משו ששלחתי לחברות שלי באיימל..הללוי'ה

ורציתי לשתף גם אתכם... חפירות.. אבל כדאי לקרוא.

"הופ הופ טרללה, גדלתי בשנה..."
בעקבות יומולדתי חשבתי על מספר נקודות מעניינות...(.למחשבה..)

דבר ראשון- יש קטע כזה שאני אומרת שיש לי יומולדת ואז אומרים לי-"יום של חשבונפש.."
 אני לא מבינה- אי אפשר כבר לחגוג בלי שכל העולם יגיד לי לחזור בתשובה?? אי אפשר כבר לשמוח בשמחתי?
 מה אתם מקנאים? גם לכם יהיה יומולדת...(:

הדבר השני שחשבתי עליו בעקבות הסיפור הבא:
הולכת אני יום אחד (סתם יום רגיל ולא מיוחד) לפעולת אמצ"ש נחמדת.. פתאום(?) פוגשת אני את חניכותי המדהימות.. ואחת המדהימות אומרת לי-"מזל-טוב!"
אומרת אני בהפתעה גמורה-"תודה! מדוע?! מה קרה? מי התחתן? היש חדשות מעניינות?" ואומרת חניכתי-"סתם."
תמהתי בליבי על עניין תמוה זה ופתאום הבזיקה לי מחשבה מעניינת... מדוע אומרים רק למי שיש לו חגיגה מיוחדת את הברכה הלזו?
דווקא מי שיש לו חגיגה אז כנראה יש לו מזל.. האם לשאר האנשים לא מגיע מזל-טוב? למה ברכה זו לא יכולה להיות בפינו גם בסתם יום רגיל?...

וחוצמזה הלא "אין מזל לישראל"...(וזה כבר עוד נקודה למחשבה..)
עוד אני תמהה על עניין המזלות ופתאום באופן מקרי לחלוטין מגיע לאוזני שיעורה של הרבנית ימימה מזרחי (אמא שלי שמעה באינטרנט..)
 ואומרת הרבנית: "אומר האור החיים הקדוש דבר נפלא: האם יש דבר כזה שקוראים לו מזל?... ודאיי, יש חוקות שמיים, יש מזל בעולם, בנאדם נולד תחת מזל, זאת אומרת כוכבים שמנזילים עליו מלשון נוזל איזו שהיא מציאות בפרנסה, בזוגיות, בשמחה ובילדים שלהם, גמרנו! אבל מה, המזל לא יכול לזוז ממך, אבל את יכולה לזוז מהמזל. יש לך כוכבים מעל הראש הם לא יזוזו, אבל את זזה מהם. בפרשת בחוקותי כתוב: "אם בחוקותי תלכו - ועשיתם אותם", אומר האור החיים הקדוש, אם בתוך מה שחקוק לך, "חוקותי" - חקוק לי בשמיים, בעל קמצן, ילד שלא יכול ללמוד, חמות מעצבנת..., אם בתוך מה שחקוק לך את עושה "תלכו", את הולכת - אז - "ועשיתם אותם" - את עושה את הכוכבים שלך מחדש, את בוראת את מזלך מחדש, יש לך כוח לשנות את חוקי הטבע מחדש. מה זה ה"תלכו" הזה? ראיתם פעם כשאתן נוסעות באוטו, נכון שגם הכוכבים נוסעים אתכם? וכשהאוטו עומד גם הכוכבים עומדים? זה לא הכוכבים, זה את - את זזה - הכוכבים שלך זזים, את תקועה - הכוכבים שלך תקועים... הקב"ה יודע שאם את עושה "תלכו", אם את עושה את התפקיד שלך, ולא אומרת נתקעתי, את מתפללת, את משקיעה את מה שצריך להשקיע, את עושה את העבודה שלך, אז הקב"ה יתן לך אושר ושמחה. את צריכה לא להיות במציאות מסויימת וכל הזמן לחשוב על מציאות אחרת. זה נקרא לא לעשות "תלכו". זה עניין העבודה בעולם הזה." (ברור שזה מאד קשה - אנחנו מעדיפים לחשוב שחוקות שמיים זה משהו שאי אפשר לזוז ממנו, שגזרות זה לא בר-ביטול, אבל...)

טוב, אחרי שחפרתי ואכן מצאתי את הנפט אני אברך את אותך, אותי, ואת כל עמ"י... מזל- טוב!

נ.ב- ותודה לאימי שסיכמה לי את השיעור.. ותודה להורי שהביאוני עד הלום...
עם הדבר הראשון לא הסכמתי.פלספנית
בס"ד
כאילו- אם כולם חופרים, כנראה זה נכון, לא?
וכן, יומולדת זה באמת יום של חשבונפש, הם סה"כ מזכירים לך, מתוך דאגה ואהבה. מה רע?

ואת הדבר השני- אהבתי חלקית. לא אהבתי שבעצם אמרת שאם ככה- למי שיש חגיגה לא צריך לומר לו מזל"ט, אבל כן הסכמתי עם זה שצריך לומר את זה תמיד. אז מזל טוב!
אהבתי את זה...יודוך עמים!!
ילדה מדהימה...וכי מדוע לא אמרת לי שיש לך היום יומולדת?! היינו מפנטזות על המסיבה שנעשה לך...חחח...=) (כן, כן, בדיחה פרטית...)

יש בך עוצמות, בידייך יש לשנות...
נכון, הכל במזל... גם אם את סוטה ממנו, יכולה את לבנות מזל חדש, אולי אף מזל יותר טוב מקדמו...
בהצלחה לך מדהימה,
מזל טוב!!
לא, לא מזל טוב, היא צודקת!! אין מזל לישראל!מאחורי הקו
אז נאמר, גורל המופקד בידי הבורא טוב...
יכול להיות, או שאולי לא הבנתי טויב את קטעיך היפה?יודוך עמים!!אחרונה
אקרא שוב, בכדי להגיע להבנה...=)
יומעולה
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך