ב"ה
באחד השרשורים הקודמים, אושמתי שאני נותן פירושים אז למען הסר ספק הנני בזה להביא את הדברים במקורם ויעמוד מי שיש לו כתפיים רחבות (הכוונה ליצחק מרחובות) ויכיח מנגד שהרבי לא קבע מה הוא תפקידו של הדור השביעי ויש צורך כביכול לדור שמיני (המצאה נחמדה של כמה מטורללים - ויצחק בתוכם ובראשם !)
אני לא מתכונן למלחמה נגדו אבל נמאס לי מהמסלפים !
נא לעיין במאמרו הראשון של הרבי באתי לגני התשי"א אות ג'.
ניתן למצא בכל ספרית חב"ד (אם לא בכל בית חב"די), כמו כן ניתן למצוא באתר "אוצר 770" http://www.otzar770.com
תוכן מקוצר:
הרבי מסביר שמלשון חז"ל וכל השביעין חביבין:
- מעלת השביעי הוא בהיותו שביעי.
- דבר זה אינו תלוי במעשיו ועבודתו.
- דבר תלוי אלה בזה שהוא נולד כך.
- אין בזה הגבלה ואינו שייך רק ליחידי סגולה.
והרבי מסכם את האות במאמר כך:
"והנה זה תובעים מכאו"א מאתנו דור השביעי, דכל השביעין חביבין,דעם היות שזה שאנחנו בדור השביעי הוא לא עפ"י בחירתינו ולא ע"י עבדתנו, ובכמה ענינים אפשר שלא כפי רצוננות מ"מ הנה כל השביעין חביבין, שנמצאים אנחנו בעקבתא דמשיחא, בסיומא דעקבתא, והעבודה - לגמור המשכת השכינה, ולא רק שכינה כ"א עיקר שכינה ובתחתונים דווקא."
האם לאחר דברים כאלה ברורים, שאין בהם שום צורך במפרשים ובהסברים דרך י"ג מידות בהם נדרשת התורה, הדברים נאמרו ונשמעו מפי הגבורה (למי ששואל המאמר מוגה), יכול לבוא כל דכפין ולהגיד כבל עם ועדה: "יש דור שמיני", (הרב גינזבורג או ג'וג'ו אבוטבול- לצורך העינין אין בזה הבדל) ולהשאר חסיד חב"ד ????
אז, אדוני הנכבד, יצחק מרוחובות, אני פונה אילך אישית ע"מ שתפסיק להצלוצץ (בסגנון תלמד עברית, פרשנות וכו') ותפנים שיש רק שתי אפשרויות:
- להוריד מראשך שיש אפשרות אפילו קלילה לדור שמיני, להתאושש ולחזור לחב"ד המקורית.
- לפרוש מחב"ד ולהקים חסידות חדשה (אם זה גדול עליך, לפחות תקים פורום, שבא תוכל לשפוך את כל הסיפורי סבתא שלך, אני מדגיש שלך, הרב גינזבורג בעצמו לא דוגל בדור שמיני.
לנפש חיה, את צריכה להודות ליצחק, בתשובות האחרות שלו הוא הוכיח שוב ושוב את כוונותיו וחסך לך חיפוש מיגיע בארכיונים של הפורום. אסור לטעות: האנשים האלו ובסגנונם, מתלבשים באיסטלה של ידענים בתורת הרבי, בתורת הרב בכלל ובתורה בכלל וכל מטרתם היא להלחם ברבי ובחסידות חב"ד, זה הס"מ מלובש בסירטוק של משי ובלשון חז"ל, נבל בראשות התורה !!!