לא נכתב מתוך כפירה ח"ו, אלא מתוך רצון להבין..אש להבה

אתמול היה לנו דיון במשפחה על היטלר ימ"ש, ואכשהו עלה הנושא של העם הנבחר (הבהרה- המשפחה חילונית).

סבתא שלי אמרה שכל זה התחיל מהדעה שהגרמנים הם העם הנבחר, וכל השאר נחותים מהם.

ואז לא זוכרת מי העלה, אבל הוא צדק:הוא אמר גם היהודים חושבים שהם העם הנבחר! גם אנחנו חושבים ששאר העמים נחותים מאיתנו! גם אנחנו מקשים מאוד על גרים!

כמובן שאמרתי לו שמה פתאום! אנחנו לא הורגים אנשים אחרים, וכו' וכו', אבל הוא לא אמר דברים הגיוניים?

כמובם שהם די כופרים, אבל בכל זאת..

אשמח לשמוע דעות, ושוב, ממש לא נכתב מתוך כפירה חלילה!!

אנחנו לגמרי עם נבחר..אנונימי (פותח)

ולא מתביישים להודות בזה!

(כוזרי שם, שם..)

ובכ"ז- אנחנו לא הורגים בריות של הקב"ה

סתאם מתוך תאווה ושנאה על כלום.

התפקיד שלנו זה להיות עם ה', שמגדיל את שמו,

ועובד אותו בארצו.

כשמציאות של גויים סותרת את זה,

מתפקידנו לצאת למחמה.

אנחנו עושים אתזה כדי להוסיף טוב ולהגדיל תאומות ולאנועוש=]]!!

בס"ד

משמידים בגלל זה את כל אלה שאינם כמונו..

אנחנו לא עם נבחרטוביה2

אנחנו דת נבחרת כלומר הבסיס הוא לא אתני אלה דתי ואיננו שללים רצון (אמיתי)של אחרים להכנס

אמשול לך משל אם אני מטייל בארץ אחרת ונעצר על קטטה אני הענש יותר מאזרח מקומי והסיבה ברורה לשילטונות אין שום מחוייבות כלפי

כך גם אצלנו אנו אזרחים של ה' בעולמו אנו בעלי מחוייביות רבות יותר משאר השוהים (לנו יש תריג מצוות ולהם רק 7) ובאמת יש לנו גם יותר זכויות כמובן מי שרוצה יכול לבוא ולומר אני מצתרף ליהודים ואז לקבל את אותם הזכויות בדיוק

אצלנו אין מדיניות של אנחנו נעלים מהם כי אנחנו שיכים לקבוצה סגורה כזאת או אחרת ואצל הגרמנים זה היה כך

אנחנו אכן העם הנבחר,סתם אחת

אבל התפקיד שלנו זה להפיץ את האור ואת תורת ה' בעולם, והנאצים פשוט האמינו שצריך להרוג את כל השאר.. זה כלכך  כל כך שונה!

ואנחנו לא מקשים מאוד על גרים! ההפך, יש מצווה בתורה שמצווה לאהוב את הגר!

פססט, מותר ללמוד תורה... (:אח..

אל תפחדי, את שואלת שאלה - כמו שכל הש"ס מלא בשאלות -
ו --- שנחשוב שאת כופרת?! דווקא אני חשבתי יותר בכיוון של צדיקה.
מי שלומד תורה - הוא עושה צדיק, ותו לא.

קיצור, שאלה טובה.
אני לא ארחיב בגלל קוצר הזמן,
אבל אשאיר לך נקודות שתוכלי לפתח אותן.

א) אנחנו טוענים שאנחנו העם הנבחר - מאת ריבונו של עולם,
ולא סתם ככה כי בא לנו או כי סבתא שלנו אמרה לנו...
התנ"ך שלנו הוא אמת - והתורה מריבונו של עולם -
ולזה גם הגויים מסכימים. אלא שהם טוענים שה' החליף אותנו,
אבל לנו יש פסוקים מפורשים שה' לא יפר איתנו את הברית. ("לא מאסתים ולא געלתים" וכו' וכו')
או בקיצור? כולם יכולים לטעון, השאלה היא רק האם זו טענת אמת או שקר.
גם אם היטלר יטען (בכף הקלע הלוהטת..) שריבונו של עולם שלח אותו -
אז חוץ מזה שהוא אדיוט מושלם, הוא גם שקרן, כי אין לו שום הוכחה לזה.
לנו - יש תורת אמת, מריבונו של עולם,
ושם כתוב שזה התפקיד שלנו.

זו הנקודה הכי בסיסית - שאם נצא ונפתח אותה -
יסתדרו לנו הרבה מאוד אי הבנות באמונה.
תורת אמת, מריבונו של עולם.

אגב, גם 'למחות את זכר עמלק', שנכתב בתורה ולא נוהג היום בגלל
שהתבלבלו האומות ואנחנו לא יודעים מי זה עמלק -
בין אם נבין או לא נבין את הציווי הזה = זה ציווי אלוקי, שאין חולק שהוא משמיים -
והערך הכי עליון שלנו הוא 'יוצר העולם' שהוא ברא הכל והוא מבין הכל - והרי אין לנו
תפיסה איזה עם היה 'עמלק', ואולי אם יפתחו לנו את השמיים לראות מה עמלק היה,
נראה שהם היו כמו הנאצים וגם בניהם היה בהם שורש רע שריבונו של עולם ידע שזה
יהרוס את העולם והם היו רשעים - ובכל מקרה, אין לנו אלא את רצון ה' - כי כולנו שלו.
וכאן להרחבה, שכל הערכים שלנו נובעים מרצון ה': עזבו כותרת - יסוד החיים. יסוד החיים.
לאורך כל הדורות הייתה המצווה הזו, ולא איזה משוגע אחד קם פתאום בשנת אלפיים

והחליט שהוא משמיד עם - ושוב, גם אם הוא יטען עכשיו בכף הקלע שאלוקים אמר לו -
זה הרי ברור שזה לא בציווי אלוקים וזה לא אמת - וממילא, הוא רשע ויקבל את עונשו.
כיום המצווה של 'למחות את עמלק' - היא בעיקר למחות את הרוע שבעולם,
ולא מכוונת כנגד אומה מסוימת, בגלל שאנחנו לא יודעים מי האומה הזו שנקראת 'עמלק'.

ב) הם הרגו גם אנשים שרצו להתנהג 'טוב' (עאלק) ע"פ דעתם -
רק בגלל שהגזע שלהם הוא יהודי. היהדות -
ממש לא כך, אלא מי שבאמת [!] ירצה להיות יהודי, נקבל אותו באהבה,
ואדרבה, יש לו מצווה מפורשת מהתורה "ואהבתם את הגר",
וברור שאנחנו לא שונאים שום גויים, אלא אם כן הם רשעים.

ג) אנחנו לא חושבים ששאר העמים הם לא בני אדם,
אדרבה - "חביב אדם שנברא בצלם", אלא רק מוסיפים לנו,
לעם ישראל, לא זכויות (מה שהנאצים עשו..) אלא רק יותר מחוייבויות.
להיות 'אור לגויים' - לא הכוונה להיות 'האיש היחיד בעולם',
אלא להיות מפקד. להיות אחראי. לא לישון בלילות (..) בשביל שכל העולם
יוכלו לחיות ע"פ האידיאל האמיתי - "יכירו וידעו כל יושבי תבל",
זו המטרה שלנו ואין אחרת ממנה.

ד) רואים בברור - מי שרק מתחיל ללמוד תורה -
כמה התורה מרחמת על כל ברייה גם אם האדם גוי,
ורק אם נתחיל ללמוד מבפנים, נראה, שאין שום השוואה בכלל
בין תורת ישראל לבין, להבדיל אלף אלפי הבדלות - 'תורת הנאצים'.

וסתם שתדעי - הפתרון הכי קל מול אנשים ששואלים שאלות שאנחנו מתקשים
לענות להם, פשוט לומר בפירוש:
פססט, שמעו חבר'ה, אין שום עניין לשאול שאלות בלי ללמוד את התורה מבפנים,
בואו, נשב כולנו ונפתח ספרים - נתעמק, ואח"כ נראה שאין בכלל שאלה, היא בכלל לא קיימת.
וכמובן - בנתיים, עד שהם ילמדו, להסביר את היסוד הראשון, שאנחנו לא מדמיינים
או חולמים - אלא אנחנו עם ישראל ששרד למרות כל הגיוני אנושי - אומה עם מסורת של כ - 3300 שנה,
ולא משחקים כאן באיזה רדאלרט או משהו כזה, לנסות להקים איזו דת...

שכוייח על השאלה, ואם יש משהו להרחיב - בשמחה.
אשרייך שאת לומדת תורה, והלוואי שנזכה לעסוק בה תמיד.
שבת שלום ומבורכת בעז"ה לכל עם ישראל, אמן!

עאלק לא תרחיבאש להבה

אם זו לא הרחבה, מה זה כן?

לגבי מה שכולם אמרו, נכון, זה כדי להגדיל את האומות ובלה בלה, אבל זה עדיין נראה לאנשים מבחוץ, שלא למדו את התורה, ולא יודעים כל מה שאנשים דתיים יודעים, זה נראה די מוזר, וגאוותני.

ת'כלס, הם צודקים, לא נראה לי שזה מה שה' רוצה, שמי שלא למד, יבין את הכל באופן אחר...

אח.. העלית נקודות למחשבה, אני אחשוב עליהם ואגיב יותר מאוחר.. 

הנאצים לא חשבו שהם עם נבחר.משכנות הרועים

הנאצים שיתפו פעולה עם הערבים לדוגמה, שממש לא היו אריים אירופיים עם עיניים תכולות או כחולות,  וביחד השמידו מיליוני יהודים, - לא מתוך מחשבה שרק הגרמנים הם עם נורמלי, אלא מתוך שנאה עזה ליהודים.

מבחינת הנאצים כל מי ששנא יהודים זכה לתמיכה, וממש לא משנה מה המוצא שלו.

מעבר לזה שיהיהודים לא שואפים להשמיד סתם אנשים אלא רק את מי שנלחם בהם.

הגויים נחותים?לך דומיה תהילה

ראי מה שכתבתי כאן:

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t421130#5013150

זה שאנחנו מקשים על גוי להתגייר זה בשביל לבחון את הרצון שלהם. לראות

שהוא אמיתי ולא איזה חשק חולף. יש הרבה גויים עם משיכה למה שנקרא 

"יידישקייט" - תרבות יהודית. זה מספיק בשביל להתגייר?

סיבה שנייה הא ש"קשים גרים לישראל כספחת". כמה שהכוונות שלהם טובות, 

זו קטגוריה על היהודים שנולדו לעמ''י ולא מדקדקים במצוות בכך שגוי שלא נולד

לעמ''י מקבל את המצוות ומקפיד בהן.

אבל אחרי שהתגיירו הם אחינו לכל דבר. (חוץ מכמה מקרים חריגים)

ליהודים חייבת להיות גאוה יהודית.משכנות הרועים

אם לכל עם ועם יש גאווה לאומית, ולחלקם אין הרבה במה להתגאות, קל וחומר שלנו היהודים חייבת להיות גאוה לאומית על היותנו בני העם הנבחר אשר הביאו לעולם את המוסר ואת התורה.

עם זאת, ברור שיכול להיות גם מצב שיהודים יורדים לדיוטה הכי תחתונה, ואז גם גוי סתמי עדיף עליהם, אבל מדובר באופן כללי.

משכנות הרועים, לא מדוייק...מחפש את האור..

כתבת:עם זאת, ברור שיכול להיות גם מצב שיהודים יורדים לדיוטה הכי תחתונה, ואז גם גוי סתמי עדיף עליהם, אבל מדובר באופן כללי. - דבר לא ממש מדוייק, כי יהודי נשאר יהודי ותמיד-וממש אין כאן עניין להתגאות-יהיה כמה רמות מעל הגוי, לא משנה כמה הוא חוטא ומחטיא וכמה הוא ירד נמוך, כי עצם נשמתו של היהודי, גבוהה בכמה רמות משל הגוי - זה לא עניין של להתגאות אלא עניין של שורשיות (מהר"ל תפארת) - יותר מזה, המהר"ל מסביר שההבדל ברמות בין יהודי לגוי, גבוה פי כמה וכמה מההבדל בין גוי לבהמה!!!אתה מבין? לכאורה קל לחשוב - טוב, ההבדל בין גוי לבהמה הוא גדול מאוד ולעומת זאת ההבדל בין הגוי ליהודי הוא פחות, ובעיקר פנימי - זהו, שבאמת באמת היהודי גבוה מהגוי פי כמה וכמה ממה שהגוי גבוה מהבהמה! ואחרי זה להגיד שיש מצב שגוי יהיה יותר טוב מיהודי - מצטער, אני לא מתגאה או משהו, אבל אפילו היהודי הכי רשע, בתנאי שלא יצא מכלל יהודי (ואת ה"יציאה" הזאת לא אני ולא אתה נחליט אלא הקב"ה בעצמו או הסנהדרין שלוחיו. כן, יש מציאות כזאת של כופר בעיקר ויוצא מכלל ישראל, אבל אנחנו לא מוסמכים להחליט מי זה שנוהג ככה) - יהיה יותר גבוה מהגוי הכי צדיק. 

ולעצם השאלה בראש השירשור - צריך להיזהר לא להתבלבל - מה זאת אומרת אנחנו מקשים על גרים? מהאם משווים בזה אותנו לעליונות של הנאצים? הרי ה"הקשיה" על גרים היא לא הקשייה פיזית - אנחנו לא מכריחים אותם למות בתאי גזים,לא משפילים אותם נפשית/פיזית - אלא בסך הכל אומרים להם שמי שרוצה להצטרף לעם היהודי חייב להוכיח רצינות מלאה בכך, כי בניגוד לדתות אחרות - לעם ישראל אין שום אינטרס לצרף אליו גרים. זה לא ערך עליון. אבל, אם מישהו בכל זאת רוצה להצטרף לעם היהודי, זה אפשרי, רק שהוא צריך להוכיח שהוא רציני באמת באמת כי ממש אין עניין שמישהו יתגייר ואז לא ישמור תורה ומצוות (כמו שקורה לא אחת לצערנו...). לכן "מקשים" על הגרים. 

זה לא דומה פרומיל דפרומיל למה שהנאצים עשו לגזעים הנחותים מהם. ולא רק ליהודים אגב - גם לצוענים, וגם לעמים נוספים באירופה שנחשבו נחותים אצלם. 

ודבר אחרון - צריך להזכיר שבניגוד לגרמנים, לנו יש את הקדוש ברוך הוא, ואת תורתו, שהיא אמת, ואנחנו מאמינים בכך - ועל כן מה שכתוב בה קדוש בשבילנו. אפשר לשאול שאלות אבל לזכור שגם אם לא מוצאים תשובות עכשיו זה לא אומר שזה לא נכון. זה נכון, והמוח שלי קטן מידי להבין את זה כעת. מי אמר שחייבים להבין הכל כאן ועכשיו?

אז כן, הקב"ה הצהיר בפנינו שאנחנו עם נבחר מכל העמים להיות עמו, עם סגולה וכולי וכולי, ואנחנו מאמינים בזה ויודעים שזה נכון, ולכן לא נירתע מכל אלו שמלעיגים עלינו ומשווים אותנו לנאצים חס וחלילה בהקשרים אלו ואחרים. אנחנו תפקידנו להאיר לגויים, והנאצים עשו בדיוק ההיפך.

ההבדל הוא של שמים וארץ וההגדרות שונותשואף לאור
עבר עריכה על ידי _אמיר_ בתאריך כ"ט ניסן תשע"ב 23:16

קודם כל הערה,האנטישמיות בגרמניה הייתה חיה ובועטת עוד לפני שהיטלר הגיע עם רעיונותיו,ולכן זה לא התחיל מהגזע הנבחר,אלא מסיבה לא רציונאלית של שנאה ליהודית,אנטישמיות.

התפיסה שלהם שונה במהותה וקודם כל צריך להגדיר את התפסיה שלהם.

התפיסה של הנאצים ימ"ש הייתה שהם גזע עליון ולפי עקרונות האבולוציה כביכול החזק שורד ומשתמש בחלשים כדי להיות שורד,ולפיכך כל מי שחלש מיותר ורק גורע מהעליונים להגיע גבוה יותר ולכן צריך להשמיד אותו.(כמובן שהם עצמם הגדירו מי חלש ומי לא,מי נחות ומי לא ללא קשר לעובדות במציאות).יש להבהיר שאין מאחורי הדברים האלו איזה שהוא עניין מדעי ביולוגי,של בדיקת הגזעים וכו' זו קביע שרירותית שלהם ימ"ש,הם ניסו לצייר זאת כעניין מדעי אולם זה הבל,הם ניסו להתאים את המציאות לפי שנאתם ותפיסתם.

זוהי תפיסה חייתית לפיה צריך לחקות את החי (בבחינה אמיתית יש כאן למעשה עיוות חריף ושקרי של שרשרת המזון והשרידה בחי אבל זה לא הנושא כרגע).תפיסה זו מושתת על גזע,אדם לא יכול לשנות את עצמו,אם הוא נולד נחות הוא יהיה נחות וזה לא תלוי בבחירתו.

התפיסה היהודית להבדיל אלפי הבדלות מדברת על כך שעם ישראל הוא עם נבחר שנבחר ע"י האלוקים,כלומר לא מדובר פה על דעה או ספקולוציה אנושית שבאה לרומם את הגזע שלו עצמו אלא בחירה ניטרלית מוחלטת המייצגת את האמת הבהירה ביותר בבחירה של העם היהודי ע"י בורא עולם הבחירה כיגוע לא נעשתה באקראי אלא משום ההבטחה לאבות(משום בחירת האבות עצמם בטוב, לקיים את רצון האלוקים משום שהגיעו למדרגות כ"כ גבוהות ונישאות ועוד) וכריתת ברית עם העם היהודי ועוד.

עכשיו נבחן את היחס של היהדות לשאר האומות.

היחס של היהדות להבדיל אלפי הבדלות מהתפיסה המכוערת ההיא רואה בגוים צלם אלוקים,היא לא מבקשת להשמידם חלילה אלא לתקנם,וכל מי שמכיר את תרבות הגויים וחייהם יודע שמשהו שם מקולקל.מדובר בחטא האדם הראשון שהנמיך את כל העולם לשפל,כאשר עם ישראל עמד במעמד הר סיני הוא נטהר ושאר האומות לא.

לכן התפיסה היהודית רואה בעם ישראל העם הנבחר להיות אור לגויים ולהדריכם בדרך ה',לא מתוך התנשאות,לא מתוך יהירות,אלא מתוך רצון להדריך בני אדם בדרך ה',דווקא מתוך אכפתיות.

לפי היהדות גוי שמקיים את 7 המצוות שהוטלו עליו נקרא "חסיד אומות עולם".

לפי היהדות אם גוי רוצה להיות חלק מהעם היהודי הוא יכול להתגייר,כלומר זהו עניין של בחירה (כלפי הגויים שהם צאצאים לאלו שעמדו במעמד הר סיני).וגרים רבים הגיעו למדרגות הגבוהות ביותר ביהדות לדוגמא:

שמעיה ואבטליון שהיו רבותיהם של הלל ושמאי,היו גרים.אונקולוס היה גר.ר' עקיבא היה בן גרים.רות סבתו של דוד המלך הייתה גרה,והמשיח עצמו הוא צאצא של רות הגרה בהכרח !.

הקושי בגיור שעושים כלפי מי שרוצה להתגייר הוא קושי הכרחי שכתוב בפרוש בספרי ההלכה,על מנת לוודאות שהוא באמת רוצה להתגייר,לא כדי להתעלל חלילה.

ויש עוד להרחיב בנושא,ואם תרצי הרחבה אני בטוח שחברים מקשיבים יענו בנושא הכי טוב .

עם שנבחר ע"י הא-לגפן36

לעבוד קשה יותר כדי להיות זכאי לעזור לעמים האחרים.

ולא לעבוד קל יותר ולהשמיד את זכות הקיום של אחרים.

הבדל תפיסה מהותי.

אם תרצי (?) המשך באישי בשמחה.

ההבדל שעם נבחר זה מחייבמושיקו

להיות יותר מתחשבים ועדינים כלפי השני, אם כי לא לוותר על הנעשה בארמון המלך.

הגרמנים אמור שהם הגזע הנבחר לכם צריכים להרוג את כל מי שלא

אנחנו העם הנבחר, אבל בניגוד למה שחשבו הגרמנים...- דניאל -

להיות 'העם הנבחר' לא הופך את החיים שלנו לקלים יותר. להפך, בעוד כו-לם חופשיים לעשות כרצונם [כמעט] העם הנבחר מאוד מוגבל, תריג מצוות!? זה ממש כיף להיות העם הנבחר (; 

הגרמנים אמרו 'אנחנו הכי-הכי, ולכן מגיעות לנו כל זכויות היתר שהן... המ, נתחיל בכיבוש העולם ונראה לאן זה יוביל'.

העם היהודי מעולם לא היה יומרני כזה, להיות העם הנבחר מבחינת היהדות זה לא משהו שבא בחינם, אנחנו צריכים לעבוד, ולעבוד קשה, בגלל שאנחנו העם הנבחר. לעומת הגרמנים.

[סתם, משהו שחשבתי עליו עכשיו] 

יש כאן כ"כ הרבה תשובות שאני לא יודעת על מה לענות!אש להבה

נכון, הנאצים הרגו, קיללו, השפילו ועינו את העמם האחרים, ואנחנו לא, אבל לא על זה דיברתי.

רק שאלתי תאורטית, במה אנחנו שונים מהם? לא בביצוע, אלא במחשבה עצמה, כל פעם שמספרים לנו בכיתה על התקפוה שלפני הרציחות והעינויים,התקופה שרק חשבו ושנאו, זה מזכיר לי חלק דעות ששמעתי פעם על הגויים..

הנאצים גם אכלו ושתו, זה לא הופך את זה לרע.משכנות הרועים
לא נראה לי שיש בכלל מקום להשוואה בשום מובן, אבל זה גם ממש לא משנה. התורה היא האמת, ומה שהנאצים עשו או לא עשו לא מעלה ולא מוריד.
אני חושב שבין השאר יש תשובות לכך בתגובתי,יכולשואף לאור

מאוד להיות שגם בתגובות אחרים,פשוט לא קראתי.

הדעות האלה הם פשוטגפן36

טעות.

למיטב הבנתי.

מה שנקרא "כח האספסוף"

מצטערת אם פגעתי במישהו,

אני באמת באמת אשמח להסבר מהותי של השנאה העיוורת הזאת.

והזכות לשנוא, מאיפה?...

|מנצלש|

ולכן^ מי שעונה אז בשיחה אישית.. תודה!!

על איזו שנאה את מדברת?משכנות הרועיםאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך