עם הנצח עדיין לא מפחד מדרך ארוכה???מרדכי

בס"ד

אני זוכר את עצמי, ילד בן 10-11 לפני הגירוש מגוש קטיף נמצא בכל הפגנה, בכל אירוע ובכל מקום. אלפי אנשים צועקים שהנה אנחנו לא מפחדים מדרך אורכה. ששום דבר לא יפגע בנו.

והנה הגירוש עבר והגיעו ארועי עמונה - שוב מאבק ושוב פינוי.

והנה עברו השנים ומגיע הקפאה - ושוב עצרת אך כבר ניתן לראות שעבד הכוח.

והנה היום אנחנו לצערנו שוב חוזרים לצב של פינוי יישובים ביו"ש ו... שקט. האם עם הנצח מפחד מדרך ארוכה? הוא מפחד ממאבק? מפחד שוב להשבר? 

נכון-

אני מאמין שמשהו שבר את הציבור והוא יטען שבשביל מה להאבק אם בכל מקרה יהיה פינוי ואף אחד לא שים עלינו? 

אני גם מאמין שכל האירועים האלה גרמו לאנשים להפסיק להאמין בדרכי מאבק והם מעדיפים לשבת בשקט בבית ולצפות לנס (אם בכלל).

השאלה אם זה מה שצריך להיות?

התשובה היא: היא ממש אבל ממש לא!

אם נוגעים במשהו של החרדים - כל ירושלים יכולה לעלות באש והחרדים ישבשו את הכל עד שיבצעו את מה שהם רוצים.

אם משהו יפריע לחילונים הם יצאו לרחובות עד שכולם יתערבו ויפתרו להם את הבעיה.

ורק אנחנו בשקט.

פוגעים בנו כל פעם מחדש אם זה בפינוי ואם זה בצבא ואם זה בכל מיני מקומות שונים - ושקט! וזה ממש לא אמור להיות ככה. הציבור הזה יש לו את הכוח (אני מקווה ומאמין) בשביל לגרום לכך  שיפסיקו לפגוע בנו בכל פעם מחדש, ויפסיקו לפנות אותנו.

בידיינו הכוח! רק צריך להשתמש בו! עכשיו כשעל סדר היום נמצאים פינויים הרבים זה הזמן לשבש את המהלך היום יומי ולהעלות את העניין הזה ולהRאות לכולם שאנחנו לא ילדי כאפות ואנחנו לא שותקים על כך שפוגעים בנו.

זהמ באס... אני כל הזמן אומרת את זה...כנרית על הגג=)

אבל עדיין לא עושה כלום...

כל הזמן מלמדים אותנו שאין יאוש, אז מה זה אם לא??

דוגרי אין לאנשים כח להתחיל לזוז...אדם אחד

במיוחד אחרי שבגוש קטיף זה לא עזר....

אולי... אתה זה שמפחד מדרך ארוכה?אוסנת

מחפש פתרונות קלים ומהירים לפתור בעיות עמוקות וגדולות?

למה להשקיע שנים רבות בחינוך העם, כך שיבין שאנחנו צודקים, וירצה בארץ ישראל?

הרבה יותר פשוט לאיים על המדינה במלחמות ילדותיות.

הרי אנחנו רואים איך במהירות החרדים משיגים מה שהם רוצים!

אנחנו רוצים מהר מהר לצאת צודקים...

להעביר את העם תהליך עמוק של בנית רצון? של שינוי פנימי?

לעבוד קשה בעצמנו עד שנהיה עובדי ה' בכל מובן המילה?

להכין את העם להיות ראויים לבית המקדש?

לא, זה קשה מדי. וארוך. ובנתיים יפתחו את חניון קרתא בשבת, או יפנו אותנו מגבעת ה' הוא המלך.

אז בואו נשרוף כמה צמיגים כדי שזה לא יקרה.

אז מי פה מפחד מדרך ארוכה?

אממ...סורי אבל זה ממש נשמע שאת זורקת מלא סיסמאותתן חיוך....=)

יעני קראתי, ואמרתי-דוגרי, מישו באמת עושה את מה שאת אומרת..?

בטוח שכן...אבל כאילו זה ממש מעט אנשים..אז אולי שהצגת היא נכונה, אבל בדיבורים-כל אחד טוב...

זה סתם הערה..לא מתוך להתריס או משו כזה...

אולי זאת בעיה של הבמה הוירטואלית...אוסנת

שאנחנו לא מכירות באופן אישי, ואז זה באמת נשמע דיבורים גבוהים.

בכל מקרה, אני מכירה הרבה אנשים בסביבתי שחיים כך.

ומכירה הרבה מאוד אנשים שאיבדו את הכיוון ואת הדרך למימוש האידיאולוגיה.

יש לכך הרבה סיבות, שאני לא רוצה להכנס אליהן כרגע -

אבל אם רוצים ומאמינים - אפשר.

אפשר להשפיע על העם באמצעות חינוך.

(גרעינים תורניים הם רק דוגמא אחת... נפוצה מאוד)

אוסנת-ענבל

בס"ד

א. כמו שתן חיוך אמרה, זה ממש לא כולם.

ב. כן! החרדים יודעים להאבק!!! ולהתחיל לנסות להחדיר את זה לכל העם לא יצליח כל כך מהר ובזמן הזה יפנו את כל הארץ!!

אנחנו לא מפחדים מדרך ארוכה אבל לא כל דרך ארוכה היא נכונה.

ואני לא מאמינה שלנסות להחדיר לכל העם את  זה, זה הדבר היחיד שצריך לעשות.

כולנו נשב וננסה לדבר...

בנתיים הממשלה הזאת תפנה את כל היישובים והעם בכלל לא יהיה רגיש לזה אלא אדיש.

נשמע לך הגיוני?

נשמע לך יותר טוב?

אז לי לא.

וכמוני לעוד הרבה.

על ארץ ישראל צריך להלחם.

ועל ארץ ישראל צריך לצעוק ולזעוק.

בטח ובטח שלא לשבת בשקט ולהגיד באהבה ננצח.

כבר ראינו כמה האהבה הזאת הועילה.

להלן סיפור בהיסטוריה...אוסנת

לפני 200 שנה, ככה פלוס מינוס, התחילה לה "תנועת ההשכלה".

על רגל אחת - 

הם בעטו בהכל.

בכל מה שלא היה בו הגיון, תועלת, סיבה מספיק ראויה שתגרום להם לעשות דברים שנוגדים את רצונם הבסיסי.

אז הם גם בעטו בתורה, כי בצדק - באותה מידה אפשר לקיים את חוקי חמורבי זצ"ל!

ולצערינו, למרות שספר הכוזרי נכתב לפני 1000 שנה, היהדות דאז לא כל כך ראתה צורך ללמד אותו.

וכך קרה, שמדינת ישראל הוקמה ע"י חילונים-כופרים, ולכן, בין השאר - התקשורת שלנו עדיין שמאלנית.

מה קרה מאז?

היום, כמה. כמה אנשים כופרים מאידיאולוגיה?

וכמה לעומתם מגדירים עצמם "מסורתיים"?

איך זה קרה?

חינוך. ורק חינוך. ושוב ממש רק חינוך.

קודם כל של עצמנו - לומדים אמונה.

אח"כ ההשפעה עוברת לציבור הכללי.

לאט - ל א ט - ל  א  ט...

אבל זה קורה. וזה אמיתי.

[לפי הסכמה הבאה: כבוד הדת-->חיבת הדת--> הכרת הדת --> קיום הדת. הראי"ה קוק. אפשר להרחיב בזה המון]

אני אמשיל לך את נושא החרדים לחיים שלך -

את היית שמחה שההורים שלך היו מכריחים אותך, באיומים ומכות, לעשות את מה שהם חושבים שהוא נכון? ברור שלא.

ומה היית עושה? מן הסתם, בורחת מהבית. מנתקת קשר. ומטלפנת לפסיכולוג.

יש הורים שרוצים שהילד שלהם יעשה את מה שהם רוצים (שיהיה רופא, כי איזה באסה - הם לא קיבלו מספיק בפסיכו).

במקום לרצות שהוא יהיה מה שהוא! מה שטבעו האמיתי! ולאהוב אותו כך!

בדיוק אותו דבר ----> עם ישראל.

אם אנחנו רוצים שיגלה את טבעו האמיתי: רק בנעם, רק באהבה, לפתח בו את רצונו שלו לעשות את הטוב.

על זה נאמר:

עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה.

להלן עוד סיפור בהיסטוריה...שמשון ראחרונה

פעם, לפני המון שנים, וד שבית המקדש היה קיים, היו קבוצה של אנשים שהחליטו שיותר חשוב להיות כמו כולם, מאשר להיות יהודי. לאט לאט הקבוצה גדלה, והם אפילו קיבלו שם, מתיוונים. מכירים את המתיוונים? סביר להניח שכן, אז אני לא אמשיך את הסיפור.

לפי מה שאוסנת אומרת, המכבים היו אמורים להקים בתי ספר יהודים, לחנך את הילדים שאסור להיות מתיוונים, איך הגדרת את זה בדיוק?

רק בנעם, רק באהבה, לפתח בו את רצונו שלו לעשות את הטוב.

אז לא, זה לא מה שהם עשו, הם התחילו מלחמה, כן כן, מלחמה, ואתם יודעים משו, הם אפילו נלחמו ביהודים, אחים שלהם, ?כי הם הבינו, שלפעמים, לא מספיק טוב דיבור ולהיות יפי נפש.

אני אגלה לך עוד סוד קטן, את יודעת מה עושים בדת שלך, לאדם שכופר בה' יתברך ועובד עבודה זרה? מנסים את הדרך שלך, מתרים בו ואומרים לו זה לא טוב מה שהוא עושה, ואת יודעת מה עושים לו אם הוא לא מקשיב וממשיך לעבוד עבודה זרה? הורגים אותו , מה אני מנסה להגיד מזה?

שהיהדות היא לא דת של יפי נפש שהכל דיבורים, מתי שצריך, נכנסים למלחמות, להרוגים, כי זה מה שה' אמר לנו, ואת זה נעשה, גם אם זה נראה לנו מוזר ולא מוסרי, אז במילים פשוטות, בעסה לך....

הפגנה זה ממש לא מה שצריך כרגע.אווזה.

אולי בהמשך, אם יראו שצריך, יעשו!! אבל עכשיו, זה כ"כ לא טוב להתיישבות.

למשל אם יום אחד אתה תצטרך לשמור על האחים שלך ואתה תגיד שאם הם יתנהגו יפה אז אתה תיתן להם ממתק. אם הם כל היום רק יציקו וישאלו מה הממתק ומתי יקבלו וכו' וכו' אתה לא תרצה לתת להם שום ממתק, נכון?

ככה גם עכשיו. ברור שהבתים שלנו זה ממש לא רק איזה ממתק, אבל בינתיים בממשלה כן יש עכשיו תקטעים של אולי לא יםנו בעז"ה. אז אם עכשיו נלך נשבות נפגין וכו' זה ממש לא יעשה טוב. זה רק יעשה להם אנטי. סיבות למה לא להמשיך עם המהלכים.

מי שאמר שמה שטוב עכשיו זה לא להפגין הוא ממש בצד הימין. הוא ממש בעד שלא לכל הפינויים. והוא בתוך כל הדברים. הוא מבין. אם עוד כמה זמן ח"ו יצטרכו שוב הפגנה, יארגנו הפגנה!! כרגע זה ממש לא יעזור. רק יהרוס את כל המטרה העליונה.

שבוע טוב.

זה לא רק העניין של ההפגנהמרדכי

בס"ד

זה העניין שאין מודעות למאבק.

דברתי עם אנשים על הנושא הזה והיו תגובות שממש זעזעו אותי כמו - "שיפנו, מה אכפת לי" 

לאנשים לא מפריע שגורל ההתיישבות מפוקד כרגע בידי 2 מפגרים שאחד מהם הוא ביבי והשני ברק ושניהם משחקיםבהתיישבות כאילו היא המשחק החדש שהקגע הם קיבלו והם עושים בזה מה שהם רוצים.

לאנשים לא מפריע שרוצים לפנות חלקים מארת ישראל ולתת אותם לאויב!!!!

לאנשים לא מפריע שמשפחות שלמו עלולות למצוא אותם בכל רגע נתון זרוקות ברחובות.

הפגנה זה לא רק בשביל להכניס בממשלה, זה גם להעלות את המודעות (שחסרה בעם!!!)

בסדר.אווזה.

אבל בשביל מודעות של אנשים יש עוד כמה דברים לעשות. חוץ מדבר שאחריו לא יהיה בכלל צריך מודעות, כי הוא לא יהיה קיים.

צודק יש הרבה מה ללמוד מהחרדים בכל-משה ר-

מה שקשור למאבקים...

כי הציבור שלנו חטף וואחד מכה,סתם אחת

כשהוא קלט שבאהבה לא מנצחים...

ויש הרבה אנשים שבקטע של "שום דבר לא יעזור"...

לא שאני אומרת שזה נכון .. צודקים, צריך לעשות עם עצמינו מש'ו..

"לא מפחד מדרך ארוכה" המציאו בסוף בתור תרוץ להטעיהרות פורר

אז אני זוכר את הכל טוב מאוד.

בהתחלה וגם אחר כך וכל הזמן היו כאלה שהופיעו כאילו הם יודעים יותר טוב מכל אחד אחר על עם ישראל ועל הנפש המיוחדת שלו וכל מיני. אמרו לנו שהם יודעים שהנפש היהודית היא מיוחדת ויהודי אף פעם לא יגרש יהודי.

הם סיפרו לנו שכל יהודי אפילו הכי חילוני , ודווקא חילוני , נורא אוהב את עם ישראל ואת ארץ ישראל . רק החילוני השמאלני קצת טועה בגלל שהוא נמצא בעולם יותר גבוה מזה שלנו.

ובטוח שכשהאלה ייראו את היישובים בגוש קטיף וייראו שזה החלוציות האמיתית אז מייש הנפש היהודיתץ תתעורר אצלם והם מיד ישנו את דעתם. ואף יהודי לא ישתתף בגרוש של החיהודים והממשלה תבטל את הכל.

ככה זה היה במורג, הכינו שם את המועדון לקראת סעודת ההודיה על ביטול הגרוש ולא נתנו לשב"חים שבאו להתנגד לגרוש להיכנס למועדון והיכריחו אותם לאכול על החול בחוץ.

אמרו חוסבה להאמין שלא יהיה בכלל גרוש , כי זה לא לפי תהליך הגאולה.

ואיפה כתוב בתורה כל הדברים האלה על הנפש של החילוני, ועל תהליך הגאולה ועל זה שליהודי חילוני יש נשמה יותר גבוהה מזה של מי שכן מקיים מצוות והוא דתי ?

אז כשהיה כבר ברור שכל מה שאמרו לנו זה בילוף אחד גדול , היו צריכים להגיד לנו פשוט : עבדנו עליכם בעיניים . עשינו את עצמינו כאילו אנחנו יודעים יותר מאחרים.

אבל אל אמרו את האמת בכמקון זה המציאו שיר " עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה" . שזה בעצם אותו שלא חשוב שמפרקים את היישובים בגוש קטיף בשומרון בגליל בשרון ובכל מקום , בגלל שאנחנו מסתכלים על הנצח .

יופי. כשמישהו יבוא אליהם הביתה ויהרוס שם , ויגנוב שם הם לא יגידו "מהכפת לי ממה שקורה עכשיו בבית שלי אני חושב על דרך ארוכה ".

אמרו שהיה לא תהיה ואין מה לחשוש . אבל התברר שזה לא היה נכון. אם אומרים שהדיבורים האלה היו חלק מהתורה  אז זה שהדיבורים לא היו נכונים אומר לכל מי שיש לו טיפת שכל כאילו התורה לא נכונה.

אז ברור לגמרי שהדיבורים לא היו נכונים ושצריך להפסיק להקשיב לאלה שאמרו את הדיבורים האלה.

אז זהו שעם הנצח צריך בכל רגע ורגע להיאבק בכל כוחו ולקדם את הדברים החשובים.

מי שאומר שעם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה צריך להתקפל מול כל מי שנגדנו. וכבר עכשיו אם רואים שערבים התקיפו את משפחת פוגל באיתמר  צריך להתקפל ולנסוע לחוץ לארץ ולחכות בדרך ארוכה .

עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה זה בדיוק כמו החרדים שאומרים שאסור לעשות משהו וצריך לחכות למשיח שהוא יעשה הכל.

חוץ ממה שחשוב לחרדים באמת שאז הם יוצאים לרחובות ונאבקים.

את העיקר שכחתי. אני מסכימה לגמרי עם מרדכי.רות פורר
תכלס- מסכים.אני17

אבל יש כאלה שהדרך הארוכה שלהם היא אחרת. עוד לא הבנתי את הדרך הזאת לגמרי אבל חוששני שיש כזאת...

מסכימה מאוד...ענבל
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך