יום העצמאות.ט!הר

אומרים הלל?

כן/לא

ואם אפשר בבקשה לנמק.

תודה=]

למה לא?כנרית על הגג=)

חנוכה.

אומרים הלל או לא?

אני מנחשת שתגידי שכן...

איזה ניסים מדהימים ה' עשה לנו ואנחנו עוצמים עיניים!

כל כך ברור לנו שתוך 60 שנה יש לנו מדינה וצבא משלנו? שלא נדע באיזה מצב היינו לפני זה...

אני רוצה לדעת.ט!הר

(אני אישית אומרת.)

יש כאלה שלא אומרים.

בטח שאומרת!*חזרזיר*

זה נס!!

יש לנו מדינה משלנו (ואני לא נכנסת לויכוח איך היא..), הארץ שלנו!

זה דבר כ"כ כ"כ לא ברור!

ולא חסרות הוכחות, מספיק להסתכל על הדור של סבתא..

ב"ה 

אני אומרת בלי ברכה.ענבל

בס"ד

להגיד פרקי תהילים זה תמיד טוב...

לכן אני אומרת בלי ברכה.

כי אני לא סגורה על עצמי אם כדאי להגיד הלל.

וגם אני יודעת על רבנים שאומרים לא לברך...

אומרת הלל (וואוו היה לי על זה היום ויכוח מתיש...)עץ על מים

אבל בניגוד לחגים האחרים שאני אומרת עם ברכה כי למרות הכל אני עדיין אשכנזיה

ביום העצמאות אני אומרת בלי ברכה, ביום ירושלים עם ברכה.

בטח אומרים...חגכפרגניסט..
והוספה לדברי:עץ על מים

אומרת תודה לה' לא מתוך מחשבה שהמדינה שלנו היא המדינה האידיאלית עבורנו כי היא ממש לא! אבל זה לא סותר את התודה לה'.

להגיד פרקי תהילים זה בטוח לא מזיק כל האלה שלא אומרים...

קודם כל זה שטויות שלכל הדעות הגאולה התחילה.יחי מלך המשיח

ובפסח אומרים הלל על הצלה ממוות לחיים ולא על "גאולה", וגם בפסח על יציאה מעבדות לחרות. ובגלל שביום העצמאות לא יצאנו מעבדות לחירות וגם הגענו למצב הרבה יותר גרוע מבחינת עמ"י מאשר במדבר. ובקשר לברכה בגלל שרוב עמ"י לא היה אז בארץ, אז רק מי שניצל במלחמה, ספק אם צריך לומר הלל וגם אז לרוב השיטות זה אמור להיות בלי ברכה...

אפשר להציע משהו בלי שתרגמו אותי באבנים???אנונימי (פותח)

קודם של, כשאמרתי לחברות שלי שאני לא חווגת הם התחילו להתעצבן ורוב הבנות אמרו: "תסתכלי על חצי הכוס המלאה..."

אז אני לא משווה בין המצב שלנו היום לבין המצב שלנו בגולה כי זה לא רלוונטי למי שאני רוצה להגיד:

קודם כל את היום הזה קבע בן גוריון הכופר שבעצם אמר "כוחי ועוצם ידי עשו לי את החייל הזה".......

אני לא רוצה להגיד הלל ביום שהכופר הזה קבע (ד"א -לכל האלו שבטוחים שהרב גורן אמר לחגוג את יום העצמאות שיסתכל עוד פעם ויחקור את זה היטב..)

מה שהוא ניסו להאכיל את העם היה: הציונים החלוצים היו הראשונים שבאו ובזכותם היש לנו מדינה ב'ה באייר...

דבר זה הוא שטויות לכל הדעות!!!!!תלמידי הבעש"ט היו הראשונים שבזכותם אנו חיים פה!!!!! יום העלייה שלהם בח' אלול, ווביום זה אני מודה להקב"ה!!! ואל תגידו שאני כפויית טובה על המדינה אני כל יום וכל יום אומרת תודה רבה להקב"ה שזיכה אותי לגור בארץ ישראל, אך אינני מכירה במדינת ישראל המפריעה לי לגור כאן, (לוקחת את אחיי להרחקה, לוקחת את שכניי ושמה אותם במעצר ביית על עוון ריגול... השב"כ שכל רצונו להילחם בעם היהודים!!!!!)

סתאם ככה שתי נקודות לסיום:

הרב קוק  זכר צדיק לברכה לא ציוניכמו שמנסים היום לעשות אותו,

יש איזה רב אחד (הרב משה צוריאל) שכל עניניו זה לחקור על הרב קוק, והוא גילה שהציויינים שהם כותבים עליו ספרים הם מעלימים את כל הדברים הקיצוניים שהוא כתב!!! (איך כתב הרב קוק?: אנחנו יותר קרובים לסאטמר מאשר לציונות הדתית...)

ובדיוק שמענו מאלידע בר שאול: והנה כל אלו שמנסים לרמות את עצמם ולחגוג את יום ירושלים: אז הנה תסתכלו על הר הביית שהערבים משחקים שם כדורגל בתורנות, ותדעו שאת העיקר של ירושליים-הר הביית לא בידינו.... ומרוב שלא הפסיקו לדבר על הקיר-בכותל שכבשו את הר הביית אמרו"הר הביית בידינו" וירדו להתפלל בכותל..

יש לי עוד המון המון מה להגיד בנושא.. מי שרוצה בכיף!!

ובקשר לתקווה, תסתכלו בבקשה באנציקלופדיהאנונימי (פותח)

הראשונה שנקרית לידיכם, ותראו שהציונים שינו אותה!!!!!! ותסתכלו באיזה מילים... אני בטוחה שתופתעו

!! (כדאי לקחת כסא לפני...)

כמה דברים...שירה חדשה~

דבר ראשון-יחי מלך משיח-סליחה מאוד,אבל הצלה ממות לחיים,יציאה מעבדות חרות-מה זה אם לא גאולה???ועל מה אתה חושב כשמדברים על גאולה מבוקר עד ערב בכל ימי הפסח?

וארץ יהודה-זה ידוע שהתקווה שונתה..כי המילים שלה היו מאוד גלותיות בתקווה למדינה וכו'...וברוך ה' היום יש לנו.עם כל מעלותיה וחסרונותיה..

ונכון.המדינה שלנו אפילו לא קרובה לשלמות.אבל לדעתי הלא מבינה,אני חושבת שלא להגיד הלל זה לכפור בכל מה שהקב"ה נתן לנו.היו לנו כ"כ הרבה ניסים,ה' ליווה אותנו צעד צעד.וגם אם המדינה היא בזכות תלמידי הבעש"ט(שאני דיי מפקפקת בזה,אבל לאמשנה),עדיין המדינה קמה בה' באייר תש"ח.ואנחנו עדיין פה,וזה פלא לא קטן בכלל.אז בואו נגיד תודה!!!

אין ספק שזה גאולה אבל ההלל הוא רק על הצלה ממוותיחי מלך המשיח

לחיים ומעבדות לחרות. ולא הקמת מדינה ציונית כופרת!!!

כןאנונימי (פותח)

כדי להודות לאלוקים על זה שיש לנו מדינה...ומקום לגור בו!!!-(עם סוג של עצמואת!!!)

לא.מוריה
קודם שאומר בר"ח ובחגים אמיתיים.
אני אעתיק מה שכתבתי בשרשור אחר.חרותיק

ביום העצמאות אנחנו מודים לה' על הנס שהוא עשה לנו. 

איך אפשר לא להשוות את המצב הנוכחי ללפני 70 שנה, כשיהודי יכל רק להתחבא ולהקטין את עצמו כדי לשרוד?

ב"ה. היום אנחנו יכולים להסתובב בגאוה לאומית. אנחנו יכולים לדבר עברית(!!) בלי חשש.

ועוד אינספור דברים קטנים וכ"כ חשובים.

איך אפשר לא להודות לה' על זה?

אפשר משל לרגע?

נניח שאתה מאד רעב. מסתובב שעות ומחפש משהו לאכול. בסוף אתה מוצא איזה תפוח חצי רקוב.

אז מה, תזרוק אותו?

לא! אתה תאכל את כל מה שניתן, ואת החלק הפחות טוב, ואת הגרעינים, אפשר לשתול,

שגם מהם יצמח בסוף משהו טוב..

(זה לכל מי שטוען שלא צריך להודות על כל הרוע שיש פה היום..)

אז אני למשל, אומרת הלל בברכה. ומודה לה'.

ראיתי איפהשהוא משל יפה שקשור:מרימוש!

משל לאדם שחברו נתן לו אגרטל יפה.

בני הבית מילאו אותו בבוץ.(לדעתי גם בהרבה פרחים)

האם הוא לא צריך להגיד תודה לחבר?

ברור שכן,הכל ניתן לו,מה שעושים עם זה אנחנו בוחרים....

יש לנו מדינה.גם אם לא הכל מושלם יש בה המון ולמי שנתן לנו אותה ברור שצריך להגיד תודה.

ספרדים בלא ברכה אשכנזים אאל"ט עםקשקשן על הגג

ולאשכנזים יש עוד תוספות. אומרים עד ישתבח פוסוקי דזמרה

של יום טוב

לספרדים רק הלל בלי ברכה וללא תוספות אבל תעיינו בקיצור שולחן ערוך.....

אם אני יתפלל אז כן..תן חיוך....=)

אבל אני לא אומרת תודה למדינה וכאלה, אלא חוגגת 64 שנים שיש בא"י מדינה תחת שלטון יהודי (שברור לי עכשיו שהוא לא עושה את הדברים הכי נכונים, אבל עדיף משלטון אנטישמי..) ועל זה אני אומרת תודה לה' !

ומי שאומר לי-"איך את מסוגלת לומר שיש דברים רעים במדינה, תראי מה היה לפני 70 שנה.."

אז אני אומרת לו-"ברור שעדיף תמדינה, אבל אני רוצה להתקדם תמיד! לא להשאר איפה שאנחנו עכשיו, ולכן צריך לדעת ולהכיר גם ברע..."

שנזכה לחגג עצמאות במדינה יהודית, תחת שלטון יהודי, דתי ועובד ה'..

הלל ביום העצמאותהכי בעולם

אנחנו (המשפחה המצומצמת ועוד כמה חברים) לא אומרים הללל

על מה נגיד הלל?!

על המדינה שקמה ולא הולכת על פי חוקי התורה?

על מדינה שמגרשת את האזרחים שלה מהבתים ו-7 הם מחכים לפיצויים?

על מדינה שגנבה את השם ישראל?

על מדינה שמבזה את תלמידי החכמים שבה?

ויש עוד הרבה דברים......

מוזמנת באישי....

על שעם ישראל בארצו.לך דומיה תהילה
עבר עריכה על ידי לך דומיה תהילה בתאריך ג' אייר תשע"ב 17:58

על לימוד התורה שגובר בה.

על שאנחנו שולטים כאן.

אף אחד לא אמר שהמצב מושלם.

"ראשית צמיחת גאולתנו" - ההתחלה של הצמיחה.

להרחבה:

(בעניין ביזוי ת''ח - זה לא דבר שהוא ממסדי. זה

קורה בקרב העם, אבל המקור שלו לא מהממשלה.

עובדה היא שביזוי תלמידי חכמים היה גם ביישוב

היהודי שלפני המדינה. זה דבר שמחלחל מהעם

לממשלה, לא להיפך. גם בערוץ 7 מבזים ת''חים...)

אני מסכים עם כל מה שאמרתםיחי מלך המשיח

אבל על הימצאות בא"י לא אומרים הלל בברכה וכנ"ל על לימוד תורה ושאר הדוגמאות שהבאתם. תלמדו הלכות ברכות  לפני שאתם מבלבלים את השכל! להגיד פרקי תהילים- בכיף, זה טוב תמיד אבל לברך על זה?!?!

בברכה או לא בברכה - כל אחד ינהג על-פי רבו.לך דומיה תהילה

אבל יש להכיר בכך שהימצאות עם ישראל בארצו היא מעלה גדולה, היא נס, היא התגשמות הנבואות.

לא! על זה שיש לנו מדינה יהודית.תן חיוך....=)

כן!
יהודי זה לא רק דתי...

אז נכון שהם לא הולכים לפי התרה, אבל ככה לא נתקדם לשום מקום!

נהיה כמו ח"כ בן ארי-נכנס לכנסת ומשפיע!

לא נפרוש כל הזמן ונדפק...! (ברור שיש מקרים שאסור ללכת אחרי המדינה אבל..)

וחוץ מזה-אל תשכחי של-ה' צריך תמיד לומר תודה...גם אם זה לא נראה לנו הכי טוב..

חג עצמאות שמח חרותיק
כן. בלי ברכה.אלישע בן אבויה

בס"ד

נימוק: כי ככה הרב מורי ורבי שליט"א אומר.

כן בלי ברכה..מעפר אני באה

כי כך הרב שלנו פסק וגם כי אפ'עם אני לא ברכת כי אני ספרדייה (חוץ מהיימים שגומרים)

אני אומר הלל עם ברכה לפי מנהג הישיבה...לפרוש כנפיים
כן אבל בלי ברכה.......אפרת234אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך