כי...אנונימי (פותח)

לפי התגובות כולם או משיחיסטים או לא חבדניקים..

כי זה לא צודק שהוא שואל ( חוזב"ש) שאלה שיש לה תשובות גם מהאנטים , ואין לאנטים הזדמנות לענות!

ולהוכיח את צידקתם. כי זה תשובות ממש סותרות ויכול מאוד להיות שהאנטים צודקים,

עכשיו גם מובן (אחרי שקראתי את כל ויכוח) למה רוב החוזבש"ים הם משיחסטים.. כי רק הם ממהרים להוכיח להם הוכחות ואין הזדמנות לצד השני!

אבל....חסיד של הרבי
אני לא חושב שהתגובות של דובל'ה באשכול המדובר מעידות על משיחיסטיות. אני חושב שאלו הם בדיוק התשובות שהאנטים עונים או אמורים לענות - רובם המוחלט באמת לא יודעים מה לענות.
ואם אתה חושב שיש מה להוסיף, אדרבא, אתה מוזמן בחום. אני בעד כל דיון ענייני בנושאי משיח וגאולה, אם הוא מוביל לתוספת לימוד והעמקה בשיחותיו של הרבי מלך המשיח.
לחסיד של הרביאנונימי (פותח)
דובלה חושב שהרבי חי בגוף גשמי, נכון?
ואת זה אף אנטי לא יענה לך...
אז ברור שהתגובות משיחיסטיות.

וזה נכון שרובם של האנטים לא יודעים לענות בגלל שהם לא כ"כ להוטים להוכיח... (כי אין להם דבר לא הגיוני שצריך להוכיח.. בד"כ דברים הגיוניים לא צריכים להוכיח,כמו שאני לא יוכיח לך שהעץ הוא עץ) אם יש יותר מידי תירוצים סימן שמשהו פה לא נכון...

ואם יש לי מה להוסיף אז כן בהחלט: למי שלא יודע , בג' תמוז תשנ"ד הרבי הסתלק.
אכפת לכם לכתוב מילון מושגים לכל האורחים כאן? אלעד
כןאנונימי (פותח)
אנטים - כאילו נגד הדעות של המשיחיסטים ,כינוי לאנשים שלא מאמינים שהרבי חי בגוף גשמי.

משיחיסטים - בדיוק ההיפך (המושג המקורי - אלא שרוצים משיח, אבל אל זה אף אחד כבר לא מתייחס).

חוזב"ש - חוזר בתשובה ..סתאאם......

בהצלחה רבה

המשך:אנונימי (פותח)
זה שהרבי הסתלק זה לאאומר שהוא לא נמצא איתנו - ומי שהוא לא מוכן להפנים את זה וטוען בעקשנות שהרבי עדיין חי בגוף הוא פשוט ילדותי.

והמשפט המפורסם שטוענים שנשיא הדור חייב לחיות בגוף גשמי.(הרבי אמר את זה, הרמב"ם אמר את זה) אז הרבי גם ברך והבטיח שיהיו ילדים ולא נולדו והרבי ברך שיהיה שלום בית והזוג התגרש - מה זה אומר??? (ד"א היו כאלה מקרים ואני מכיר אותם אישית) . אז אף אחד לא יעיז ויאמר שאפילו שאנחנו לא רואים את הילדים הם נולדו וחיים בגוף גשמי ורק ההורים המסכנים עדיין לא זכו לראות אותם בעיני בשר..אבל הרבי אמר! אז מה ההבדל פה בדיוק?? זה שהרמב"ם אמר? אז הרמב"ם אמר גם דברים אחרים שסותרים כביכול את גישת המשיחיסטים.. ויש הוכחות רק שזה מצחיק להתווכח על זה אפילו.. אז אני לא מתווחכ עם המשיחיסטים אלא כותב את התגובה לאלו שלא יודעים. שלא חבדניקים... שיבינו את האבסורד. אם בכ"ז מישהו כאן מאוד יתעקש להבין את ההוכחות למציאות שהייתה הסתלקות יכול לפנות אליי ואני יראה לו את דברי הרמב"ם.

בהצלחה לכם!!!
תכתוב את ההוכחות זה חשוב....אנונימי (פותח)
אני אנטית רק שאני לא כ"כ מבקרת בפורום הזה
תמשיך בדרכך....אל תושפע מה.......

לדובדבן היקרמושיקו
עבר עריכה על ידי מושיקו בתאריך ט"ז סיון תשס"ח 11:37

כולם ישמחו אם תביא הוכחות מתורתו של הרבי מלך המשיח לכל מה שאתה אומר - כמו שכל הדיונים הקודמים היו על בסיס זה.
אחרת זה סתם ויכוח עקר שכל אחד אומר מה שנראה לו....

ועוד משהו בקשר לתגובה האחרונה,כתוב ויאמינו שה' ובמשה עבדו, שהאמונה בה' קשורה באמונה במשה ומי שיש לו חיסרון באמונה במשה אז ....

בכל אופן עמלק תפקידו לקרר.....

אז צפסיק להיות עמלק

לדובדבן!אנונימי (פותח)
ניראה לי שהוא החליף שם!
למושיקואנונימי (פותח)
1. אני ממש ממש מקווה שלא הבנתי נכון- אתה מכנה אדם שדעותיו שונות מדיעותיך "עמלק"??????
2. לקרר מה ? - לקרר את האמונה בזה שהרבי הוא המלך המשיח, או לפחות לקרר את האמונה בכך שהרבי חי בגוף גשמי. - זה לא קירור של האמונה בקב"ה. ובזה אנחנו אמורים להאמין.
3. לא ברורה ההוכחה לגבי משה רבינו - "ויאמינו בה' ובמשה עבדו" - נכון, אנו מאמינים שמשה רבינו נתן את התורה, והוא ממשיך להיות דמות הנביא שנתן לנו את התורה, אבל, איש לא טוען שמשה רבינו חי היום בגוף. להיפך בתורה מזכירים את מותו וקבורתו, וזה לא עושה אותו פחות חשוב,ולא אותנו פחות מאמינים.
4.אפשר גם להאמין שהרבי היה אדם חשוב, ושהוא משפיע גם היום על המציאות בלי לחשוב חלילה שהוא חי בגוף.
5. והרבי עצמו התנגד בכל תוקף כשהיה בריא לזה שניסו לעשות ממנו משיח.
6. וגם אפשר לצפות למשיח ולעשות מעשים טובים בלי קשר לשאלה מי הוא המשיח.
אז זהו שאת טועהאנונימי (פותח)
בשנת תשנ"א הרבי אמר שאם יהיו שלושה רבנים מא"י שיסכימו לחתום על זה שהוא משיח הוא יקבל זאת, ואכן שלושה רבנים חתמו אחד מהם היה הר' אשכנזי מכפ"ח ואנלא זוכרת את השניים הנוספים דוד נחשון חיכה לרבי כשיצא לאוהל והביא לחרבי את הפסק דין הנ"ל והרבי אמר אזכיר על הציון זאת לאחר שבפעמים הקודמות לכך הרבי אמר על ענין זה מופרח בהחלט באותה שבת הרבי אמר שיחה ב770 מופיע בדבר מלכות תזריע מצורע על ההכרזה שתהדהד בכל העולמות, זאת לאחר שהרבי דיבר ארוכות במהלך השיחה על משיח והתגלותו. באותו רגע שהרבי אמר זאת שמריה הראל הכריז בקולו האדיר את הכרזת הקודש יחי אדוננו מורינו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד. והרבי עודד זאת וחייך אח"כ הצטרפו אליו דוד נחשון ואבי טאוב והרבי התחיל לעודד, וכל האנשים הנמצאים בהתוועדות התחילו לשיר ולרקוד אנו רוצים משיח עכשיו ויחי אדוננו שמחה כזאת לא ידעה קראון הייטס שנים רבות, אח"כ כשהרבי חילק כוס של ברכה הוא עודד את שירת היחי ששרו ברקע, במוצא"ש כבר ניתלו שלטים בכל רחבי 770 שהרבי קיבל עליו את המלכות וכו'' וכו'' ומיד רצו לר' גרונר ואמרו לו ראית מה כתבו על הרבי שם למטה? אז הר' גרונר אמר שזה באישור הרבי אגב מאותה שבת התחילו לקום כל הוועדות למען ה גאולה וכו...

בקשר למה שכתבת על משה- יש קונרס של הרבי שנקרא "משה רבינו חי".....
וללא כל קשר הרבי הוא משה רבינו של הדור וברגע שאדם קצת לא מאמין בעניין של אלפית המילימטר זוהי כפירה עייני בפרשת השבוע פר' קורח
כנראה שגם את/אתה טועהחסיד של הרבי
הרבי לא אמר שאם יהיו שלושה רבנים מא"י וכו', אלא הרבנים חתמו מצד עצמם והרבי קיבל את זה. (לכאורה, כמו כל פסק דין. וידועה התייחסותו של הרבי מלך המשיח לפסקי דין וכוחם לפעול בעולם).
השניים הנוספים היו הרב ביסטריצקי מצפת, וכמדומני הרב אקסלרוד מחיפה. אפשר לברר את זה בקלות. גם הרב מארלוו מארה"ב והרב גרליק מאיטליה הצטרפו לחתימות הראשוניות בשביל שתהיה נציגות של רבנים ,כביכול, מכל העולם.
שמריה ממש לא הכריז את זה באותו רגע, ובעצם בכלל לא. מי שהכריז היה דוד נחשון וגם זה היה בחלוקת המשקה שאחרי ההתוועדות כשהוא עלה לקחת את הבקבוק שהכניס ביום שישי "לקבלת פני משיח צדקנו".
השירה והריקודים לא היו בשבת עצמה (מאיפה לקחת את זה שהיו ריקודים בפארבריינגען?) אלא אחרי שבת. הרבי גם לא חילק כוס של ברכה בשבת (מלבד פעם אחת בנשא נ"א). עידוד שירת היחי היה לפני מעריב בזאל הקטן.
לגבי מוצ"ש, אני לא יודע מהסיפור.
אין קונטרס של הרבי שנקרא משה רבינו חי, ישנה שיחה בחלק כ"ו שבה הרבי מסביר את הענין. ישנם חסידים שהדפיסו את השיחה הזאת עם הכותרת הזאת (שהיא נכונה לפי השיחה) אולם יש להזהר ולדייק ולא לאמר בשם הרבי מלך המשיח דברים שלא הוא אמר/עשה.

נ.ב. "ועד חיילי בית דוד" הוציא בזמנו קונטרס שנקרא "פסק דין מסיני" ובו מסופרת כל השתלשלות העניינים. אפשר לקרוא את הכל שם.
יכול להיות שאתה צודקאנונימי (פותח)
אני שמעתי את הסיפור בהתוועדות לםני איזה שנה וחצי ויכול להיות שטעיתי בפרטים מצטערת.
ב. בקשר לקונטרס משה רבינו חי- פשוט כשהייתי ב770 הביאו לנו לילמוד את זה וזה היה מעין חוברת שנראית כמו קונטרס- סורי שאני לא מבדילה בניהם, ומכאן נבעה הטעות.

יישכוח
לדובדבןטודרוס!
חבל שאתה לא מדגיש את העיקר...

מושיקו - דווקא ההיפך, לך אין אמונה. כי הרבי אמר וכו' וזה לא התקיים אז אתה לא מסוגל להמשיך להאמין ברבי בלי להוכיח לעצמך בראש שהרבי לא הסתלק, דובדבן לעומת זאת, מאמין (אני חברה שלה), ואף על פי שאנו לא רואים שהתקיים מה שהרבי אמר אז אנחנו ממשיכים להאמין בו! זאת כל החוכמה.. אין קטע לשנות את כל המציותכדי שזה יסתדר לך עם האמונה, החוכמה היא להאמין אע"פי שלא הכול מסתדר....

אז מה זה אמונה?חסיד של הרבי
הטקסט שהיה אמור להיות בהודעה הקודמתחסיד של הרבי
מה זה אמונה? סתם דבר אבסטרקטי שאנחנו מאמינים ברבי בלי שום קשר למה שיתקיים או לא?
מספרים שזושא הפרטיזן אמר פעם שבשביל חב"דניק מסירות נפש זה לא לקפוץ מגג של חמש קומות כי הרבי אומר, המסירות נפש היא לעמוד על הרצפה ולקפוץ לגובה של חמש קומות כי הרבי אמר, ולהצליח. כי אם הרבי אמר, זה אפשרי.
אבל את לא היית קופצת אפילו מקומה אחת, כי אולי הרבי אמר וזה לא יתקיים, והרי הרבי ...
רחמנא לצלן, תחשבי על מה שאמרת.

ועוד, אני אמנם מעדיף את הגישה שלך (שהרבי אמנם אמר ואנחנו לא מבינים מה קרה) על פני הגישה של אלו שמכניסים כל מיני סברות קרס בדבריו הקדושים של הרבי מלך המשיח, אבל גם הגישה הזאת נובעת ממקום אחד: אני רוצה לעשות מה שבא לי, ובשביל זה אני אמציא את כל הסברות שבעולם, איך גם להיות מקושר ומאמין ברבי וגם לא להאמין במה שהוא אמר.
אם הרבי אמר שנשיא הדור הוא "עצומ"ה אזוי ווי ארינגעשטעלט זיך אין א גוף גשמי", זהו בדיוק מה שנשיא הדור הוא. "אין א גוף גשמי!".
אפשר בבקשה תרגום?טודרוס!
יש סיפור ידוע עם חסיד של הרבי הרש"בדובלה
שישבו פעם ביחד כמה חסידים, כל אחד מחסידות אחרת. כל אחד מהם סיפר איזה "מופת" מהאדמו"ר שלו, כדי להראות כמה האדמו"ר שלו גדול יותר. כשהגיע תורו של החסיד-חב"ד, החסיד של הרבי הרש"ב, הוא סיפר להם בערך כך (בקיצור נמרץ):
לפני כשנה הזדמן לי הצעה לעיסקה גדולה במסחר העצים, לקנות מחסן גדול של עצים. זה יכול להיות פונטציאל לרווח עצום, אבל כרוך בסיכון לא קטן להפסיד הכל. החלטתי להתייעץ עם הרבי הרש"ב, והרבי אמר לי לבצע את העיסקה. באמת נכנסתי לזה, וכבר בהתחלה ראיתי שהעצים לא איכותיים כ"כ ורוב הסיכויים שמדובר בהפסד. שאלתי שוב את הרבי, ושוב אמר לי להמשיך בעיסקה. עשיתי את העיסקה ובסוף הכל כשל והפסדתי את כל הכסף שהושקע.

"נו", שואלים שאר החסידים בציפייה, "ומה הסוף הטוב?"
לא, זהו סוף הסיפור. ענה החסיד.
אז מה המופת כאן? הרי הפסדת את כל כספך! תמהו החסידים.
"המופת הוא" - ענה החסיד - "שנשארתי חסיד נאמן לרבי הרש"ב למרות זאת".

כלומר, חסיד אמיתי לא צריך להתנות את אמונתו ברבי במופתים שלו, בכך שכל דבריו מתקיימים כפי שנראה לי שאמורים היו להתקיים. צריך להאמין שהרבי יודע טוב יותר ממני מה טוב ומה צריך לקרות, גם אם לי נראה שהיה אמור להיות אחרת. "אהבה שאינה תלויה בדבר".

טודרוס צודק בכך שהאמונה בצדיק אינה צריכה להיות תלויה במקרה כזה או אחר. בדיוק כשם שהרבי בירך מישהו שיתרפא ובסוף קרה אחרת, ואנו מאמינים שכך היה צריך להיות, כך גם כשהרבי הביע ביטחון מוחלט שניכנס כולנו לדור הגאולה מתוך חיים גשמיים בגוף, אך בפועל קרה דבר שאינו מובן לנו, צריך לקבל את זה ולהבין שהרבי יודע טוב יותר מאיתנו. אין טעם להתעלם ממה שקרה בגלל זה, בדיוק כפי שאינך מתעלם מהמציאות במקרים האחרים שהובאו. ואינך מתעלם מפטירתם של כל שאר אנשי הדור שהיו אמורים להיכנס חיים לדור הגאולה. לא זכינו, ועלינו לעשות הכל כדי להיות זכאים לכך ברגע זה ממש, אמן כן יהי רצון. וכפי המוסר השכל דלעיל מהסיפור.
יפה מאוד!טודרוס!
לזה התכוונתי...

משיח נאו!!
דובלה, כמה תיקוני טעויות והוספות נצרכותחסיד של הרבי
דובל'ה, שים לב שאין קשר בין הדוגמאות שהבאת למה שאתה רוצה ללמוד מהם.

כשהרבי המהר"ש (תיקון טעות ראשון) אמר לר' שמואל גורארי' (הוספה ראשונה) שייכנס למסחר הוא לא הבטיח לו שייצא לו מזה כסף. הוא רק אמר לו שהוא צריך לעשות את זה, והוא באמת היה צריך לעשות את זה, והתוצאות - על רבש"ע. ברור לשנינו שאם הרבי היה אומר לו עוד פעם או פעמיים או מאה לעשות את אותו דבר הוא היה עושה למרות שהוא היה מפסיד ומפסיד, נכון? החילוק בין הדוגמא הזאת לנמשל, ברור?
כשהרבי מברך מישהו, אז ישנם כללים שכתובים בתורה לגבי ברכות. (כלי לברכה, שמא יגרום החטא וכו') אבל אם התורה עצמה קובעת כלל, ולא משאירה שום מקום לשינוי בו?
הרבי לא הבטיח שניכנס כולנו חיים לדור הגאולה. זה עיוות ידוע של השיחה בבא נ"ב, שמגיע מכך שאנשים לא רוצים לקבל את מה שנאמר בה וכולם הבינו טוב מאד עד ג' תמוז. אם אתה מעוניין, תפתח שרשור חדש ונתדיין על השיחה.

ואפילו נאמר שאתה צודק. אם הרבי מבטיח וזה לא התקיים זה לא סותר את האמונה שלנו בו. אבל כל עוד וזה לא קרה? אנחנו מחוייבים להאמין שיקרה טוב. (תחשוב טוב יהיה טוב)
זה בלי קשר לנושא הדיון, אבל רק הערת אגב, למנוע ח"ו כפירה בדברי הרבי שיכולה לצאת מפה.

הו, בוודאי! להאמין שיקרה טוב אנו צריכיםדובלה
אנו מאמינים באמונה שלימה שזה יקרה ברגע זה ממש. אבל, כל עוד זה לא קרה, אז זה לא קרה. אנחנו אמנם לא יודעים למה זה לא קרה, אבל העובדה שאיננו יודעים את הסיבה לא אומרת שצריך להחליט שזה כן קרה... זה מה שאמרתי.

בנוגע לפרטים בסיפור, תודה רבה על התיקונים. באמת לא זכרתי מי היו הדמויות בסיפור.
אתה נתפס לפרט במקום לנקודהחסיד של הרבי
כתבתי בסופה של התגובה פרט מסויים שאין לו שייכות לנושא הנדון ורק בשביל למנוע מחשבות לא נכונות שיכולות להיגרם לאנשים כתוצאה מתגובה כמו שלך. אבל הפרט הזה הוא ממש לא הנקודה שעליה כתבתי.

הנקודה שאני התכוונתי לכתוב היא: כשהרבי אומר משהו, זה יקרה. נקודה. אלא אם כן, הרבי מראש אמר את זה בצורה כזאת שעל פי תורה זה לא מחייב שזה יקרה. וזה כלל פשוט שאין לו שום סתירה מהדוגמאות שאתה הבאת. לא מברכה, לא מהשיחה שקבלה פירוש חדש אחרי ג' תמוז, ובטח לא משמואל גורארי' שאפילו ברכה לא היתה לו.
וזה סתם ככה, בכל דבר וענין בחיים. קל וחומר במקרה שאתה מדבר עליו שהרבי מראש הכין אותנו ואמר לנו ש"המאורע שאירע אינו אלא נסיון" וכו'.
[ ורק אל תחזור לי עם השאלה שהרי על הרבי הקודם (חוץ מלומר עליו שליט"א) הרבי כתב את תארי ההסתלקות - כי אחרי הרבי הקודם היה שינוי בנשיאות ואצל הרבי לא. וכמו שמבואר בבא נ"ב, שבדור הקודם משיח לא הגיע כי היתה הסתלקות, משא"כ בדורנו שלא תהיה הסתלקות. וממילא, אפשר ללמוד מהדברים שהרבי אמר על הרבי הקודם כפשוטם לגבי הרבי מלך המשיח.]
חזק ונכוןאנונימי (פותח)
וכמו שאומרת המשנה: " חכמים הזהרו בדבריכם שמא תחובו חובת גלות ותיגלו למקום מים הרעים וישתו התלמידים הבאים אחריכם וישתו ונמצא שם שמים מתחלל"
למען ה'. אני נואש.מ.מ.י.ר
אני לא שייך לחסידות, ולא לחב"ד. ניסיתי לקרוא את השרשור ולהבין, לא הצלחתי.
מי שיכול, שיענה ויפרט במילים ברורות -

א') הרבי הוא מלך המשיח - למה?? מה זה בעצם "מלך המשיח"? ומה זה אומר? כלומר אם הוא מלך המשיח, מה הנפקא מינה בשבילי?

ב') מי שסובר שהוא חי - אני לא חסיד, בבקשה תסבירו לי. הייתה לו הלוויה, נכון?? זה אומר שהוא נפטר! אולי צדיקים במיתתם קרויים חיים אבל כמו כל הצדיקים.. איך יכול להיות שהוא חי אם הוא לא חי?!

תודה רבה! תעשו קצת מאמץ בשביל להסביר. זה חשוב לי להבין.
לינק עם תשובות בסיסיותחסיד של הרביאחרונה
www.mnow.co.il

אם אתה רוצה תשובות יותר ברצינות, פנה אלי באישי.
ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.

התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.

לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:

האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -

"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.

דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇

לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267

מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.

נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.

נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.

הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.

אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.

75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.

כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.

מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.

ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.

אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.

אולי יש פה מסר מן השמים:

וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).

לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.

כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.

סימוכין:

הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד

שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.

זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).

והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:

"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

מחפש ספר בנרותיונה ב

אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב

גם יד שניה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

אולי יעניין אותך