ב"ה
קראתי את מאמרך "אין דקליפה" בבלוג שלך, ואני חייב להוריד את הקובע לפני מי שאחרי 70 שנות קומוניסם, חזר למקורותיו, ולא משנה לי אם דעותיו שונות משלי.
אבל אני חייב להגיב על מהשהוא שצורם לי ואנסה להסביר את עצמי ע"מ שלא יהיו אי הבנות, הנושא רגיש מאוד, לכן אם יהיו בדברי דברים שצריכים הסבר, אני מוכן ומזומן.
לפי מה שהבנתי הסיבה לחזרתך בתשובה היא הציונות התמונה בכל לב יהודי פועם ומפריע לך מאוד שחלק מהעם היהודי (סטמאר, הרבי והרב גינזבורג ובכלל היהדות החרדית איננה חושבת כמוך).
צריך להבין כמה דברים, שהם די פשוטים למדי:
- תחילת הציונות הלא דתית מקורה בחטא, כל כוונת ראשי הציונות הלא דתית הייתה להחליף את תורת ישראל סבא בתורה חדשה של אהבת המדינה של היהודים שהייתה בכוונתם להקים לאחר השואה היומה, ולהם בכלל לא היה משנה להקים את אותה מדינה באוגנדה.
- הצטרפו אליהם כמה רבנים חרדים מפורסמים (הרב מוהיליבר, הרב קוק וכו', הם היו חרדים לכל דבר והלכו אם שטריימל לא אם כיפה סרוגה !).
- מכל הדבר הזה, הוקמה מדינת ישראל בארץ האבות וה"חופשיים" והדתיים הגיעו למין פשרה (מה שמכונה הסטוס קו) ויכוח זה גם מתבתא במגילת העצמאות ע"י שימוש במילה "צור ישראל" שלחופשיים פירושה המילולי האבנים שבארץ ולדתיים זה מרמז על הקב"ה, צור ישראל וגואלו.
- התפשטה גם דעה, בציבור הדתי, שהקמת המדינה היא ראשית צמיחת הגאולה, ושימות המשיח הם בעצם תהליך שמתחיל בהקמה ופריחת הארץ היא בעצם הגאולה. דעה זו הייתה כ"כ עמוקה בציונות הדתית שהם יתקשו במוסד הרב קוק להדפיס את הרמב"ם לעם, כי ברמב"ם כתוב בסמורש את הליך הגאולה ושגאולה בלי גואל בשר ודם (מלך המשיח) איננה כלל גאולה.
לאחר שניסינו להסביר מה היא הציונות יכולים להבין בקלות שיש אנשים שמתנגדים לסוג זה של אהבת הארץ ומצד שני הם הראשונים שיתיצבו לגור בה ולהקים בה ישובים.
- סטמאר ונטורי קרתא כמה שהם "אנטי-ציונים" לעולם לא עזבו את ירושלים, גם כשירושלים הייתה תחת שילטון זר, טוקי או ירדני.
- הרבי שלך יותר יהודים לארץ ממה שהעלת הסוכנות היהודית !!!
- הרב גינזבורג הקים כמה ישובים, ואחז בחרוף נפש בישית קבר יוסף עד להריסת ע"י "הציונים".
מכל האמור לעיל לא כל המניף דגל כחול לבן ולא כל המנפנף הוא ה"ציוני" האמיתי ולא כל הצם ולא כל המכה ברגלו בקרית מגילת אסתר כשקוראים את המילה מדינה הוא "אנטי-ציוני". הכל תלוי באיך מגדירים את המושג "ציוני".
אבל במושגים שמגדירים היום קל להבין את ההתנגדות, בהתיחס במה שכתבתי לעיל בסעיפים 1-4:
- בודאי ששום יהודי ירא שמיים איננו יכול להסכים, תורה זו לא תהיה מוחלפת, והיא זו שהחדיקה במשך כל ההיסטוריה את העם היהודי (העם היחיד ששרד למרות הרדיפות והפוגרומים, המצרים, היוונים, הפרסים וכו' נעלמו כלו היו) העם היהודי שוב, היחיד ששרד אך ורק בגלל דבקותו בה' ובתורתו.
- כנראה שלרביים של חב"ד הייתה ראיה יותר עמוקה וראו בעיניהם הקדושים מה סופה של ה"ציונות", ב-64 שנים ראשי השילטון עשו יותר נזק רוחני ממה שעשה הקומוניסם במשך 70 שנה (פרשת ילדי תימן, פרשת ילדי פרס ומרוקו וכו') וכן השינאה לדת שאין כמותה, הגובלת באנטישמיות בנוסח דער שטרימר מלפני מלחמת העולם השניה, ואם יאשימו אותי בהגזמה פראית, הנני מזמין כל אחד לקחת כתבה כל שהיא על חרדים או מתיישבים ולהחליף את המילים ההם במילה יהודים או יהודונים ולראות על מה אני מדבר.
- גם הפשרה הייתה טעות איומה, אם אתה מוכן להתפשר שיהיה חילול שבת בבתים פרטיים העיקר שהאוטובוס א יעבור בשכונתי, אין כאן נאמנות לתורת ישראל ודבר זה הביא לחילול השם שאין כמותו, שתמורת כסף לישיבות יקבלו מה שרוצים "מהדתיים" (המרחאות בכוונה).
- גם זה לא יכול להשמע טוב לאחר צפיה בת 2000 בבוא הגואל.
ניסיתי להבהיר במילים ספורות למה כל יהודי איזה שיהיה הנאמן לה' ולתורתו איננו יכול להסכים אם הדעות "הציוניות" גם כשבליבו בוער אהבה אין סופית לארץ ישראל כפי שצריך להיות אצל כל יהודי.