וואי, אימלה עצוב..פונ3'ה!!

חזרתי עכשיו מהדלקת נר מששת הנרות בטקס העירוני..( בתור ייצוג מהתנועה, כל תנועת נוער הדליקה נר..)

זה היה עצוב, טקס חילוני, בודדים דתיים על הבמה.. (לומשנה שרוב הקהל דתי..) מובן.. אבל הם יהודים! הם לא הזכירו באף מילה את הקב"ה!! שום דבר! את הרוח שלנו, שלא נשברנו, שהיינו גיבורים שהשתקמנו.. אבל..

בשום דבר לא הזכירו השגחה של אלוקים, ניסים, לוידעת! משו, להזכיר שאלוקים היה איתנו.. אבל הסתפקו בתהילים, ויזכור... אני לא נולדתי אתמול, ואני יודעת מה זה חילוני...

אבל זה הפריע לי חבל"ז! זה היה מורגש וחסר!

אני נשמעת מוזרה, אבל זה היה כואב..

--סוף פריקה--

האמת שאצלנו היה אחרת.לך דומיה תהילה

הרוב לא היו דתיים, אבל ראש העיר הדגיש את העניין של ההשגחה על עם ישראל וגם הרב עלה לבמה.

גם הטקסטים במהלך הטקס הזכירו פה ושם את ה'. זה לא שהטקס היה 'דוס'. היה בסדר, יחסית.

יש לכם בוודאי רכז נוער או מועצת נוער, נכון?

אפשר לבקש בעדינות, בלי להאשים, שיציגו גם את ההשקפה היותר דתית.

אם המארגנים היו חילוניים, יכול מאוד להיות שהדבר לא עלה בדעתם. קורה.

תקשיבי...גיברת פלסף.

אני גם הייתי בטקס.

הרוב שם באמת היו חילונים וזקנים וגם המנחה היה חילוני

וגם אנחנו הלכנו קבוצת בנות לייצג ת'סניף שלנו והיו עוד תנועות נוער (דתיות/לא דתיות).

ושם ראו על האנשים שיש בהם משו יהודי אולי לא ממש מבחוץ אבל הם ידעו לכבד (שמו כיפה על הראש) וכן הזכירו את הניסים שיש בעולם וכו'.

היה מרגש מאווווד!!!

אני באתי לטקס העירוני עם הסניףתפוזית

וישבנו באמצע האולם ואז בקדיש נעמדנו ופתום כל הקהל שמאחורינו נעמד!! זה היה שיאא היפה!!

אבל עיצבן אותי שהיה משלחת של רוסים מרוסיה וחלק מהם היו נוצרים!!!!! יאלה יאלה.. עופו עופו...מה אתם עושים פהה??? וגם היה קריינות על פולין והיה משפט-"בפולין שמיים בלי אלוהים" כילו בונה בונה!!

וגם שבסוף שרו רק התקווה בלי אני מאמיןדוסי מתוקי

^^^^^^!!!!חייבס"ית

יאלה יאלה.. עופו עופוD:

בדיוק מה שרציתי לכתוב כשראיתי את השירשור הזה..

וואי כילו אשכרה אין מילה על הקב"ה!! אין פשוט לא היה!!

היה כמה הצגות כזה על יהודים שגויים עזרו להם והחביאו אותם.. עכשיו מה שהם הראו בהצגה היה כמה הגויים האלה טובים שמסרו את הנפש בשבילם!! כילו לא דיברו על היהודים שמסכנים ולוידעת מה.. ועל ה' בכלל..

וגם ראש העיר שלנו הוא מין כזה משו מוזר ותמיד הוא יגיד דברים שיעצבנו אותי.. אבל באמת זה מעצבן.. אני לא סתם מתעצבנת(כילו דברים בסגנון שכמה הגויים עזרו לנו או כמה הקב"ה לא השגיח עלינו..)

ושאמרו"פולין שמיים בלי אלוהים.." כילו מה נראלכם??? אפילו יש על זה שיר|נזכר| ה' הוא פה ה' הוא שם ה' נמצא בכל העולם ילדים קטנים יודעים את זה והם לא?!?!?!?

מסכנה:הטקס שהכתה שלי עשתה באולפנה היה פימליון יותר יפה!!

בעירוני אצלנו דווקא היה מאוד קשור ליהדות, רק...bingo

ממש ממש צרם  לי שלא שרו "אני מאמין" בסוף... בדרך חזרה לדירה שרתי עם חברה...

נכון בודדים כי זה תלוי באיזה עיר ואין צורך להזדעזעכפרגניסט..
ברוך הבא לעולם הגדול..
לא הבנתם אותי נראלי..פונ3'ה!!

היה אחלה, צדיקים האנשים האלה!

גם רב עלה ודיבר, אמרו פרק תהילים, וקדיש..

מה שהפריע לי שת'כלס, בקריינות זה היה חסר...

מה הקשר אין אלוהים?דאץאחרונה

פשוט זאת הרמה שלהם, והם לא חושבים שמישמר ביום השואה יועיל במשו.

זה נראה כאילו אתם מחפשים כפירה בכל נישה אפשרית בחיים :O

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך