היה לנו דיון בשבת של בנות מהשבט על צבא לבנות דתיות.
בהמשך הדיון העלתה אחת מהבנות חשש שבציבור הדתי לאומי הבנים לא רוצים להתחתן עם בנות דתיות שעשו צבא.
מה אתם אומרים?! נכון או לא נכון? מצדיק את זה או לא?
וזו שאלה שגם בנות יכולות להתייחס אליה
היה לנו דיון בשבת של בנות מהשבט על צבא לבנות דתיות.
בהמשך הדיון העלתה אחת מהבנות חשש שבציבור הדתי לאומי הבנים לא רוצים להתחתן עם בנות דתיות שעשו צבא.
מה אתם אומרים?! נכון או לא נכון? מצדיק את זה או לא?
וזו שאלה שגם בנות יכולות להתייחס אליה
אבל יכול להיות שיש. כמו בכל דבר....
בצבא יש מלא בעיות של צניעות בין בנים לבנות בלשון עדינה..ואומרים שגם אם לא רוצים את זה זה פשוט קורה אני חולקת על זה בת שייש לה גבולות ברורים יכולה ללכת גם בין 10 גברים ולא ליפול..
ו..גם יש בנות שזה האידיאל שלהם..והם ילכו ויעשו אותו אז למה זה אמור לפגוע לה בחתונה?
אבל אני לא חושבת שזה מוצדק..
ותדעו שמלאא בנות לא עושות צבא רק בגלל זה ואיך שזה נראה...
בס"ד
יש שם בעיות של צניעות ושל עוד כמה דברים.
חוץ מי זה שגדולי הדור אומרים שעדיף שבנות לא ישרתו בצבא.
או כמו שכותב הרב מלמד בספרו פניני הלכה בכרך של העם והארץ:
יא - נשים בצבא
אף שגם נשים מצוּות בהצלת ישראל ובמצוות ישוב הארץ, לא צוותה אותן התורה להתגייס לצבא, שאין דרכן בכך. כפי שאמרו חז"ל, שאין דרך אשה לכבוש (יבמות סה, ב), ואין דרכה של אשה לעשות מלחמה (קידושין ב, ב). ולכן לא מצינו שנשים יצאו למלחמה, לא בתקופת בית ראשון ולא בתקופת בית שני. ואף שאמרו חכמים במשנה (סוטה מד, ב): "במלחמות מצווה הכל יוצאין, אפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה". וכן פסק הרמב"ם (מלכים ז, ד). כמה מפרשים בארו, שכיוון שהחתן יצא מחדרו למלחמה, ממילא יצאה הכלה מחופתה וחזרה לביתה. ורבים בארו, שהואיל ועוסקים במלחמת מצווה, אף הנשים מצוּות לסייע למלחמה, אלא שהן מסייעות בתפקידים עורפיים, ומספקות מים ומזון (רדב"ז, תפארת ישראל, רש"ש).
וכבר למדנו (הלכה ו), שבמחנה ישראל צריכים להישמר מכל דבר שאינו צנוע, שנאמר (דברים כג, י): "כִּי תֵצֵא מַחֲנֶה עַל אֹיְבֶיךָ וְנִשְׁמַרְתָּ מִכֹּל דָּבָר רָע". והכוונה שצריך להיזהר אפילו מהרהורי עבירה, כפי שפרשו חז"ל (ע"ז כ, ב): "ונשמרת מכל דבר רע - שלא יהרהר אדם ביום ויבוא לידי טומאה בלילה". וכן משמע מסוף הפרשייה, שעיקר הכוונה להזהיר מהרהורים של ערווה, שנאמר (שם טו): "וְלֹא יִרְאֶה בְךָ עֶרְוַת דָּבָר וְשָׁב מֵאַחֲרֶיךָ". ומזה שנקטה התורה 'עֶרְוַת דָּבָר', למדו שצריך להיזהר מניבול פה וליצנות, שאיסורים אלה קשורים הן לדיבור והן לענייני ערווה. ומדברי חז"ל למדנו, שדיבורים גסים וליצנות עלולים לגרום לנפילת נפשות מישראל (ע' תנחומא כי תצא ג). נמצא אם כן, שמציאותן של בנות עם בנים בתנאי צבא מנוגדת בתכלית להדרכתה של התורה. וכן פסקה הרבנות הראשית לישראל, שאסור לבנות להתגייס לצבא.
אבל הנשים משתתפות בקיום המצווה בזה שהן מעודדות את הגברים להתגייס לצבא, ובשעת הצורך מסייעות לצבא בתפקידים עורפיים.
(מקור)
וכן, זה יפריע לי לצאת עם מישהי שעשתה צבא בדיוק מהבחינות האלו.
ואולי הבת לא תיפול, אבל מה אם הבנים?!?!?!?!
ומכוון שלפי מה שהבנתי פה, רוב הבנות לא אוהבות שאומרים להן לא לעשות משו בגלל "שהבנים יפלו"אז:
גם לאישה זה לא עושה טוב להיות כל הזמן בחברת בנים ובת בצבא תיהיה חייבת!!! לדבר ולהיות אם בנים וזה א-ס-ו-ר!!!(גם לבנים וגם לבנות).
ולגבי חתונה לא נראה לי שזה קשור כי בן שלא רוצה שבנות יהיו צבא- פשוט לא יצא אם בת כזו(ונראה לי שגם הבת לא תרצא לצאת אם בן כזה)ובן שכן מעודד זאת כן יצא אם בת כזו.ואם הבת רוצה לעשות צבא-לדעתי: ש-ל-א ת-ע-ש-ה!!!!!!!!!!!!!!!! כי זה לא טוב.
שבוע טוב
אבל ברור וברור שאם היא מחפשת מסגנונות מסויימים- יותר סגורים- זה לא יחסום לגמרי אבל כן יפחית את ה'ביקוש'.
אבל איזו מן מחשבה זו להתלבט על משהו בחיים כי אולי זה יפגע בשידוכים? קודם שאנשים יהיו מה שהם לפי מה שטוב להם בתור עצמם, ואחרי זה שיחפשו מישהו בסגנון שלהם.. לא?
[ושלא ישתמע מפה שאני בעד גיוס בנות לצבא. הכי לא. אבל אם זו הדאגה- אני מכירה כמה זוגות מאוד מקסימים וצדיקיים, שהבת היתה בצבא.]
בת שהולכת לצבא עושה עבירה חמורה במשך שנתיים.
אפילו אם היא תמנע מהעבירה החמורה הזו לא 'לשמה' - זה עדיין עדיף מאשר היא תעבור אותה.
ולכן, אם באמת יש בנים שזה יחשב אצלם לבעייתי - זה מצויין.
ולצורה מאוד מעוותת של בניה.
שזה נכון...
יש כאלה (וזה לא מיעוט) שיחליטו לא להתחתן עם בנות שעשו צבא.
בעלי יקבל אותי כמו שאני=)
אם זה יהיה כ"כ עקרוני ומפריע לו, סימן שזה לא הוא...
ובנים, קצת לפתוח תצמכם.... לא ליות מקובעים... מה קרה?? מישי עשתה צבא!!!
בטוח היא תמצא מישו שיתחתן איתה!!!!!!!!!!!!!!!!!!לא כל הבנים מקפדנים................
זה לא עניין של קיבעון,אם היא עשתה צבא מבלי להתייעץ היא עברה על ההלכה במשך כמה שנים,זה מעיד עליה כמו כל דבר אחר,אם היא חזרה בתשובה על כך שהיא עברה על ההלכה,זה דבר אחר.צריך להבין שבאופן עקרוני אסור לבנות להיות בצבא.לכן זה לא עניין של מדבקה של "פסולת חיתון" חלילה,אלא שדבר כזה כמו כל דבר אחר מעיד עליה.
אם זה סתם בנאדם אחרי שהוא יכיר זאת לא תהיה בעיה אבל אם את רוצה כזה "דוס - צול"ר -חניוק" אז הצבא ממש יהרוס לך
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים