לא זילזלתי במה שכתבת, אבל אני חושב שכתבת דברים שהם לא נכונים או מדויקים ושנתונים רושם מוטעה.
1. יש מחסור של רופאים בצבא, ואם מישהו מוכן ללכת לשם כרופא, איש או אישה, זה חשוב. מבחינה אידיאלית, למרות זאת, כל מי שמשרת בקרבי, בין אם לוחם או פרמדיק, רצוי שיהיה גבר מכמה סיבות:
א. תאר לעצמך שגלעד שליט היה בחורה. ("אוי, זה שובניסטי נורא..." - אולי, אבל זו עובדה. הסערה התקשורתית והמחיר שהיו מוכנים לשלם היה גבוה לאין שיעור ממה שהיו מוכנים לשלם עבור גלעד שליט, והאויבים שלנו יודעים את זה. היתה נוצרת פגיעה גדולה בהרבה בביטחון המדינה וזו הסיבה שצה"ל קיים).
ב'. הן חלשות פיסית מגברים. עובדה. בקרב, המחבל שיורה עליהן לא ייתן להן עוד 2 דקות לתפוס מחסה כמו שנותנים להן עוד כמה דקות בבוחן בר-אור או בבוחן מסלול.
ג'. גם מבחינה מנטלית, יש הבדל בין גברים לנשים בתחום הזה.
למרות כל זה, בגלל שיש מחסור חמור של רופאים בצבא, אז גם רופאה קרבית, מתוך אילוץ, זה חשוב.
2. לגבי החובשת המוטסת - קורס מד"א הוא קורס זניח ביחס לקורס חובשים (אני בטוח שאתה יודע את זה). קורס של 40 שעות או 60 שעות זה טיפה בים לעומת קורס של ארבעה חודשים. כל הידע והניסיון שלה הם חסרי משמעות לחלוטין. אני חושב שחובש מוטס זה לא תפקיד לבחורה, ולו בגלל הסיבות שציינתי לעיל.
3. בוא נגיד, שלא צריכים להיות תותחים גדולים כדי למלא תפקיד של קצין חילוץ והצלה. זה לא נחוץ ולא דרוש שבחורה תמלא אותו ואין צורך בכישורים מיוחדים או נחיצות של אדם מסוים שדווקא הוא מתאים לתפקיד - ורוב הזמן, הם לא עושים יותר מדי, וידוע שהבטלה מביאה לידי חטא. על אחת כמה וכמה בבסיס צבאי. במיוחד כשמדובר בבסיס עורפי.
4. אז לא בלשכת גיוס, בבקו"ם. יודע מה? סיירת מטכ"ל... מה זה משנה? היא עשתה קורס של חודש-חודשיים והלכה לראיין אנשים. אין צורך ביכולת מיוחדת ונחוצה לצורך הענין. רוב הזמן היא לא עושה יותר מדי ולא ממלאת תפקיד חשוב ומשמעותי שנחוץ לצבא שדווקא היא תבצע אותו.
5. לגבי אותה מדריכת קרב מגע - יכול להיות שהיא היתה אלופת הארץ בקראטה. אולי היא אחת למליון שבאמת יכול לגבור בקרב על טירון שהתגייס (ואתה לא מכיר אותי, אז אל תסיק מסקנות...). אבל שוב, כשבאים להדריך קרב מגע, לא מעבירים אותך אימונים של ברוס לי. מביאים אותה לשיעור של שעתיים במקרה הטוב פעם בכמה חודשים. ביחידות מיוחדות, יש להם את המדריכים שלהם. הם לא מביאים מדריכים מבחוץ כמעט לשום דבר. בטח שלא לקרב מגע. זה יותר כדי לשמור על התקנים שיש לגדוד מאשר צורך אמיתי בתפקיד הזה. זה רחוק מלהיות תפקיד חשוב או משמעותי. שלא נדבר על העובדה שבחורה דתיה לא ממש יכולה להדגים על גברים מהלכים של קרב מגע...
6. הדריכו אותי מדרכיות חי"ר בכל מיני מקרים. אפילו לא מזמן במילואים. לא למדתי מהן יותר מדי, וזה לא עשה עליי רושם של תפקיד מיוחד שעושים בו יותר מדי. חוץ מלצחוק עליהן, הן לא תרמו יותר מדי.
ותסלח לי שאני אומר את זה, אבל מדריכי החי"ר שהיו שם גם הם, היו הרבה יותר מקצועיים והיה להם הרבה יותר מושג על מה הם מדברים.
אני חושב שכל מי שעבר בביסל"ח במהלך השירות שלו, יגיד לך שאי אפשר לפתור שם את בעיית הצניעות. לא שם ולא ברובם המוחלט של בסיסי צה"ל. (אפילו לדעת המקלים... המאוד מקלים...)
וגם כאן, אין צורך בכישרון מיוחד כדי להעביר את מקצועות החי"ר - זה לא דרוש ולא נצרך וכל מפקד טירונים יכול להעביר את זה.
7. נכון, יש תפקידים מאוד מיוחדים שרק אנשים מאוד מיוחדים מסוגלים למלא. לרוב עוברים מיונים מוקדמים כדי להתקבל אליהם והסיכוי להגיע לשם הוא נמוך מאוד.
עתודאים זה קצת יותר קל להתקבל, אבל ליחידות כמו תלפיות, ממר"ם, 8200 וכו' , בגלל שנדרשים שם כישורים מאוד ספציפיים, לא דיברתי על התפקידים האלה.
משקיות המודיעין הרגילות, עוסקת ביום יום בניילון מפות וקיפולן יפה. זה לא תפקיד שלדעתי הוא מאוד תורם ונחוץ, כי כשאין, מוצאים את החיילים שיעשו את זה. זה לא מאוד מסובך.
רוב הזמן הן לא באמת עושות המון.
וסמב"ציות למשל, קח את הדוגמא של גלעד שליט. היה תחקיר על מה שהיה באירוע, ומסתבר שחלק מהסמבציות התחילו לבכות במהלך האירוע ולא תפקדו כ"כ טוב... אני לא יודע אם זה היה משנה את התוצאות של האירוע, אבל אני די בטוח שזה לא עזר.
בתור מישהו שיצא לו להיות קשר בחפ"ק של כמה קצינים, בד"כ כשהיה אירוע, הדבר הראשון שהם היו עושים, היה להשתיק את הסמבציות שבילבלו את המח. זכור לי במיוחד אירוע אחד כזה ("תביאו לפה את הקמב"ץ, ועד שהוא מגיע, אני לא רוצה לשמוע אף אחת מכן!!!").
רוב הבנות בצבא, מגיעות להיות משקיות חינוך או ת"ש, פקידות פלוגתיות, פקידות לשכה וכו'.
מחפשות את עצמן ולא עושות יותר מדי. (אם כי, משקיות החינוך לפעמים היו תולות על לוח המודעות דף חודשים עם "היום לפני כך וכך שנים..." - שזה מצריך המון מאמץ...
אני לא חושב שכל איש ואישה צריכים להכיר מערכת צבאית. יש עוד תחומים שבהם אפשר לתרום כמו השירות הלאומי.
אני גם לא רואה סיבה מדוע בנות אחרות ישרתו בצבא כאשר הן כמעט תמיד לא מועילות שם, וזה במקרה הטוב שבו הן לא מזיקות, במקום לעשות שירות לאומי בקרב אוכלוסיה קשת יום, או בבית הילד, או בבתי ספר, או בבתי חולים - או בכל מקום אחר שהן יכולות באמת לעשות משהו משמעותי וחשוב.
אני חושב שכמו שהצבא שלנו נראה ומתנהל היום, לנשים דתיות במיוחד יש בעיה מאוד מאוד גדולה להתגייס - ורצוי להימנע מזה. גם מהבחינה הדתית, וגם מבחינת הביטחון.
הצבא לא נועד לאפשר לאנשים להכיר מסגרת צבאית, ולא להתפתחות אישית - הוא נועד להגן על מדינת ישראל.
אגב, יש גם חיילים שלא נוגעים בנשק במשך כל שנות שירותם ויש כאלה שעושים שבוע מטווחים. בשביל שבוע מטווחים שעשיתי בגדנ"ע, לא צריכים להתגייס. אם אתה רוצה שכל בחורה תלמד להחזיק נשק, זה עדיין לא אומר שהיא צריכה להתגייס - ומן הסתם, תרגילי פרט\חוליה\כיתה\מחלקה\פלוגה וכו' היא לא תעשה, כי גם רוב הגברים לא עושים. אז על איזה מסגרת אתה צבאית מדבר?
שבת שלום!