מאז שאני זוכרת ת'צמי כל שנה עליתי לרשב"י. (חוץ משנה אחת... אהמממ הודיה
)
יש כאלה שיגידו וואווו שאווה לך רצח.
אבל זהו שאלף פעמים אני אגיד - לא!!!
הדבר הכי מזעזע בל"ג בעומר זה מה שהולך ברשב"י.
מקום שתנא קדוש קבור שמה הילולה שלו חג, והכל חילול שם ה' אחד גדול,
לבוא פעם אחת וואלה זה מזה סבבה באמת, לבוא להתקרב לציון להצליח להכנס וזה אחלה, אבל ברגע שאתה שמה כמה פעמים אתה קולט תזוועה ודוגרי חבל שיש את זה, באמת חבל! אנשים שמה רומסים אחד את השני - פיזית! העלייה לשאטלים וכו' היא אחד המזעזעות, דוחפים זקנים, שמירת נגיעה? לא קיים... וכן עוד ועוד.
בנוסף זה ה-מקום לשבבניקים, בקיצור אני ממש לא אוהבת..
כל שנה אני עולה מחדש כי כולם עולים אז מה אשאר בבית לבד? לאיזה מדורה אני כבר אלך? סתם להשאר בבית? כולם יוצאים ובדר"כ זה גם אורחים וזה... ומה אשאר? אז אני הולכת בתקווה שהשנה יהיה יותר טוב משנה שעברה וכל שנה מתאכזבת מחדש.
אני לא אומרת לא לבוא, אדרבה מי שרוצה מוזמן, ומי שרוצה (בלשון נקבה!
) ואני מכירה אותה גם מוזמנת אלי אחר כך וזה... אבל זה תלוי למה אתם באים, מי שבא כי כולם באים - שלא יבוא!!!
מי שבא להתפלל ולחוות את היום הקדוש, יש גם הרבה קדושה במקום אני לא אומרת שלא, לראות אנשים בהמוניהם באים להתפלל זה מטורף... שיבוא אבל זה לא המקום האידיאלי ביותר מבחינתי.
מי שממש רוצה לבוא - בבוקר צהריים למחרת זה אחלה ממש לבוא! מנסיון
היו שנים שהייתי עולה גם בבוקר...
ובאמת אני מקווה שהשנה זה יראה יותר טוב בעזרת ה'... אמן!
(ובאמת תבואו, אולי נצליח לעשות שמה גם להגדיל את קידוש שם שמים ולא רק את הדברים השליליים שלצערי נראים יותר... לראות כמה חברה צעירים דוחפים בנאדם מבוגר לי זה עושה ממש רע, אולי נצליח לשנות את זה - הלוואי בעזרת ה'!
)
(זה לא הכי קשור אבל היה חשוב לי לפרוק)
מכאן בנוגע לנושא השרשור המקורי:
אם זה לא מתאים לך אז לא ללכת, זה סתם חבל, זה יום מלא בקדושה וכל מה שעושים ממנו זה מדורות שגם הם באו לסמל קדושה ונהיה מהם רק חילול ואירועים מעורבים וצחוקים עם החבר'ה ולאיודעת מה..