם היא שמנה ואם היא מכוערת ואם היא חננה... אז מה לא חזרנו לגן הרי פול פעמים דיברו איתנו על זה בכל מקום.. בכיתה בבית ואפילו בגן, כן.... אתן באמת רוצות את הדיבורים האלה, אתן רוצות באמת להיות אלאשגורמות לבן אדם לישנוא את עצמו, את העולם שמסביב...
אז חברות, אחויו שלי... באמת הגיע הזמן למהפך! בואו ננסה קצת לשנות את עצמינו את הדרך שלנו, הן בדיבור והן במעשים...
ולא רק בדיבור אנו צריכים להישתנות כן, גם במעשים...!

מקווה שאתן לוקחות את המכתב הזה לצומת ליבכן...=)
אגב- היתכוונתי במיכתב גם לבנים... קל לי להיתבטאות בלשון נקבה, אבל כן, בנים, זה גם מיועד לכם!

זה קשור להכל, לא רק לפורום הזה ספציפייודוך עמים!!
וזה גם קשור לאיך נשנה את התנהגותינו (בסוף)
כ"כ נכון.מאחורי הקו
זה יפה, איך שהגדרת את זה. אבל בכל זאת, אני לא מוצאת הרבה גועל נפש במלה "מאמי" וכד'. את יודעת, זו הדרך שלהן לבטא ידידות, אז מה זה משנה לך אם הן יגידו "מאמי" או "צדיקה"?
וגם, אם זה נאמר\נכתב עם כוונות לא סימפטיות כמו למשל (בלי להכליל) להעתיק מאחיותינו החלוניות את דרכן (כי פשוט ככה הן כותבות!), מן הסתם גם "צדיקה" עלול להשמע לא סימפטי.
מה רע ב"חולה עליך"?שוס להיות שלוס
זה מבטא משהו טוב (-"אני אוהבת אותך")
זה לא חלילה משהו רע...
ולהגיד:"בנות ישראל איך שאתן מתנהגות ....פשוט בושה"-זה נראה לי הרבה יותר כואב מאשר "חולה עליך"...
....סתם ככה נראה לי...
לא נכון אבל רבקה-שבונץ'
באמת תחשבי על זה... חוהל עליךך...לא יודעת באמת זה כזה... נגיד כל מי שבאמת אוהבת אותי ואני מרגישה קרובה אליה...אף פעם לא אמרה לי אני חולה אליך...אלא אני אוהבת אותך..ובנות כאלה שסתם בנות...לא ממש קרובות אליי...הם כל הזמן "מאמי אני חולה עליך"...ואני יודעת שזה בכלל לא אמיתי..
גמאני בהתחלה כשקראתי את זה קצת גיחכתי ואמרתי שזה שיא הלא קשור..אבל כשבאמת חשבתי על זה בלי כל ה" איכס זה יותר מדי,אני לא אוהבת את זה" וכל הדעות קדומות, אז באמת ראיתי שיש בזה משהו נכון!!
למה אצלנו זה בדיוק כמו אני אוהבת אותך...תמי!
של"מאמי" אין משמעות- אפשר לפרש את זה ב- 1001 דרכיםפלספנית
בס"ד
אבל צדיקה- זה צדיקה! זה רק משמעות אחת, חיובית מ-א-ו-ד.

יומוצלח, צדיקות כולכן!
תהילה??? אמממ....אש מאנשים קרים.
|חוזר בו| טווב..לאמשנה..אני כבר אגיד לך בש"א...
מאמי זה עוד במקרה הטוב אבליודוך עמים!!
בואו נגיד, "חיים שלי, חולה עלייך!"
זה עדיין נשמע לכם הגיוני?
אפשר להביע את "חולה עלייך" בצורה יותר יפה ויותר עדינה כמו:
"אני אוהבת אותך"
גם אם יש בנות שמתפדחות... זה בהרבה יותר טוב מהמילה "חולה,גוססת, מתה!"
אני לא צודקת? תמיד אפשר לשנות את ההיתנהגות=)
אני לא חושבת שיש עם המילים האלה בעיה!!שירושקי
מילא קללות ומילים לא יפות...
אבל מה הבעיה אנל'א מבינה!!
מישהו יכול להסביר מה רע בזה?שוס להיות שלוס
אני לא חושבת שיש עם המילים האלה בעיה!!שירושקי
מילא קללות ומילים לא יפות...
אבל מה הבעיה אנל'א מבינה!!
אויי!באמת אני לא מוצאת בעיה בזה!אנונימי (פותח)
גמאני לא.פגזניקית גאה!
טוב.. גאמני לא!![:HoDi
אני גם לא מוצאת בזה בעיה~H.L~
גם בחיים שלי ונשמה שלי ועיינים שלי מה רע בזה בכלל???
לא יודעת אם זה רע כמו שזה זולSpEcIaLl
אני גם משתמשת ב"ביטויים" האלה לפעמים..אבל תכל'ס זה לא ממש מהלב כמו "אוהבת אותך " וכו' וכו'..
אבל לא נראה לי שיש בזה משו רע
וואלה אני לא מוצאת שום בעיה עם זה...!!אנונימי (פותח)
כנ"ל^תמי!
אבל היי,פגזניקית גאה!
זה לא ממש בעיהה.. כאילו, יאללה יש דברים יותר חשובים להתמקד בהם.
כי אם אני רואב מישו דוס/ית שאומר כפרע עלייך זה מקבל משמעות אחרת מאשר אם מישו חוילוני אומר אתזה....
אז איפה כל אלה שבהתחלה אמרו שזה ממש נכון?שוס להיות שלוס
אני חצי חצי..טימון!
מצד אחד- אין לא רואה בעיה בלומר לחברה שלי -חולה עליך, מתה עליך, זאת אומרת - אני לא כזאת שאומר את זה בפנים אבל אני כן אכתוב את זה בהודעת SMS לדוגמא..
מצד שני- אבל אין כן רואה בעיה, ושפת רחוב בלומר -עיניים שלי, חיים שלי- בונה הפכת תבנאדם לגוף שלך!! זה כבר יותר מדי ביטויים שאין לי מושג מאיפה הוקרצו..
אבלשוס להיות שלוס
זה לא נורא או משהו מתקוונים למחמאה...
ואני אשמח אם תסתכלו בתגובה הראשונה שלי....
אני עדיין לא סגוורה עלזה... אנלא מבינה מהבעיה??פגזניקית גאה!
אוקי.DVIRespet
הבעיה היא שזה נראה "זול" מידי.. וגם טיפה מוגזם.. כאילו..
'מאמי שלי אני חולה עלייך את לא מבינה חיימשליי יפה שלי..' זה לא יודעת.. אולי מה הבעיה בזה לא בדיוק ברורה. אבל כל עוד אתם לא אומרים את זה מהלב.. אז.. עדיף שתוותרו על זה.. למרות ש'חולה עלייך' נשמע בסדר גמור.

אני אישית תמיד אומרת את זה מהלב
אני אישית-שבונץ'
לא יודעת למה...לא סובלת שאומרים לי "חיימשלי אני חולה עליךך מאמי שליי" זה פשוט מגעיל אותי ממש:בעעעעעעעע (לא ידעתי איך לכתוב את זה אחרת...פשוט בעעע)
אני מרגישה שזה כ"כ לא אמיתי!!!
תלוי מי אומר אתזה.. באמת באמת תלוי..פגזניקית גאה!
אם מישי שאני יודעת שהיא באמת אוהבתותי אז זה נחמד דוקא לשמוע.
ת'אמת הכל תלוי איך אומרים. לכן אני מעדיפה להגיד ולא לכתוב.
ממש ממש מסכימהצפורה
בס"ד
לענ"ד צריך לשים איפשהו את הגבול בין קצת סלנג שזה נחמד אפילו צריך את זה,לבין שפת רחוב רדודה ומגעילהי. אני חושבת שבהחלט צריך לתת על זה את הדעת ולשים לב למילים בהן אנו משתמשים, האם הן עוברות את גבול הטעם הטוב או בהחלט בסדר...
ברור.. אוקיי רק צריך לבדוק ת'גבול. יש מצבים שזהפגזניקית גאה!
עדיין סבבה.
אין לי בעיקרון בעיה בסלנג...ארטיקאחרונה
כול עוד אנשים חושבים על המילים שיוצאות מהפה שלהם ועל המשעמעות שלהן.....נגיד אני לא ושבת שזה בסדר להגיד"חולה עלייך" ... ואם הייתם חושבים על השמעות שלה זה ומה אתם אומרים בזה..אני בטוחה שהרבה היה מסכימים איתי....
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך