פריקה-ד"ר אריק

בס"ד

ואו, המון זמן שלא עשיתי את זה

אספר לכם את סיפורי בקצרה:

לא התכוונתי לפני שנתיים לכנס להדרכה בישוב, מכל מיני סיבות, העיקרית הייתה שלא היו מקבלים אותי להדריך בישוב. למה? כובע. לא שאני כזאת גרועה (או שכן) פשוט יש לי חברות שהתאים להם הרבה יותר להכנס להדרכה בישוב. לא רציתי להפגע מהמדריכות שלי, מה שהיה קורה, וויתרתי. בשבוע האחרון של חודש ארגון הלכתי לבקר חברה שלי בהדרכת חוץ. היא ניסתה לשכנע אותי להדריך בסניף הזה. סירבתי. ואז הקומונר התקשר ולחץ. וההורים פתאום רצו מאוד. וכל מיני אנשים אמרו לי שזה יעשה לי טוב. אבל לי זה היה ניראה מוגזם: להדריך, בסניף מעורב, שבט הרא"ה, עם מד"ש, שגדול ממני בשנה, ומהישוב שלי. -ובמילים אחרות, תשכחו מזה, ומהר.

מה קרה בסוף? הדרכתי שם שנה. ובחנוכה יצאתי, חניכים שלי נכנסו להדרכה ולא נשאר לי בדיוק את מי להדריך

היה לי חלום, מאז הייתי קטנה ללכת להתנדב במד"א, ההורים לא התלהבו מזה בכלל - מראות, מצבים, מקרים, דם, מוות... אבל חלום נשאר חלום, ואני הלכתי בתחילת שנה לקורס מד"א, קורס ללמידה בלבד, קורס 40 שעות (לא מע"רית), אבל יכלתי לעשות מבחן, לקבל ציון טוב מאוד- ולהיות מע"רית. את הקורס הפסקתי באמצע. פתאום נבהלתי. אולי אני באמת לא מתאימה?! -ועזבתי.

בתחילת שנה עוד התנדבתי משהו, התנדבות באינטרנט, לא משהו רציני מדי- אבל גם את זה הפסקתי. הרגשתי שאני קורסת.

הייתה לי אפשרות להתנדב בבית חולים, פעם בשבוע, קבוע- אבל זה לא בדיוק מה שחיפשתי ורציתי, לא רציתי להיות שמרטפית במשחקיה של בית החולים, רציתי יותר.

ונכון, אני בי"א, ואין לי זמן לנשום. כל הזמן לימודים, לימודים, לימודים. די! הלימודים האלה יצאו לי כבר מכל החורים. אני מרגישה כל כך ריקה. שנה בהדרכה לא הספיקה לי ולא מילאה אותי. אני נורא בררנית, וכמעט על כל דבר אומרת לא. אבל, חשוב לי לעשות משהו עם עצמי. מעבר ללימודים, מחשב וגיטרה. זה משהו שחשוב לי.

ואני לא יודעת מה. אני לא יודעת מה אני מחפשת בדיוק. אבל אני מחפשת משהו להתנדב, להרגיש שאני עושה עם עצמי משהו, ולא מתבזבזת...

..........לב אדום.

מה את אוהבת..?

תחשבי רגע על התחביבים שלך, יש היום גם אתרים שבהם את משבצת שעות, ימים וסגנון, הם מוצאים לך התנדבות, בצורה הכי יעילה שאפשר..

אסור... אסור להשאר ולהשאב רק ללימודים...זה שוחק...

שאפו על הרצון..!!

נסי לחשוב בכל מיני נתיבים, בכל מיני צורות..התנדבות בחלוקת מזון, עבודה עם ילדים, אולי עם קשישים, איך שמתאים לך.

תהיי יצירתית, גם עבודה, או רק התנדבות..? אולי תפקיד שקשור לסניף שלך (ולא בהדרכה..)

המון מקומות מחפשים, המון סגנונות...

תני לעצמך ת'תרפיה הזאת.. להרגע מלחצים, שעה שעתיים בשבילך..

המונהמון בהצלחה..!

את צודקת במאה אחוזיהודי אמיתי
נראה לי שהבעיה שלך שאת פשוט מפחדת מכישלונות אני אומר לך מנסיון שנה בהדרכה זה לא מספיק ולא מספק ורק נותן לך רצון להדריך יותר זה נשמע כאילו כל פעם את התחלת משהו ועצרת באמצע משום מה אני אומר לך תנצלי את הזמן שבו את עדין יכולה לעשות את מה שאת רוצה ולהנות מהחיים נכון שיא זה השנה הכי לחוצה אבל נסי בכל זאת לקבוע לעצמך זמנים מסוימים שאת לא מוותרת עליהם בשום צורה שבהם תעשי את מה שאת אוהבת בהצלחה
את מקסימה!דואגת!אחרונה

תתנדבי במה שיבוא לך כשהוא יבוא לך,

אל תתנדבי במשהו אם את לא רוצה, אפילו אם "להתנדב זה מאוד חשוב כי ככה לימדו אותי בגן" תמצאי משהו שכיף לך להתנדב בו ולאו דווקא משהו קבוע...

המטרה של ההתנדבות (בין השאר) זה לפתח אותך לכן אם את קורסת אין סיבה שתתנדבי בדבר הזה!

כל הכבוד לך!!!

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך